- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patrol
tag
válasz
woodworm #660 üzenetére
Szia,
Nos, idő közben megpróbáltam félretenni a Xiaomi márkahűségem és átértékelni a dolgot.
Sokáig nem tartott rájönnöm, hogy nem mindenre a Xiaomi a legjobb megoldás
Körbenéztem az Asus routerek terén és azt hiszem maradok is ennél a márkánál.Tulajdonképpen amit szeretnék:
- LAN-on kihajtani 6-700 Mbit-et és 2-300 Mbitet felfelé.
Összesen egy eszköz lenne LAN-on, egy Androidos TV box. (nyilván gigabites LAN-al)- WIFI-n pedig amennyire lehet szeretném kihasználni az AC előnyeit.
Ezért szeretném ha legalább 300 Mbitet szórna a lakásban.
A WIFI-n lógna összesen 4 mobil eszköz, (melyből 3 db 5G-n egy pedig 2.4G-n) 1 TV és egy asztali PC a fentebb tárgyalt eszközzel USB3-on keresztül.Ezekhez az igényekhez szerinted melyik Asus router illeszkedik a legjobban?
Két típust néztem nagy hirtelen:
- ASUS RT-AC1200G Plus
- ASUS RT-AC68UIlletve érdekelne típusajánlás tőled is.
Köszi szépen!
-
Patrol
tag
válasz
woodworm #655 üzenetére
ITT, de közben láttam, hogy mindenhol máshol viszont USB3.0 van feltüntetve, úgyhogy csak elírták.
Egyre jobban tetszik a cucc, bár eléggé nagy és nehéz, mondjuk az Asus hasonló megoldásával szemben.
Bár az is igaz, hogy az Asus régebbi routere még most is dupla annyiba kerül mint a PRO... -
Patrol
tag
válasz
woodworm #652 üzenetére
Persze a legfrissebb driver van rajta.
Igen, én is olvastam valamit. Ha minden igaz, akkor a Win 10 alkotói frissítését nem szerette és eldobálta a wifit.Néztem a PRO-t, nem olyan vészes az ára...
Ami nem tetszik, hogy USB 2.0 szemben a 3G 3.0-val.Amúgy miben más/mennyivel jobb a PRO a 3G-nél?
A 2600Mbit-en és a MU-MIMO támogatáson túl nem igazán értem mi okozza a dupla árat. -
Patrol
tag
válasz
woodworm #647 üzenetére
Köszi, de Xiaomi fan vagyok, úgyhogy maradnék annál
Viszont azt továbbra sem értem mire jó ez az egész... Mármint a marketing szempontjából (bár megtévesztő) értem, hogy a legújabb protokoll sebességét jelölik meg a gyártók, de ennek mi értelme?
Mi értelme belerakni a 802.11ac-t -és villogni annak elméleti maximumával- ha soha nem fogja nyújtani a negyedét sem a 100-as LAN/WAN port miatt? Megjegyzem ez utóbbi nem szerepel a termékleírásokban sem.
Mi ez ha nem megtévesztés? -
Patrol
tag
válasz
woodworm #645 üzenetére
Rendben, köszönöm, akkor azt hiszem átnyargalok az általad linkelt újabb típusra, de ahogy látom az még meg sem jelent
Bár elő lehet rendelni, de a kérdésekre adott válaszokat elnézve ez a korai verzió még csak kínaiul fog tudni és az nem lenne szerencsés...
Szóval várnom kell a global firmware-es verzió megjelenéséig... -
Patrol
tag
válasz
woodworm #643 üzenetére
Szia,
Vezetékes netet nem akartam használni, így gondoltam a 100-as LAN lényegtelen.
Csak a WIFI volt a lényeg, abból viszont ennek a routernek tudnia kellene az 5G-s antennákon 867 Mbitet a 2,4G-sen pedig 300 Mbitet, így nem értem miért csak 40-80 Mbit között teljesít...Vagy rosszul értelmeztem valamit?
Köszi
-
Patrol
tag
Sziasztok,
Vettem egy Xiaomi Mi Router 3-as, 802.11ac protokollos routert a meglévő DIGI 1000 Mbit-es kapcsolatomhoz, de sajnos problémáim vannak a sebességével.
Ez a router az egyetlen hálózati eszköz és a lakásban csak wifi-n csatlakozik minden eszköz, jelenleg a vezetékes net nincs használva.
Viszont a speedtest.net alapján a telefonokon csak 40/40 Mbit-et mér 2.4GHz-en, az ipad-en pedig 5GHz-en úgy 50/50 - 80/50 -ig mértem a wifi sebességét.Az asztali PC a legtávolabbi szobában szintén wifin csatlakozik ezzel az eszközzel, de a speedtest itt is csak 60/40 Mbit körüli mérést produkál 2.4 GHz-en. (Az 5GHz-es wifi jelet érthetetlen módon nem is látja...)
A Mi Wifi beállításainál a QoS ki van kapcsolva és az 1000 Mbit-es sebesség manuálisan lett beírva, mert magától 10, de max 25 Mbit-et mér.
Természetesen a környéken lévő wifi jeleket átpásztáztam és igyekeztem elkerülni a csatorna ütközést is.Egyszerűen már nem tudom mit állítsak be, mert már mindent néztem. Mi lehet a probléma?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robogó, kismotor
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest