Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok

Ránézésre alig változott valamit, mégis mindenben sokkal jobb a második generációs AirPods Pro. Ha valaki Apple cuccokkal vette körbe magát, nem talál hozzájuk jobban átgondolt TWS-t, viszont ha más operációs rendszerrel is használná, már billeg az almáskosár.

Hirdetés

Bevezető, csomagolás

Két reakció tűnik reálisnak a második generációs AirPods Pro bemutatása kapcsán. Az egyik, hogy "Csak ennyi?" Ránézésre szinte megkülönböztethetetlen az új és a 2019 végén bemutatott fülhallgató, sőt, ha a tokot elölről vagy hátulról nézzük, konkrétan nem fogunk különbséget látni a kütyük között.

A második generációs AirPods Pro.
A második generációs AirPods Pro. [+]

Oldalról már más a helyzet, erről a következő oldalon bővebben. A másik reakció véleményem szerint az lehetett, hogy “VÉGRE!”, hisz csomó olyan apróság érkezett a fülhallgatóba, amik három év alatt ezer meg egyszer felmerültek a felhasználókban és a fórumokon, hogy mennyivel jobb lenne velük az AirPods Pro. Ezek alatt pedig nem arra gondolok, hogy jobban szól az új és erősebb az aktív zajzár, mert persze ezek is értékelendők, de a tokba szerelt apró hangszóró vagy az, hogy az Apple Watch mágneses töltőjével is képes végre töltést felvenni a hordtok mind olyan kis extrák, amik kényelmesebbé teszik a mindennapi használatot, teljesebbé az élményt, amit az Apple próbál eladni. Mert vannak jobban szóló TWS-ek, erősebb ANC-t biztosító TWS-ek, de nincs még egy olyan, ami jól is szól, erős az ANC-je is, jók a mikrofonjai is, és végtelenül egyszerű, zökkenőmentes a használata. Már ameddig az Apple saját termékeivel használjuk.


[+]

Mindezért 124 900 forintot kell fizetnünk, például az iSTYLE-nál, akik a tesztterméket kölcsönadták. Ez nem kevés pénz, ennyiért vagy kevesebbért a Sony, a Bose, vagy a Sennheiser is kínál hasonló tudású TWS-t, amik Android és Windows környezetben jobban viselkednek. Mert az AirPodshoz továbbra sincs hivatalos támogatás a nem az Apple által fejlesztett operációs rendszert futtató eszközökhöz, lelkes fejlesztők munkájának köszönhetően vannak csak appok. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne a klasszikus gombnyomogatós módszerrel párosítani Bluetooth 5.3-on keresztül a fülhallgatót mondjuk PC-vel vagy Androiddal, csak épp itt nem lesz meg a kinyitom a tok fedelét - feldobja az iPhone az AirPodsot - csatlakozott - beszívta az iCloudom - minden cuccommal egyből tudom használni menet, ami lényegi eleme a felhasználói élménynek.


[+]

Hogy zavarja-e ez az Apple-t? Vélhetően cseppet sem, évi több mint százmillió eladott iPhone mellett bőven van akkora vásárlóbázisa a cégnek, akikre támaszkodhat, a “varázslatot” célzottan nekik próbálják meg eladni, és úgy tűnik simán megy, a teljes TWS-piac negyedét évek óta uralják. Viszont az van, hogy itt objektíven nézve is van teljesítmény, és nem csak a marketingcsapatéra gondolok.

A doboz és tartalma.
A doboz és tartalma. [+]

Csomagolás terén nincs látványos változás. A fehér papírdobozon termékfotó, a fedelet leemelve egyből a fülhallgatókhoz jutunk. Alatta egy Type-C végű Lightning töltőkábel, és három csere szilikonharang az alapból felhelyezett M-es mellé: XS, S, L. A korábbi generációhoz csak három volt, az XS méret újdonság, viszont véleményem szerint továbbra is érdemes extra tízezer forintot rászurkolni az AirPods árára és venni egy memóriahabos fülpárnát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés