Nubia Neo 5G - olcsó játék

Van-e esélye a legolcsóbb gaming telefonnak a piacon közel egy év késéssel?

Bevezető, doboz tartalma

2023 júliusának végén jelent meg a ZTE-hez tartozó Nubia legolcsóbb gaming ajánlata. A Red Magic szériával a gyártó bizonyította, hogy csúcshardvert képes kedvező áron jó konstrukcióban biztosítani, a Nubia Neo 5G célja pedig az lenne, hogy a szűkösebb büdzsével rendelkező, de a gaming telefonok funkciói után vágyóknak kínáljon alternatívát. Az árazás egyébként tényleg korrekt lett, százezer forint alatt is kifogható itthon a Nubia Neo bolttól függően, nekünk a ZTE azt mondta, hogy 85 ezer forintra lőtték be a hivatalos magyar árat.

Nubia Neo 5G a kezemben
Nubia Neo 5G a kezemben [+]

Cserébe a dobozban jár az átlátszó védőtok, a 3,5 mm-es analóg csatlakozású, fülkagylóban megülő kialakítású fülhallgató mikrofonnal a szárán, 22,5 wattos hálózati adapter USB-A csatlakozóval és Type-C végű kábellel, valamint egy kijelzővédő fólia is. Az adott ár a 8/256 GB-os modellre vonatkozik, ez is korrektnek mondható, akárcsak a csomag tartalma. Egyedül a tárhely bővítésének lehetősége hiányzik, a SIM-tálca csak két nanoSIM-et fogad, microSD-t nem.

A doboz és tartalma
A doboz és tartalma [+]

Hol hát a probléma? Nem a készülékben kell keresni a hibát, hanem utódjában. A Nubia Neo 2 5G ugyanis idén az MWC-n elstartolt, oldalán két érintőravasszal, ami tesztünkön szereplő Nubia Neóból még hiányzik, illetve az új modellen már Android 14-es rendszer van, ezen itt meg Android 13 és a gyártó egy darab szoftverfrissítési ígérete sem ad okot annyira arra, hogy bizakodva tekintsünk a jövőbe. Emellett gyorsabb töltés, nagyobb aksi, sztereó hangszórók, és nagyobb kijelző is van a második generációs modellben, érdemesebb lett volna várni kicsit és egyből azzal megjelenni a hazai kínálatban.

A hátlapban menő, hogy a ráeső fény szögétől függően sötétebb vagy világosabb szürke a színe
A hátlapban menő, hogy a ráeső fény szögétől függően sötétebb vagy világosabb szürke a színe [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés