- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolbak2107
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam 10074 build-et fel is frissült szépen 130-ra. Kérdés hogy a windows.old mappa törölhető, a rendszer törli vagy ne piszkáljam.
[ Szerkesztve ]
-
Aarpok
őstag
válasz Zolbak2107 #6403 üzenetére
Magától nem fogja törölni.Amennyiben úgy érzed nincs rá szükség a lemezkarbantartóval törölheted.
Аарпок
-
Goblin12
őstag
Juhuuu, megjelent a kis ikon.
Hol a külső vinyó???
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz azopi74 #6397 üzenetére
Akkor tehát cseszhetjük a normális settings appot is szerintem.. Üdvözlöm azt aki korábban mondta, hogy oké, ez így tényleg vérszegény, de majd a véglegesben biztos bele raknak minden beállítást.
A Vista óta minden verzió hozott UI változásokat, de azóta sem sikerült minden beállítást tartalmazó menüt egy helyre rakni. Sok panel még XP (vagy még 98?) óta ott van.. de azért kaptunk egy új (még egy új, a control panel mellé) settings menüt ami ugyan igénytelen, ronda mint a bűn (jó, ez szubjektív) viszont cserébe elég foghíjas a tudása (butított). Még a control panel-ben is több minden volt.
A sok, ezer éves panel meg maradt a helyén, de most már legalább lassabban/nehezebben lehet elérni őket, mert még 3 plusz kattintás kell mire oda jutsz mondjuk a virtuális memória beállításhoz (jó, nem egy gyakran használt opció, de akkor is). Direkt megnéztem, a kereső segítségével sem tudod megtalálni a system properties-t, vagy a preformance options-t.
Persze sokkal fontosabb dolgok is vannak ennél, értem én... nagyon hiányzott például az asztali számítógépemre a lockscreen, a teljes képernyős, érintésvezérlésre optimalizált UI (és senki ne akarja nekem bemesélni, hogy az érintőképernyős asztali PC-k olyan kib****tt elterjedtek lennének akárhol is..), ahelyett hogy egy konzisztens felületet hozzanak létre.
Bocs mindenkinek a kirohanásért.
-
azopi74
addikt
válasz -FreaK- #6407 üzenetére
Hát, úgy tűnik megint az van "jó szokás szerint" hogy most már le kell zárni a kódot, ami ebbe az eresztésbe nem fért már bele, jön majd a redstone-ban, de örüljünk neki, hogy addig is meghagyták a régi felületet az ilyen "speckó" beállításokhoz és nem kényszerülünk registry hack-re
A modern settings-be úgy tűnik az átlagjúzerek által gyakran elért beállításokat vitték be, az "advanced"-nek minősített cuccok maradtak a Control Panel-ben.Egyébként elkezdtem beírni a keresőbe, hogy performance options, odáig jutottam, hogy "perf", és rögtön feldobta második találatként a performance options-t, onnantól két kattintás a virtuális memória beállítása. Hát azért ez nem olyan gáz szerinem.. Szóval, aki power user, az úgyis pillanat alatt megtalálja a keresett beállítást, aki nem találja meg, annak nem is kéne megtalálnia
-
azopi74
addikt
válasz CharlieDrop #6410 üzenetére
Dehogy égtél be, amennyiben Win8, 8.1 és az eddigi Win 10 buildek kimaradtak az életedből
-
azopi74
addikt
válasz azopi74 #6413 üzenetére
Egyébként lehet, kevesen tudják, de testre is lehet szabmi a Windows+X-re vagy start-on jobb egérre megnyíló "power user" menut, és fel lehet venni plusz shortcutokat az alapértelmezetteken kívül:
Users\*****\AppData\Local\Microsoft\Windows\WinX\Group3
folderbe kell felvenni shortcutot, és akkor akár pl a Performance Options is elérhető két gombnyomásra, egér nélkü, vagy akármi más, amit akarunk
-
janos666
nagyúr
válasz #85552128 #6374 üzenetére
Mióta kikapcsoltam a Windows tűzfalat, azóta nincs memory leak és érzésre is kicsit gördülékenyebben lehet tallózni a helyi hálózati meghajtót. (A Defender-t nem is kellett piszkálnom.) Jó tipp volt, köszönöm.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz azopi74 #6411 üzenetére
Ez teljesen korrekt lenne így, ha egy, még adományokat se igazán gyűjtő, gyerekcipőben járó opensource Linux disztribúcióról beszélgetne két fejlesztő egy sörözőben pár pohár után, mielőtt véglegesítik az utolsó git commit-ot, mint release.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-FreaK-
veterán
Tényleg? Te ezt szurted le abból amit írtam, hogy nehéz eljutni ezen opciokhoz? Gratulálok.
Egyébként meg ismertem a jobb klikkes dolgot, csak ritkán használom, most nem ugrott be hogy ott is megtalalhato. Keresőbe meg nálam nem ad talalatot. De ez csak egy apróság volt, sikerült kiragadnotok a leglenyegtelenebb dolgot abból amit írtam, majd több hsz-en keresztül erről beszélni.
Szóval lehet, hogy előbb meg kéne tanulni szöveget értelmezni aztán válaszolni.Akkor röviden is: az MS csinált egy újabb appot a beállításokhoz, a meglevő mellé, ami butább mint az előző, és most már kettő van. Ez, meg még sok hülyeség fontosabb volt nekik mint egy konzisztens, átlátható UI-t csinalni. Persze ezt így a Win8-tol értve.
Karak_22: igen ez így van,szerinted nem tudtam róla? Olvasd el még egyszer amit írtam légy szíves. A kérdés az volt hogy mit keresnek ezek az asztali PCmen. Vagyis a nem tetszésemet fejeztem ki az MS azon irányú törekvéseire hogy össze akarták(ják?) mosni az asztali és a tablet/érintős vonalat az UI-ban. Ami egy nettó baromság volt, bár szerintem ezt már ők is belátták, mert a W10 már jobb lett ilyen szempontból.
Telorol írok, sry a helyesírás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Sotyks94
aktív tag
Hali!
10074-ről próbálok 10130-ra updatelni. Leszedi, és amikor elkezdi telepíteni akkor 25%-nál kiírja azt hogy:Can't Update to Windows 10
Sorry it looks like this pc can't run windows 10. This might be because the User or PRogram files folder is being redirected to another partition
Aztán meg ezt a szép errort kapom:
• fbl_impressive Core 10130 - Error 0xc1900204
Valakinek volt már hasonló? Találtam rá neten több megoldást is, de azokból párat már próbáltam, pár meg macerás, és elég sok mindenki sok félét mond. Valami ötlet?
PL hivatalos MS fórumon egy MS Supportos ezt írta erre a hibára:
This problem might be caused due to the following reasons:
Hardware incompatibility.
Drivers compatibility.Nah ezt végképp nem értem itt mi nem tetszhet neki. Ez a verzió gond nélkül felment, és KB gond nélkül fut is. Azóta kb ami változott az az SSD-n lévő szabad hely. Jelenleg a winen túl 14GB szabad terület van neki. Ez kevés lenne?
Vírusirtómat offoltam, usb-ket kihúztam, újraindítottam vagy 10x és megpróbáltam updateln eddig 4x is, és mindig ugyan ez volt az eredmény.
Azt is olvastam hogy esetleg az alaplapból a C-n túl a többi merevlemezt, vagy 1 DB Ramon túl a többit ki kell húzni. Addig ilyen macerásabb megoldásokba nem akarok belekezdeni amég nem tudom hogy működhet e, mert ez így eléggé furán hangzik nekem.Nah mind1. Ha valaki már találkozott ezzel a hibával akkor megköszönném ha leírná hogy neki mi segített.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz -FreaK- #6417 üzenetére
Elolvastam. A tabletemen pontosan ugyanaz a rendszer fut, mint az asztali gépeden, így máris megválaszoltam az összemosás okát.
A Settings appra meg nem tudok mit mondani, mert nem figyeltem, mikor fent volt a 10. Akkor most 2 van? Mert tuti nem marad úgy, ahogy nem lesz 2 Store sem.
-
Warter
addikt
Az egész mondandódban az volt az egyetlen értelmes és megválaszolható kérdés. Az összemosás egy koncepció része ami évek óta megy, a settings/control panel-lel együtt. Ami egy hosszú rögös út, ha neked ez nem tetszik, használj 7-et, de hogy ezen hőbörögni teljesen felesleges, az tuti. Idővel majd eltűnik a control panel, de az nem most lesz. Egyébként meg, ha 5 emberből 5 "félreértelmezi" a mondandód, akkor lehet, hogy nem a többiekkel van a baj. Peace
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Én Windows 10 TP 10130 változatot használok abba a fiókomba jelentkezek be itt is mint amin a windows 8.1 eredeti funkcionált.
Az lenne a kérdésem, hogy erről a változatról is frissíthető majd juliusban az eredeti Windows 10?!
Nekem jogvédett Windows 8.-am van amit megvásároltam, azt fellehetett frissíteni ingyen 8.1-re.
Maga a fiókot amibe bejelentkezek azt viszem magammal, így ugyan ezt használom a Windows 10 alatt is.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
gV
őstag
én tökre értettem mit írtál és nagyon is egyetértek veled, én kb ezek miatt maradok a 7-nél, aztán ha 1x végre úgy néz majd ki és úgy lesz minden, h nem valami össze-visszaság az egész akkor váltok, nekem hihetetlen csalódás, h csak ennyit tud a Microsoft (6 év alatt nem sikerült leváltani a CP-t, persze új snipping tool az kell, viszont annak meg továbbra is a béna párbeszéd ablak bír megjelenni mikor bezárnád miközben a a paint vagy a wordpad már a 7-ben okés vagy a magnifier továbbra sem flat és az insider is felesleges, mert az aero glasst többen kértük mégse jött vissza)
-
DS39
nagyúr
régen én is odavoltam az aerotól, de már azért unalmassá vált. (bár szép)
a 10-esné bejön az ablak design, hogy sarkított, nincs felesleges keret oldalt és alul, csak fejléc. bár utóbbi azért elég igénytelen még, jellegtelen szürke, és a gombok sem túl szépek, de az irány jó.
ebbe a képi világba felesleges az aero. néhol azért játszhatnának jobban az átlátszósággal (start + tálca). pl a 8.1-es tálca sokkal szebb volt szvsz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A frissítési regről kellene/jön igazoló email?
-
gV
őstag
7-bem a border paddinget 0-ra véve szintén nincs nagy keret
annyi a hiba h a sarkoknál a kerekítés miatt kicsit hibás, de a aero 8-al w8.1-ben jól néz ki, az simán mehetne a w10-ben is, asszem nem kérek sokat csak azokat a ronda w95-öt vagy 3.1(?) ídéző színvilágot ami zavar a tartalomra koncentrálásban kiírtanák az áttetszőségel, mutatom
nekem az alsón zavarja a szemem ez a salang ami a weboldal körül maga a program, nekem félreértések elkerülése végett nem csicsa az AG hanem maga a láthatatlanság miatt fontos, részemről maradhatak volna a charmok és nem kellene az AG ha mellé így nézne ki w10-ben a bőngésző (charmra jönnének elő a nem látható dolgok pl egeret az ablak tetejére huzom megjelennének a fenti dolgok címsor, lapo stb)
kiegészítve, h a görgő sáv ha inaktív akkor szintén eltűnik, mint már most is néhány oldalnál
-
DS39
nagyúr
na ezt a beállítást nem ismertem (sose kerestem w7-ben), de azért nem az igazi, mert keveréknek hat. egyfelől szögletes lett, viszont a W7 specifikus elemek, mint a kiemelkedő, lekerekített gomb, dropdownlist megmarad.
pl egeret az ablak tetejére huzom megjelennének a fenti dolgok címsor, lapo stb
a válasz egyszerű, nyomsz egy F11-t (full screen) és olyan, amit akarsz.bár ha charm alatt azt érted, hogy egy plusz layeren beúszik és nem eltolva a tartalmat jelenik meg, akkor csak majdnem olyan.
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
Igen, de egyelőre nem tudni, hogy hogyan "tisztázod magad", ha nem telepíted fel a Win8-at.
Erről a Microsoft még semmit információt nem adott ki. Furcsállnám ha vissza kellene tenni a Win8-at, elég amatőr dolog lenne a részükről. (Lehet lesz egy weblap, ahol a win7-8-as kulcsból generál neked win10-est?)
Persze ha nem igazolod magad, attól még minden funkció fog működni a Win10 alatt(gondolom+nem akarja a MS korlátozni a nem aktivált példányokat - egyelőre ez jön le.), mert ugye a Windows Insider programban továbbra is benne vagy, de a fene tudja, lehet az RTM-et igazolni kell, és az azon kívüli összes build-et nem kell, mert az teszt verzió... nem tudjuk.Meg ugye a frissítési logika alapján maradhatsz az RTM verziónál is, az Insider programon belül, mert van rá mód, hogy ne frissítsen tovább a Windows.
De ha valaki tud friss infókat ezzel kapcsolatban, akkor ne tartsa magában! Nagyon képlékeny még a dolog.[ Szerkesztve ]
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
gV
őstag
igen, nem az igazi, nem is használom így, de w8-ban evvel meg a tálcával merem mondani jobb mint a 7, míg csak pl az IE van a képernyőn, csak akkor ottvannak olyan progik mint a változatlanul hagyott wmp12, wmc és úgy szétesik az egész 8 kinézete, h inkább maradt a 7, az am tök jó lett volna pl a metros appok ablakban, de maradva a teljesképernyős megjelenítéssel (se keret, se semmi)
-
-FreaK-
veterán
válasz #58000384 #6420 üzenetére
Pont ez az, hogy ráerőltették a desktop felhasználókra a a tabletes felületet, ami azon nyilván jó, de asztali PC-n nagyon nem. És már egy opció is sokat segített volna amivel választhatsz hogy melyiket szeretnéd.
(#6421) Warter: De nem is a kérdés volt a lényeg, ez csak egy vélemény nyilvánítás volt, ezt írtam előbb is. Nem 5-en értették félre, csak te, a többiek meg arra válaszoltak, és látod, van aki egyetért velem.
Tudom, hogy felesleges hőbörögni, de ez egy fórum, had írjam már le ha valami nem tetszik.Igen az összemosás egy koncepció része, amit a régi control panel-el kezdtek el. Most meg jött egy újabb app. amibe bizonyos dolgokat átemeltek, de nem mindent. Így aztán most ott vannak az ezer éves panelek, a control panel, meg a settings app. Egy nagy katyvasz az egész, design és UI szempontjából.
Az Aero Glass, meg lehet, hogy már unalmas és csicsa manapság, és alapvetően a flat design-al sincs problémám, de ez az új kinézet, gombok, szövegek, szerintem meg ronda és igénytelen, de ez nyilván az én bajom.
De be is fejeztem a témát na, ha ez titeket ennyire bosszant
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Amennyit nyilatkoztak ezügyben még nem döntötték el.
Elvileg tényleg logikátlan lenne egy újratelepítés kierőszakolása a previewről... de ma még ezis benne van a pakliban.
(Főleg a te eseteben ugye elve win 8ról indulva megint.)[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
ÁdiBá
veterán
válasz FollowTheORI #6432 üzenetére
Na ez az mert én semmi értelmét nem latom hogy most Win10 TP használok és nem tudom felfrissìteni Win10Pro Hun x64-re. Hiszen anno mikor eredeti win8.1Pro-t használtam ők kìnálták fel nekem hogy kipróbálhatom a Beta 10-et. Érdekes.
ÁdiBá
-
netpeti98
addikt
válasz FollowTheORI #6432 üzenetére
Mondjuk a 8.0-ra már nem kell visszamenni, a Media Creation toolal lehet kreálni egy viszonylag friss 8.1 ISO, ami elfogadja mind a 8.0 és 8.1 kulcsokat is.
-
nagyúr
válasz netpeti98 #6434 üzenetére
Igen 8/8.1-et jobb lett volna írni... de akkoris 2x kell telepíteni ez itt a gáz.
Azért remélem megjön az eszük és csinálnak valami hasonló toolt erre a win10 migrációra is.
Na mindegy. Nem akarnak róla beszélni valamiért. Meg csak félválaszok és bizonytalanság van.
Pedig ha egyszer eldöntötték ingyen van, mi a f*szért kell ezt csinálni nem értem, pénz ígyse ugyse lesz belőle.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
netpeti98
addikt
válasz FollowTheORI #6435 üzenetére
Szerintem ezek csak akkor fognak kiderülni, ha elkezdik kitolni a frissítéseket.
Más: Slow ringre egyenlőre nem jön, de a 10030-as ISO letölthető végre hivatalosan is.
-
mefistofeles
addikt
Húúú gyerekek szerintem júli 29-én a teljes világháló le fog fagyni......
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
törölt tag
válasz mefistofeles #6437 üzenetére
Én biztosan le fogok fagyni. xD
Nagyon várom már a W10-et.
-
front3r
őstag
válasz mefistofeles #6439 üzenetére
Annyira nem remegek, ha már az Insider-ben használhatom.
Igaz még vannak benne bugok, de tűrhető.PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz mefistofeles #6441 üzenetére
Igaz, de gondolom nekik kissebb méretű csomag érkezik majd.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
janos666
nagyúr
válasz Petyyyyy #6442 üzenetére
Egyelőre minden Win10 build upgrade, amit végignéztem egy hagyományos, teljes upgrade volt, teljesértékű esd file-ból (komplett windows.old másolattal, stb), pedig volt itt szó olyasmikről, hogy alapjaiból megújul az Update rendszer "rolling release" formában, amitől azt vártam, hogy tesztelik még a Preview időszakban (vagyis hogy pl. 10295-ről 10300 build-ra lépéshez csak egy pár megás diff-et tölt le és úgy upgrade-el build-et, mint csak egy szimpla hotfix update lenne). De lehet, hogy pont azért nincs ez most élesítve, hogy a könnyen bug-os build-ekre egyfajta ha kell, ha nem teljes önjavítás legyen egy-egy upgrade, így mindig viszonylag tiszta lappal indulva egy-egy upgrade után.
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
válasz mefistofeles #6441 üzenetére
Nem írtam ilyet. 29.-én jön nekünk is. Csak azt írtam, hogy már ma is lehet használni, igaz, bugosan.
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
netpeti98
addikt
válasz mefistofeles #6437 üzenetére
Szerintem elképzelhető, hogy a rendszert már korábban le fogja tölteni és nem 29-én fog a fél internet rászabadulni.
-
nagyúr
-
netpeti98
addikt
válasz mefistofeles #6449 üzenetére
Akkor jól emlékeztem tényleg volt szó előtöltésről. Mondjuk ahogy a Widnwos Update is működni fog P2P módszerrel elképzelhetetlenek tartom, hogy a letöltő kliens is alkalmazni fogja a módszert.
Szerk.: woland köszönöm a megerősítést!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs