- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
"az uj hir, hogy ha insider vagy, akkor nem kell frissitesi jogalap."
Nem megmondtam pár hónappal ezelőtt, hogy ez lesz?
Viszont igazán kaphatnának egy retail licenszet is az insiderek, most cserélhetek gyorsan alaplapot (és persze procit) a GA előtt , pedig eredetileg csak télre terveztem a konfig frissítést -
alfa20
senior tag
válasz CharlieDrop #6928 üzenetére
én is virtuálisan futtatom, de én VHD-n, ennek hátránya ha kijön egy új build, akkor ISO-ból tudom csak frissíteni, emiatt júli. eső felében átteszem majd az, akkor éppen aktuális build-et fő rendszernek és úgy folytatom tovább a W8.1 meg marad talonba, de lehet azt megkapja az asztali, így lesz két op. egy helyett
most a 10130 fút az elején volt egy kis Intel VGA driver probléma, de úgy néz ki sikerült megoldani a dolgot és most már nem esik szét, és pihenhet a GF is. Mondjuk kicsit zavar, hogy a Turbo Boost szinte folyamatosan megy ennek lehet még utána kell járni kicsit, amúgy szerintem egész jó kis rendszer ez a 10-es nekem jobban bejön mint a 8-as..
És nemrég vettem észre van egy 3D Builder is a programok közt, ami nem tudom mire jó de van"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
vlevi
nagyúr
Kíváncsi leszek, mi fog történni akkor, amikor egy insider user újra akarja telepiteni a gepet.
Vagy mi lesz akkor, amikor gépet cserél.
Azért variálok itt magamban, hogy kell-e nekem a 10, vagy sem, mert én is szeretek kipróbálni, használni új dolgokat. De a 8-as vonal annyira nem győzött meg. Ráadásul van pár hülyeség, ami a legelso 8.0 óta tetten érhető, és ezek bosszantanak.
- Ha több usb eszközöm van, akkor hülyeseget csinál leválasztáskor. Pl. külső HDD-ről másolok pendrivera, akkor a pendrive leválasztása után eltűnik az USB ikon a taskbarról, a HDD-t nem tudom leválasztani. Meg ilyenek,
- Nem tudom miért, nálam a gépházon lévő kikapcsoló gomb a 7-esen tökéletesen működik, 8.0 óta viszont nem akar működni. Néha hajlandó vele kikapcsolni, de általában nem. Ez a nyolcas alatt marha zavaró volt, mert ott a startképernőn nem volt kikapcs gomb.
- azt vettem észre, ha kikapcsolom a hibernációt, akkor marhára meghülyül a rendszer altatáskor. Volt olyan, hogy a beállított fél óra után elment aludni, de olyan téli álomba merült, hogy alig lehetett visszakapcsolni a gépet. Power gomb nyomásra felkapcsolt, égtek a ledek, forgott a venti, aztán megint magába zuhant. kb 2-3x kellett elindítani, mire elindult
- fast startupot nem használom, mert lehet, hogy gyorsabban indul (mondjuk 1másodperccel), de lassabban áll le, mert néhány gigát kiír leálláskor az SSD-re.
- A levelező, naptár alkalmazásokat szívesen használnám, ha bármiben is jobbak lennének a mostaniaknál (thunderbird, emclient, ésatöbbi). De sajnos nem. A google naptárakkal nem igazán működik együtt, pl. a megosztott naptárakat nem látja. Emailről sosem kapok értesítést, pedig 3 éve, a win8 óta mondják, hogy van ilyen, lesz ilyen. De mégsem.
- Az, hogy az új start menü, meg a taskbar mennyire stabil, mennyire omlik össze magába, azt még betudom a bétarendszernek. De, ha karácsonykor is még ilyen lesz, akkor morcos leszek.
- spartan böngésző még nagyon kezdeti stádiumban van, lassú, látszik, hogy erőlködik.
- Modern appokból nemigazán használok semmit, mert nem nagyon van mit. Asztali PC-ről beszélek.Ezeket természetesen bőszen írogatom a feedback appba is. Már amikor a feeedback app nem omlik össze
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
"Kíváncsi leszek, mi fog történni akkor, amikor egy insider user újra akarja telepiteni a gepet."
semmi.
"Vagy mi lesz akkor, amikor gépet cserél."
megveszi a w10-et.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
fuze
őstag
Ha virtual gépre teszem fel úgy is működhet az ingyenes frissítés?
adms.hu | UI Designer
-
vlevi
nagyúr
"megveszi a w10-et."
Na, igen. Elvileg a Win7-t is meg kellett volna venni gépcsere után, de egyrészt a win7 nem ellenőrizte ennyire szigorúan, másrészt telefonon még ki lehetett könyörögni az aktiválást.Másik dolog, hogy azt sem tudom (tudja-e valaki), hogy hogyan fogják lejátszani azt, amikor valakinek több gépe van? Természetesen mindegyikre lesz külön Win10-e, vagy megvette, vagy frissítette 7-ről, vagy insiderként. Mindegy. Bele fog őrülni a microsoft szervere, hogyha gépcserének fogja érzékelni azt, hogy ugyanazzal az accounttal néha az asztali gépről lépek be, néha meg a gyerek laptopjáról (ami szintén az én nevem alatt van regisztrálva). Esetleg lesz később windowsos tabletem is, amin szintén win10 fut már.
-
Воланд
titán
"Bele fog őrülni a microsoft szervere, hogyha gépcserének fogja érzékelni azt, hogy ugyanazzal az accounttal néha az asztali gépről lépek be, néha meg a gyerek laptopjáról (ami szintén az én nevem alatt van regisztrálva). Esetleg lesz később windowsos tabletem is, amin szintén win10 fut már."
ez viccnek jo, de ne nezzuk mar ennyire amatornek az ms-t. most sem orul bele aemmi, ha tobb, kulonbozo eszkozt hasznalok ugyan azzal a fiokkal. eddig a kulcsot hozzakotottek egy hw azonositohoz, most meg ehhez hozzajon meg az ms fiok is. ennyi a tortenet.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
King Unique
titán
válasz justaview #6945 üzenetére
Az átlagra az jellemző, hogy odafigyel mindenre, meg egy átlagos Windows 8.x telepítés is így szokott zajlani...
Értem én, hogy egyfelől kényelmes dolog ez, hogy tálcán kínálja, de másik oldalról meg kicsit erőszakos és túlzás.(#6946) szabonagyur: akkor jól értelmeztem.
-
-
vlevi
nagyúr
Oké, de ugyanazzal a microsoft fiókkal használom a win10-et, három különböző gépen, felváltva. Vagy, lehet, hogy egyszerre, mert a tablet általában online szokott maradni, amíg le nem merül.
Azért kérdezem (részben komolyan, részben csak érdekességképpen), hogyha hardverhez kötik az MS fiókot és a win10-t, akkor egy tiszta telepítésnél az MS accountból hogy a bánatba fogják kitalálni központilag, hogy telepíthetem-e, vagy sem?
-
vlevi
nagyúr
Hülyesírás ellenőrzőt hol lehet kikapcsolni?
Írnám a Windows Feedbacket, erre mindent aláhúz pirossal, ráadásul van, amibe bele is firkál, és kijavítja. -
guftabi96
addikt
Na, felraktam a cuccot.
Első észrevétel, hogy a rendszer még mindig egy kicsit kettős.
Pl vezérlőpult + külön settings menü
A spartant/edge-et addig nem fogom használni, amíg binggel keresKérdéseim: Hol tudom ellenőrizni, hogy éppen tölt-e le valamit a rendszer. Pl az AMD drivert is úgy töltötte le, hogy egyszer csak elfeketedett a kép, majd visszajött, és fent is volt. Viszont én ezt szeretném az ellenőrzésem alatt tartani, hogy éppen mikor mit tölt le. Nem lenne jó, ha épp BF4 közben kezdene el letölteni valamit, és kidobnának a szerverről high ping miatt.
Kár, hogy ez a kettősség meg van benne még mindig, de ha nem lesz különösen nagy nyűgje, akkor megmarad elsődleges rendszernek.
#KeepFightingMichael
-
syler123
veterán
Lenne pár kérdésem.
1. Az Insider Preview elérhető lesz magyar nyelven? Igen tudom nyelvi csomag tehető rá, de azt írja már 20 nyelven elérhető, csak épp a magyar nincs benne.
2. Mit takar az hogy aki benne van a programban megkapja a Win 10-et? Be lehet majd frissíteni az eredeti rtm-re, és egy teljes értékű oem license-et kapok? Mert akkor érdemes lenne beregisztrálnom, mielőtt megjelenik a végleges.
-
Воланд
titán
onnan, hogy mindegyik gephez kulon azonosito tartozik. es jelenleg csak arrol van szo, hogy az insidert ellenorzik igy. az oem-et es a retailt felesleges igy ellenorizni.
-
syler123
veterán
Köszi!
Mondjuk nekem kicsit hihetetlennek tűnik, hogy miért adnának csak úgy ingyen Win10-et, úgy hogy a korábbi rendszert sem vettem meg. Olvasgatva a többi külföldi fórumot mennek a találgatások, hogy tényleg végleges windowst kap-e, aki preview-ról frissít, vagy megkapja azokat a frissítéseket, amit a rendes win10, csak megmarad az, hogy az Ms minden kattintását logolja. Tehát akkor ti úgy gondoljátok, ha preview-ről frissítek, akkor feltehetek tiszta telepítéssel is eredeti Win10-et, ami mentes az adathalászattól?
-
félisten
válasz syler123 #6971 üzenetére
Mondjuk nekem kicsit hihetetlennek tűnik, hogy miért adnának csak úgy ingyen Win10-et
Mert már régen nem az OS-ből élnek meg, és fontosabb az egységes felhozatal a későbbi fejlesztések szerint. Gondolj bele mennyi fele kell most frissítéseket kiadni... mennyivel egyszerűbb mondjuk ha maradna 1-2.
Ezt az állandó paranoid számolgatós dolgot meg el kell felejteni. Ha bele akarja rakni belerakja abba is amit megveszel.[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
anno a privat tesztelok kaptak dobozos win-t, mondjuk az a kor szukebb volt. most meg negy millio tesztelo kap egy oem licencet. es akkor lehet matekolni, hogy van, akinek ugyis van frissitesi jogalapja, van, aki vm-en teszteli, stb. az insider program meg opt-in, szoval ha a user ki akar lepni a programbol, akkor ki kell tudnia vegleg lepni. technikailag meg tudtommal ugyan az az eszkoz gyujti az adatokat a preview rendszerben, mint a "veglegesben", csak a hozza tartozo eula es a gyujtott adatok kore mas.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az egy ugyanolyan build upgrade lesz, mint a többi. A gépházban át kell majd állítani, hogy nem akarsz több tesztverziót kapni, újraindítod a gépet, és kész, marad a végleges rendszer.
Az MS eddig sem logolta a kattintásokat, hanem pl. a kézzel írt szöveget elemezte, hogy mennyire pontosan ismeri fel (Gabe írta Twitteren valamikor). Amúgy én már a 10074-en is kitudtam kapcsolni az egészet. -
syler123
veterán
Kérdés ha kilépünk az Insider-ből megmarad-e a win10
Meg van ennek valami határideje? Mondjuk a végleges előtt 1 nappal felteszem ezt az előzetest, akkor van egy ingyen Win 10-em? Örülnék ha így lenne, mert előbb utóbb váltani akarok, de fizetni nem szeretnék érte. Meg hát akkor feltenném laposra meg a htpc-re is, új új account-al, hogy mindenre meglegyen.
karak_22: ha így van, akkor nem is kérdés hogy felteszem.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Még egy kérdésem lenne, jól gondolom hogy nekem az angol (Egyesült Királyság) verziót kell leszednem? Tehát gondolom ne az USA verziót szedjem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
syler123
veterán
válasz szabonagyur #6977 üzenetére
Értem köszi, akkor nincs lényeges különbség köztük, gondolok itt arra, hogy bármelyikhez tehetek majd fel magyar nyelvi csomagot. Meg hát gondolom ha engedik a tiszta telepítést, akkor a fiókommal a magyar telepítő is használható lesz a későbbiekben.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
kory24
őstag
válasz syler123 #6978 üzenetére
"Meg hát gondolom ha engedik a tiszta telepítést, akkor a fiókommal a magyar telepítő is használható lesz a későbbiekben."
Ha most felteszek egy TP-t, majd frissítem végleges win 10-re, aztán lesz mód azzal az ms acc-al amelyikkel insider tag vagyok egy tiszta telepítésű win10-et feltenni?
-
Воланд
titán
válasz syler123 #6981 üzenetére
az ms fiokban tarolodnak a jelszavak, a megvasarolt alkalmazasok, a levelezes, a kontaktok. szoval ha mindegyik gepet te hasznalod, akkor nyilvan eleg egy ms fiok.
-
kory24
őstag
Értem, elgondolkodtató.
Amelyik gépen zökkenőmentesen jól fut a win 8.1, azon a win 10 is ugyanolyan jól fog?
Vagyis kicsit sincs nagyobb gépigénye? Vagy a TP-ből ez még nem derült ki?(elég régi az egyik gép Pentium D925, 2GB DDR2, 8600GT)
-
junior11
veterán
Van már vmi infó, hogy mikor lesz letölthető a köv. 10147-es build?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
syler123
veterán
De úgy mindegyik frissíthetó lesz az rtm-re vagy csak az egyik? Lapossal kezdeném a tesztet, mert azzal nincs mit vesztenem, de a fő Ms fiókomat, ami ráadásul fejlesztői fiók nem lőném el a laposra, ha asztalira ugyanerre a fiókra nem kapok rtm win10-et, ezek után.
Amúgy szokott gond lenni az installal? Biztonság kedvéért lehúzzam az adatvinyót, csak az ssd maradjon bekötve?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz syler123 #6978 üzenetére
A nyelvek telepítését a 7-nél korlátozták kiadásra, de akkor sem régióra. A 8-nál és 10-nél semmilyen korlátozás nincs erre vonatkozóan, bármikor lehet nyelvet váltani.
Az aktiváláshoz nincs köze a használt nyelvnek. Ha a frissítés után egy magyar .iso-ból szeretnéd újratelepíteni, akkor megteheted, csak az Insideres MSA legyen megadva az aktiváláshoz. -
félisten
-
junior11
veterán
válasz szabonagyur #6991 üzenetére
Aha, vagy úgy, köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
syler123
veterán
válasz #58000384 #6990 üzenetére
Értem, MSA mondjuk nem tudom mi, gondolom Microsoft account vagy a fene tudja
Kösz mindenkinek, így világos. Mondjuk a telepítéssel még kicsit kivárok, lehet ráérnék megjelenés előtti héten Bár egyszer meg úgy dönt az Ms hogy ezt a frissítési jogot megvonja akkor szívás van.
-
vlevi
nagyúr
válasz junior11 #6986 üzenetére
A microsoftttól azok a buildek tölthetők le, amik a slow ringben szerepelnek. A 10147-es az csak egy kiszivárgott build, ezért nincs belőle hivatalosan letölthető.
De egyébként sem érdemes, mert az, amit én találtam, ahhoz serialnumber kellett (volt a letöltés mellett egy, de azt lekapcsolták nagyon hamar). Abból a szempontból lett volna jó, hogy a 10147-esben már telepítéskor lehetet választani, hogy home, vagy pro változatot akarsz-e telepíteni. Nekem elég lenne a home."milyen nyelvek vanank fent?"
Amit a Win10 felrakott. Billentyűzet magyarra van állítva, ehhez feltelepült a magyar nyelv. Más nincs fenn.[ Szerkesztve ]
-
lck
senior tag
Hali !
OneDrive-val kapcsolatos kérdésem lenne:
8.1 -ben van olyan lehetőség a file-ok felhőben való tárolására, hogy a gép saját OneDrive mappájában nem kell tárolni a szinkronizáláshoz a file-okat. Valamiféle link-ként működik, mégis úgy lehet böngészni mint egy saját mappát. ( csak online elérhető )
10-ben nincs erre lehetőség ? Tehát ne kelljen a gép saját OneDrive mappájában fizikailag tárolni a fájlokat hogy szinkronizáljon a felhővel ?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest