Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ó, ebben egyetértünk, Én azért vagyok negatív, mert esetünkben a jogászok/politikusok/marketingesek/mindenféle vízgereblyéző szakember © is befolyásolja a fejlődés/fejlesztés ütemét. És mire azok a szerencsétlenek két heti meeting után megegyeznek abban, hogy az első meeting előtt mind vaníliafagyit esznek (mert ugye fontos, hogy mindenki ugyanolyat egyen), addigra a fejlesztés megint nem ott tart, mint amiről beszélgetni szeretnének. Persze ez általában nem lenne baj, mert kb 50 ilyen emberből 1 szokta felfogni azt is, hogy nagy vonalakban miről szól a fáma, de ettől függetlenül megint két hét fagyimeeting lesz, és innentől rekurzív a dolog.
Lényeg a lényeg: sajnos volt szerencsém látni hogy mennek ezek a dolgok, így negatív vagyok. Ha ez csak a műszaki embereken múlna, 5 év múlva meg lehetne venni az ebayről külön szettként úgy, hogy van rá egy darab iparági szabvány és a gyártók eldönthetik, hogy odarakják a csatlakozókat a kocsijukba vagy nem. Aztán otthon bepattintod 30p alatt és kész az önvezető autód.

-
Szerintem nagyon optimisták ezek a "még 10év" becslések. Ilyen komplex rendszerek fejlesztésénél/tesztelésénél csak úgy pörögnek az évek, mire egyáltalán odáig eljutnak, hogy érdemes elgondolkozni az engedélyek (kereskedelmi forgalmi, nem teszt!) beszerzésén. Szerintem csak eddig eljutni lesz alsóhangon vagy 5év, de simán lehet, hogy 10 is.
Ezek után jön a jogászok háborúja, mire kitalálják mikor ki a felelős miért az még vagy 3 év.
Ezek után ki kell jönni az első ilyen járművekkel, ami nyilván csak az abszolút felsőkategória lesz (meg esetleg fuvarozás, bár ott még ezer kérdés bejön), már csak a berendezés árát figyelembe véve is, valószínűleg az első 3-4 modellciklusban ráadásul csak beikszelhető extraként.
Mire ez lemegy a nyugati középkategóriába (audi a4, bmw3, merci c, lexus gs, stb) mint opcionális extra csak az még vagy 3 év az első felsőkat modelltől számítva.Innentől lehet úgy kezelni, mint megszokott dolog a forgalomban, de ez összesen szvsz lesz vagy 20év.
Aztán remélem nem lesz igazam, mert minél hamarabb elterjed, annál jobb. Jó lenne, ha pár OT járműtől eltekinteve ~40év múlva csak teljesen automata autók járnák az utakat. -
NoMagix
addikt
még 10 év és teljesen megszokott dolog lesz
-
Kékes525
félisten
Néhány év és elfognak terjedni.
-
dajkopali
addikt
válasz
Tesztelo.hu
üzenetére
úgy sejtem, azért tartanak évekig ezek a tesztelések, hogy lassan, lépésről lépésre oldják meg a problémákat
- ez is egy ilyen, meg még száz -
Tesztelo.hu
senior tag
Érdekes az az esős kép, mert eddig úgy tudtam, hogy esőben ezek az autók nem igazán tudnak haladni, mert a radart teljesen összezavarják az esőcseppek.
-
válasz
FireFox1996
üzenetére
Kicsit kilóg a környezetből, pláne a háttérben lévő cukrosbácsi-furgont is figyelembe véve.

-
-=MrLF=-
senior tag
Az újabb változatokban már be vannak:
(Google Self-Driving Car Project)
Itt is
(Mercedes-Benz F015):
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Gondolom majd a továbbfejlesztett eszközök be lesznek építve a kaszniba, tehát mégis viszik az autót is.

-
FireFox1996
addikt
jönnek majd a tolvajok, nem a kocsit fogják lopni, hanem az érzékelőket

Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Gitáros topic
- Macska topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

- ez is egy ilyen, meg még száz