- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz zümzümm #190600 üzenetére
Kevered a dolgokat.
Vannak divat órák és vannak nem divat órák.
Ez a tény független attól, hogy veszik, vagy gyártják az óra szerkezetet.
Attól még hogy a Festina veszi, attól még rendes óragyártó, nem venném egy kalap alá a Diesel-el például.BAti77
Igen, nyilván nem egy top márka, de többre tartom, mint az említett divat vackokat, Diesel, Police és hasonló 1 pálcás szarokat.[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
válasz zümzümm #190600 üzenetére
Ilyen brand a Festina manapság...
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Vasinger!
nagyúr
válasz @mriya@ #190593 üzenetére
Igen, ezt én is gyanítom, de még csak alig 2 éves az óra. Semmi se indokolná, hogy lemerüljön, inkább 5 évig szokta bírni egy minőségi quartz óra, nem?
Addig nem vinném el kicserélni amíg végleg meg nem áll.
Elvileg van benne olyan funkció is, ha a "végét" járja, akkor 4 másodpercenként ugrik a mutatója, de ez nem jött elő még....
-
zümzümm
senior tag
válasz ricsik #190603 üzenetére
Ahh értem. Illetve még sem...
Pontosabban, azt értem amit írtál, hogy lehet neves és minőségi óragyártó olyan cég is aki veszi a szerkezetet, az összeszerelést viszont maga végzi. De számomra ez amolyan köztes állapot, vagy is kb egy fokkal jobb mint a divatóra. Valószínű hogy nagyobb tapasztalata van Festinanak az órák terén mint pl a Dieselnek. De ha egy brand nem saját maga gyártja a szerkezetet, az óra lelkét, akkor így nálam inkább a divatórák felé billen a mérleg nyelve.(#190604) BAti77
A legtöbb Toledóban és Barcelónában lévő összeszerelő üzemeikben készülő Festina, Lotus, Calypso brandek modelljei a japán Miyota (Citizen) szerkezeteivel készülnek, amik főként kínai tokokba kerülnek...
Ez azt jelenti, hogy a Festina megveszi a Seiko szerkezetet, Kínában pedig legyártatja a tokot, aztán Spanyolban meg összeszerelik?
-
-
nagyúr
Azért hál istennek van még rendes óragyártó cég is spanyolban.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
gipsztigris
addikt
Megint megjelent a FB-n bőrszíjmágus egy újabb remekbeszabott példánnyal!
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Sungoo
addikt
-
zümzümm
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek az infókat!
Azt azért nem mondanám hogy csalódtam a kiszemelt órát illetően. Inkább csak pislogok még mindig
Egyébként erről van szó.
Volt szerencsém belekóstolni a minőségi kvarc órák világába egy Seikoval... Kb 1 hónapig tartott a szerelem, aztán megállt. Ez volt februárban és még mindig harcolok a watchshop ügyfélszolgálattal. Annyit sikerült eddig elérnem, hogy 20 fonttal beszállnának a posta ktg-be, mert a mo-i szerviz ktg-ét nem állják. De basszus nem akarom utaztatni, és nem bízom a szervizükben hogy vigyáznak rá ás nem karcolják szét. Plusz ki tudja mikor kapom vissza.
A Casio-m meg a mai napig megbízhatóan jár. Szóval lehet adok esélyt ennek a Festina-nak, vagy is egy olcsóbb brandnek. -
titán
-
razzorr
őstag
Ha már divat és szerkezet. Van egy Naviforce ketyegőm, amiben állítólag Seiko a szerkezet(ezt biztos tudjátok) és ettől hasraesik a közönség.
Volt aki annyira áradozott róla,hogy inkább azt venne,mint egy unalmas Seiko-t, na ezek istenítik a police-t és társait.
Én csak azért vettem,mert megfogott a kinézete (polcon pihen szinte mindig), de a dátum az valami annyira vicces,hogy az aznapit még csak véletlenül sem mutatta soha sem, ha direkt odaállítottam se
A Casio-t viszont nem bántani, abban még nem csalódtam. -
zümzümm
senior tag
válasz schawo #190619 üzenetére
Én eddig abban a hitben éltem, hogy kizárólag a divatórák azok amiket tokoznak, illetve a kizárólag óragyártással foglalkozó cégek pedig saját maguk gyártják a szerkezetet. Aztán most meg meglepődve tapasztaltam hogy még sem.
Gondoltam, hogy a tour de france olyan támogatót szerez magának, aki az óra lelkét is maga gyártja.
Ennyi. Nem vártam semmit. Béke! -
fagyalllo
őstag
válasz zümzümm #190618 üzenetére
20 font simán fedezi egy futárcég postaköltségét! Meddig akarod még pihentetni szerencsétlen órát? Amíg mondjuk behal benne az akku? Miért karcolná össze egy külföldi szerviz és miért ne karcolhatná össze egy itthoni?
...- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
nagyúr
válasz schawo #190619 üzenetére
Dobok rá még egy eredeti franszia kvarc és mecha szerkezetgyártót, hogy növeljük a sort: Yema csoport.(Yema, Lip, Yonger and Bressons)
Zümmzümm: Minek sírsz most? Elmész egy elemcserés óráshoz és belerakatsz egy újat. Semmi 20 fontos csomagküldős franc nem kell. Legyártás óta járt a szerkezet, biztos elfogyott a szufla. Ennyike!
Cserélj elemet, nem kell sírni.
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
apuc
őstag
válasz 5-ös kezelő #190584 üzenetére
Na igen, lassan lecseng nekem is..remélem.
-
alphaville
aktív tag
válasz zümzümm #190618 üzenetére
E Festina megint külföldi rendelés lenne...
Biztosan az én elmém zászlóshajója bontott silány vitorlát, de soha nem leszek képes megérteni, miért éri meg ebben az árkategóriában a külhoni rendelés kockázata? Mennyit lehet nyerni a hazai árakkal összemérve? 5-10-15ezret? Legfeljebb! -
apuc
őstag
válasz gipsztigris #190628 üzenetére
Bizony, nem esett le neki, hogy szivatod.
Annak rendje és módja szerint, ráerősítek, hiszen a fiatal tehetségeket mentorálni kell! -
Misi1979
őstag
válasz FIREBLADE78 #190627 üzenetére
Jó kis óra, én szeretem a kisméretű órákat, pláne, hogy öltönyórának minősül, viszont az előző, általad nézett óra alapján ez számodra kicsi lenne - a számlapja kb akkora, mint egy 20 forintos.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
-
fagyalllo
őstag
válasz FIREBLADE78 #190631 üzenetére
USA webshopokban keress Hamilton kronókat, szállítással és vámterhekkel együtt is lehet találni 200k alatt újat.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
zümzümm
senior tag
válasz alphaville #190626 üzenetére
Igaz hogy külföldi volt a link, de itthonról rendelem.
A Seikon 20ezret nyertem hogy külföldről rendeltem. 5-10ezerért nem rendeltem volna külföldről. De 20ért már bevállaltam a rizikót. És hát rábasztam. -
Misi1979
őstag
válasz FIREBLADE78 #190631 üzenetére
FB-csoportban nézz körül. Keress rá: Használt órák eladása/vétele/cseréje
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
FIREBLADE78
addikt
Choron találtam egy új longines mastert. 290 körül. Itthoni ára az jóval több. Habár a szíj színe ilyen halvány barna fos 😁
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
rbalint88
addikt
válasz FIREBLADE78 #190639 üzenetére
Cserelni nem biztos, hogy lehet, de egy polir es ujrafestes ezt meg ki tudja hozni kozel gyarira.
Btw egy alapos tisztitas nem artana az oranak. Elhalt bordarabok es kosz eltavolitasa is sokat dobna rajta. -
MARVEL
tag
Szép napot, kellemes ünnepeket!
Szerkezetekkel kapcsolatosan lenne pár kérdésem, már tegnap írtam, hogy szeretnék órát vásárolni, nagyon megfogott a seiko baby monstere, illetve nézegettem, Tag H-ket, azokból főleg a kvarc szerkezeteket.
Nézegettem még pár órát, azoknak a szerkezetének a minőségéről szeretnék érdeklődni.
-ETA 955.112
-ETA 955.114
Illetve érdekelne, hogy a T.h. 962.006r modelbe milyen szerkezetet tettek. -
Flatline
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni: hosszú távú (20-30+ év) szervizelhetőség tekintetében van különbség automata Seiko - Citizen - Orient vonalon?
A szerkezettel gondolom nem lesz javíthatatlan baj normális karbantartás mellett, de olyan márkát szeretnék választani, amiben akár 25+ év múlva is tudnak pl korona tömítést cserélni - vagy ez nem annyira spec alkatrész? (idén lesz kerek évfordulós születésnapom, és vennék 50-150k között egy új japán alap automata órát hosszú távra). Persze ennyi időre előre tudom nem lehet jósolni
Ellenpélda - nem mintha csodálkoznék rajta - van egy 1993-as digitális Casio-m, amit nagyon szeretek, és tavaly előtt a márkaszervizben én vittem el az utolsó hátlap tömítést, de pl a gombokhoz már nem tudtak adni, így a vízállóságnak már annyi.
Az olvasottak alapján az a benyomásom hogy leginkább a Seikonál megoldott a régi órák szervizelése. A másik két említett márkánál vajon mi a helyzet?
Köszi! -
rbalint88
addikt
válasz FIREBLADE78 #190644 üzenetére
én az ékszerész és mellékesen órabuzi barátunkat szoktam megbízni az ilyen jellegű dolgokkal
-
saiyajin
senior tag
válasz mbela69 #190576 üzenetére
Szia! Nekem volt fekete es kek is. A keket sokkal szebbnek es erdekesebbnek mondanam, de en megis attol valtam meg, mert egesz egyszeruen a fekete szamlapos orakat jobban szeretem.
A netes fotok valoban katasztrofak. Eloben nem is sotet, de nem is vilagos kek. Fenyviszonyoktol fugg, de szep."I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"
-
zümzümm
senior tag
válasz fagyalllo #190635 üzenetére
Inkább a para hogy milyen állapotban kapom vissza. Meg a kiábrándulás a watchshopból. Itthoni órás szervizekről is hallani horror sztorikat. De itthon legalább lehet helyben reklamálni.
Amugy meg... nem tudom ki hogy van vele, de ha basszus egy karóra elromlik a vásárlás után rövid időn belül, de főleg 1 hónap után, akkor sztem illene minden egyes boltnak automatikusan visszafizetni a teljes vételárat, vagy egy vadonat újat adni a szarért cserébe amit adtak. Attól függ hogy dönt a vásárló. Mert most végül is az a helyzet hogy vettem egy elromlott órát. De nem én rontottam el. A raktárukban pihenve is elromlott volna rövid időn belül. 1 hónapot hordtam. De egy ilyen árucikknél, amit 10-20 vagy akár még több évig hordana az ember.....
Veszel egy órát aztán mehet 1hónap után a szervizbe és lesz egy megbontott szervizelt órád amiben elveszted a bizodalmad, holott pontosan az lenne a lényege hogy megbízhatóan pontos legyen.
Ez nekem kb olyan mint ha 1 hónap házasság után gyanús lenne hogy a feleségem rendszeresen eltűnik aztán ki is derülne hogy swinger clubokba járna és szana szét csinálgatnák.
Kéne bárkinek is ilyen feleség?? Elvinnéd őt párterápiára?? Ugye megvan a hasonlat?
Olyan lazán fogjátok fel a gondomat. Minden egyes fórumtag, aki lazán kifiguráz, az járt már igy? De olyan ne is reagáljon aki évente vesz új órát. Ha én veszek egy órát akkor azt nem úgy veszem hogy egynek jó lesz. Ha nem úgy, hogy az velem legyen akár örökre.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen routert?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Kedvenc zene a mai napra
- PlayStation 5
- Napelem
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok