- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
balaaa88
aktív tag
Hát ezt én nem értem... Továbbra is friss install. Másik 2GB-os kártyával próbálva volt. Tökéletes. (Csak a zene volt rajta + a telón csak a rendszer + gapps). Visszaraktam a szaggatós 8GB-os kártyát azon is semmi, csak a zene és most azzal sem szaggat...... Akkor lehet, hogy mégis valamilyen program kavar be...
-
balaaa88
aktív tag
válasz Bélaaaa #2303 üzenetére
Korábban próbáltam több lejátszóval is persze, mindnél előfordult. Most friss install volt, egyenként rakom vissza a progikat, és nézem, hogy melyik okozhatta (ha egyáltalán progi miatt volt). Más tippem nincs. 10.1-en vagyok, a legfrissebben; sd-n csak a zene van (~1GB). Jelenleg nem csinálja.
-
zlatan77
aktív tag
Az asszony telefonján az MD1 rom van fent.
Mostanában elkezdett belassulni.
Van valami ennél újabb rom,amit érdemes feldobni? -
atosan
veterán
Sziasztok,
Ismerösömnek kínál wifin szoftver frissítést, nem tudom most milyen van niki, biztos gyári, nem igazán ért hozzá. Mi változna az eredetihez képest, ha frissít? Finom hangolások lehetnek?
Válaszaitok előre is kösziMaine coon
-
atosan
veterán
-
rep3at
őstag
válasz Victoryus94 #2307 üzenetére
Gondolom már sokan elmondták előttem de azért elég nagy szemétség hogy erre nem jött ki az újabb ROM, simán elmenne rajta..
Forward thinking. كرر
-
Victoryus94
őstag
A benne lévő kamerára a gyártó nem adott ki drivert. Így az nem működne az új ROM-on.
Egyébként a ram, és a cpu is elég lenne neki (CyanogenMod is működik, de a kamera ott sem jó pont ezért.. nem is lesz).
Persze ha a Samu nagyon akarja, biztos meg tudta volna oldani.
De inkább kiadott egy új telót Jelly Beannel ugyanilyen hardverrel (Azt hiszem, galaxy young a neve).[ Szerkesztve ]
-
rep3at
őstag
válasz Victoryus94 #2310 üzenetére
Az a neve. Hát meg lehetett volna oldani szerintem ha nagyon akarják.
Forward thinking. كرر
-
swordoc
tag
aki rootolni szeretné a gyári rom-ot és nem akar, nem mer odin-nal vacakolni: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2236445
lépések: töltsd le a poot-debug.apk-t (csatolva a linkelt topiknyitóba), másold fel a telefonodra.
a telefonon engedélyezd az applications-nál az unknown source-ból való telepítést.
a play store-ban telepítsd a ministro II-t (qt programkönyvtárak, semmi baja nem lesz tőle a telefonodnak), a superuser-t, a root checker basic-et, esetleg a total commander-t.
ha ezek megvannak, működő internetkapcsolat mellett (célszerű wifi-t használni) telepítsd a poot-debug.apk-t (pl. a total commander-ben bökj rá a fájlra), ahogy felment, indítsd is el, le fog szedni a mnistro-hoz pár programkönyvtárat, ezután elindul a program, bökj a poot-ra, lefut, ezután fel fogja ajánlani, hogy töltsd le a superuser-t és a root checker-t, de ez ugye már fent van a telefonon, tehát lépj ki a programból, indítsd el a root checkert, ellenőrizd, hogy rootolva van-e a teló... zölddel ki kell írnia, hogy gratulál. ennyi.
az angol tutorialban írt pootolás közbeni hibaüzenettel nem kell foglalkozni, mindig kiírja a progi, eddig kiírástól függetlenül mindig rendben volt a root.
- - -
reklámmentesítéshez az adaway-t kell felrakni (az adfree kb halott), gugli a barátod.viszont vigyázat, blokkolja pl. a dropbox login szövegdobozait, nem lehet beírni se user-t, se pass-t. máshol még nem találkoztam ilyen gonddal, de ez elég bosszantó volt (márminthogy mire rájöttem, hogy az adaway blokkolja).
- - -
mp3 akadás + cm rom
thewhisp ugyan azt írja erre a problémára, hogy jó minőségű sd kártyával ilyesmi nem történik, de a helyzet az, hogy bármilyen sd kártyával fogja csinálni vagy a kezdetektől vagy hamarosan - nálam négy kártyával is csinálta, kizárt, hogy mind gagyi lenne.
az oka egyébként nagyon prózai, a teló kártyaolvasója nem bírja a felhúzott procit, ezért aztán cm alatt zenét hallgatni csak a belső tárhelyről lehet normálisan és megbízhatóan.
- - -
fényképezőgépet nem érdemes legnagyobb felbontással használni, tapasztalatom szerint 1.3mp-re beállítva és a minőséget is eggyel visszavéve jobb minőségű képet hoz össze, de ez szubjektív.
- - -
2.3.6 vs cm10.x
cm alatt pocsék a videófelvétel, mindenáron 640x480-ban, 31 fps-sel vesz fel az lgcamera, amit viszont nem igazán bír a telefon, főleg nem cm alatt.cm alatt a wifi-nek kell minimum 15-20 másodperc, hogy csatlakozzon a routerhez - ez állítólag általános cm "tipushiba", bizonyos routertipusokat nem szeret, de ez nálam nem jó kifogás.
ha a telót főleg mobilneten használod, kell a 4.x android és van a zsebedben egy fényképezőgép is szükség esetére, akkor rakj fel cm rom-ot, máskülönben nem érdemes.
-
swordoc
tag
gyári rom felesleges appjaitól való megszabaduláshoz jó kiindulópont ez a lista: https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0AnO2-4y6yE1gdDJRekl4QmkyNmIzUmRvX2h3UDVkQXc&output=html
(értelemszerűen előbb root-olni kell a telót és kell mondjuk ez: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ramdroid.appquarantine - én először fagyasztani szoktam és ha 2-3 nap múlva sincs gond a hiányával, utána ezzel https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buak.Link2SD törlöm a felesleges app-ot... az appquarantine-nal azt is kényelmesen meg lehet csinálni, hogy egy app használaton kívül mindig fagyasztva van)
-
kispe82
tag
Facebookon nem tölti be a flash játékokat. Van e alapból flash player rajta vagy nekem kell leszedni?
-
Victoryus94
őstag
válasz kispe82 #2314 üzenetére
Van rajta flash player.
Javaslom, hogy ne a böngészős verziót használd, mert ott a játékok többsége a legjobb androidos eszközökön sem működik.
A leghíresebb játékoknak van "robotos"/mobilos verziója is.7Próbáld inkább ezt: https://www.facebook.com/appcenter/category/allcategories/?platform=android
Majd bal oldalt válaszd ki, hogy "Android apps" vagy "Mobile web".
Itt pedig a "küldés mobilra"/"send to mobile"[ Szerkesztve ]
-
kispe82
tag
válasz Victoryus94 #2315 üzenetére
Akkor mit használjak,van ötleted?
-
kispe82
tag
válasz Victoryus94 #2317 üzenetére
Köszi,megróbálom.
-
kraftwerkfan
tag
S6500D-re keresnék főzött, tesztelt rom-ot...4.1 vagy felettit...vagy esetleg elirányíttok olyan magyar fórumra, ahol segítő kezek várnak?
Köszike!!! Apple
-
rep3at
őstag
válasz kraftwerkfan #2319 üzenetére
Itt van egy jó (4.2.2), én is ezt használtam, aztán végül maradtam a gyárinál.
Forward thinking. كرر
-
válasz kraftwerkfan #2321 üzenetére
Ha kiválasztod azt, természetesen beszél magyarul is...
-
Victoryus94
őstag
válasz kraftwerkfan #2321 üzenetére
Egyedül a kamera (video) nem működik.
LGCAMERA-val működik (azt hiszem, a portré ott sem).
Viszont a free verzióba elég kevés beállítási lehetőség van.. és nem ezek a legjobbak a telóhoz.
Ezen kívül a zenelejátszással van néha gond (többeknek külső SD-ről), szerintem csak nem olyan szép a hangzás, mint gyárin. Illetve a (google) térképpel lehetnek gondok.. néha "vibrál" vagy "ugrál".
Ennek ellenére én szeretem.. gyors, és stabil. -
Victoryus94
őstag
válasz kraftwerkfan #2324 üzenetére
Már leírtam néhányszor. Odint ismered?
Röviden: Odinnal felteszed a gyári ROM-ot
Majd Odinnal felteszed a CWM-et.
Ezután CWM-ről a CM 10.1 zip fájlját, és a google apps-ot.Bővebb leíráshoz keress rá a fórumban, vagy írj privátot.
-
kraftwerkfan
tag
válasz Victoryus94 #2325 üzenetére
Oké, eddig jutottam: Odinnal: (Ahol megjelenik a pass) :-)
CWM-dal addig jutottam, hogy a vol+,-, home, power után samsung felirat, alatta felkiáltójel... és megállt tudomány... Apple
-
Victoryus94
őstag
CyanogenMod 10.1 telepítés:
A Cyanogenmodot (CM) ajánlott friss rendszerre telepíteni. (de ha van egy jól bevált ROM, elég wipe-olni az adatokat, és/vagy a "gyári visszaállítás"ra menni.
1. Odin letöltés
2. Kell a CWM (Clockworkmod). Ebből ajánlott a legújabbat beszerezni /.MD5/ (régebbiekkel nem bootol be utána a rendszer). Célszerű a legutolsó frissítést is feltenni (.zip fájl)
3. Letöltöd a CyanogenMod-ot, és a Google apps-ot innen: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2169122
- ajánlott a legújabb ROMot leszedni.
4. NE CSOMAGOLD KI A FÁJLOKAT! Tedd rá az SD kártyára, vagy a telefon belső memóriájára.
5. a.) belépsz a Recoverybe (Hangerő fel+Hangerő le+home gomb+Bekapcsolás), és wipe-olsz mindent.
b.) kikapcsolod a telót. Elindítod az Odint (gépen).
6. Belépsz a Download menübe (Hangerő le+Home gomb+Bekapcsolás). Majd "Tovább"
Rákötöd a telót USB-vel a gépre, a PDA-nál a CWM-et tallózod be. Majd START.
7. Viszonylag gyorsan (max5 perc) alatt végez a CWM telepítésével.
8. Belépsz a CWM menüjébe a telefonon (ugyanúgy kell, ahogy a Recovery-be kellett). (most wipe-olj mindent!)
9. Majd a CWM-ben: Install zip from SD card.
Itt kiválasztod a belső, vagy a külső tárhelyet. (ahova tetted a .zip-eket).
10. Telepíted a CM (CyanogenMod)-ot. (2-5perc); majd telepíted a google apps-ot is.
11. Kilépsz a CWM-ből, újraindítod a telefont.
12. Lesz egy nagyon hosszú boot (akár 10 perces).
13. kb 10 perc után kiírja hogy google alkalmazások frissítése, majd ha végigtöltött, elindul a 4.2-es Android.
14. Ha 15-20 perc múlva sem jött be az android, a 9. ponttól végezz el ismét minden műveletet (wipe-ot is).
Ha akkor sem sikerül, írj levelet. (valószínűleg hibáztál valahol, vagy megsérült valamelyik fájl)
15. Végső esetben Odin-nal fel lehet tenni a gyári rendszert![ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Gyári Android Rendszer (2.3.6) Újratelepítése Odinnal:
Először is el kell döntened, NFC-s vagy NFC nélküli a telód:
NFC-s: s6500
NFC nélküli: s6500D
Ennek megfelelően le kell tölteni a http://www.sammobile.com/firmwares/ a hozzá való ROM-ot (lehetséges, hogy regisztráció kell hozzá).
S6500-nál: Hungary (VDH); 6500D-nél a sima "Hungary" vagy "Hungary (Telenor)" ajánlott.Ezután letöltöd az Odint.
1. A két letöltött zip fájlt kicsomagolod egy mappába.
2. Ha van a telefonodon adat, lemented! (SD-re, vagy gépre)
3. Telefont kikapcsolod, majd bekapcsoláskor belépsz a Recovery modba
(Hangerő fel+Hangerő le+home gomb+Bekapcsolás egyszerre, ha bekapcsolt a kijelző, a "bekapcs" gombot engedd fel, majd utána a többit is). - itt a hangerő gombokkal lépkedsz.
4. Wipolni kell mindent (tehát a "wipe"-pal kezdődő menükbe belépsz, majd "yes").
5. A gépen elindítod az Odint.
6. A telefonnal belépsz Download modba.(Hangerő le+Home gomb+Bekapcsolás)
7. Csatlakoztatod USB kábelen a PC-hez a telefont (ha telepíti a drivert, várd meg), majd telón: tovább.
8. A gépen a már futó Odinnál bal fent kiírja, hogy "added".
9. ezután a PDA gombra kattintva betallózod a kicsomagolt ROM-ot (.tar, vagy .md5 fájl). Majd ok.
- "Start" gomb az odinban.
- Bal oldalt megjelennek szövegek, vársz 5-10 percet, amíg ki nem írja hogy "done"/ "success").
10. Bekapcsolod a telót, (kicsit sokáig tölt, 5-10 perc) És megjelenik az Android.Ha hiba történik:
1. Telepíted a KIES-t, és a drivereket.
2. Újra megpróbálod elölről. - ha ekkor sem jó, próbáld másik gépről-
3. Egyéb hiba esetén jelezd a hibát a fórumon, és segítünk. Vagy küldj üzenetet nekem: Victoryus94[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz Victoryus94 #2328 üzenetére
A sammobile-ról jelenleg nem lehet (gyári romot) letölteni, mert a hotfile-t lefoglalta a rendőrség. A fájlokat jelenleg a Terafile.co -ra költöztetik.
Ha valakinek sürgős, töltsön le egy német, vagy egyéb eu-s romot (googleba talál). Illetve 6500D-s ROM-ot tudok én is küldeni.
.pit fájlom is van, akinek szüksége lenne rá (rendszer formázáshoz).
Illetve root fájlom is van (ha a mediafire is eltűnne)
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Rootolás:
Letöltöd az Odint.
Letöltöd a root fájlt.
Letöltöd a CWM-et (Clockworkmod)Az Odint és a CWM-et kicsomagolhatod, a Root.zip-et nem!
A root.zip-et a telefonra mádolod! (ajánlott az sd kártya főkönyvtárába tenni).A telefonon belépsz download modba. (Hangerő le+Home gomb+Bekapcsolás)
A gépen elindítod az Odint.
A telefont összekötöd a géppel. - vársz, míg telepíti a drivert - majd a telón tovább lépsz.
Az Odinba betallózod (PDA menüben) a CWM-et, majd START.
Talán újraindul a teló. Elvileg nem látsz változást (maximum egy sárga felkiáltójelet induláskor).
Ha ez kész, belépsz telóval a CWM-be. (Hangerő fel+le+Home+Bekapcsolás)
Itt: Install zip (from SD card), majd kiválasztod a root.zip fájlt.
Telepíti, újraindítod a telót, és kész is vagy.
Superuser nevű alkalmazást kell találnod a programok között. Ez kezeli a rendszergazda jogot.Ha nincs superuser nevű fájlod, vagy nem jól működik, valamit elrontottál.
Ha nem bootol be a telefon, telepítsd fel a gyári ROM-ot, és próbáld újra.Egyéb megoldás a Rootra: (Odin, PC nélküli verzió) / Mobilnet/Wi-fi kell hozzá! /
http://mobilarena.hu/tema/re_samsung_galaxy_mini_2_ezt_is_venni_fogjak/hsz_2312-2312.html[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz Victoryus94 #2330 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
kraftwerkfan
tag
válasz Victoryus94 #2331 üzenetére
A Cyanogenmodot (CM) ajánlott friss rendszerre telepíteni. (de ha van egy jól bevált ROM, elég wipe-olni az adatokat, és/vagy a "gyári visszaállítás"ra menni.
1. Odin letöltés
2. Kell a CWM (Clockworkmod). Ebből ajánlott a legújabbat beszerezni /.MD5/ (régebbiekkel nem bootol be utána a rendszer). Célszerű a legutolsó frissítést is feltenni (.zip fájl)
3. Letöltöd a CyanogenMod-ot, és a Google apps-ot innen: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2169122
- ajánlott a legújabb ROMot leszedni.
4. NE CSOMAGOLD KI A FÁJLOKAT! Tedd rá az SD kártyára, vagy a telefon belső memóriájára.
5. a.) belépsz a Recoverybe (Hangerő fel+Hangerő le+home gomb+Bekapcsolás), és wipe-olsz mindent.Az 5.a. már nem indul. Samsung felirat alatt háromszög...és újraindul a telefon...
Apple
-
kraftwerkfan
tag
Balfaszjóska voltam...a power gombot elfelejtettem hamarabb elengedni... :-) Na most bootol a rendszer,pereg a CyanogenMod karika már pár perce...gondolom, hagyjam...
Apple
-
kraftwerkfan
tag
válasz kraftwerkfan #2333 üzenetére
20 perc után is pereg a karika, csináltam egy új wipe-ot, és újrahúzom a rendszert, hátha itt a bajság...
Apple
-
Victoryus94
őstag
válasz kraftwerkfan #2334 üzenetére
Melyik CWM-et töltötted le?
Nekem ezzel működött: cwm-6.0.3.3-b2-jena.tar.md5
(nekem is volt már, hogy órákat bénáztam, mindig a cwm cseréje volt a megoldás)Ui.: ha teljesen elölről akarod kezdeni, tallózd be az odinban a "Re-partition" résznél ezt a PIT fájlt:
https://mega.co.nz/#!PEFCBLIB!eDdNdCeo9SriEa2JS-Ct_RAsyUZXBoKSnpeYfQMJ_N4
(majd -ha nem pipálja ki magától, pipáld ki bald oldalt a "re-partition" négyzetét).
Ártani nem ártasz vele.. újra formázza a rendszert.. minden szemetet töröl egyúttal.[ Szerkesztve ]
-
kraftwerkfan
tag
válasz Victoryus94 #2335 üzenetére
Jah kérem, a cm-10.2-20131116-UNOFFICIAL-jenad nem akart felmenni, a cm-10.1-20130929-UNOFFICIAL-jenad az már igen... :-) Örömbódottág van, és megaköszi a segítséget!
cwm-6.0.3.2-jena-build-2.tar.md5
[ Szerkesztve ]
Apple
-
Victoryus94
őstag
válasz kraftwerkfan #2336 üzenetére
Értem.
Örülök, hogy sikerült.
Sajnos a CWM-ek közül nem mindegyik jó az összes ROM-hoz. (nem tudom, miért)
A 10.2-nél egyébként írja is, hogy a béta verziójú CWM kell. (de ha ezt persze én is 4 óra szenvedés után vettem észre). + abba még a fényképező sem működik.. nem sokról maradtál le vele.[ Szerkesztve ]
-
kraftwerkfan
tag
-
piba2
csendes tag
Üdv mindenkinek!
s6500D gyári romot keresek nfc nélkülit.
Egyszerűen sehol nem találok, mindegyik oldal a hotfile-ra akar irányítani, de úgye az becsukták.
Tud valaki egy működő linket adni?Előre is köszönöm!
-
-
Victoryus94
őstag
válasz Victoryus94 #2340 üzenetére
Egyébként KIES-sel nem lehet a gyárit feltenni/újratenni?
-
-
Victoryus94
őstag
válasz Oldman2 #2342 üzenetére
Én csak ezt találtam most (elvileg osztrák ROM, vagyis kellene benne magyar nyelvnek lenni):
http://uploaded.net/file/zxrraf8p
S6500D-hez van.
De ha van magyar ROM-od, és fel tudod tenni valahova szerintem sokan megköszönnék -
válasz Victoryus94 #2343 üzenetére
Mindháromban van magyar nyelv, melyiket kéred?
-
-
mex28
csendes tag
Sziasztok. Adott volna egy galaxy mini 2 telenoros, ami úgy döntött kb. 4 telepített alkalmazás után, hogy kb 2 havi használat után elkezd időnként akadozni, belassulni. Feltettem a smart memory booster-t és belőttem legagresszívabbra, ami egész jónak is tűnik. A használt app-okat beraktam ignore list-be, hogy ne pucolja ki, illetve találtam vagy 3 task-ot a telefonhívással kapcsolatosan is. A kérdés az lenne miket kellene betennem ignore list-re, hogy a telefonkönyv ne 3 sec alatt nyíljon meg, hanem úgy mint régen memóriából kb azonnal?
Esetleg valakinek van megoldási javaslata az akadást illetően? A telepített alkalmazások: line, viber, go keyboard + 1 téma hozzá (további nem jut eszembe, de szerintem nincs is más).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest