Asus ROG Phone 8 Pro - az élet nem csak játék és mese

Megoszlik a fókusz, játék mellett minden másban is szeretne csúcsot nyújtani a ROG, ezzel pedig nem mindenki nyer.

Bevezető, csomagolás

2024-ben is két telefonnal bővíti év elején az Asus a ROG Phone szériát, és minimális különbségek vannak az alapmodellnek mondható ROG Phone 8 és az aktuális csúcsmodell, a ROG Phone 8 Pro között. Az összes eddigi ROG Phone-hoz képest viszont nagy az eltérés, mivel a játékos vonalat kissé háttérbe szorítja a mainstream csúcstelefonok irányába történő elmozdulás. Az Asus idén ugyanis nem csak a gamer szcénát szeretné megszólítani a ROG Phone-nal, hanem egy nagyobb közönséget, akiknek fontos a teljesítmény és azért szeretnek játszani is, de nem mondanának le olyanokról sem, mint a vezeték nélküli töltés megléte vagy az IP68-as védelem. Ezek mind megérkeztek egyébként a ROG Phone 8-akba, elsőként a szériában.

ROG Phone 8 Pro a kezemben
ROG Phone 8 Pro a kezemben [+]

De ezekkel együtt például megérkezett a lyukasztott kijelző is, búcsút mondhatunk annak, hogy a sztereó hangszórópár a felhasználó irányába néz, és a káva elvékonyodásával eltűnt az állapotjelző LED is az előlapról. A hátlapon a Pro modellben maradt a mini LED-es extra kijelző elrejtve, az alapmodelleknél pedig ott az RGB-s logó, no meg persze az OLED panelt lehet mindig éber kijelzésre fogni, de pont olyan egyedi apróságok vesztek oda a tömegigények kielégítésére való törekvésben, melyek 2023-ig jellemzően csak az Asus és Sony telefonjaiban maradtak meg.

ROG Phone 8 Pro a doboza előtt
ROG Phone 8 Pro a doboza előtt [+]

Azért maradt a régi jó dolgokból pár dolog, például a Dirac támogatta 3,5 mm-es audio csatlakozó, a két USB-C port vagy épp az agresszív dizájn mind a készüléken a kamerák elrendezésében, mind a méretes dobozban. A fekete hengert kinyitva a telefon mellett 65 wattos fali adaptert (az alapmodell mellé csak 30 wattos jár), USB-C töltőkábelt, védőtokot és ha nem Magyarországon vásárolva a 24/1024 GB-os ROG Phone 8 Pro Edition modellt választottuk, akkor az új AeroActive Cooler X hűtőt találjuk, egyébként a hűtőt külön kell megvásárolni. A telefonon gyárilag kijelzővédő fólia nincsen, van viszont egy kis AR-játékot rejtő kártya is a dobozban, mely az első bekapcsoláskor segít megismernünk a ROG Phone egyedi funkcióit, például a jobb oldalba épített nyomásérzékeny érintőfelületeket.

Doboz és tartalma
Doboz és tartalma [+]

Hazánkban február 4-től indul majd az új ROG Phone 8-ak értékesítése, az alapmodell 12/256 GB-os változatban 459 990 forintos, a ROG Phone 8 Pro pedig 16/512 GB-os kiszerelésben 499 990 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba. Mindkettő modell fekete színben lesz elérhető, az Asus által hozzánk tesztre eljuttatott ROG Phone 8 Pro Edition viszont nem kerül forgalomba. A készülékek belső felépítését és funkcióit tekintve nincs lényegi különbség, a kijelző, a hardver és a kamerák megegyeznek, a Pro modellben a hátlapi kijelző jelent extrát, illetve több került bele az LPDDR5x típusú memóriából és UFS 4.0-s tárhelyből. A Pro Editionbe pedig még több, illetve ahhoz jár a hűtő. Az új modellek egyébként a régebbi AeroActive Cooler kiegészítőkkel is kompatibilisek, azt mondta az Asus.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés