- Motorola G86 - majdnem Edge
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #17808 üzenetére
Nincs gond az ékezetes karakterekkel a kínai V7-ben, minden a legnagyobb rendben van vele.
(A V5-tel volt gond ilyen téren, talán a JLB40 környéke táján indult a probléma, majd tovább folytatódott a V6-ban is. Egy egyszerű font csere megoldotta a problémát, de mára nincs ilyen probléma.) -
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17808 üzenetére
"Karavik, amiket elsoroltál, alapvetően kozmetikázások. Ettől még nem kéne a kínainak gyorsabbnak lennie. Sőt, elvileg pont fordítva kéne, hogy legyen."
Hát igen, de nekem a xiaomi.eu muti rendszerem szétszadizott, agyontesztelt volt már a napi experimentál frissítésesekkel, és tonnányi google play-ről telepített appokkal (home screenen 5-6 oldal tele volt nekem telepített appokkal + 15 autostrat appal). Egy szűz rendszert hasonlítottam ehhez.
Tegnap este vissza tettem a xiaomi.eu multit tiszta telepítéssel (wipe sd+wipe all data) és nem használtam a backup-ot sem, hát mindjárt más a szitu! Most elkezdtem újból 0-ról belakni a rendszert...
Már visszaálltam xiaomi.eu multira, így én már csak erről tudok neked képernyőmentéseket készíteni...egyébként az előző "Additional settings" képernyőmentéseimen a default xiaomi.eu system fontot láthatod
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17805 üzenetére
"Az aktuális (6.1.21) ROM-ban ezek szerint még nincs módosított bootloader, ugye?"
Nincs
"Vajon tudni fogjuk-e, hogy melyiket nem szabad már feltenni? Vagy ilyen a Mi2-nél sose lesz?"
Mi2 már kikerült a Xiaomi látóköréből, nem lesz locked bootloader soha, ha mégis lenne az be lesz jelentve előre, csakúgy mint RN3 és társai esetén. Akárhogy is lesz aggodalomra nincs ok, xiaomi.eu multilang kiadások maradnak továbbra is nyitott bootloader-el és root-al
"A stabil ROM már összevont system-es?"
A legújabb MIUI7 v7.1.2.0.LXAMICK Global Stable kiadás az igen: [link]
"Neked nincs olyan érzésed, hogy a gyári és az eu-s ROM kezd nagyon eltávolodni egymástól?"
Nincs. Xiaomi.eu továbbra is a GLOBAL kiadásokra vonatkozó szabályok betartásával kötődik az Offical MIUI-hoz, és innen adódik a különbség, mert a GLOBAL userekre (Kínán kívüliekre) vonatkoznak bizonyos korlátozások, ami főleg online tartalmakban nyilvánul meg (mint pl. Music, MiVideo, Themes, Wallpapers, Online Radio), de vannak alkalmazások, fícsörök is ami csak China specifikus (mint pl.MiVoip, Themes customzible, Recommended apps). Attól függetlenül, hogy a China dev ROM-ban elérhetőek az online tartalmak, mind kínai menüsek, szövegesek.
Xiaomi-eu ROM-okból minden olyan alkalmazás/feature eltávolítva, ami global user számára (nekünk) használhatatlan, továbbá nem tartlamaz egyetlen kínai karaktert sem, beleértve böngésző start page és internetes hivatkozások, yellow pages....stb.).Tehát Xiaomi.eu dev ROM = China dev ROM global tartalmakkal+multilang nyelvcsomag+ROOT+unlocked bootloader+unlocked snapdragon camera features (S800-tól felfelé)+szines ikonos additional settings menü
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #17805 üzenetére
Szerintem az mi2s-nél nem fogják zárni a bootloadert. Valahogy úgy gondolom, hogy ez a modell már nincs a figyelem középpontjában. Emellett a root jog is ugyan úgy integrálva van benne, mint korábban; ebben sem következett be változás. Szerintem a mályvacukros rendszer sem valószínű, hogy kijön már rá MIUI7 alapon.
Miért a kínait használom? Lényegében a meglátásom inkább szubjektív, mint objektív. Megszoktam az angol nyelvet, már furcsa volt (lenne) magyarul. Kifejezetten zavar már magyarul a rendszer. És nem, nem vagyok angol sznob, őőőő, itsz nem törni, hogyismondják, öööö, mágyár... Emellett kényelmes az OTA frissítés is.
Egyetértek Karavikkal a különbségeket illetően, teljesen. Ezek megvannak, léteznek. Bármennyire is "azonos" a két rom, az én tapasztalatom alapján nem volt azonos a kettő. A sebességben én is éreztem hajszálnyi különbséget, már korábban is. Emellett nekem a multi rom betűtípusa nem tetszett, túl kicsi volt számomra. Nehezebben volt olvasható, pedig jó a szemem. Pár dolog módosítva is lett benne, például anno kikerült a böngészőből (már újra benne van) a csempés megoldás. Ez nekem fájó pont volt, szerettem a gyári böngészőt.
A testreszabhatóság nálam egyértelmű volt, eleinte nem is értettem, mikor ilyen problémákról olvastam a multinál (multiban korlátozott, kínaiak számára érhető el). Ahogyan olvasom, a multi rom esetében előfordul, hogy van gond, ha átállítod a nyelvet az angoltól eltérőre. Ha angolra visszaveszed, akkor minden okés. A gappsot felrakom magam, nem probléma. Egy-két csirkeláb, ablak, ablak, esernyő valóban felbukkan, de engem nem zavar. Legalább tudom, hogy hová tartozik a telefonom.
Nincs bajom a multi rommal, tényleg inkább szubjektív dolgok vannak a választásom hátterében, inkább csak annyi, hogy megszoktam a kínait. Akinek fontos a magyar nyelv, annak egyértelmű, hogy multi kell. Nekem nem, így miután újrahúzom a rendszert, nem kínlódok még a multi felrakásával is, hanem egyből nyomom vissza a backupot.
(A miui.hu-ról származó romokkal viszont egy-két alkalommal megjártam, azzal voltak gondjaim.)
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17796 üzenetére
"Ő, még egy kérdés! Rádió app. van-e?"
Igen van radio app de csak fülhallgatóval működik.
(I)"he? Pedig azon a Lollipop-os Ivan-on (amit használok) van."(/I)
Marshmallow 6.0.1 Ivan AOSP 6.1.11 és 6.1.20 verziókban már biztosan nincs NTFS OTG support, csakúgy, mint MIUI7 esetében. De jó pofa egyébként az AOSP, mert ha rádugsz egy NTFS vagy exFAT formatted pendrive-ot, akkor legalább kiírja, hogy érvénytelen (hibás) fájlrendszer és felajánlja, hogy kijavítja, ráböksz és átformázza FAT32-re
Még egy dolog amit elfelejtettem, AOSP-al kapcsolatban negatív észrevételként feltüntetni:
- nézed a HOME screen-t (nincs megnyitva semmilyen alkalmazás), hívnak és fel kell nyúlni az állapotsorra, hogy felvedd a telót!
A fícsörökkel kapcsolatban én a rendszerszintű támogatást preferálom elsősorban.
Jó volt egy kicsit villogni Marshmallow-al kollégák előtt, de visszatérve a MIUI-ra olyan érzés nekem, mint hazatérni a kényelem szigetére. AOSP rendszerrel történő összehasonlítás után azért ráébred az ember (legalábbis én), hogy elég sok "kényeztetést" kaptunk/kapunk hétről-hétre MIUI-val, ami egy folyamat és sosincs vége...remélhetőleg.
Bízom benne, hogy Mi2-re is jön majd (egyszer) Marshmallow alapú MIUI frissítés, csakúgy mint most Mi3/4-re (szinte csak róluk szól most a xiaomi.eu fórum)
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17741 üzenetére
Minden xiaomi.eu multilang heti developer ROM nyitott bootlaoder-el, ROOT-al kerül kiadásra ugyanúgy, ahogy eddig is.
A leírtakat jól érted, de a locked bootloder egyelőre csak Redmi Note 3, Mi4c, MiNote Pro telókat érinti és csak hivatalos MIUI kiadásokra vonatkozik! Tehát ha e készülékekre legfrissebb official MIUI dev ROM-ot telepítesz en.miui.com-ról, akkor nem lesz ROOT és zárva lesz a bootloader, se MiRecovery se MiFlash telepítési módszerek nem működnek ebben az állapotban. Ezután jöhet felhasználótól függően, igény szerint az általad linkelt őrült elbírálás alapú unlock bootloader procedúra, ahol Diaomind és e szint feletti MIUI tagok előnyben, mert ők az unlock bootloader-t azonnal megkapják kérésre
Mi2 tulajokanak nem kell aggódni, Xiaomi-t ilyen szempontból ez a készülék már nem érdekli többé...
Xiaomi.eu kiadások custom MIUI ROM-ok, a "check APKs signature" protection a custom ROM-ok ellen lett kitalálva, mert az official MIUI/Xiaomi teljes átfogó kontrollt szeretne a készülékei felett. Szerencsére megvan az ellenszer ez ellen is, úgyhogy no para
(#17742) Disque:
Így van!
Azért az elvetemült Xiaomi óvintézkedések ellenére ez a 6.1.14 kiadás (Mi2-re) nagyon el lett találva, MIUI7 óta szerintem eddigi legjobb kiadás, egyelőre nem találtam benne hibát... -
Disque
aktív tag
válasz
<Adamsky> #17735 üzenetére
De épp azt mondom a multi romba nem teszik be az új bootloadert és nem változott semmi.
Amúgy feltettem a 6.1.14-et, ki lehet kapcsolni a töltés közbeni jelzőfényt, hát a prittyegés kikapcsolhatósága jobb lett volna
Jah root is van, szóval eddig semmi változás.
Persze tudom honnan indult a MIUI a 3-as verziótól használom, de az összes többi teló is így működik mióta vannak okostelefonok, mégis meg lehetett oldani mindent, max egy kis idő kell hozzá. -
Disque
aktív tag
válasz
<Adamsky> #17733 üzenetére
Azt mondjuk én sem értem, miért problémás, a zárt bootloader.
Van nyitott bootloaderünk, addig amíg elérhető 6.1.14 előtti fastboot rom simán visszatehető a nyitott.
Itt a probléma az újjaban megjelenő telefonokkal lesz, pl MI5 ahol már nem lesz nyitott a bootloader, de ha jól értelmezem azt is ki lehet majd nyitni. Aki mókolta a telefonját az ezt simán meg is tudja tenni. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17729 üzenetére
+1
Milyen érdekes, hogy anno a Kínai nagy falat is védelmi okok miatt húzták fel bezárva magukat a külvilágtól, most a Xiaomi ugyan ezt próbálja tenni
Úgy látszik ezt a fajta mentalitást hordozzák azóta is magukkal generációkon át...Xiaomi.eu OTA szerver letöltési adatai alapján 300k multilang ROM felhasználó van összesen. Mit sem számít Hugo Barra-éknak, hogy esetlegesen az új szigorított Xiaomi irányelv bevezetésével ennyi felhasználót blokkolnak
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17714 üzenetére
Ne is mond...izgatottan, szinte óránként, rákeresek az Mi5-re új (valós) infók után kutatva, de az idő előrehaladtával egyre inkább fájó csalódást érzek...
A spec-el nincs semmi bajom, de a kinézettel annál több
Kijelző alatt és felett ordenáré vastag részek, mint az iPhone-nál, nincs széltől szélig kijelző sem, és odabiggyesztettek egy fizikai gombot, amit már a Samsung esetén és rühelltem. Nekem ez olyan iPhung-os lett, OMG!...Nagyon remélem, hogy ez csak renderelt kép (kb. egy hónappal ezelőtt is láttam már) és a valóság más lesz.Egy mai aktuális telefont így kell meg dizájnolni, ez kéremszépen odab@sz: LeTV Le Max Pro első teló S820 SoC-al
Érdemes megnézni a videót is. AnTuTu: 133k -
-
balewi
aktív tag
válasz
<Adamsky> #17642 üzenetére
Köszi
De engem továbbra is igazi tapasztalat érdekelne, nem szeretnék több pénzt kidobni az ablakon.
Egyébként én ezt vettem legutóbb, de ezek sem bírják még egy napig sem átlagos használat esetén sem: [HSA 2950mAh BM20 Battery]
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #17531 üzenetére
"Nagyon szeretnék megint Xiaomi készüléket venni (ezért idegesít a dolog), de ha ezen nem változtatnak, akkor Isten bizony, azt mondom, hogy felőlem rájuk rohadhat az összes készülékük."
Volt a kezemben egy rövid időre egy Elephone P6000 Pro. 3 giga ram, 6753-as, szép a kijelző, stb. Jó telefon. Igaz, 5", de jó. Navigáció is megy vele, mókolás nélkül. Mindez 41 ezerért. Kezdtem érezni az "oppá, ha'sszta" érzést. Én úgy látom jelenleg, hogy a jó minőségű kínai már nem csak egy-két gyártó, nem csak a Xiaomi. Van más, jó, jó áron. (De nem veszek, nem adok pénzt telefonra, amíg az mi2s jól működik).
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17528 üzenetére
"Úgy látom kezdi picit elhomályosítani a látásodat a Miui / Xiaomi fanatizmus okozta köd."
Nem erről van szó, egyszerűen csak szeretem, és jó érzés 3 év után is támogatást kapni, adni, segíteni másokon....
Ok, kimondom kedvedért, ami tény és való MIUI7 nem támogatja rendszer szinten csak a FAT32 formatted külső tárolókat, de ettől még kurvára jó, stabil, gyors és szerethető ez a rendszer...
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17526 üzenetére
...10
"Akkor biztos csak álmodtam, mikor ez nekem működött Miui v5 alatt."
Én nem akarom használni ezt, én ez miatt nem fogok visszatérni a MIUIv5-re, előtted a lehetőség adott
"Mesélj, hogy hogy játszol le így zenét, vagy nézel meg egy videót. "
Ha már rámásolom a telóra akkor értelemszerűen le is tudom játszani, de én sose fogok ilyet tenni mert én DLNA +TV+HiFi használom erre a célra
Egyébként, ha nem lenne csak egy telefonom+otg cable+flash drive akkor feltenném ezt az appot: [link] vagy ennek a fizetős változatát ami kb 700HUF és akkor így néznék videókat vagy játszanék le zenét a telón. Ezzel még át sem kell másolni a mádiát a telóra, mert közvetlenül le tudja játszani külső meghajtóról. Nyugodtan tesztheted mert szépen működik...még root sem kell hozzá.
"Igen, ez a lényeg. "Amennyiben" ...
... USB csati viszont szinte mindig van."Akár otthon akár a cégnél vagyok mindig WiFi-n van a teló, szal vezeték nélküli ftp kapcsolatos letöltést mindig tudom használni - szerintem a legtöbb ember így van ezzel a 21-ik században...
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17524 üzenetére
Paragon exFAT, NTFS & HFS+ azt sem látja, hogy egyáltalán valami rá van dugva a telóra, bármilyenre formázott külső tároló is legyen az, nemhogy read/write lehetőségeket számba vegyük...
Az a plugin a Total Commander-el 100%-osan működik bármilyen NTFS formatted külső tárolóval 2TB-ig, minden irányból lehet másolni, módosítani, törölni limit nélkül...mit szeretnél amit ez nem tud?Egyébként PC és telefon közötti másolásra semmilyen 3rd parti app vagy külső eszköz nem szükséges, még adatkábel sem, amennyiben a PC és a telefon ugyanarra a hálózathoz csatlakozik. Szóval vezeték nélkül FTP kapcsolaton keresztül lehet adatokat küldözgetni egyik eszközről a másikra, ez pedig integrált megoldás a Miui File Explorer-ben, én ezt használom...
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17515 üzenetére
Soha nem volt még erre szükségem (most sincs), de próbaképpen rádugtam 2TB WD NTFS formatted vinyóm a telóra OTG kábellel, és nem hogy olvasni, de írni is tudja simán
.
Szal mindenre van megoldás, jelen esetben csak ennyi kell a Total Commander mellé és kész: [link](#17514) DrKapocs:
Az órás előrejelzésen a nap szimbólum nem azt jelent, hogy sütni fog a nap éjszaka - bár ez a jelenség az M1 időjárás jelentés szerint simán elképzelhető
- hanem azt jelenti, hogy derült éjszaka várható
(#17520) szuszinho:
Azzal nincs gond, csak épp nincs MiVoice kapcsolatod
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #17485 üzenetére
Frissítés után már nálam is megy a pendrájvról való törlés.
Más:
- Weather app: most komolyan, nem értem, hogy miért használjátok ilyen lelkesen?! Éjszakára is szép napsütést ígér... Nem gondolom, hogy egy helyi szolgáltatót (időkép) meg tud verni pontosság tekintetében. Én egyből letiltatom az egész weather appot.
- MiVoice: ennek sem látom itt nálunk semmi értelmét, ahol elvétve van egy-egy xiaomi. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17485 üzenetére
LTE B20 melleti érvek elfogadva, ezzel semmi gond...viszont, az hogy az "Mi4i magasan veri!" az Mi4C-t, az giga LoL! ...ezt Te is nagyon jól tudod (szerintem), csak épp szeretsz vitatkozni
. Jelen esettel az a baj, hogy ez pont nem vitás kérdés, mert amennyiben valakinek nem létfontosság az FM rádió, akkor egyértelmű a válasz! Fekete és fehér között különbséget tenni senkinek nem kell a szomszédot áthívni tanácsot kérni...Én csak olyan dolgon szeretek vitatkozni, ami vitaható
Gondolom ezt a tesztet nem hülyék írták. Itt egyébként pont az Mi4i-vel hasonlítják az Mi4c-t. Érdemes venni a fáradságot és elolvasni: [link]
Pár mondat a tesztből:
"Mi4C basically a Mi4i on steroids, while the Mi4i is itself a stripped down version of the company’s flagship Mi4. "
"Xiaomi Mi4c has one of the best 13-megapixel cameras we’ve seen on a non-flagship Android phone so far"
"The Mi4c is basically the Mi4i done right: it costs as much as the Mi4i, but has a vastly more powerful processor, revamped camera, and it’s available in a 3GB/32GB configuration."
-
vicces1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #17473 üzenetére
Az sosem volt titok, hogy nem tudja a b20-at, ahogy egyik xiaomi sem, valószínűleg az Mi5 sem fogja.
Az FM rádió szintén nem volt titok, ami az állítólagos ROM-ban volt az nem stock volt, hanem a gányolt amivel a kinai-t cserélték, ez egy tévedés volt, lehet megtévesztésnek is nevezni, de nem a gyártóé, hanem azoké a shopoké, akik ezzel akarták az eladást erősíteni. A hivatalos miui oldalakon, fórumokon egyértelműen jelezték, hogy nincsen FM.
Azt nem tudom, hogy miben veri az Mi4i?! HW-ben biztos nem, + duplakoppos ébresztés, élvezérlés, fotókban kimondottan nagyon jó, +hdr pro, slow-motion, pillanatmegállítás. Én is "beszélgettem" Attipapával erről, nekem ilyet nem írt, de nagyon hamar megvált tőle a 800MHz hiány miatt.Kvázi semmi újat nem tudtak meg amik ilyen váltáson gondolkodnak, én azzal kezdtem, hogy akinek nem szükséges az FM, és a b20, annak ez a legjobb árérték arányú készülék, csak az a különbség, hogy én használom is és tapasztalaton alapuló véleményem van. A 3GB ram-nál tuti nem is akad, ellentétben az Mi4i-vel, ott ha nagyritkán, de előfordult, a felhasználók visszajelzése szerint, ettől függetlenül gondolom az is egy remek teló, de semmiképpen nem előrelépés a 4c-hez képest.
De talán nagyobb és objektívabb segítség a mobilarénás teszt, ezt eldönteni, a teljesség igénye nélkül.
Mellesleg nem tudtam, hogy privát üzeneteket szokás megosztani!!!
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17473 üzenetére
Köszönjük, de ezt eddig is tudtuk mind. Nincs B20 és FM Radio support n+1 x kitárgyaltuk.
Mi4C USB OTG vs USB Type-C téma itt, ez sem újdonság és érthető a probléma: [link]
"At the moment, there is still no solution for your OTG Drive requirements unless someone produce a USB-C OTG Flash drive." - ez logikus!
Ugyanabban a topikban az egyik hsz-ben már meg is érkezett az update, ami arról szól, hogy a Kingston USB Type-C 64GB Flash Drive már simán működik Mi4C-vel: [link]
Tehát USB OTG issue megoldva!
"A Mi4i magasan veri!"
Szóval FMRadio-n kívül (ami engem személy szerint abszolút hidegen hagy) az Mi4i miben veri magasan az Mi4C-t? Sokkal gyengébb hardver, hogy lehet előny? Ráadásul az Mi4i még 10USD-vel drágább is, mint Mi4C:
Mi4i = S615 SoC / 2GB RAM / 32 GB ROM = 288 USD
Mi4C = S808 SoC / 3GB RAM / 32GB ROM = 279 USD"Fotóban is sokkal jobb!"
Kamera modul ugyan az mindkettőben, tehát csak szoftveres eltérés lehet, amit folyamatosan fejlesztenek, szal ez képlékeny...nemsoká itt a Marshmallow és borulhat az egész!
Szerintem tök felesleges egyéni preferenciákon vitatkozni. Nekem pl. előny, ha nincs benne FM Radio. Egyszer sem használtam még és nem is fogom soha. Ár/érték arányban továbbra is jobb az Mi4C az Mi4i-től is.
-
válasz
<Adamsky> #17416 üzenetére
Nem is kell hogy mindig egyet értsünk, hiszen nem attól halad előre a világ hogy ugyanolyan világképű emberek merengenek, hanem attól hogy véleményeket ütköztetnek. Az pedig abszolút intelligens emberre vall, ha el tudja mások érveit fogadni, vagy a véleményén tud változtatni miután meggyőző érveket sorolnak fel ellene.
-
vicces1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #17379 üzenetére
Innen indult ez a téma, ginola feltette az alábbi kérdést:
(#17319) ginola
"Lassan cserélem az Mi2s-t, mit ajánltok helyette, max. 5-os méretben, ami azért ár/értékben kiváló, és veri a mostanit?"
Karavik és én is az Mi4c-t ajánlottuk, (kiemeltem, ha nem kizáró ok az FM rádió hiánya,) ennél reálisan jobb ajánlat nem volt, Te az xperia z comp. vonalat forszíroztad ami cáfolhatatlanul nem veri az Mi4c-t "ár/értékben kiváló" diszciplínában.
Most belinkelted egy régebbi reprezentatív "tesztemet" amiben leírtam, hogy változik a várostól távolodva az LTE vétel. Ettől függetlenül én pl. 95%-ban 4G-n vagyok, tehát hidegen hagy a 800MHz hiánya.
Csak azt nem értem ez, hogy jön az alap kérdéshez amit ginola feltett, mert a b20 hiányától ez még mindig a legjobb ajánlat a cserére?!
Egészen véletlenül tudom, hogy ginola-t sem érinti, mert tudom, hogy nem Alsóbögyörővalagpusztán él.Ja azt meg sem említettük, hogy az Mi4c 2sim-et fogad, míg az xperia 1-et!
Ettől függetlenül az engedélyt megadom!
-
vicces1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #17350 üzenetére
"....Ja, meg lassan bármelyik olcsó kínai konkurens"
Komoly alternatíva neked, aki 4,3"-ban maximalizáltad a méretet
A másik "telitalálatos" aranyköpésed:
"...ezért nem akarok olyan készülékre váltani, ami csak papíron LTE képes"
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17375 üzenetére
Fura, nekem soha semmi trükk nem kellet eddig, pedig sokszor használom az MiFlash-t (most friss, tiszta Win10Pro 64-bit telepítés után sincs semmi gond vele), és a xiaomi.eu fórumon sem jelzett senki driverrel kapcsolatos problémát, pedig elmúlt hetekben sok MiFlash telepítés történt a 2 system összevonása miatt...de simán el tudom képzelni, hogy van olyan eset, hogy szükséges az amit írtál.
Más:
AnTuTu S7 vs Mi5:
Xiaomi Mi5 (Snapdragon 820): 101.339
Galaxy S7 (Exynos 8890): 103.692Le a kalappal a Samu előtt...brutal jó az Exynos
Forrás: [link]
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17341 üzenetére
"A Redmi 2 Pro elég jó, sok szempontból jobb (vagy legalábbis többet tud), mint a Mi2s"
Igen, minden bizonnyal, szám szerint 1, azaz egyetlen dologban jobb a Redmi 2 Pro az Mi2s-től, az pedig LTE ami csak 1800 és 2600 MHz-es frekvenciákon működik. Tehát B20-at természetesen ez sem tudja. Minden másban messze alulmarad a Redmi 2 Pro, ami relatív egy lassú betegágy, innentől kezdve pedig lehet benne n+1 darab microSD bővítőhely is akár, a lényegen ez nem változtat!
"Érdekes, hogy a gyengébb LTE támogatottságot senki nem említette. Engem speciel ez, és a rádió tart vissza ettől a készüléktől."
Ahhoz képest, hogy prioritásban ennyire előre rangsorolod az LTE B20 támogatottságot, egész jól bírod és jól nélkülözöd éveken keresztül ennek hiányát, mert a Te telefonodban (Mi2S-ben) nemhogy B20, de semmilyen LTE támogatás sincs...
Én sokat használom a mobilnetet, gyakran töltök le Mi2S-el ~400MB méretű (beta) ROM-okat HSDPA+ hálózaton, gyakorlati átlag 10-12mbps sávszéllel. Cégnél a PC-n sem jön le gyorsabban, szóval, ha az Mi5-ben nem lesz ettől gyorsabb a letöltésem (ami kizárt) az sem zavarna -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17338 üzenetére
Akárhogy csűrjük csavarjuk, Mi2S-ről váltani Redmi 2 Pro-ra kb. semmi értelme! Kivéve, ha valaki tudatosan szeretne visszalépni egy szintet, mert ez egyértelmű downgrade még Mi2S-hez képest is:
SoC:
Redmi 2 Pro: S410
Mi2S: S600AnTuTu:
Redmi 2 Pro: 20k
Mi2S: 31kROM:
Redmi 2 Pro: 16GB (max 32GB-ig bővíthető)
Mi2S: 32GB (nem bővíthető)RAM:
Redmi 2 Pro: 2GB
MI2S: 2GBPPI (kijelző pixelsűrűség):
Redmi 2 Pro: 312 ppi
Mi2S: 342 ppiMIUI OS android alapverzió:
Redmi 2 Pro: 4.4
Mi2S: 5.0 -
vicces1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #17338 üzenetére
Páromnak Redmi2 pro-t vettem, magamnak Mi4c 3/32GB-ot.
Itt pedig 110usd volt anno a különbség, de bőven megéri és ezt így látnád talán Te is, ha gyakorlatban használnád mindkettőt.
Most közel 2 hónap után, ROM-okat próbálva kijelenthetem 1x nem akadt meg, nem fc-zett, kameramodul kiemelkedően nagyon pöpec, kézi beállítás, HDR Pro, video slow-motion, pillanat megállítás, duplakopp, élvezérlés, jó akuidő (mondjuk a redmi-nél is igaz)A topikjában valaki kérdezte vásárlás előtt, hogy mi a leginkább nem tetsző a készülékben. Ilyen válaszok voltak: "még nincs hozzá global ROM" (nyilván hamarosan lesz) Aztán: "Talán ami engem picit bosszant, hogy nem tudom állítani a töltő ki/be húzásnál, hogy ne csilingeljen nekem"
Valamint a b20 hiánya, de ez így is lesz az eredendően kínai belpiacra szánt telefonokkal, akár még az Mi5-el is, de ezt nem tudom. Érdekes mód az FM hiányát nem említette senki és azt sem, hogy ez kizáró tényező a vásárlást tekintve, de elfogadom, ha valakinek ez fontos.Amúgy anno az Mi2s-t 350usd-ért vettem, de nem csak én....
Na de befejeztem a "hittérítést"
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17335 üzenetére
"Tudom-tudom, a Mi4c gyorsabb (de mire nem elég a teljesítménye a Redmi-nek?), és jobb a képernyő felbontása"
Redmi 2 Pro teljesítményben egyértelmű visszalépés még az Mi2S-hez képest is...nem is kicsit...
Képernyő felbontása a Redmi 2 Pro-nak gyengébb az Mi4C-hez viszonyítva:
Redmi 2 Pro: 4,7 col / 1280 x 720 / 312PPI
Mi4C: 5 col / 1920 x 1080 / 441 PPIFizikai méreteiben pedig alig nagyobb az Mi4c:
Redmi 2 Pro: 134 x 67,2 x 9.4mm
Mi4C: 138.1mm x 69.6mm x 7.8mmRAM-ban és ROM-ban is jobb az Mi4c:
Redmi2 Pro: 2GB RAM / 16GB ROM
Mi4C: 3GB RAM / 32GB ROMMi5 kiadása (aminek 2015 tavaszán kellet volna megtörténnie) pont az S810 SoC kudarca miatt lett elhalasztva...ha ezzel jött volna ki, akkor egyértelműen nem veszem meg, Mi5 ide vagy oda...
Én nem akarok senkit meggyőzni, de ezek tények... -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17327 üzenetére
Sony compact vonal (beszéljünk a z5-ről, mint aktuális modellről) a legfontosabb tényezőben messze és vitathatatlanul alulmarad az Mi4c-től, ez pedig az ár/érték arány!...de, ha az árat nem is vesszük figyelembe, akkor a legendásan sz@r S810 SoC miatt rossz választás. Microsoftnak legalább volt annyi esze, hogy ha már S810, akkor folyadékhűtéssel kombinálta (lásd 950XL).
A kérdés így hangzott: "max. 5-os méretben, ami azért ár/értékben kiváló, és veri a mostanit?"
Szvsz pedig Mi4c-től jelenleg nincs jobb ár/érték arányú teló 5 col méretig
Xiaomi Mi5-el kapcsolatban csak az alábbi dolgok biztosak egyelőre (ami confirmed):
1. 2016Q1-ben jön
2. Snapdragon 820 SoC
3. Marshamallow alapú MIUI
4. Egyik az enyém lesz! -
vicces1
aktív tag
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17159 üzenetére
Unlock bootloader, csak én magyarítottam nyitásra
itt van a leírásban: [link]
Feltelepítettem ez alapján sikeresen, utána rebootoltam a rendszerre, majd updater app-ból nyomtam egy reboot to recovery opciót és az MiRecovery jött be. Lehet hogy TWRP esetén csak a Power+Vol Up kombinációt lehet használni recovery eléréséhez?(#17160) Disque:
ok köszi
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #17114 üzenetére
Egyelőre kihagyom, mert magam is megdöbbentem.
Leszedtem a yahoo mail klienst, mert láttam, hogy többször is próbál contactokat szinkronizálni, de nem megy neki. Nem is fontos számomra, csak szemetes mail címnek van. Eztuán beállítottam a gyári e-mail klienst a yahoo-ra, ami nem szinkronizálgat össze vissza, állandóan. Már ezzel is sokat spóroltam.És a lényeg... tegnap 5 órás kijelzőidőt produkált a kínai 5.11.12 nálam. Előtte persze minden permission-t beállítgattam és a felesleges appoktól is megvontam az engedélyeket itt:
settings - additional - battery - manage apps battery usage - choose apps.Lehet, hogy csoda, így nem vonnék le messzemenő következtetést belőle (tény, hívásom nem igazán volt csak néhány percnyi), de akkor is... Wifi ment, adat is egyszer-egyszer, üzenetváltások tömege viberrel... autosync off, gps off, fényerő 30%. (így szoktam használni).
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #17109 üzenetére
Feltettem, de nem adtam neki root jogot. Így persze nem ér semmit. Nem játszok vele, mert én valami egyszerű megoldást keresek. Nem tudom, hogy mi lenne a helyes beállítás és félek, hogy elbarmolok valamit. Én valami hasonlóan egyszerű megoldást keresek, mint a v5-ben volt. Kopp a conserve, normal vagy performance módok valamelyikére és kész is. Nem volt az a conserve mód rossz dolog, még akkor sem, ha kicsit lassabb volt a telefon. Ha jól emlékszem maximum 900 mhz körüli frekvencia és jellemzően 1 mag ment. Ha nagyon kellett, akkor indult másik. Sokat lehetett vele spórolni, én így használtam szinte mindig a jlb39-et.
A kínai 5.11.12 van fenn, nem multilang. A gps.config csere segített, de ez a multin is kellett volna. Az ehetit nem tettem fel, nincs egyesített systemem. Ennek oka, hogy ha mégis visszatérnék a v5-re, akkor könnyen megtehetem. Viszont egyesített system után nem lenne sima ügy a visszalépés (ha lehet egyáltalán).
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #16030 üzenetére
Valóban nem rossz ez a MIUI7, pedig (elismerem) nem igazán vagyok/voltam elfogult vele kapcsolatban. Ezidáig azon kívül, hogy kicsit gyorsabban merül a JLB39-es conserve módjához képest (a normal módhoz képest nem), ezen kívül nincs kifogásom ellene. Korrekt, gyors rom és végre-végre navigál is. Lassan ugyan azt tudja, mint a V5.
Adamsky, visszakerestem az ajánlásod.
Ezzel talán visszafogható lenne a fogyasztás. Próbáltad ezt vagy ehhez hasonló programot? -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17086 üzenetére
Remélem ezzel a Marshmallow alapú MIUI frissítésre készülnek elő...
Mindenesetre jó érzés, hogy nem tolják félre a telót, olyan indokkal hogy EOL termék lett, vagy mert nincs elég hely a frissítéshez, mint más telók esetében, hanem továbbra is szupportálva van, fejlesztik...
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17060 üzenetére
"a bekapcsolt proximity szenzor eszi az akksit. Úgy rémlik a gyorsulásmérővel is hasonló a helyzet ..."
Nem gyengén! Eddig a Lenovo P70 3 napot simán kibírt, ezzel az okossággal pedig csak 1-1,5 nap
(#17061) ginola
Elvileg vissza kellene, de nem mondom biztosra, mert más Xiaomi telókkal kapcsolatban olvastam user visszajelzéseket, pl. Redmi Note 2 esetén, ahol szintén MiRevovery-ről váltottak TWRP-re, hogy updater app-ból frissítenek és marad a TWRP...sőt, csak úgy tudják visszaállítani a gyári recovery-t, ha újból flash-elik a kínai dev ROM-ot mindent gyalulva.
De ez lehet hogy készülékfüggő, úgyhogy Mi2 esetén nem tudom most mi a helyzet... -
válasz
<Adamsky> #17026 üzenetére
Pontosan. Sem a teljes áteresztés, sem pedig a letakarás nem jó. Annyi mázli van, hogy a letakarás mértéke ha nem túlzó (tehát átmegy rajta egy csomó infra jel), akkor a sötétítéssel a távolsággal lehet játszani. Tehát ha kicsit sötétebb nem para. Ezért működött szinte mindenkinek a filctollazós történet, függetlenül attól hogy mennyire satírozta össze, és milyen filctollat használt (feketét).
(#17031) <Adamsky>
Karavik már érti.(#17032) ginola
Gondolom nincs időd a googleba beírni a "xiaomi Mi2 flyme os " szavakat, ezért belinkelem az első találatot... -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17026 üzenetére
Az Mi2-ben egy tárgyreflexiós (diffuse reflective) elven működő fotoelektromos érzékelő van, ami alapálltopban nyitott (N/O= Normally Open). Ez az alaphelyzet amikor a fényvisszaverődés mértéke csekély vagy nincs egyáltalán (nincs előtte tárgy), és a visszaverődő fény mértékétől függően kapcsol (van előtte tárgy). Tomic kollégának ez utóbbi eset állandósult, mert a szenzor folyamatosan kapcsolt állapotot jelez, mint amikor tárgy van lenne előtte, tehát alapálltopban is sok a fényvisszaverődés mértéke (konyhanyelven mondva az érzékelő nem lát át a lyukon
).
Omron, Balluff, Keyence termékei között vannak hasonló elven működő érzékelők, ezekkel dolgozom... -
válasz
<Adamsky> #17016 üzenetére
A filcezés működött egy csomó esetben már LCD csere után.
(#17019) Karavik
Nem ront rajta, az a szenzor nem egy sima LED, ami világít... Szóval a túl sok jel ugyanúgy rontja mint a kevés.
Pont ugyanilyen hibát simán orvosolt az alkoholos filc már nem egy esetben.Javaslat Tomic:
Ha viszont az új LCD-n a szenzor előtti üveg "gyárilag" eleve sötétítve volt, akkor a filcet óvatosan fülpiszálóval és alkohollal, sebbenzinnel most le, majd a szenzort is törölgesd át. Ha ezzel megvagy, sűrített levegővel a szenzor és a panel közé egy keveset fújj be. Ha flakonos porpisztolyt használsz, ügyelj hogy kizárólag állva tartsd a flakont, hogy a hajtógáz ne jöjjöj tisztán belőle. Nem kell az egész flakon, csak egy pici nyomás. Egy beragadt porszem vagy szösz kapacitív ingadozást okozhat. Hátha...Plusz ha megvan még a régi lcd panel, azt is tedd rá tesztre. Szerintem ott a sötétítés körül lesz valami gebasz. Opto kapuk olyan ritkán romlanak el, hogy az csak kerekítési hiba...
(#17015) tomic
Ha MIUI-t szeretnél akkor Z3C-t. Ha nem fontos, akkor Meizu-t. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #17016 üzenetére
Már itt írtam, hogy a proximity sensor az alaplapra van integrálva, ez már nem volt kérdés
: [link]
(#17017) tomic:
Te esetedben állandóan takart állapotot érzékel a szenzor, ezen a filcezés nem segít, inkább csak ront.
Mi2 EOL termék, szerintem nem érdemes rákölteni, csak kapcsold ki a közelség érzékelőt hívás közben:
Settings>System apps>Call settings>Incoming call settings>Proximity sensor: Disable
A power gombbal így is tudod ki/be kapcsolgatni a kijelzőt hívás közben a véletlenszerű elnyomkodás ellen
-
-
tomic
addikt
válasz
<Adamsky> #17005 üzenetére
Letöltöttem az Elixir 2 appot. Minden érzékelőt mutat,de a közelség érzékelőnél csak egy teli zöld csik van. Hiába rakom oda a szenzorhoz az újaimat nem reagál.
Beütöttem a kódot (*#*#64663#*#*) a tárcsázóba de mikor az utolsó karakterhez érek akkor kidob és nem engedi beírni. -
vicces1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #16995 üzenetére
Hát igen, érthetetlen miközben "noname" kínai gyártók is, ha nem is dömpingben, de B20-as 4G vél ajánlják, bár lehet pont ezért mert nekik kell a Kínán kívüli eladás.
Persze ez csak okoskodás.Ettől függetlenül én most is a 4c-t venném, vagy oneplus-t.
Ráadásul csekély az esély, hogy az Mi5 LTE majd tudni fogja a 800Mhz-et. -
bzsolt99
tag
válasz
<Adamsky> #16995 üzenetére
Nekem is ilyen mi4c telefonom van utánaolvasva kiderült,hogy valami a soc ugyan tudja.De licenszet kell fizetni vagy valami hasonlok ahhoz,hogy aktiválodjon pl a b20 lte.Nyilván probálnak itt spórolni meg nem is fő piac Európa ezért nem fizetik meg ezt a költséget.
Elvileg lehet mokolni,hogy menjen van rá példa amikor működik ennél a telefonnál még egyenlőre próbálkozások vannak. -
-
vicces1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #16981 üzenetére
4G hiány?!
Rejtvény! Hol a hiba a képen? /Annyit elárulok nem az a megfejtés, hogy 20 fok lesz vasárnap, de az is jó hír!/
Mi4c /Fehérváron 1800-on dübörög/ - Tudom nem mindenki lakik ilyen környékenKözben megjött a kedvem egy kis rádiózáshoz, .....
de jó hogy megvan az Mi2s, nem adom el senkinek
tök jó zenék vannak ezen a "kékdunarádjón" -
Bazs-
tag
válasz
<Adamsky> #16974 üzenetére
Amiket irtál azokért tényleg kár, de ebben a méretben még így is ez a legjobb alternatíva. Talán a megjelenésig ezek változnak.Pedig már majdnem megrendeltem a Mi4C-t.
FM rádióval úgy vagyok, hogy kb évente egyszer használom. Persze akkor tényleg jó lenne
Ami nekem még nagy kérdés az B20-as támogatottság... -
vicces1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #16977 üzenetére
Az eu-s ROM-ban még bent hagyták, de valójában nem működik és vagyula ki is szedte a magyar ROM-ból, ezt a mókolást még nem próbáltam, majd ránézek, de a miuihu-n kategorikusan kiállnak az mellett, hogy nincs és nem is lesz működő FM rádió az Mi4c-n.
Majd kiderül, pedig évente 1x használnám.Nem ellenőriztem, de állítólag egy user kapta ezt a tájékoztatást a kínai miui fórumon:
"After getting so many doubts and finally got an official answer from Xiaomi Customer Service in China
It's confirmed that Mi 4c does not support FM radio" -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #16939 üzenetére
"Emlékszem olyan update-re (még v5 alatt), amikor a régi rendszerre való visszaváltás után pár app. FC-zett."
Igen, ez akkor fordulhat elő, ha a két frissítés között több hét telik el (és közben a kódolás is frissül) így az újabb frissítésről egy sokkal régebbi frissítésre már nem lehet visszatérni csak wipe data lefuttatása után. Hasonló eset amikor a developer kiadás után stable kiadás kerül telepítésre, mert ez esetben is szükséges wipe data, máskülönben FC-k tömkelege várható.
Tehát valóban előfordulhat amit írsz, de heti rendszeres frissítések esetén nem sok esély van rá. Előző heti ROM-ra még mindig vissza tudtam menni gond nélkül."Szóval - ha már itt tartunk - a tuti az lenne, ha a Xiaomi-nál csinálnának egy rendes recovery-t, amiben mondjuk van backup funkció."
Egyetértek, de addig is a default MIUI auto backup funkció (napi mentéssel) elég jó szolgálatot tesz...(jobban mondva majd tesz, mert a backup&restore rész még mindig bugos globálisan
)
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #16935 üzenetére
"Egyébként az XDA-n (ide is link-eltem kicsit korábban) már láttam olyan megoldást is, hogy merged partíció és egy system (ahogy írtad)"
Én nem hallottam ilyenről, de nagy butaság lenne szvsz, mert ez a dual system az egyik legértékesebb Xiaomi feature. Ez mellett a legnagyobb biztonsággal és nyugalommal lehet feltolni a heti developer frissítéseket, nem kell tartani az esetleges bugoktól mert, ha valami mégis rosszul sülne el a frissítés után, akkor MiRecovery-ből könnyed szerrel vissza lehet váltani az előző rendszerre, ahol még minden oké volt. Akár egy bootloop-ból is simán ki lehet belőle keveredni PC nélkül. Csak ez valahogy még nem jutott el a userek tudatáig, mert mindig azt olvasom olykor egy gyengébben sikerült heti frissítés után, hogy visszatelepítik az előző heti ROM-ot, amikor csak MiRecovery-ből a másik (előző) system-re kellene bootolni...LoL
Egy system esetén kifogni egy bootloop-ot már nem lenne ilyen egyszerű a megoldás, jöhetne a PC+MiFlash. Engem már mentett meg egy párszor a dual sytem...Egyébként úgy tudom, hogy az újabb Xiaomi készülékekben, mint Mi4C már nincs Dual System...de ezt remélhetőleg Vicces1 fórumtárs (mint Mi4c tulaj) hamarosan megerősíti...vagy cáfolja
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #16925 üzenetére
Igen, én is csak a M1cha-s féle CM 12.1-es topic-ban olvastam róla és az Xda-n (+pár fényező hsz au Inan 5.1.1 topikban: 1 2 ). Érdekes, hogy csak privát üzenetes megkeresésre ad élérehetőséget az újabb ROM-hoz...lehet, hogy teszt fázis van... Én írtam neki ma reggel, eddig nem válaszolt...
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #16921 üzenetére
Semmi gond!
Ez amúgy sem MIUI-s, hanem Mi2 topic
Így most meg is ragadom az alkalmat, hogy ne csak MIUI-ról beszéljek, mert figyelemre méltó Bugers munkássága a CM12.1 aries ROM fejlesztés kapcsán. Nagyon dicsérik a ROM-ot mióta átvette M1cha-tól ezt a szerepet (még az Ivan 5.1.1 topikban is erről beszélnek).
Visszajelzések alapján ígéretesnek tűnik a srác, szinte bug mentesre gyúrta a ROM-ot pár hét alatt, ami a "famous" M1cha-nak nem sikerült már lassan egy éve. DT2W dupla koppos ébresztés is működik benne.(#16922) ginola:
Adamsky linkelt rootolt stabil MIUI7 ROM-ot feljebb, (de lehet hogy az nem multilang)
-
vicces1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #16915 üzenetére
"Komment a képhez: ezt a "simpül dizájnt" nem tudom megszokni."
Hát! ahogy Tina öreganyánk annak idején megénekelte!
-
-
-
-
vornia
senior tag
válasz
<Adamsky> #16855 üzenetére
Ja igen...jó ötlet..de a megvalósítása??
törött kijelző..you know
pont a jobb felső sarka nem érzékel, tehát minden ilyen opció amihez ott kell érinteni,okézni,megerősíteni kilőve.
(pont smiuit akartam feltolni így,azt rájöttem hogy NA EZ Q..ra nem fog menni)( névjegyek felvétele,ébresztő beállítása,update kiválasztása stb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Opel topik
- Erősítő, hangfalak
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- NIOH
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest