Feleannyi iPhone 5c készülhet, mint eddig

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy minden az Apple-nek sem jöhet be, pedig az eddig megszokottakkal ellentétben a szeptemberi keynote-on két új iPhone-t is bemutattak. A szokásos zászlóshajó mellett egy másik készülék is napvilágot látott, az iPhone 5c névre keresztelt eszköz viszont műanyagból készült, az előzetes pletykák pedig azt jósolták, hogy ez lehet majd az olcsóbb iPhone, amivel az almás cég az alsóbb kategóriát is kisajátíthatná magának. A történet végül nem így ért véget, lényegében az iPhone 5 belsejét pakolták bele egy színesebb, plasztik burkolatba, az árcímke pedig korántsem lett túl kedvezményes. Az első értkesítési eredmények az Apple-t is gondolkodásra kényszerítették, a szájról szájra terjedő hírek szerint a napi 300 ezer darabos megrendelést a felére, 150 ezerre redukálták. A CTechCN saját forrásaira hivatkozva írta egyébként, hogy ettől még az iPhone 5s nagyon jól fogy, még Kínában is sokkal jobban keresik, mint a vele együtt bejelentett társát. Természetesen senki nem erősítette még meg ezt az információt, de egyre több olyan hír üti fel a fejét manapság, ami nem feltétlenül pozitív az 5c eladási eredményeire nézve.

Kérdés, hogy vajon hosszabb távon milyen következményei lesznek annak, hogy az 5c nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Eddig nem volt arra példa, hogy a termékciklus lejárta előtt az Apple árat módosítani, de nem zárható ki teljesen, hogy az 5c eredményessége érdekében ezt a lépést kénytelen lesz megtenni az amerikai vállalat. Ez az árazási politika egyébként meglehetősen egyedi, a többi gyártó általában fokozatosan csökkenti a termékei árát az idő előrehaladtával, az Apple azonban sem számítógépeivel, sem mobil eszközeivel nem tett eddig így.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 5c - az újracsomagolás művészete

    Almáék idén először két telefont is bemutattak, ám az olcsóbbik modell inkább csak új színvilágot és műanyagot hoz, nagy előrelépést aligha.

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

Hirdetés