Hirdetés

Amazfit Verge - pont középre

Funkciók, szoftver, sport

A Verge alapvető kezelése kimondottan egyszerű, az Amazfit saját, zárt operációs rendszere viszont nem bővíthető, és magyar nyelv sincs benne. Nulladik lépésként az Androidra és iOS-re elérhető Amazfit Watch alkalmazást kell telepíteni, majd egy QR-kóddal párosítani az eszközöket. Az órafelületen felfelé csúsztatással érjük el a legutóbbi értesítéseinket, lefelé pedig a gyorsbeállításokon kívül az időjárást, az akkumulátor töltöttségét és a mobilunkhoz történő csatlakozás tényét láthatjuk. Balra nem találunk semmit, jobbra csúsztatva viszont a teljes menü tárul elénk. Rendszersebesség szempontjából komoly fejlődés érezhető bármelyik elődhöz képest, már csak apróbb akadozások maradtak, amikkel minden gond nélkül együtt lehet élni.


[+]

Az egészség menüpontra lépve a napi lépésszámunkat tudjuk ellenőrizni, mellette a pulzusmérő ikonja látható. Sportfunkciók közül futás, séta, kerékpározás, elliptikus tréner, hegymászás, síelés, tenisz, foci és ugrókötelezés is van. Aki úszáshoz szeretne aktivitáskövetőt, annak csalódnia kell, az 5ATM vízállóság hiánya miatt inkább kimaradt. Az alvást automatikusan detektálja a rendszer, pulzust és mozgásokat rögzít, amiket másnap kiolvashatunk, és megnézhetjük, mennyi időt sikerült valódi mélyalvással tölteni. Sajnos az ébresztéseket nem lehet ennek megfelelően intervallumra állítani, a megadott időben, percre pontosan felrezget minket az óra, mindegy, hogy épp milyen szakaszban vagyunk.


[+]

Már az órán is elég részletes eredményeket kapunk az edzéseinkről, de összességében pici a kijelző ahhoz, hogy érdemes legyen diagramokat olvasni és elemezni, a mobilalkalmazással sokkal egyszerűbben tehetjük meg ezt. A kerékpározás pontos leméréséhez külső eszközt (hajtókar-fordulatszámmérő) kell csatlakoztatni, de GPX-adatokat természetesen mindenféle aktivitás után lekérhetünk, és arról is kapunk információkat, hogy mennyit mentünk felfelé, lefelé, vagy pont sík terepen. Síelésnél nyomon követhetjük az elért maximális sebességünket, és ehhez is érhető el kiegészítő, méghozzá egy mellkaspánt. Tenisznél láthatjuk, hogy hány szervát ütöttünk, illetve mennyi volt az adogatásunkban a tenyeres és a fonák, illetve nem meglepő módon az elégetett kalóriákat is nyomon tudjuk követni. A különféle sportoknál minden releváns adathalom elérhető, viszont táplálkozási és egyéb opciók nincsenek, ahogy fogyás vagy éppen tömegnövelés lebonyolításában sem segít. Az adatok leolvasásához az angol nyelvű Amazfit-alkalmazás mellett használhatjuk a Xiaomi-féle, magyarul kommunikálni képes Mi Fitet is.


A Mi Fit magyarul is tud [+]

A részletes edzésösszegzésbe már elég komoly diagram kerül, pulzuszónákkal (VO2 Max, aerob, anaerob, stb.), elégetett kalóriákkal, a sebességgel, lépéshosszal, a lépésgyakorisággal (SPM), magasság-különbségekkel, és jó mintavételezésű, pontos GPS-adatokkal, mobilon nézve térképpel együtt. Telefonálni a híváslistából és beépített tárcsázón keresztül tudunk, a beszélgetés a megszokott, Knight Rider-módban működik közepes minőséggel, de ha csatlakoztatva van mellette Bluetooth headset is, akkor alapértelmezetten arra irányítja az hangot az óra. Van beépített időjárás-előrejelző, továbbá stopper, iránytű, időzítő és ébresztő.


[+]

A 4 GB-nyi tárhelyből körülbelül 2,4-et tölthetünk meg saját zenével, nem jelent problémát az FLAC-kiterjesztés sem, fájlokat mozgatni pedig vezeték nélkül, mobilról, illetve USB-ről is tudunk. Kihangosítva nem kell komoly élményre számítani, de a lehetőség megvan, Bluetoothon már megnyílik az út a minőségi zenehallgatás előtt, semmiféle akadozás vagy hiba nem fordult elő, amíg 2-3 méteres hatótávon belül maradunk. Egy csukló és egy fül között ennél remélhetőleg senkinek nincs nagyobb távolság.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Xiaomi MiJia Quartz - kvarcóra extrákkal

    A Xiaomi almárkájának hibrid óráját teszteltük, ami tulajdonképpen egy sima karóra lépésszámlálóval, illetve pár extra, mobilos funkcióval, de így is szerethető.

  • Amazfit Cor 2 - haladni kell a Corral

    A filléresnél eggyel komolyabb Huami aktivitáskövető színes kijelzőt kínál, magyar ékezeteket viszont nem, így egyelőre legfeljebb megfontolandó, semmint kihagyhatatlan ajánlat.

Előzmények

Hirdetés