- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri8
tag
Erről az Eladóról tudtok valamit? Korrekt áron árulja a Monstert, és a Citizen-ekhez elvileg nemzetközi garit is ad, igaz ezek is külföldről vannak.
-
Zozzer888
addikt
válasz phranxinatra #33250 üzenetére
Csikós Zsolti és az állólámpa mániája (régi merga)
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Dzsana
senior tag
válasz Miamiquake #33255 üzenetére
Úgy, hogy apródon megláttam, felhívtam, de elég elesett volt az eladó, így megkértelek Téged, hogy nézd már meg nekem élőben légy szíves, hogy a DWC (Dzsana Watch Corporation) számára értékes óra-e. S lőn, annak találtatott, így megvetetett! Köszönöm szépen a közbenjárásod, és remélem holnap is ügyes leszel, ha nem esik az eső.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Dzsana
senior tag
válasz Adamf40 #33257 üzenetére
A rakott számlaposra gondolsz? Vannak részeredmények. Valaki nagyon csúnyán belebarmolt, úgy megtolta a kompászt, hogy a hajszálrugóba belehajtogatott egy trapéz alakot, ez még a kisebb baj, a nagyobb, hoggy tőböl kitörte a vezetőkövet. Most már csak annyi van hátra, hogy egy megfelelő vezetőkövet kellene találni hozzá. Searching in progress....
Izgalmamban csak két képet készítettem, látszik a hajszálrugó defektje. Már egyenes...http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Szizol
tag
Na ez jól fog kinézni Kiváncsi vagyok az árára.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Zozzer888 #33265 üzenetére
Nálunk a piacon ezeken felül még árulnak ruhákat és minden féle elemet is.
Más: Tud valaki Pécsen egy jó órást aki pontosítani tudja a 60 éves Marvinomat? Ugyan is az elmúlt 18 nap alatt összeszedett plusz 7 másodpercet.
Vagy menjek inkább biztosra és küldjem fel Hantosékhoz pontosítani? -
Adamf40
csendes tag
válasz Miamiquake #33259 üzenetére
Bocsánat... Brauswetter után: DWC Szegeden
-
Mosanke
senior tag
válasz Misi1979 #33269 üzenetére
Ott már voltam vele.
Ennél pontatlanabbra állították.Pécsen a Pethes Z. órásnál lett állítva a Marvin és az automata Timexem is és az automata november óta szintén tudja/tartja is ezt a pontosságot, de másfél hónap alatt siet el plusz 7-9 másodpercet összesen. (Lehet elhinni vagy sem, mindenkinek magán ügye)
Lelkes és szakma szerető órásnak ismertem meg ott jártamkor P. Z.-t és nem nézett rám hülén amikor kértem, hogy pontosítsuk még. A Marvin az első beállítás után -4 másodperc/ 2 napra sikerült de aztán még kétszer lett állítva és az után lett ilyen pontos amilyen. Hozzá kell tennem, hogy egy olyan új állapotban lévő 60 éves Marvin-ról beszélünk, ami (vélhetően) még fel sem volt húzva eddig, a mostani tisztításáig és szervizig. A tisztításkor a gyári olaj/kenőanyag volt benne, szépen besűrűsödve és ultrahangos tisztítással lett tisztítva. -
Mosanke
senior tag
válasz phranxinatra #33268 üzenetére
A Répássy Óraszalonról jót vagy semmit. Akkor inkább semmit de azért pár szóban mégis.
Nincs nekik (például) a bőr óraszíjakhoz lyukasztójuk. Ez egy alap szerszám kellene legyen. Aztán nincs nyomásmérőjük, azaz van de nem jó. Méregdrága órákat árulnak és szervizelnek, de akkor hogyan vizsgálják be a szerviz után?Azt a tisztítást (nem ultrahangosan!) és egyben szervizt, amit a P.Z. 4 nap alatt elvégzett a Marvinon, Ők 3 hét átfutással vállalták volna be, annak ellenére, hogy három órásuk is van/dolgozik a szalonban. Azt már csak zárójelben mondom, hogy az általam említett óráshoz képest majdnem a dupla áron végezték volna el ezt a munkát. 19 ezer lett volna a munkadíjuk, amikor kértem ajánlatot.
De inkább nem is folytatom...[ Szerkesztve ]
-
nostromo73
tag
Ma élőben megnéztem a TUTU-boltban az Orient Star Gmt modelljét...azt kell hogy mondjam nem rossz sőt, ennyi pénzért nem sok riválisa akad, ilyen műszaki tartalommal... A szerkezetéről azt mondták, hogy újabb módosított verzió.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz Mosanke #33273 üzenetére
Nekem másfél hónapja csináltak nyomáspróbát a PO-n. 1500-at kértek, és ebben benne volt a fémszíj ultrahangos, valamint a tok és a korona manuális tisztítása is. Tegnap egy linket szedettem ki a szíjból, azért meg nem kértek semmit. Szóval nekem jók a tapasztalataim velük, de most bogarat ültettél a fülembe, elmegyek nyomáspróbára a Petheshez is. Ő hol rendel?
-
Dzsana
senior tag
válasz Miamiquake #33271 üzenetére
Ja, mint Tissot gyûjtõ, zsebesem még nem volt, örülök neki nagyon!
DWC logo még nincs, de most már ki kell találni egyet. :-)
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Empsepo
senior tag
Most tényleg minek ez a másodpercezés mechanikus órák esetében?
-
Empsepo
senior tag
válasz nostromo73 #33276 üzenetére
Gyönyörű ez az óra: [link]
-
-
Bling95
őstag
100-150 környékén lehet kapni svájci automatát? kis orienttel megszerettem az automatákat és nem szívesen vennék kvarcot már
-
jookomak
őstag
válasz korpicschess #33291 üzenetére
Passzolok, nem ismerem az orienteket, egyedül a mako-t venném közülük. Az viszont hibátlan kis óra annyi pénzért.
-
korpicschess
veterán
válasz jookomak #33292 üzenetére
Értem. Ha valaki tud hozzászólni, akkor megköszönöm. Kezdem rábeszélni magam, remélem sikerül young kollégával szerválni egy órát (DW08004B).
Ami pozitív a drágább mellett:
- zafír üveg
- (kicsit) szebb design
- állítólag jobb szíj
- dátum kijelző
- átlátszó hátlap
- újabb szerkezet (?)Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Szizol
tag
-
Gabor970
addikt
válasz Szizol #33294 üzenetére
hát ezért írtam többek közt, hogy annyiért nem vennék orientet. Pl sokkal inkább ezt a tissotot venném, vagy bármi hasonlót.
Mindemellett még azt is gondolom, hogy megeshet, hogy az orient jobb minőség... De mégsem svájci óraEgy suzuki is többet bír meghibásodás nélkül, mint mondjuk egy alfa, ám ha 5 millám van autóra, akkor nem suzukit veszek. (eddig két suzukim volt nekem, és a családban összesen 6)
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Mosanke
senior tag
válasz Empsepo #33283 üzenetére
Én évtizedeken át csak kavarc órákat hordtam eddig, de átnevelődtem és már nem kellene többet elektromos óra a kezemre.
A válaszom pedig :-
Részemről csak és kizárólag azért van/volt ez a másodpercezés (és itt szeretném hangsúlyozni, hogy nem nagyképűségből!! és most már abba is hagyom), mert voltak/vannak itt néhányan akik nagyon lenézték/lenézik a mechanikus automata és kézi felhúzós órákat, és ezzel együtt azok viselőit is, az órák (vélt) pontatlansága miatt. Mert szerintük a mechanikus óra az nem óra, ... meg nem is pontos, ... meg aztán naponta húzogatni kell ami egy plusz és teljesen "alávaló" és felesleges tevékenység, mert ugye az óra az legyen nagyon pontos és ne kelljen semmit sem tenni vele csak legyen a kézen és mutassa a lehető legpontosabban a pontos időt.
Csak azért írtam be többször is az én óráim pontosságáról, hogy nálam hogy járnak az órák, hogy lám-lám van azért kivétel is. De a kivétel mint tudjuk, erősíti a szabályt.#33277 phranxinatra
Ment privát.[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Dzsana, neked van olyan kézihúzós órád, ami képes 3 nap alatt csak 1mp-et sietni?
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest