- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
válasz Surfym@n #6703 üzenetére
Szimplan nem veszed eszre, minden modern telefonon szaggat barmelyik 3rd party launcherrel Root+Magisk nelkul az animacio es lefagy az erzekeles 0.5 sec-re home gesture utan - orulj neki :).
Van aki a 60-90-120Hz kozotti kulonbseget sem latja, vagy erzekeny ra a szeme, nincs ezzel gond, de ettol meg igaz amit irtam az elozoekben.
-
dkovizoli
addikt
Vajon mi lehet az oka annak, hogy nem látja egy PC vagy laptop a készüléket? Ugyanez az adott laptop és PC látja az s10-emet illetve párom 23 ultráját is. Természetesen ugyanazzal a kábellel. Ugyanez a helyzet az s21ultrámmal is, hogy azt sem látják. Csak töltik.
-
S e t h
nagyúr
tudom, hogy xar a kamera de azért na, van aki tudja használni
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
mgTerminator
veterán
válasz FireShadow #6699 üzenetére
Tudom, van WhatsAppom, de a magyarok nem hajlandóak azt használni. Még mindig a messenger és a viber a menő
Nekem is a titkosítás óta problémás. Nem lehet valahogy kikapcsolni? Valamit kikapcsoltam de ugyan az...
-
qltsar
veterán
válasz gyuri81 #6707 üzenetére
Teljesen érthető, én is szenvedtem a fagyásokkal meg az akadozó animációkkal egy jó ideig, aztán beadtam a derekam.
Egyik fő szempont volt a gyári launcher állíthatósága a Samsungos visszaváltásomnál anno - a többi gyártóhoz képest.
De az akadások és fagyások megszűnése bőven kompenzál nekem Nova-ra, persze, ha menne normálisan valószínűleg azt használnám továbbra is.
Ettől még ki kell emelni, főleg amikor témába kerül, hogy a gesztusvezérlés + 3rd party launcher kombo root nélkül nem megy normálisan egyik telefonon sem, és az, hogy valaki nem veszi észre azt, hogy nem működik normálisan ≠ nem létezik a hiba.
Anno volt "megoldás", hogy egy 3rd party appnak tudtál adni modify system settings (RW) jogokat adb-vel, amivel el tudtad rejteni a 3 gombos navibart, erre pedig feltelepíteni egy custom gesture app-ot, aminek 0-24ben olyan jogokat adtál, hogy mindent olvasson a kijelzőről. Így el lehetett hitetni a 3rd party launcherrel, hogy te valójában "3 gombos" navit használsz, így nem akadt és fagyott.
Ezek a trükközések, és jogosultság megadások nem férnek bele számomra, mivel munkatelefon, és bankolás is megy az eszközön, root pedig szóba sem jöhet ettől függetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Na ilyet még nem láttam: kint voltam napsütésben, az automatika felhúzta a fényerőt maxra, de így nekem túl világos volt, lejjebb akartam húzni és nem engedte. Kiírt egy üzenetet alul, hogy a fényerő maximumra állítva, amikor le akartam venni, de nem engedte csökkenteni. 'nyádat.
-
-FreaK-
veterán
válasz LosBlancosRM #6714 üzenetére
Én is ezért akartam visszavenni. Amúgy még az extra fényerőt nem adta rá, tehát nem volt narancssárga a sáv, de akkor is túl sok volt, mert amúgy félig árnyékban voltam. Csak az dühít, hogy nem engedi visszavenni.
-
-FreaK-
veterán
válasz LosBlancosRM #6716 üzenetére
Maradhat automatán, de az nem kellene azt jelentse, hogy kézzel nem tudsz belenyúlni. Eddig mindig bele tudtam, ebből tanul is amúgy az algoritmus.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
Sziasztok! Van itt aki s23 uotrarol jött?
Mik a tapasztalatok?előre lépés?akksi idő? Megszokható a szögletes kijelző? -
pg1966
aktív tag
válasz szkutyi #6720 üzenetére
Jelen.
Aksi időben, kamerában kb. egálban vannak.
AI plusz funkciókkal jött ki az S24U, nem tudom az S23U is megkapta-e mindet.
A kijelző nagyon szubjektív, én mindig irtóztam a lekerekítettől, nekem az olyan haszontalan parasztvakításnak tűnt, ez jobban tetszik, jobban néz így ki, elegánsabb, meg használhatóbb is, a csökkentett tükröződés is hasznos.
Melegedést én nem éreztem jobban, mint az S23U-nál.
A Wifi-6-tal voltak problémáim az S23U-nál, itt ilyen még nem volt. -
dnelb
veterán
-
E_Roland
csendes tag
Na, leírom én is a tapasztalataimat Iphone-ról váltva S24 ultrára, mert úgy veszem észre sokan állnának most át.
i13 mini-t váltott a Samsung.
Sok év ios után furcsa volt ujra az android, de vmi brutál, hogy mennyire kipolírozták a rendszert a Samsungnál. Emiatt valószínűleg nem kell többet aggódni, max az Apple-nek.A kijelző 10/10-es, az S pen szuper hasznos, pedig nem gondoltam, hogy a célközönsége vagyok.
Az ujjlenyomat olvasó piszok gyors, imádtam (annak ellenére, hogy a faceID kényelmét sose fogja elérni).Két dolog volt, amivel megszenvedtem:
1.) Az értesítések kezelése. Külön app kell hozzá, ha valaki értelmesen akarja használni, de minden forum tanács és youtube videó megnézése ellenére sem lett olyan jó, mint a default ios beállítás. Ezzel még tudnék is együtt élni...
2.) A kamera. Párom i15 pro-jával összevetve 10ből 6-7 alkalommal az alma nyer relatíve fölényesen, 1-2 alkalommal hasonló a végeredmény, és további 1 max 2 alkalommal pedig olyat fotózott a Samsung, mintha rendes fényképezőgéppel lőttem volna.Beltéren nagyon fényes szobában is köröket vert rá az apple sajnos, a szabadban még csak-csak, de ott is sokszor életlenek voltak a samsung képei. Ez leginkább azért fura, mert néha meg olyan szép képet csinált a Samsung, hogy szinte el sem hittem...
Sajnos a stabil rendszer után a kamera a legfontosabb nekem egy telefonban, így fájó szívvel, de visszament a Telekomhoz a gép (mielőtt jönne a "vegyél fényképezőgépet" komment, arra előre leírom válaszul, hogy nem szeretnék, és ha konzisztensen tudna jó képet lőni a samsung, akkor bőven elég lenne).Szóval röviden: a Samsung érzetre lassan mindenben lehagyta az applet, és most jobb telefont tett le az asztalra összességében. Viszont amíg a kamera nem tud jó képeket produkálni gyorsan, és ezt konzisztensen tenni, addig marad a vérszegényebb ios rendszer (legalább is az S25 ultráig ).
-mic drop-
-
E_Roland
csendes tag
Az volt a problémám, hogy zárolt képernyőnél (amikor fekete a kijelző, pl. asztalra rakva mellettem), nem ébredt fel az értesítés megérkeztekor a kijelző, bármit is állítottam.
Egyébként a szuper látványos kijelző széli futófény is csak akkor villant fel, amikor kedve volt.
Glimpse notifications letöltése után már legtöbbször felébresztette a képernyőt (adtam neki jogosultságot mindenhez + akkumulátor kímélést kikapcsoltam az appnál, sőt azoknál az appoknál is, amiktől értesítést szerettem volna + aod bekapcsolva), de így is volt olyan, amikor csak a kijelző feloldás után láttam a kis bubi értesítő ikont.
Lehet, hogy volt benne user error annak ellenére, hogy beleástam magam a témába, de furán inkonzisztens volt a dolog. (legfrissebb rendszerszoftverem volt múlt héten). -
-
-
tag
Be lehet valahogy állítani, hogy ha lehúzással keresek egy progit és elkezdem bepötyögni a karaktereket, akkor ne kelljen rakattintani az ikonjára? Helyette a billentyűzeten a pipa/kereső karakterre kattintva nyíljon meg a program ( mint ios vagy Huawei ).
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz E_Roland #6734 üzenetére
Én is a glimpse-t használtam, nekem működött rendesen. Az elején végigmentem a beállításain, meg ébren tartás, stb, és onnantól betonstabil volt, minden esetben feléledt a kijelző. Elsőre szerintem valamit kihagytam, mert nekem sem jelzett egy idő után. Újra beállítva már jó volt, 1.5 hónapon át. Nekem is ez a 2 volt a bajom iOS után (notif, kamera), de ezt az elsőt ez rendszerszinten megoldotta. Az emailes notif dolgaimat sajna nem, de az egy külön story.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Ez ha jól tudom úgy működik, hogy noti esetén bekapcsol, és bekapcsolva is marad. Másrészt az aod felvillánása számomra nem elég, azt nem minden esetben vettem észre. Ha sima alap default beállítást akarsz, vagyis, hogy éledjen fel a kijelző, aztán szunya, akkor kell a külső app.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Na ez a rejtett értesítés egy külön parádé. Sima android topikban elsőre nem is értették mit akarok, most így eszembe jutott, hátha itt tud valaki megoldást:
Nekem alapból az van, hogy a tartalma legyen rejtett, de ha fel van oldva, akkor mutassa. Ez a beállítás arcfelismerés esetén így néz ki ugye:
Gyárilag arra nincs beállítás, hogy ez ujjlenyomatnál is így működjön. Tehát, hogy ha feloldom az ujjammal, akkor ne dobjon be a főképernyőre, hanem maradjon a lockscreenen, de legyen látható az értesítés tartalma és ha valóban a főképernyőre akarok jutni, akkor azt egy felfelé suhintással érjem el (ahogy arcfelismerés esetén). Erre van valami külsős app?
[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
Szerintem nincs rá megoldás. Amúgy én is bekapcsoltam a face unlockot, van kb 3 db arc képem fbn(van ami totál szemből), kinyomtattam őket, meg telo képernyőn is próbálgattam és nem oldott fel... Innentől elég biztonságosnak ítéltem meg, más is max eddig menne el, ha valahogy kideritene kié a telefon.
-
E_Roland
csendes tag
Szerintem olvastam is ezzel kapcsolatban anno a kérdésed itt a fórumon. Miért csak 1,5 hónapon át volt jó ez a beállítás? Elmászott valami vagy visszamentél iOS-re? Egyébként az e-mail-es notif a top prio nekem is. Azt meg tudtad oldani, mert pont a gmail-nél volt problémám.
@qltsar Hogy érted, hogy katasztrofális az értesítés kezelése iOS-en? Bekapcsolod akkor jön, ha kikapcsolod, akkor nem jön. Fapados megoldás, de az az előnyére írható, hogy nem kell 3 helyen külön beállítani a dolgokat + külső app. használat.
@alasho köszi! Addig is maradok itt és figyelem az updatekről a véleményeket
-
joey04
titán
Nekem viszont így kényelmes, mert ha ott vagyok amikor felvillan, akkor csak ránézek, látom milyen alkalmazás, ha nem érdekel, akkor a továbbiakban nincs dolgom, szépen elalszik a kijelző. Ha meg érdekel a tartalma is, akkor meg csak megdöntöm az arcom felé, és elolvasom. Ekkor újra az a kérdés, hogy foglalkozni akarok-e vele. Ha igen, akkor a rányomok, ha nem, akkor meg csak szimplán visszateszem az asztalra, esetleg ha annyira érdektelen, akkor notiból már egyből törlöm is. Nem a notit, hanem mondjuk egyből magát az emailt. Ezzel volt aztán bajom, hogy ez sem ment flottul. Ugye gmail appnál ez megoldható, de az ismert okok miatt megbízhatatlanul jelez, az outlook napokig képes jól üzemelni, aztán cseszik jelezni, de egy idő után újra jó, aztán ott a Spark, ami jelez, de az meg pl bugos, hogy ha be van állítva, hogy rezegjen is, akkor sem rezeg adott esetben, valamint ha noti esetén már ott törlöm a mailt, akkor egyéb eszközökön nem törlődik, egészen addig, ameddig be nem lépek a Spark app-ba. Ott már törölve van, de csak akkor küldi el a szinkront, hogy a többi eszköz is átvegye.
Szóval ez a munkamenet nekem bekött, kényelmes, ha meg nem vagyok ott, akkor ha visszaértem, csak hozzáérek egyszer a kijelzőhöz, és látom történt-e valami. Mondjuk itt droidon a dupla koppos ébresztés néha csak 2-3 alkalom után működik, ezen kéne még kicsit reszelni.
-
joey04
titán
válasz E_Roland #6745 üzenetére
ohh azóta volt újra s24u, meg xiaomi, meg vivo, meg oneplus, most újra iphone, de azért követem a topikot, mert azért most a hibákról esik szó, de amúgy összességében a legjobb androidos telefonnak tartom, rendszerszinten a One UI meg jobban össze van rakva az iOS-nél is. Rövid összefoglalás: ha samuba beletennék a xiami 14 ultra kameráját és biometrikus azonosítását, vagy a xiaomin One UI futna és s24 ultra üzemidőt hozna, akkor tuti váltanék iPhone-ról. Így továbbra is megy az örlődés.
de válaszolva a kérdésre: igen, azért 1.5 hónap, mert utána eladtam.
a többi droidos készüléken pedig elérhető volt ez a beállítás.[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
-
E_Roland
csendes tag
Egy az egyben megegyezik a notif kezelésünk. Valószínű az apple kitalálta, mi pedig hozzászoktunk, mert egyébként nagyon kényelmes.
Amit írtál a hibákról, azokkal én is találkoztam, és tényleg kicsit zavaró volt, de megszokható. Főleg annak tükrében, hogy az applenek meg megvannak a saját hülyeségei.
De mint ahogy írtam, a Samsung mint eszköz, szerintem jobb is az almánál, csak ezek a fránya, de fontos apróságok..
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest