Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • oxox

    addikt

    válasz Dalai Láma #4498 üzenetére

    A börtönbüntetés utáni "igazság szolgáltatás" nem indulatból történne, hanem megfontolásból. Nem hiszem, hogy ne lenne jobb annak a szerencsétlennek, akinek Muki a fenti bünt elkövette a lányán. Szerintem jobb lenne...ha másnem legalább a tudat, hogy egy féreggel kevesebb van a világon.

    Nagyon fejletnek gondolja magát a nyugati civilizáció, de azért több ezeréves kúlturákban is fellelhető (nem is kevés helyen, a mai napig) a vendetta. Milyen jogon mondhatnánk, az alig 2000 éves vallás/tanitás jobb?

    Olaszliszkai eset nagyon rossz példa!
    Az olaszliszkai baleset, nem szándékos gyilkosság lett volna, ha a kislány meghal...ha mégis az lett volna (szándékosan ráhúzza a kormányt és gázt ad, akkor nem érdemelte volna meg az életet a soffőr), de egy balesetet ne keverjünk össze egy szándékos brutális gyilkossággal (a törvényeink se egyként kezelik...ahogy sehol a világon). Azoknak akik olaszliszkán "bátran" meglincselték a tanárt, etnikumtól függetlenül választási lehetőséget adnék...kötél vagy villamosszék...de miután sokat nem értenek egyet a szintén több ezeréves igazszágszolgáltatással, akkor a középkori szintre fejleszteném vissza a börtöni ellátást...annak talán lenne némi elrettentő szerepe.

    "Az anya pontosan ezt teszi a gyermeke életével." Szerintem a magzat még nem tekinthető teljes értékü embernek (igaz sokan élnek akik szintén nem :N )....ha farkasok közé tennéd születése után, nem valószinü, hogy viselkedésbe külömb lenne egy másik farkasnál....lehetne sokat vitatkozni, hogy az ember a fogantatás pillanatától az-e. Szerintem nem, szerinted igen...kár egymást győzködni (hiszem vassal nem lehet senkit megtéreiteni), egy biztos, mi most éppen baba projecten dolgozunk az oldalbordával, és már beszéltünk a gyermekhalálról, és mindketten (ő is mint leendő mama), azon volt, hogy inkább vetéljen el a hasába, mint haljon meg szülés után. A fájdalmunk nagyobb lenne megszületése után.

    A szabad öngyilkosság, már több "fejlett nyugati álamban" elfogadott...eutanázia...tehát fejlett szerinted is a nyugati világ a maga kétezer éves vallásával, avagy fejletlen? Egyébként aki meg akar halni, az meghal,humbuk, hogy nem rendelkezel a haláloddal....más az öngyilkossági kisérlet (segitség kiáltás), és más aki tényleg meg akar halni..az meghal másodjára, ha elsőre meg is mentik.

    oxox

    Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

Új hozzászólás Aktív témák