- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Renrut24
csendes tag
De most is éppen próbákozom, és sikerült elérnem a VirtualDubban egy bizonyos szűrővel, hogy ne legyen ilyen probléma a DVD lejátszón: deinterlace a szűrő. Lehetséges, hogy az volt a baj, hogy túlzottan csíkozódott a kép és ez a szűrő azt megszüntette?
Nem tudom attól károsodhat-e a DVD-lejátszó, hogy nem megfelelő, hibás avi-t írok le... ugye nem?
-
Renrut24
csendes tag
válasz
Balinov #1507 üzenetére
Nos az van, hogy ha a Cyberlinkkel veszem fel MPEG2-ben és ezután a szokott módon tömörítem csak akkor jelenik meg ez a probléma. Ha a gagyi, ingyenes programmal veszem fel MPEG2-be, és aztán tömörítem, akkor meg minden jó (de ez nagyon rossz képpel rögzít hiába állítok a színmélységen, élességen vagy a kontraszton). A gyári lemez a programmal meg nincs meg, mert ismerősöm adta ide a tunert, neki meg nincs meg a CD.
Miután pedig felvettem, tömörítettem simán adatban írom le, nem dvd-videóban.
Tuner: Genius TVGo DVB-D02
-
Renrut24
csendes tag
Sziasztok!
A múltkor már rengeteget segítettetek, és ezért is gondoltam, hogy újból segítséget kérek itt.
Na szóval az van, hogy van egy programom a TV-tuneremhez, ami nagyon gagyi minőségben veszi fel a videót (ugyan MPEG2 a felvétel, de nagyon rossz homályos, és életlen a felvett anyag). Ellenben, ha egy másik progit használok (Cyberlink Power Director 5) gyönyörű minden (szintén MPEG2 --- DVD HQ). DE mikor mindezt tömörítem a megadott lépések alapján VirtualDubbal és beteszem az asztali DVD lejátszómba a kép felső és alsó szélétől pár centire szaggatott a kép, pontosabban inkább akadozik. Ez nagyon zavaró, de nem értem mitől lehet, miután mégha a felvett anyag más kodolású is vagy nem tudom (ehhez nem értek), akkor a tömörítés után miért nem jó. Mondták, hogy biztosan a lejátszóm processzor hibája, merthogy gépen az adott videó tökéletes. De akkor milyen programot érdemes kipróbálnom, ami jó képpel rögzít? Vagy mi lehet a gond?
-
Renrut24
csendes tag
válasz
Balinov #1483 üzenetére
Úgy van, hogy "Video" --- "Compression" --- kiválasztom a kodeket "Configure" --- "Bitrate calculator"-ral pedig mindig olyan 700 valamennyit számol ki (jelen esetben pont 794.467 kbps egy 40 perces sorozatnál). Itt kellene átállítanom 1000-re, 1500-ra? Mert itt tettem egy próbát és meglátásom szerint jobb lett. Ezek szerint jó helyen állítottam át az értéket?
-
Renrut24
csendes tag
Még egy kérdésem lenne...
Hogy érhetem el még ezen felül azt, hogy tömörítésnél egy egyébként teljesen jó minőségű TV adásból felvett videónak, aminek MPG2-ben egyáltalán nem kockás a képe, ne legyen tömörítésnél az? Mert akármikor tömörítem az eredeti .mpg videóm nagyon szép tiszta, de tömörítés után az .avi fájl már kockás pont annyira, amennyire már zavaró a tv-n. Esetleg másik kodekkel próbálkozzak, vagy erre nincs megoldás? Köszi előre is!!! -
Renrut24
csendes tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem, és nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni
:
Megvan a Virtualdub program, az, amelyik kezeli a MPG2 videót is. Na most a kérdésem a követező lenne vele:
Szeretném megvágni a videóimat, amiket felvettem (reklámot szeretném kivágni) és valami okból kifolyólag az első használat alkalmával mutatja a videóképet, tudom is léptetni, de az azután következő megnyitásoknál már nem mutatja a videó képét, így tehát nem tudom hogy hol vágjam meg az adott videót. Mitől lehet ez?
Másik kérdésem, hogy miután mondjuk sikerült megvágni, és tömörítéssel együtt szeretném elmenteni, akkor ugyan az a folyamat, mintha csak simán, vágás nélkül tömörítenék (Video ---> Full processing mode ---> Compression ---> kodek beállítás, Audio ---> Full processing mode ---> Compression ---> kodek beállítás) ?
Előre is köszönöm szépen a válaszotokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest