Mindent vitt 2024 elején a Galaxy S24 Ultra (Androidon)

Kolosszális kamerafrissítéssel készül a Samsung, de van, amit visszatart az S25-nek.

Hirdetés

Remekül sikerült a Galaxy S24 Ultra, és a korai eladási számok alapján egyértelmű volt, hogy a három új Samsung csúcskészülék közül iránta mutatkozott a legnagyobb kereslet. Ám nem csak házon belül volt nagy a siker: az androidos térben is ez a modell volt a legnépszerűbb az első negyedévben, állítja felmérései alapján a Counterpoint Research. Tegyük hozzá az „aprócska” tényt, hogy a Samsung telefonnak így is csak az 5. helyet sikerült az eladásokban elérni, mivel a sokkal nagyobb részesedéssel rendelkező iPhone 15 Pro Max, 15, 15 Pro és 14 egyaránt megelőzte.


(forrás: Counterpoint Research) [+]

Azért a Samsungnak nem kell szégyenkeznie, öt hely jutott neki ugyanis a top 10-ből, melyre csak almás és Galaxy készülékek fértek. A népszerűségi lista kísértetiesen hasonlít az egy évvel korábbira, bár tavaly az Galaxy A13 meg tudta előzni az S23 Ultrát, és 2023-ban sem osztottak lapot egyetlen másik márka telefonjának sem. Messze még az S24 Ultra nyugdíjazása: az év további részében is jó eladásokra és minőségi frissítésekre számíthat, Ice Universe szerint pedig a június 24-ei Unpacked esemény után érkezik rá a One UI 6.1.1. Az eddigi legnagyobb frissítőcsomag rengeteg kamerás újítást és javítást hoz, ez a rendszerverzió az S928B kódnevű variáción pedig már tesztelés alatt áll.


Tovább bővülhet az S24 Ultra kamerás tudása, a nagyágyúkat a Samsung viszont 2025-re tartogatja [+]

Lesz viszont olyan újdonság, ami hardveres változásokkal, így csak a Galaxy S25 Ultrával érkezik, és végre a Samsung is csupa méretes, quad-Bayer szűrős kameraszettre válthat, továbbra is 200 megapixeles főegységgel a hátlapon. A zoomtartományt érintő változások helyett megkapja a 3x-os teleobjektív ugyanazt az 50 megapixeles felbontást, amivel az 5x-ös kamera remekel az előd hátlapján, és végre ekkora pixelszámra vált az utóbbi években elhanyagolt, de így sem rossz ultraszéles kamera. Ezeket a forrás „egész megbízható” információnak titulálta, és elég jó Ice Universe, ha hiteles infómorzsákról van szó, ám nagyon messze van még 2025 eleje, szóval nem biztos, hogy a Samsung véglegesítette a specifikációt.

Előzmények

Hirdetés