- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz mr.perfect #237699 üzenetére
Mondjuk egy jó telefonos kamerának is van előnye, örülnék olyan mélységélességnek amit azok tudnak. Csak amiben igazán jó kamera van, túl drága, annyi pénzt nem adnék egy telefonért.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Gyors kérdésem lenne, ha két órának a szíjait (fém) szeretném kombinálni....azaz felváltva pakolgatni a szemeket, az nagyon megviselné a szíjakat? Vagy inkább ne próbálkozzak vele?
(Természetesen ugyanolyan típusú szíjról van szó...csak más színűek)Bocs a láma kérdésért, de nem szeretném ha bajuk esne. El lehet ezt rontani? A műveletet órás kivitelezné... nem én.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
-
dzsi23
addikt
válasz Sungoo #237716 üzenetére
Az órával én is együtt tudnék élni, a csattal kevésbé, de az cserélhető. A CB0160-51L-emen sem volt állítási lehetőség a csaton, nem is volt tökéletes a csuklómra, hiába voltak félszemek a szíjban. De ha hosszútávra terveztem volna vele, akkor kapott volna egy másik csatot, van annak hosszabb változata.
-
dzsi23
addikt
2022-re várható. [link]
41x48mm, VK64 ill. SW200.[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
Aragon, mint márka?
Visszaolvastam, nagyon nem húztátok le. Ez most ("csak") 42 mm-es, NH35, zafír, kerámia, meteorit (!?) számlap. Tetszik a szürke - fehér - fekete színösszeállítás (a videón jobban kijön).
Kicsit vékonynak érzem a mutatókat, de az összhatás nem rossz, persze nem is forradalmi...
Egy ideje a meteorit számlap van a célkeresztemben.
Viszont a honlapon még az sincs feltüntetve, melyik nagyobb meteoritból veszik az anyagot (bár az semmire sem lenne garancia...)Mi a véleményetek?
-
nagyúr
válasz Lev Abalkin #237727 üzenetére
Meg kell venni! Príma az ár! de tényleg! Jó az ár!
Nyomokban szejkót is tartalmaz, így nem tilos ide is kitenni.[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Lev Abalkin
tag
válasz Polarstar #237728 üzenetére
"Sajnos" idén már két órát is vettem, így erősnek kell maradnom...Jövő év elején tervezek egy meteorit számlaposat beszerezni, ha akkor nem lesz Nethuns, Signum, stb., akkor maradhat az Aragorn, B-tervnek.
Ami viszont egy kicsit elgondolkodtat, az a faszi kommentárja a videóban. Értem én, hogy minden számlap egyedi mintázatú (főleg, ha eredeti...), de az egyik lehet szépen texturált, karakteres mintázatú, a másik meg szinte teljesen sima. Vagy ami még jobb, egy számlapon a két szélső érték... A viszonylagos olcsóságnak lehet ez is a hátulütője, a bemutató videóra, képekre kiválogatják a legszebbeket, elküldeni meg jó lesz a többi, amúgy kínai módra...
Visszatérve a mutatókra, lehet, hogy lenne ugyanez a fazon Seikóban (vagy utángyártottban), kicsit combosabb kivitelben?
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
A mai nap megjött az óra, amire végül a voksomat leadtam.
Nem egy Seiko, se nem Casio, tudom, divat márka, de abban az ársávban amiben nézelődtem, ez fogott meg a leginkább. Diplomaosztómra viszont már kinéztem, hogy mivel lepem meg magam [link]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Anaren91 #237730 üzenetére
Jár ,pontos ,nincs vele semmi bajom.
Sokkal több bosszúságot okoz az automata Orient em ,két naponta kell beállítani ha nem hordom és van ,hogy a dátum meg a nap mutató saját életet él ,míg a Fossil-t egyszer állítottam be mikor megvettem és azóta hozzá sem kell nyúlnom.
Tissot om is köszöni szépen jól van ,viszont több automata órát már nem veszek. -
@mriya@
őstag
válasz Lev Abalkin #237729 üzenetére
Lehet hogy ez is olyan, mint a kések világában a "damascus minta", ami lézergravírozott.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
-
Lev Abalkin
tag
válasz Polarstar #237733 üzenetére
Na ez az. Nem olyan ritka anyag (pl. a Gibeon vas-nikkel meteoritból valami 26 tonnát találtak...), de másolni még olcsóbb. Amúgy nem adnak az ilyen órák mellé valamilyen hivatalos tanusítványt? Vagy az csak magasabb árfekvésnél várható el?
Mondjuk, egy ismert, elfogadott microbrandet le tudna nullázni, ha elszánt jutyubberek bebizonyítanák, hogy gagyit árulnak. -
dzsi23
addikt
válasz Lev Abalkin #237736 üzenetére
-
hoffman_
nagyúr
válasz Empsepo #237588 üzenetére
persze, a história elején reflektáltam rá, hogy voltam bent az órával. a válasz az volt, az egyébként segítőkész és korrektnek tűnő kollégától (az órát talán nem is ő csinálta legutóbb), hogy érthetetlen számára hogy történt, de valóban, gyanús, hogy a jellege miatt csak akkor kerülhetett rá. vigyem be legközelebb, ha bent van a szervizvezető, megbeszéljük és biztosan el tudják tüntetni.
erre mondtam azt én, már itthon magamnak, hogy a diashield-coat miatt nem hiszem, hogy megcsináltatom, mert elütne a szín, ebből a szempontból ez egy felettébb kellemetlen ügy.
(ha én hibázok ilyet, akkor bizony bevállalnám, hogy új állapotú órát kapjon a vevő, szerintem az a legtisztább, de erre maximum matematikai esély van és amúgy sem kellene új darab, nekem ez kell, hiba nélkül )#237589, Hege_Peter
nem a vásárlás után vártam annyit. a szíjat vettem meg annyival az óravásárlás után. a sérülést jeleztem azonnal, ahogy észrevettem és be tudtam menni, a következő napokban.
biztos, hogy nem nyitották ki, mert előttem cserélték a szíjat, csak ott nem vettem észre a hibát, mert viszonylag picik. egy módon kerülhetett rá 4 oldalon: a levételnél az egyik odlalról nyitotta a stifteket, a felrakásnál a másik oldalról."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Anaren91
senior tag
válasz hoffman_ #237738 üzenetére
"a szíj seikoszerviz általi cseréjénél történt a baj" Ezek szerint Seiko szervíz ajánlotta fel, hogy eltünteti a karcot. Ha valid Seiko szervíz, gondolom van rá technikájuk, hogy felvigyék a bevonatot. De am kérdezted már, hogy azt meg tudják e csinálni?
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
hoffman_
nagyúr
-
Anaren91
senior tag
válasz hoffman_ #237740 üzenetére
Utánnajárva ez a diashield egy DLC (Diamond like Carbon) bevonat, amit egy úgynevezett PVD (Physical Vapour Deposition) eljárással visznek fel. Szal valszeg szét kell kapják az órát, kipolírozni a karcot, utánna meg elküldeni vagy a saját műhelyükbe, ahol ezt meg tudják csinálni, vagy valamelyik leszerződött partnerükhöz. De megoldható az biztos. Am meg ők basztak el egy drága órát, legyen az ő gondjuk, oldják meg.
-
hoffman_
nagyúr
válasz dzsi23 #237741 üzenetére
igen, ezt is el tudom képzelni. akkor próbálkozott levételnél mindkét oldalról, például. nyilván nem ezzel foglalkoztam, hanem beszéltem az eladóval közben, így pontosan nem tudom hol ment félre.
ui.: a "kell matatni" esetemben szerintem irreleváns, mert a gyári eszközzel elvileg meg se lehetne karcolni, valahogy mégis sikerült.
Anaren91:
ki fog derülni, majd beszélek velük. egyébként pedig eddig teljesen korrektül kommunikáltak, így pláne nem értem a dolgot. persze emberből vannak ők is, hibázni is az szokott, aki fáradt a nap végére.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
dzsi23
addikt
válasz hoffman_ #237743 üzenetére
Annyira nem irreleváns, hisz gyári eszközzel is csak belülről lehet felrakni a szíjat.
Fall-N #237744:
"Azért durva hogy egy ilyen új órával mit műveltek. Meg nehogy itt javítgassák, amikor ők cseszték el."
Anaren91 #237742:
"Am meg ők basztak el egy drága órát, legyen az ő gondjuk, oldják meg."
Durva szavak. 100x volt már itt dicsérve és ajánlva ez a szerviz, most meg minden borulna egy kis hiba miatt, amit talán ők okoztak? A javítást is felajánlották. -
Sir Pocok
őstag
Citizen felszállt az OP homage vonatra:
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
dzsi23
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs