WWDC: Új funkciók érkeznek az AirPods Pro 2-be

Az adaptív audio "újradefiniálja a személyes hangélményt" az Apple szerint.

Egy rakás új funkciót kap a második generációs Apple AirPods Pro. Ezek egyike az adaptív hang, mely dinamikusan változtatja a transzparens módot és az aktív zajszűrést a környezeti körülményekhez igazítva. A WWDC-s bemutató és a sajtóközlemény szerint az aktuális pillanatban legjobb minőségű hangélményt fogja kapni a felhasználó így. A személyre szabott hangerő gépi tanulást használva egyesíti a felhasználó szokásait és hangerőigényeit, majd a környezeti viszonyokhoz igazítva állítja be ezeket.

A Conversation Awareness nevű funkcióval automatikusan lehalkítja a hallgatott tartalmat és felerősíti a közelünkben beszélő hangját, illetve saját hangunkat is a hangátengedő módban, miközben a hátteret továbbra is elnyomja. A funkció akkor kapcsol be automatikusan, amikor a fülhallgató viselője megszólal, érdekes lesz látni, hogy van-e annyira érzékeny, mint a Sony hasonló megoldása.


[+]

Gyorsabb és megbízhatóbb lesz az Apple eszközök közti gyors váltás is a fülhallgatón, a régebbi készülékek közül pedig az első generációs AirPods Pro, az AirPods 3 és az AirPods Max is megkapják a hívás közbeni némítás funkciót. Ezzel aktív hívás közben a fülhallgató szárát vagy a digitális koronát hosszan nyomva kikapcsolhatja mikrofonjait a kiegészítők viselője.

A fejlesztőknek már elérhető az új firmware, a publikus változat ősszel jelenik majd meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés