Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kchryss

    addikt

    válasz jr1994 #162417 üzenetére

    Biztos hallottál már a wn8-ról, a játék megrontójáról. :)

    Elvárt értékek alapján kalkulálnak egy számot ami a játékosok teljesítményét hivatott jelezni.
    WN8 = 980*rDAMAGEc + 210*rDAMAGEc*rFRAGc + 155*rFRAGc*rSPOTc + 75*rDEFc*rFRAGc + 145*MIN(1.8,rWINc)/

    Kezdetben a képlet megalkotói maguk állították be minden egyes tankra az elvárt értékeket. Aztán megunták a sok macerát, az új tankokat a buffokat/nerfeket és nem állítgatták be többet az elvárt értékeket. Ekkor minden azonos szintű és osztályú tanknak azonosak voltak az elvárt értékei vagyis gyakorlatilag visszatértek a wn7-hez így nem sok mindenre volt jó a szám amit kiköpött a képlet, nem mintha amúgy olyan sokat jelentene ha tökéletes is lenne. :D
    Aztán pár hónapja az xvm csapata saját kezébe vette a wn8 képlet sorsát: [link]
    Mivel a játékosok nagy része használ xvm-et így hatalmas adatmennyiség áll a rendelkezésükre. Úgy döntöttek, hogy automatizálják az elvárt értékeket és az naponta frissül a játékosok aktuális teljesítményétől függően. Ezeket az aktuális értékeket látod az általam linkelt táblázatban.

    A táblázat bár nem e célból készül, de gyakorlatilag azt is megmutatja melyik tankkal játszanak a legjobban aktuálisan, melyik tank a legjobb a saját szintjén.
    Például az jól látszik, hogy a 430u-val fel kell majd kötnöm a gatyót, mert a többi 10-es medhez képest elég magasak az elvárt értékei.

Új hozzászólás Aktív témák