Az AirPods Max is megkapta a teljes szétszedést

Az iFixit mutatta meg, hogy mi kerül ezen a fejhallgatón 235 ezer forintba.

Mostanában már a fejhallgatók komplexitása is messze túlnyúlik azon a szinten, amit pár évvel ezelőtt tapasztalhattunk, így aztán az iFixit is egyre inkább rááll arra, hogy az efféle termékek belsejét is megmutatassák, illetve felmérjék a szervizelhetőségüket: ezúttal az AirPods Max került boncasztalra.. Ahogy az a leírásukból kiderül, a fejhallgatóban található csavarok jellemzően az Apple-től megszokott pentalobe fejjel vannak ellátva, de a rácsot nem hagyományos menetek, hanem 90 fokkal nyitható ékek reteszelik, de persze nem csak ezek tartják a helyén a "grillt",  hanem egy réteg ragasztó is.

Örömteli, hogy nincs tele odabent sem vezetékekkel
Örömteli, hogy nincs tele odabent sem vezetékekkel [+]

A kétcellás akkumulátorpakk a jobb oldalra került, ettől függetlenül nem tűnik kiegyensúlyozatlannak a bal és jobb oldal. Az akkumulátor 2,54 Wh kapacitású, ez jelentősen elmarad például a Sony WH-1000XM4-től (4.1 Wh), de a Bose Headphones 700-nál (2.39 Wh) még nagyobb is. A zsanérnál elektromechanikus csatlakozással oldották meg a forgathatóság megmaradását, ez valószínűleg tartósabb megoldás lesz, mintha vezetékek futnának belül középen.


[+]

Az AirPods Max összességében meglepően szervizbarát konstrukció lett, a 6/10-es értékelés az AirPods-történelemben nyilván kiugróan jó (1 a legrosszabban, 10 a legjobban szerelhető), de összességében sem nevezhető rossznak. Az iFixit szerint az Apple-re jellemző, magas minőségi szint masszívan tetten érhető odabent is, akár Sony vagy Bose alternatívák is sokkal kevésbé tudnak megnyerőek lenni odabenn.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 12 Pro Max - génkezelt alma

    A legnagyobb méretű és a legnagyobb tudású iPhone is egyben, kamerában, üzemidőben és kijelzőben is többet nyújt, mint a kisebb változatok.

  • Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs

    A legjobb almás telefon új szintre emeli a vízállóságot és a multimédiás élményt, az iPhone 11 mellett azonban nem biztos, hogy megéri bűnbe esni.

Hirdetés