Alcatel Idol 4 - csak egyeSsel kevesebb

Noha nem az Idol 4 az Alcatel csúcsmodellje - csak majdnem - sem felszereltségben, sem funkciógazdagságban nem kell szégyenkeznie, ráadásul szintén jár a JBL füles és a virtuális valóság.

Bevezető, tartozékok

Az idei MWC-n bemutatott közép-felső kategóriás eszközök mellett a cég középtávú, viszont rövid távon megvalósítani kívánt terveit is megismerhettük. Az Alcatel egy éven belül az ötödik legnagyobb gyártóvá kíván előlépni globális viszonylatban. Számszakilag egyébként nem biztos, hogy lehetetlen küldetés, a TCL által fabrikált készülékek több brand alatt, egyes formáiban a szolgáltatók kínálatába erősen beágyazva próbálnak piacot szerezni. Azon kívül, hogy többféle szoftveres kialakításban és márkanév alatt juthatunk lényegében Idol 4 vagy Idol 4S készülék birtokába, általában még jók is, ha pedig nem egészen, akkor az nem biztos, hogy a hardver hibája. Az Alcatel Idol 4S-hez már volt szerencsénk saját néven is, valamint Vodafone Smart Platinum 7-ként is, míg tesztalanyunk eddig DTEK50 fedőnév alatt mutatkozott BlackBerry gúnyában.


[+]

A kialakításra, teljesítményre, vagy úgy általában az összhatásra eddig nem volt különösebb panasz, az Alcatel biztosította alapok minden esetben kielégítőek voltak, ha valami kifogásként merült fel, az már csak az árazással, extra kiegészítők létével vagy nemlétével, esetleg a szoftver megjelenésével és szolgáltatásaival volt összefüggésben. Például a DTEK50 esetében tartalmilag nem feltétlenül éreztük indokoltnak a gumírozottra cserélt hátlapra szitált szederért számított felárat, noha tény, hogy az androidos BB alkalmazások eddig ezen a telefonon üzemeltek a legjobban. Az Alcateltől érkező Idol 4 a 4S-hez hasonlóan kártyafüggetlen, valamint a szolgáltatói és egyéb verziókkal ellentétben az ajánlat részét képezi a kifejezetten minnőségi JBL füles és az Alcatel saját VR megoldása, ami méretes pakkot eredményez.


[+]

A doboz szokatlanul nagy és nehéz, ahhoz képest viszont meglepően kompakt, hogy mi mindent passzíroztak bele, egyébként meg tökéletesen ugyanolyan, mint a 4S doboza, csak a 4-es mögül hiányzik az S. A készülék eleve a fekete fedőegység alatt a VR szemüvegben bujkál. Ez egyrészt tök biztonságos a telefon szempontjából, másrészt némi helyet és csomagolóanyagot is megspóroltak a környezetnek. A szemüveg nem telefon felőli részébe pakolták be egyrészt a fejpántokat, másrészt a 2 amperes, hálózati gyorstöltőfejet, mikroUSB kábelt és az in-ear kialakítású, eltérő méretű harangokkal felszerelt JBL headsetet tartalmazó dobozkát. Ezekre egyébként csak azután bukkanunk rá, hogy leszedtük a szemüveg alsó, feltehetően védelmi funkciót ellátó részét. Mindezen felül még egy víztiszta keménytokkal és egy kijelzővédő fóliával is rálicitál az Alcatel a konkurencia ajánlatára. Mellesleg van egy jó adag dokumentáció is, amivel ráadásul rögtön a doboz kinyitása után szembesülünk, csak ez kevésbé érdekes, mint a karton térelválasztó alól előkerülő, fentebb részletezett tartalom.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder

    Hát mi lett a patinás kanadai gyártóval? Android rendszer, Alcatel telefon? Ettől még lehet jó, talán pont ez a koncepció dobja majd meg az eladásokat.

  • Alcatel Idol 4S - a dobozba zárt világ

    Az Alcatel csúcsmobiljához VR-szemüveget csomagolnak, de ez pont mindegy, nem ettől lesz jó. Hanem a jól átgondolt funkciók és a korrekt hardveres felhozatalhoz képest versenyképes árazás hozhatja el a sikert.

Hirdetés