- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
oz82
senior tag
válasz Kristof14 #2400 üzenetére
Szia!
Az a baj hogy a közösségi aktivitása nem annyira jó ennek telefonnak, mint mondjuk az ACE nek (aminek még most is nagyon aktív.). Vannak rá rom ok, de mindegyikkel van kisebb nagyobb gond (Kamera nem megy stb.)
B-ném nek van egy ilyen telefonja (Vodás), folyamatosan panaszkodott, hogy csináljam meg neki úgy mint a S5570 -jét. Mondtam neki nem tudom. Annyit tettem vele, hogy root, és ledaráltam az összes Vodás xart, gyári FB-t, hangouts, meg egy két számára haszontalan progit. Úgy megtáltosodott hogy csak na. Már 4 hónapja volt és még mindig pörgős.
Milyen játékokat tol? Csodát nem kell várni ettől a telótól.
[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
oz82
senior tag
válasz Victoryus94 #2402 üzenetére
Az lehet, hogy mostanra a CM ek jók már. Rég, kb. fél éve még voltak gondok, azóta nem próbáltam.
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
balaaa88
aktív tag
válasz Victoryus94 #2399 üzenetére
Köszi, közben megoldottam a következővel: rajta volt a cm 10 cagy cm 10.1. Hiába próbáltam ezekre visszatenni a gyári romot (persze volt formázás, meg minden recoverybe) de odinnal feltoltam és logó / dallam után mindig újraindult. Ezután feltoltam a cm 10.2-őt majd utánna a gyárit és minden rendben működik.
-
Kristof14
senior tag
válasz Victoryus94 #2402 üzenetére
ilyen kisebb vacak játékok, nem a GTA san andreasra hajt ezzel a vassal...
kamerát hogyan? mint a spicánál(azom volt xD) egy kernel kell hozzá és akkor azzal megy?
jah és még valami a procit mennyire érdemes meghúzni?
[ Szerkesztve ]
-
-
Victoryus94
őstag
válasz Kristof14 #2405 üzenetére
Nem, elég hozzá egy LGcam nevű program.
Az ingyenes verzióval is lehet kamerázni, de sajnos nem a kamera hardveres képességeihez van beállítva.. a fizetős verziónál beállítható a felbontás, képkockaszám, stb. azzal jobb a minőség.A CM-eket ugyanaz a személy írja, mind elég hasonló tudásban.
A 4.1 4.2 és 4.3-as custom romokat pedig többnyire abból készítik.. csak azokban több hiba van.
A régebbieket amikor próbáltam (2.3) nem voltak jobbak a gyárinál.
Játszani nem szoktam rajta. Nekem anno az angry birds nem akadt.Procit szerintem 850-950MHz között érdemes beállítani. 900 felett érezhetően jobban eszi az akksit, bár nekem melegedni nem szokott. Ha jól tudom, a CM-ekben alapból fel van emelve az órajel (de ez nem 100%)
[ Szerkesztve ]
-
HawerKing
őstag
Hello sracok, most nagyon olcson hozzajuthatok egy Mini 2 hoz ami ujszeru allapotban van. Lenne elotte azert par kerdesem, olvastam az elso hszt s nem ujdonsag szamomra az ott leirtak, a kerdesem az lenne , hogy melyik a jelenlegi legstabilabb rom erre a telora? A Cm10.1? S van e mar ra stabil 4.3 vagy 4.4 android rom?
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
balaaa88
aktív tag
válasz HawerKing #2407 üzenetére
Szvsz a CM-od közül a 10.1 a legjobb rá. Ha nem fordul elő a white screen bug / videó felvétel hiánya nem okoz gondot (bár megoldható) / illetve ha nem szaggat a zenelejátszás (bármilyen lejátszóval) de ez a hiba elvétve fordulhat elő. Itt tudsz szétnézni.
(Én kipróbáltam szinte az összeset és a gyárinál vagyok most; mivel a zenelejátszás laggolása csak a CM10-nél és a gyárinál nem fordult elő.)[ Szerkesztve ]
-
HawerKing
őstag
válasz balaaa88 #2408 üzenetére
Koszonom, megis vettem a telot alig 14ezer ft ert. Nekem megert ennyit.
Ma delutan nekiallok s feltolom ra a 10.1 es CM et mert en is ezzel szemeztemHoppa akkor ezekkel jo tisztaban lenni: tehat a CM 10.1 az ugymond stabilabb CM , de eleg gyakoriak benne az altalad emlitett hibak? Akkor nalam is inkabb marad a gyari, mert a zene az a legfontosabb
[ Szerkesztve ]
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
swordoc
tag
válasz Victoryus94 #2391 üzenetére
cm11-hez
- a zene nálam csak akkor akadt, mikor sd kártyán volt a muzik - őszintén szólva bőven elég nekem a belső tárhely.
- gyorsabb aksi merülést nem nagyon érzékelem, szerintem ez amúgy is szubjektív. wifi+3g+zene+játék (nem egyszerre persze) mellett is simán elmegy másfél napot, ennél többet a stock-tól sem várok el.
-képernyőképkészítés alatt screenshot-ot értesz? mert az simán megy, be kell rakni a power menübe, oszt jó napot.stock bloatware:
https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0AnO2-4y6yE1gdDJRekl4QmkyNmIzUmRvX2h3UDVkQXc&output=html -
swordoc
tag
válasz balaaa88 #2398 üzenetére
csinált nekem is ilyet pár hete, vedd ki az aksit legalább fél percre, utána biztos ami biztos alapon én újrahúznám odin-nal a stock rom-ot és utána újra cwm, cm.
tapasztalatom szerint akkor csinál ilyen fura bootolási gebaszokat időnként a teló, ha előtte recovery-be vagy download-ba sima újraindítással lépek be egymás után többször is.
-
swordoc
tag
válasz Victoryus94 #2406 üzenetére
az lgcam-nál nem árt tudni, hogy a videófelvétel (ami egyik újabb CM-mel sem működik - cserébe az újabbak viszont jobban gazdálkodnak a memóriával) beállításainál maximum a hangra vonatkozó dolgokat lehet állítgatni fagyás nélkül, képkockaszám vagy felbontás állításakor simán lefagy a program és csak az app adatainak törlésével lehet újra működésre bírni azt a vackot.
+ adalák, hogy az lgcam alapból rosszul olvassa ki a kamera default képkockaszámát és 31fps-sel veszi fel a videót, ami miatt kicsit szar lesz a felvétel minősége.egy szó mint száz, aki videózni akar a mini 2 profi kamerákat megszégyenítő (irónia volt) fix fókuszos kis vacakjával, az maradjon a stock rom-nál.
-
swordoc
tag
válasz swordoc #2415 üzenetére
CM11 latest nightly-hoz egy apró beállítás, ami megszünteti az esetleges képernyőfrissítési(?) hibákat - nálam a háttérkép renderelése volt "látványos" a homescreen-re váltáskor, de a fejlesztő máshol is találkozott efféle problémával.
Total Commander-rel (ingyen letölthető a Play-ről)
File system root->system->
build.prod -ra hosszan tap és editezt a sort
"debug.hwui.render_dirty_regions" "true"-ra kell átírni, menteni (furmányos dolgokat fog kérdezni a TC, mindent okézz le) és újraindítani a telót. -
Kristof14
senior tag
háh a teló közbe feladta meghalt a touch
már csak annyi a kérdés, hogy ha újrateszed a telót akk a belső memóriát ugye nem formázza le...
mert nekem kellenének az adatok amik rajta vannak de így hogyan csatlakoztassam 2.3 al, ha nincsen touch screen...
erre gondoltam megoldásként, hogy ics alatt nem szokott kérdezősködni, csak csatlakoztatja a telót a géphez...-
-
killer1203
senior tag
Antutuba mennyi pontot kaptok ?
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
Victoryus94
őstag
válasz killer1203 #2420 üzenetére
Engem nem izgat. Nem sokat számít.
-
killer1203
senior tag
válasz Victoryus94 #2421 üzenetére
Engemse, csak töröltem pár app ot amit felesleges és előtte nem néztem hogy mennyit dobott rá.
-
killer1203
senior tag
No frills CPU nál a viselkedés nektek mire vabn állitva ? melyik a legjobb ? illetve milyen órajelen használjátok a telt ?
-
balaaa88
aktív tag
válasz killer1203 #2423 üzenetére
Attól függ, milyen ROM-ot használsz. CM-eknél 1008 MHz a maximum. Governornak interactive-ot szoktam beállítani.
-
balaaa88
aktív tag
válasz killer1203 #2425 üzenetére
Jaa. És OC kernellel?
-
balaaa88
aktív tag
válasz killer1203 #2427 üzenetére
Tudnál linket dobni a ROM-hoz és a kernelhez? Köszi!
-
swordoc
tag
még a végén lesz videófelvétel is cm11-ben - TheWhisp írta, hogy a felvétel már elindul, csak a megállítással van gond hihetetlen ez a litván kölyök, le a kalappal előtte
-
gycs02
tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban jött elő, hogy telefonálás közben megszakad a hívás. Azt vettem észre, hogy nem kapcsol le a kijelző. Ez mitől lehet? Valahol ki lehet esetleg ezt kapcsolni, s véletlenül sikerült?
NEXT launcher fut a telón.K gycs
-
phenomHUN
senior tag
Barátom telefonja touchscreen csere után 'furcsán' veszi a dolgokat - a tesztben is megbukott a dolog -, de érintőképernyő kalibrációt sehol sem találni a menükben (Android 2.3.6). Valaki tudna segíteni, hogy hogyan kéne beállítani, vagy kell egy custom rendszer mindenképp? Esetleg cfw-re tanácsok, tippek, melyik vált be, stb.?
-
kartalhu
tag
válasz Victoryus94 #480 üzenetére
Szia!
Milyen időjárást raktál fel élő háttérnek?Ami a füleseket illeti átalakítóval kellett használnom (Vodafone 858) s így a galaxin rettentő halk volt. Mikor levettem az átalakítót már üvöltött.
-
geckowize
őstag
Hello!
A Samsung Galaxy Mini 2 S6500 telefonom olyat szokott mostanában csinálni, hogy egyszercsak fogja magát, rezeg egyet, és kikapcsol, holott az akksi még nem merült le. Mitől lehet ez? Beszart az akksi?
1 éves sincs a telefon, tavaly májusban lett véve telenornál, újonnan.Ha azt javasoljátok, hogy gariztassam, hova kell először fordulni, a gyorsabb ügyintézés érdekében, a Samsunghoz, vagy a Telenorhoz? Előtte gondolom érdemes mindent kimenteni, de ugye mivel garit nem akartam veszteni - se kockáztatni, hogy elvesztem - ezért nem rootoltam, így a jó öreg titanium nélkül nem tudom mivel lehetne lementeni appokat.
-
godzsy2
senior tag
Sziasztok!
Mi van akkor, ha a Cyanogenmod felrakása után csak pörög-pörög a logo és nem bootol a készülék? Recovery módba sem tudok belépni a billenytűkombó segítségével. Kuka?
-
Samsung SPS
tag
válasz geckowize #2437 üzenetére
Szia! Lehet szoftveres hiba is, egy gyári gyaluval, vagy Smart Kioskos újratelepítéssel (https://my.samsung.hu/smartkiosk/) is meg lehetne előbb próbálkozni. Ha ezután is kikapcsol a teló, tényleg szervizes, és sztem Samu szervizbe vidd: http://www.samsung.com/hu/support/location/supportServiceLocation.do?page=SERVICE.LOCATION
-
godzsy2
senior tag
válasz balaaa88 #2439 üzenetére
Köszi a választ. Az első hozzászólás alapján be kéne lépnem a Recovery mod-ba, de nem jön be a billentyűkombóra, így nehéz lenne visszarakni a gyárit, mert nem jön be a Recovery. Ha a 3. lépésnél elakadok így problémás lesz összehozni. Viszont a Download menu még bejön.
-
godzsy2
senior tag
válasz balaaa88 #2442 üzenetére
Hát ez nem akar összejönni. A bootanimáció végtelen ciklusban köt ki, állandóan bejön az animáció és a Samsung feliratnál újrakezdi, közben rezeg a telefon, minden újrainduláskor.
Ha belépek a Download menübe, akkor ez fogad:
Warning! A custom OS can cause critical problems in phone and installed applications. stb... stb.A cyanogen mod is ezt játszotta el.
Feltettem az első hozzászólásban megadott CWM-et (cwm-6.0.3.2-jena-build-2.tar), de ezzel is így jártam. Körkörös ciklus. Valamit nagyon elrontott a srác ezzel a telcsivel.
-
balaaa88
aktív tag
válasz godzsy2 #2444 üzenetére
Nekem is volt ilyen, hogy CM ROM után vissza akartam rakni a gyárit és miután felraktam, indításkor a samsung logo + dallam után mindig újraindult. De sikerült megoldanom, azt hiszem úgy, hogy: felraktam ezt a cwm-et download módból: link majd upgradeltem cwm-ből (install from zip) erre: link Ezután sikerült felraknom egy CM romot azt hiszem 10.1 legfrissebbet vagy 11-et nem tudom. Majd miután felraktam, odinnal sikerült visszaraknom a gyárit bootloop nélkül. Meg persze gyári visszarakása előtt cwm-ben formatoltam amit csak lehetett és kitöröltem mindent. De sikerült megoldani és most is felmegy rá minden.
[ Szerkesztve ]
-
godzsy2
senior tag
válasz balaaa88 #2445 üzenetére
Köszi szépen az eddigi segítséget. Sajna nem vált be. Az általad linkelt cwm-re azt írja az Odin, hogy:
<OSM> MD5 hash value is invalid
<OSM> cwm-6.0.3.3-b2-jena.tar.md5 is invalid.A másik az felmegy, de akkor sem jön be a CWM a billentyűkombóra. Valami a CWM-ben sérülhetett meg, mert ha beadom a bill.kombót, utána már a Download mod sem jön be, csak ha kiveszem az aksit, visszateszem és azzal próbálkozok elsőként.
Visszaadom a gazdájának és szólok hogy küldje szervízbe. Gondolom ez nem garanciális javítás lenne, így lehet levélnehezék lesz a készülékből.
-
C$abi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy S6500D Mini 2-m amire szeretnék valami másik androidot feltenni.
Tudnátok segiteni? (teljesen hülye vagyok a temaban)
+ elolvastam az 1. Hszt ami nem nagyon segitett :/[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Az 1. hsz-ban benne van minden, ami fontos, hogy feltegyél egy másik droidot.
Ha nem érted, semmiképp ne kezdj bele!Az első néhány pontban felsoroltam, miket kell letölteni, és mit kell kicsomagolni, mit nem.
Az 5. ponttól (gyári rendszernél 3.-tól) pedig a telepítés menetét írtam le pontról pontra.Ha nem tudod, mi az az odin, mi az a wipe, stb. két lehetőséged van:
1. rákeresel, amit nem értesz.
2. nem csinálsz semmit.
Ez nagyon alap. Nem tudok neked mindent elég részletesen leírni. Vannak neten cikkek, és részletes leírások is android telepítéséről, működéséről. Ha ezt magadtól megtalálod, és megérted, az alapján menni fog a telepítés. Ha nem akkor ne kezdj bele!Ha csak 1-1 ponttal van problémád, vagy a leírásban találsz 1 részletet, amit nem értesz szívesen segítek, elmagyarázom. De ahhoz tudnom kell, mit nem értesz. Ha "semmit", akkor nem tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
A leírás olyanoknak készült, akik nem teljesen kezdők, már ismerik az android os-t, esetleg rootolták is, vagy más márkájú eszközük volt, de annak rendszerét már frissítették/lecserélték (vagyis felhasználó szinten átlátják a rendszer működését).
Akik egyáltalán nem értenek a droidhoz, esetleg a számítástechnika területén is kezdő felhasználók (haladó felhasználó számomra az, aki magától képes újratelepíteni, és karbantartani a számítógépét, programokat telepíteni anélkül hogy 3 kéretlen programot, vagy egyéb vírust feltenne vele együtt), azoknak kifejezetten NEM AJÁNLOTT SEMMIFÉLE android módosításba kezdeni!Egy fontos kérdésem lenne: Miért szeretnéd lecserélni a 2.3-as rendszert?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- SSD kibeszélő
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Elite: Dangerous
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest