Kétszer erősebb ANC-t kapott a 2. generációs AirPods Pro

Külsőleg nem változott semmi, de a H2-es lapkával erősebb ANC-t és személyre szabható Spatial Audiót kapott az Apple legnépszerűbb fülhallgatója.

Az iPhone 14-ek és az Apple Watch órák mellett az Apple frissítette a világ legnépszerűbb TWS fülhallgatóját, az AirPods Prót is. A második generáció külsőre megegyezik elődjével, viszont a szárak nyomásérzékeny felülete ezentúl az érintésre is reagál, így állítható lesz a hangerő lejátszás közben anélkül, hogy a telefonhoz kellene nyúlni vagy Sirit kellene riasztani miatta. A tok némileg változott, bár a méret és a forma maradt a régi. Került bele Lokátor-támogatás, vagyis az Apple hálózatán ezentúl a tok fog folyamatosan megjelenni, nem csak a fülhallgatók. Plusz került bele egy hangszóró is, amit a Lokátor alkalmazáson keresztül lehet Apple eszközökről megszólaltatni az elveszett fülhallgató megtalálásáért, illetve hanggal jelzi a merülést, a párosítást és a töltő csatlakoztatását is. (Plusz lehet oldalt a tokba csuklópántot vagy nyakba akasztót is fűzni, ha valaki erre vágyna.)

Hirdetés

A második generációs AirPods Pro tokja.A második generációs AirPods Pro tokja.A második generációs AirPods Pro tokja. A második generációs AirPods Pro tokja. (forrás: Apple) [+]

Újdonság, hogy a tok veríték- és vízálló valamennyire, illetve ezentúl a Lightning, a MagSafe és Qi töltés mellett az Apple Watch töltőjével is lehet energiát átadni a toknak. És ezentúl Memoji vagy Animoji matricákkal is gravírozható a töltőtok, ha az ember közvetlen az Apple-től rendeli meg a fülest. Itthon szeptember 9-én délután 14 órától rendelhető és szeptember 23-tól kapható az eszköz 124 990 forintos áron, az Egyesült Államokban maradt a 249 dolláros induló ár.

Az új AirPods Pro legfontosabb tulajdonságai.
Az új AirPods Pro legfontosabb tulajdonságai. (forrás: Apple) [+]

Egy töltéssel a fülhallgatók hat órán keresztül képesek zenét lejátszani aktív zajszűrés mellett, a tokkal együtt a teljes üzemidő 30 órára rúg. Az ANC-t a H2-es lapka és az Apple továbbfejlesztett algoritmusa oldja meg, az előző generációhoz viszonyítva kétszeres erőséggel. A cég állítása szerint az új fülhallgató az áteresztő módban is sokat fejlődött, tisztább és természetesebb lett a transzparens opció, valamint érkezett egy adaptív átengedő opció, ami másodpercenként 48 ezer elvégzett művelettel tompítja a külvilág nagy decibelű zajait, melyeket az ember nem akar hallani, például építkezésekét.

Az új H2-es chip dolgozik már a második generációban.
Az új H2-es chip dolgozik már a második generációban. (forrás: Apple) [+]

A hangok megszólaltatásáért új alacsony torzítású meghajtót és házon belül tervezett erősítőt épített a 2. generációs AirPods Próba az Apple, ezzel kisebb torzítás mellett több hang szólal meg a sajtóközlemény szerint, de ennél többet nem árult el a cég. Ugyanígy nem volt szó a kodektámogatásról sem, vélhetően maradt az AAC, egyedül a megosztott lejátszáshoz (SharePlay) mondtak annyit, hogy 48 kHz-es hangátvitelre lesz képes az eszköz.

Bekerül az XS-es méret is a dobozban mellékelt gumiharangok közé.
Bekerül az XS-es méret is a dobozban mellékelt gumiharangok közé. (forrás: Apple) [+]

Új, hogy az L, M, S méretű szilikonharangok mellett ezentúl XS méretet is mellékel az Apple a termékhez a dobozban. Mivel mindenki füle egyedi méretű és formájú, így a térhatású Spatial Audio is mindenkinél máshogyan kényelmes. Az előlapjukon TrueDepth kamerarendszerrel rendelkező (notchos) iPhone-okat és a második generációs AirPods Prót össze lehet úgy hangolni, hogy a telefon kamerájával az ember a füléről képeket készít, a szoftver pedig a fül és a hallójárat formája alapján megpróbálja meghatározni a legjobb hangzást, hasonlóan ahhoz, amit a Sony is csinál a 360 Reality Audióval már évek óta.

A hangszóró nyílásán keresztül rögzíthető lesz a fülhallgató tokja akár táskára is.
Az oldalsó nyíláson keresztül rögzíthető lesz a fülhallgató tokja akár táskára is. (forrás: Apple) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés