Hirdetés

Samsung Galaxy Tab 10.1V - az első felvonás

Bevezető, tartozékok

Az Androidot futtató táblák eddig nem voltak kimondottan sikeresek: rengeteg próbálkozó akadt még jóval a Honeycomb megjelenése előtt, a legtöbb azonban csak ócskavasnak ment el, és akkor még finoman fogalmaztam. Egyedül a Samsung Galaxy Tab bizonyult használhatónak, lévén a koreai gyártó rengeteg energiát ölt a telefonokba való FroYo rendszer táblagépre történő portolásába. A kísérlet sikeres volt, amit az eladások is igazoltak, viszont bármennyire is jól ment a rendszer optimalizálása, a felhasználó azért érezte, hogy egy nagyra nőtt telefonnal van dolga, ezt a telefonálás funkció megléte is igazolta; éles váltás, hogy a modell utódja erre már nem képes. A Honeycomb megjelenésével ez a helyzet megváltozott, immár az Android rendszernek is van egy teljes értékű tablet-verziója, amelyet nemrég mutattunk be hasábjainkon. Azzal pedig nem árulok el nagy titkot, hogy tesztalanyunk is ezt futtatja; lássuk, mit kínál a Galaxy Tab utódja!

Samsung Galaxy Tab 10.1V
[+]

Érdekes története van a Galaxy Tab 10.1V-nek. Eredetileg ezt a modellt mutatták be a barcelonai MWC-n, akkor még szimplán Galaxy Tab 10.1 néven futott a koreaiak által a világ legvékonyabb táblagépeként beharangozott masina. Ennek a rettentően fontos titulusnak tett keresztbe a még vékonyabb iPad 2 bejelentése, ezt pedig már nem bírták idegekkel a Samsungnál, fogták magukat, és áttervezték a gépet; az új modell mintegy 2,3 milliméterrel vékonyabb lett, mint a Mobile World Congress-en bejelentett testvére. A lényeg pedig az, hogy míg az átdolgozott verziót kártyafüggetlenül is meg lehet majd vásárolni, az első modell csak a Vodafone kínálatában kapható, ráadásul át is keresztelték Galaxy Tab 10.1V-re.

Samsung Galaxy Tab 10.1V
[+]

Mivel a készülék hozzám egy fehér dobozban, egy töltő és egy USB-kábel társaságában érkezett, a csomagolás és a tartozékok milyenségéről nem tudok érdemben nyilatkozni. A két említett kiegészítő mellett valószínűleg egy sztereó headset is lapulni fog a dobozban, a szokásos használati utasítások mellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés