Asus ROG Phone 6D Ultimate - az első alkalom

Egy kérdés merülhet fel igazából, ha a ROG Phone 6D Ultimate a téma: javít-e a teljesítményen a MediaTek lapka és a hátlapba szerelt hűtőnyílás?

Bevezető, doboz tartalma

Korábban nem látott módon csúsztak egymás nyakára az Asus ROG Phone-ok 2022-ben. Júliusban jelent meg a ROG Phone 6 és a ROG Phone 6 Pro, már a frissített Snapdragon 8+ Gen 1-es lapkával a Qualcommtól. Ebből arra lehetett következtetni, hogy idén nem lesz második nekifutás, két modellel vág bele az Asus a gaming csúcstelefonokat vásárlók igényeinek kielégítésébe. Aztán szeptember elején bővült a paletta, jött még két ROG Phone 6-os, mindkettő a MediaTek Dimensity 9000+ lapkája köré épülve, erre utal nevükben a D is.

Ha elölről nézzük, megkülönböztethetetlen a ROG Phone 6 és 6D széria.
Ha elölről nézzük, megkülönböztethetetlen a ROG Phone 6 és 6D. [+]

A ROG Phone 6D és a ROG Phone 6D Ultimate az első mediatekes próbálkozása az Asusnak a gaming telefonok piacán, a Dimensity 9000+ és az újratervezett hűtőrendszer a hátlapon kinyitható beömlőnyílással (AeroActive Portal) teljesítménybeli előnyökkel kecsegtet. Tesztünk alanya az egyetlen a 2022-es ROG Phone-ok közül, amely az automatikusan nyíló és záródó szellőzőnyílással van felszerelve, illetve az egyetlen, melyhez a gyári dobozban mellékeli az Asus az AeroActive Cooler 6 nevű, a telefon oldalára csatlakoztatható ventillátoros hűtőt.

Az AeroActive Portal a készülék hátlapján.
Az AeroActive Portal a készülék hátlapján. [+]

Mindezért 616 090 forintot kell az embernek kifizetnie hazánkban, ahol a 16 GB LPDDR5X operatív memóriával és 512 GB UFS 3.1-es tárhellyel szerelt változat kerül kizárólag forgalomba a 6D Ultimate-ből. Aki beéri az alapmodellel is, annak 423 390 forintot kell az Asusnál hagynia a 12/256 GB-os változatért, és 534 090 forintot a Batman különkiadásért. A 6D-széria egyébként a különkiadást leszámítva szürke-kék egyenruhában van típustól függetlenül, alig eltérve a 6-os verzióktól, de az extravagáns megjelenés így is adott.

A doboz és tartalma.
A doboz és tartalma. [+]

Maradt az Asus a doboz kialakításánál is a bevált receptnél, hatszög alapú hasábba csomagolja a gyártó a telefont, aminek egyik végét húzni kell kifelé, majd dönteni kicsit lefelé, hogy meglássuk a telefont, aztán a mobilt tartó részt is kintebb kell húzni és leemelni, hogy eljussunk a 65 wattos PD gyorstöltőig és a mindkét végén USB-C-ben végződő kábelig. A doboz lenyíló részében egy műanyag kártya vár minket, ami üdvözöl a ROG-ot használó gamerek között és ha beolvassuk, akkor mindenféle AR vigadalom köszönt minket, alatta pedig elrejtve az AeroActive Cooler 6 kiegészítő, ami az összes ROG Phone 6-ossal kompatibilis, de csak itt alaptartozék. A csomag egyedi, élmény az első kibontás, a felsorolt tartozékok mellett pedig még egy műanyag tokot találunk majd, ami inkább csak keret, hisz a hátlap jelentős részét szabadon hagyja a PMOLED kijelző és a beömlőnyílás számára.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés