Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz llll #16319 üzenetére

    Van egy bátyám, te nem ismered, nem nagyon bízol bennem, nem hiszed el, hogy létezik. Hozok fotót, azt mondod, hogy kamu, bemutatlak neki, azt mondod, valakivel eljátszattam a szerepet. Ha nincs meg benned a bizalom, nem fogsz hinni még a tényeknek sem. És erre hihetetlen gazdag repertoárt tudsz megmozgatni a kék almától a spagettiszörnyig.
    Engem nem lehet meggyőzni arról, hogy a bátyám nem létezik, mert ismerem, és kapcsolatban vagyok vele. A te érveléseddel max magadat győzködöd, hogy neked van igazad, rám nincs hatással. Minél több energiát fektetsz bele, minél ravaszabb érvrendszert állítasz fel minél inkább te válaszolsz helyettem az általad feltett kérdésekre, annál gyakrabban felmerül bennem a kérdés, hogy ennek a sok erőfeszítésnek mi értelme van...
    Mert engem nem fogsz meggyőzni arról, hogy a bátyám nem létezik, és másokat sem, akik már találkoztak vele...
    Lehet így is elverni az unalmas órákat, csak szerintem felesleges.
    Komolyan
    Istent létezését én nem fogom, nem is akarom senkinek sem bebizonyítani. Egy csepp energiát nem ölök ebbe, felesleges. Nem azért, mert ti nagyon elszántak vagytok. Korántsem. Anno engem sem lehetett volna logikai érvekkel meggyőzni Isten létezéséről.
    Ez a felismerés, nem az emberi meggyőzőerő eredménye, hanem Isten döntésének eredménye.
    Az ember körülbástyázza magát a saját isten volta védelmében, érvrendszerekkel, érzelmekkel, materiális javakkal, a félreértelmezett tudománnyal bebiztosítja maga isten voltát, és ehhez ragaszkodik köröm szakadtan. Mert így van értelme az életének. Én ide nem tudok behatolni, olyan jó kis erődítmény. Nem is erőlködöm. Mikor eljön az ideje, ezt Isten megteszi.
    Én csak annyit tehetek, hogy elmondjam, Istennek terve van az életeddel, és te is lehetsz vele közösségbe.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák