Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    na, seibiko megvolt, gyalog jöttem haza... :)

    beszélgettem nyírővel, nagyon kedves és szimpatikus volt. mondtam, hogy mikkel tömték a fejem eddig, annyit mondott, hogy valamit tudott az illető, de nem eleget... :DDD

    ezeket a váltókat így szokták javítani (már ez zene volt füleimnek...):
    1. leveszik az alját, kipucolnak mindent, cserélik a belső szűrőt (forgott a szeme, hogy ezt nem tettük meg, mondtam, hogy a szerelőm nem akarta első körben megbontani a ragasztást) stb.

    2. az elektronika olajban úszik a váltón belül, azt kiveszik, szétszedik atomjaira, kitisztítják, összerakják. ez 100e ft. jó esetben ez megoldja, mert a hiba csak annyi, hogy a sok szutyok megült az elektronikában (ezt olajcserékkel nem lehet kipucolni amúgy).

    3. rosszabb esetben ez nem oldja meg, vagy akár még vacakabb is lesz tőle a váltó. akkor jön a teljes szétszedés, pucolás, összerakás. két emberrel dolgoznak, alkatrészek usából jönnek 8-10 nap alatt, az egész kb. 300e ft.

    és rögtön neki is ugranak az 1-2-nek, kb. hétfőre már lesz eredmény.

    azt azonnal kizárta, hogy az első diffi, ami a váltó elé van építve, valahogy belefolyt a váltóba és keveredtek az olajak, mert akkor már lenne ezer hibaüzenet, meg egy döglött diffi.

    .

    viszont, az elég jellemző szekunder levegő hibára, amit kaptam, nem legyintett úgy rá, azt mondta, hogy át kell nézni, jó esetben koszos a szelepház, rossz esetben döglött a szelep (125e ft csak az alkatrész), még rosszabb esetben (de ez extrém) viszi az egész motort és 2m.

    megcsinálják most ezt is.

    .

    hozott valaki egy széthajtott dízel forestert, 3 perc alatt letudta nyírő azzal, hogy átnézték, az autó kuka, innentől minden nap ajándék és utána nincs mit tenni, bontó. kérdezgettem az újabbakról, elmondta, hogy javítottak valamit a motoron, olyan 50-60e km-rel többet megy el átlagosan, de ez sem törvényszerű, volt már nála 3000 km-t futott, tengelytört új is. szuper motor... lenne, de kuka az egész, neki sincs ilyenje és nem is lesz, gondolni sem szabad rá.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák