Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz korcsillio #91102 üzenetére
2 lemez esetén az SHR az RAID1-nek felel meg....azaz tükör lesz.
JBOD lesz az összefűzés amit keresel.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
addikt
válasz korcsillio #91102 üzenetére
Hát az a DS413j nem lesz egy torrent sebességbajnok, meg frissítések se nagyon lesznek már rá (ha jól tudom 6.2 az utolsó). Gondolom olcsón vetted.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz korcsillio #91105 üzenetére
Nem lehet hogy már 1 lemezt SHR-be állítottál be/állított be a telepítő?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Tyson5
tag
válasz burgatshow #91101 üzenetére
Na oké, megvan mi az oka. Én verziókezelten mentek, 5 verziót engedek visszamenteni. Ha csak 1 verziót mentek el, akkor lesz olyan, mint a tied, tehát olvasható a mentés. Igen, de így viszont csak 1 verziód lesz lementve, ha valamit véletlen letörölsz, akkor onnan is törli (vagy semmit nem töröl, soha)
-
burgatshow
veterán
válasz Tyson5 #91108 üzenetére
Én alapvetően csak annyit mentek, hogy a NAS pillanatnyi állapotának legyen egy másolata egy másik helyen arra az esetre, ha megnyekkenne a NAS. Ez leginkább a családi fotókra van, ott meg nem sokmindent kell verziózni.
De igen, ha munkára vagy olyan módon használnám, ahol fontos lenne a verziózás (dokumentumok, forráskódok stb.), akkor igen, kéne. Viszont akkor ott van amit a többiek javasoltak, hogy a Hyper Backup Explorer alkalmazással tudsz "túrkálni" a mentésekben.
-
Sanyi.mTs
addikt
DSM login ablaknál beállítható, hogy a login nevet és jelszót egyszerre adhassam meg? Engem kicsit zavar, hogy beírom a felhasználót, majd a következő ablakon meg a jelszót.
-
-
-
Borisz76
veterán
válasz korcsillio #91113 üzenetére
A vezetékes kapcsolat stabilabb.
A tv-k esetében sajnos csak Fast Ethernet van , ezért szokták wifi-vel jasználni mert gyorsabb tud lenni.Akármelyikkel is csatlakozik látnia kell a NAS tartalmát.
Ha a tv nem látja de minden más igen, akkor a tv beállításai között kell szétnézni.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz korcsillio #91115 üzenetére
Amit a Tv-n látsz 3 dolog ....videó, kép, zene azok NEM mappák! Azok KATEGÓRIÁK !
A nas -on lévő mappának adsz egy kategóriát ( vagy akár többet is ) és a tv-n abban a kategóriában jelenik meg a mappa tartalma !!!Videó Station-ban tudsz mappát felvenni és kategóriát állítani!
Mondjuk van egy Magyar Filmek mappád....ezt a VS-ban felveszed és kategóriának a Videó-t àllítod be.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Calendar-t szeretném használni Androidról.
Van olyan naptár app, ami natívan ismeri a kívánt protokollt és nem kell hozzá külön a DAVx⁵?
-
joysefke
veterán
válasz burgatshow #91119 üzenetére
Köszi! Ehhez kell a NAS-on befelé portot nyitni?
-
z67
őstag
Van tippetek arra, hogy ez mi lehet és főképpen miért? A C meghajtóról áthelyeztem a NAS-ra a képek mappát és most ezt mutatja nekem az analizáló program. Gőzöm nem volt mi eszi fel a laptop tárhelyet.
Ez itt található: "C:\Windows\CSC\v2.0.6\namespace"
Köszönöm szépen!
-
laracroft
aktív tag
Sziastok
Rohadtul idegesít, hogy miért nincs a File Station-ben copy queue? Ezt Tudja valaki?
Van erre esély, hogy valaha bekerül?
Ti hogyan szoktatok másolni 1 könyvtárból fájlokat több könyvtárba? Megvárjátok, hogy végezzen az egyik és aztán índít a másik?
Ha pl 5-öt elindítok nagyon nehézkes a másolás.
Ha nen így teszitek, van erre jó megoldás?
köszi -
laracroft
aktív tag
Kipróbáltam és ezekkel az a bajom, hogy nem kapcsolhatom ki a gépem, ahol éppen elindítom a másolást, mert a file station-nel ellentétben ezeknél megszakad ilyenkor a másolás.
Nem lehet ilyen feature-t kérni a synology-nál, nincs olyan oldal, ahol javasolni és szavazni lehet fejlesztésekre? -
Borisz76
veterán
válasz laracroft #91127 üzenetére
Belépsz a NAS felületére.
Katt a File Station-ra.
Majd MEGINT katt a File Stationra.
Látszólag nem történik semmi.
Ha jól megnézed a fejlécet, akkor viszont látszik, hogy a FS 2X van megnyitva !Az ablakok egymáson vannak.
Elhúzod az eggyiket bal oldalra, méretezed igény szerint.
Elhúzod a másik ablakot jobbra, méretezed.Ezt követően lehet , úgy használni mint a PC-n a Total Commander-t.
Eggyik ablak a forrás....kijelölt fájlokat, mappákat "Copy"-zod.
Másik ablakban pedig megkeresed a kívánt célmappát és beilleszted.Sajnos egy funkció kimaradt ami tényleg jó lenne.....ez pedig a "sorbanállás" Azaz ha egy adott fájlal, mappával végzett akkor nem indítja a másolást folytatólagosan.
Ha elindítasz több másolást, akkor azok párhuzamosan fognak másolódni.....Erre lehet megoldás ha a másolni kívánt anyagot beledobálod 1 db mappába ! Majd ezt az egészet indítod el másolni / áthelyezni.
Mivel a NAS-on fut a File Station....ez esetben a feladat elindítása után ki lehet kapcsolni a PC-t vagy laptopot amiről az egészet vezérelted. A NAS ezután dolgozik magában és csinálja , amit megadtál neki.
[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Sikeresen telepítve lett a legújabb DSM verziót előtte persze a dockerben fut a Logitech media szerver (Kösz, AiRLAC ). Természetesen én csak néma szemlélője voltam a dockerben elkészített logitech media szervernek, és az új telepítésnek. Jó is mikor az embernek van 2 keresztfia, akik mellesleg programozókNa szóval a Transmission is feltelepült, a Windowsos GUI is, ott viszont volt szó hogy a beállításoknál, valamit nem kell engedélyezni, de már nem emlékezem. Mutatom képen, kérlek mondjátok meg, hogy mit nem szabad engedélyezni itt a GUI-nál.
Köszönöm.
-
Alc
tag
válasz laracroft #91127 üzenetére
A NAS-ra telepítetted a DoubleCommandert? Ne az asztali változatokat telepítsd!
Böngészőből indítod a DC-t, majd ha elindítottad a másolás/okat, utána simán bezárhatod a böngészőt és akár ki is kapcsolhatod a géped.
Most megnéztem az előbb, hátha változott valamit azóta, de ugyanúgy ment a másolás tovább böngésző bezárás/ujraindítása után. -
-
tylerddd
veterán
Üdv! Szeretnék NASsolni én is. Most ugrom bele, egy DS120j szerintem megfelelne erre a célra. Elsősorban filmek lennének rajta, amit az itthoni eszközökkel szeretnék elérni, ill. ha van rá mód, egyfajta saját felhőként is kipróbálnám egy mobil és egy laptop szinkronizálásához amolyan Google Drive-ot kiváltó megoldásként.
Szerintetek elég-e ehhez a fenti eszköz? Milyen HDD-t ajánlanátok hozzá 4-8TB között? Nekem egyébként a WD lemezei bejöttek eddig, a Red sorozat milyen lenne hozzá? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Alc
tag
válasz laracroft #91134 üzenetére
Mikor a feladatütemezőben beírod a leírásban szereplő dolgokat, én kicseréltem ezt a sort:
-v /volume1/docker/doublecommander/data:/data \
erre:
-v /volume1:/data \
Így mikor bejön a DC a data mappában megtalálod az egész Vol 1 tartalmát.
(Én elötte sehol nem találtam, fent is csak lemez nem elérhető üzeneteket dobott! Így viszont működik!
Persze ha valaki tudja mit kellett volna mást állítani, hogy lássa az egész NAS-t a DC, ne tartsa magában! ) -
-
tylerddd
veterán
Elfogadok minden tanácsot, nincs tapasztalatom. Csak túlpozícionálni sem akarom a dolgot. Akkor a DS124-et és egy WD Red Plus-t célzok meg inkább.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Mosqu!to
addikt
Egy ideje eltűnt a mobil appból a webui, helyette csak az appok/funkciók között lehet válogatni és a Download Station nem elérhető.
Pár hónapja kommentben valaki bedobta a DS get appot, de ezt egyik android eszközöm se támogatja valamiért, pedig van pár verziójú.
Hogyan tudok telefonról torrentet hozzáadni a nas letöltéséhez?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
-
kis.zsolt
tag
válasz poirot #91129 üzenetére
Javaslom a tiltólisták közül valamelyik használatát:
https://github.com/Naunter/BT_BlockLists/raw/master/bt_blocklists.gz
(több, mint 408000 IP-t tartalmaz)https://github.com/sayomelu/transmission-blocklist/raw/release/blocklist.gz
(több, mint 352000 IP-t tartalmaz)https://cdn.jsdelivr.net/gh/sayomelu/transmission-blocklist@release/blocklist.gz
(több, mint 352000 IP-t tartalmaz, a fenti lista másolata)A link beillesztése után frissítsd a felső menüben.
[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
gambeca
tag
Sziasztok!
Adott egy DS1517+ (7.2.1) és egy dune hd prime 3.0 (fw 190919)
Régebben, akkor még egy ds218play volt, talán 6.x synology op rendszere volt a ds218-nak.
A dune hd hibátlaul működött mind smb, mind nfs kapcsolaton keresztül.
Azóta, kb 2 éve vettem egy okos tv-t és azon videózok a nas-ról.
Most újra kipróbálnám a dune hd-t videó lejátszára, illetve zenére, de sajnos csak upnp/dlna keresztül játszik le...
Smb és nfs, nem működik.
Erre azért lenne szükségem, hogy a fájlokat közvetenül a dune hd kódolja, ne pedig a nas.Esetleg történhetett valami változás a nas 7.x kiadású oprendszerében, hogy valami újabb protokol vagy tudom is én hogy hívják lett az smb-ben és az nfs-ben?
Találkoztatok más ilyen jelenséggel?
Köszönöm.
Az ott hagymás bab? -Nem, krumplis hal...
-
karesy
csendes tag
Sziasztok!
Gyakorlatilag innen vettem minden eddigi tudásom a NAS-ok kicsiny világáról.. köszönöm utólag is nektek.. én is Zyxelkével kezdtem még hajdanán
Dillemmában vagyok, és gondoltam ti segíthettek megoldani
/1/ Két NAS-om van, egy sync 218 play és egy qnap ts-233, teljesítményre kb ua. a qnap kb. nagyobb órajellel tombol, ezért most ő torrentezik, és smb-n adja a fájlokat, filmeket a sync a fiókba...
Van értelme külön a play-re szednem csak a filmeket, és a qnap csak torrentezne, vagy terhelhetem szerintetek a qnap-ot /216 torrent/ és share stb..?/2/ a QNAP virtualizációját ki szeretném használni egy 2 mag erejéig, merhetem ezt úgy, hogy közben 3 gép valós időben minimális mennyiségű adatot backupol rá munkaidőben?
/3/ és még egy uccsó butus kérdés: az a hülye ötletem támadt, hogy ha külön veszem a médiát, a rendszernek ssd-t tennék be, mellé pedig egy 4TB-os RED-et. Van értelme, vagy csak pénz égetés szerintetek?
Ezt pedig a kollekcióhoz, ha ez segítség másnak: A sebességre anno olvastam Borisz egy bejegyzésedet, de nem láttam QNAP sebesség tesztet, ha elfogadod, ide beteszem a ts-233-as sebességét.. ma mértem ingadozó t-online-al, de adja a szokásos 25-28-at, többet nem.. ez is alátámasztja amit mondtatok anno [kép]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest