Hirdetés

Amazfit Verge - pont középre

Gyorsabb, szebb a kijelzője és jelentősen olcsóbb, mint a hasonló funkcionalitású Stratos – jó csomag, de hátránya is van bőven.

Hirdetés

Beállítások, értesítések, összegzés

A beállítások közt minden logikusan és értelmesen van elrendezve, egyedül watch face-váltás némiképp körülményes, hiszen a preferences menüponton belül lévő appearance menüponton belül találjuk meg a lehetőséget. Érdemes lehet elővenni a telefont, és két érintéssel kiválasztani az új órastílust. Az alapvető watch face egészen futurisztikus, de a legegyszerűbb számlapoktól kezdve a versenyórák által képviselt megjelenésig megkapunk mindent, viszont a 11 tagú lista bővülhetett volna megannyi stílussal, és az analóg számlapoknál sokkal szebb lenne egy automata órákat megidéző, folyamatos járás a Verge által használt quartz-utánérzés helyett. Utólag lehet ezeket pótolgatni, de mindenképpen szükséges hozzá USB-s kapcsolat.


[+]

Értesítések közül az jelenik meg, amit csak a telefonról át szeretnénk hozni, ehhez a telefonos alkalmazást kell elővenni, és kiválasztani, milyen alkalmazásoktól kérünk notifikációt, és mit hagyunk figyelmen kívül. Érkeznek még heti jelentések aktivitásainkról és eredményeinkről, illetve az időjárás-előrejelzés is rendre értesít. Ha nincs a közelünkben a mobilunk, és már kezdünk pánikba esni, kérhetünk csengetést, ilyenkor a telefon alapértelmezett csengőhangja fog remélhetőleg megszólalni valahol. Ha túl sokat ülünk egyhelyben, figyelmeztet, hogy ideje felállni és sétálni egy kört. Az NFC meglétét ne úgy értsük, hogy jelenleg érintéses fizetésre használható az óra, jelenlegi körülmények közt, Magyarországon lényegében csak a telefonnal történő párosítást könnyíthetjük meg vele.

Egy rövidebb repülőút is elő fog hozni ilyen értésítéseket
Egy rövidebb repülőút is elő fog hozni ilyen értesítéseket [+]

Összegzés. A Verge pontosan a Bip és a Stratos árkategóriája közé ékelődött be, viszont funkcionalitásban jóval közelebb van az utóbbihoz, ráadásul egyedüliként került bele mikrofon és hangszóró, ami egy gyors telefonhívás lebonyolításához kiválóan alkalmassá teszi az órát. Ezért cserébe fel kell áldozni az 5ATM víznyomás-tűrést, a szokásosnak mondható IP68 van meg vízállóságra, de az úszással kapcsolatos aktivitáskövetést teljesen kihagyták. A kissé bumfordi polikarbonát ház ebben a termékkategóriában megbocsátható, kizárólag az Amazfit hibája, hogy a Stratost sikerült annyira szépre csinálni, hogy ez érdemben feltűnjön az összehasonlításkor. A szíj nem erőssége az órának, de bármikor lecserélhető, az USB-s töltőjére viszont nem lehet mást mondani, minthogy béna: egyrészt nem egy jóféle mágneses csatlakozót kapott, hanem műanyag-bepattintós, rányomós konstrukció, ami tényleg minden csatlakoztatáskor olyan hatást kelt, mintha valamit eltörtünk volna, ráadásul az alján vezették ki a kábelt, hogy egy asztalra se lehessen kényelmesen lerakni.

Ez egy nagyon szerencsétlen töltőkialakítás
Ez egy nagyon szerencsétlen töltőkialakítás [+]

Az a szerencse, hogy ezt a töltőt tényleg nagyon ritkán kell használni. Folyamatos pulzuskövetéssel, GPS-módban, napi használatban teljesítette túl a gyárilag megadott 5 napos üzemidőt, 6-7 napokat minden gond nélkül lehetett vele végigcsinálni, ezekben a ciklusokban viszont csak 2-3 órányi aktivitásmérés volt. 40 000 forintos árával a Verge abszolút helytálló, beígért funkcióit maradéktalanul teljesíti, viszont sem külsőre, sem funkcionalitásban nem adja azt az okosórás érzést, amit a nagytesó. Cserébe jól tud állni és kényelmes annak is, akinek visszafogottabb a csuklómérete.

Amazfit Verge

szentkuti11

A tesztkészülék a Xiaomi.hu jóvoltából jutott el hozzánk, köszönjük!

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés