- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ok, de attól még, hogy az AMD jobb dolgokat csinál kisebb marketing kíséretében, még nem lesz az nV döntése rossz, csak legfeljebb nem elég.
Én pl. örülök neki, és szerintem veszek is nyár felé egy ilyet, mert az általam használt tervező progik nem mennek ATi-n normálisan.
-
proci985
MODERÁTOR
ez tény. csak mondjuk a 3870 első biosfrissítésénél 0.1Vvel csökkent a kártyák üzemfesze, emellett még nőttek a stabil tuningeredmények is. és nem volt csikcsökkentés. sem átnevezés. sőt, hatvanmillió marketing hír se, csak az ATTből derült ki, h jé, nem csak a ventivezérlés változott (Sapphire és MSI termékeknél biztosan megvolt, másról nagyon nem volt tapasztalat 2007 ápr körül itt a fórumon).
bezzeg ha átneveznék GTX220nak...;ĐĐĐ
-
kariad
senior tag
No hát ezt a nagy fejlesztést!!
-
Puma K
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #57 üzenetére
Tudom, hogy a Sparkle vidám mérnökei produkálnak hetente új 9600GT-t, de ezt a kártyát már el lehetne felejteni. Nem tudom miért van az a kényszer az Nvidiában, hogy megcsinál egy kártyát majd kiadja ugyan azt apróbb változtatásokkal meg esetleg más névvel és kb 0 a haszon a user részéről...
Sparkle, Nvidia egyre megy ontják magukból a sz@rokat jelenleg
(Volt nekem is Nvidia kártyám (6800GT, 7600GT, 7900GT) szóval nem kell ATI fannak elkönyvelni csak mindig azt veszem ami éppen számomra tetszetős és jó
)
-
hardzsi2
aktív tag
Jó ez a kártya HTPC-be? Csinálnak belőle passzívan hűtött low-profile verziót?
Egyébként akkor lenne igazán "green", ha az 'energiafaló' elődjének a gyártását beszüntetnék, ezét az 55nm-esét pedig meg sem kezdenék... Így a chip, a nyák, a csomagolás, tárolás és kereskedelmi terítés során levegőbe és vízbe kiokádott összes szennyezőanyag megszűnne.
-
mephi666
nagyúr
azon én is tényleg meglepődtem, hogy alsókategória... olyan szinten viszont meg lehet érteni az nvidiát, hogy ők is pénzből élnek és mindent megpróbálnak eladni... mellesleg a 9600gt-k hozzák eladásban az elvárásokat, szerintem ezért nyomatják ész nélkül... ha nem vinnék, tennének rá magasról...
-
04ahgy
nagyúr
Hűha. Alacsonyabb csíkszél mellett csökkentenek. Nem ám, mint az AMD, hogy ugyanabból a technológiás CPU-ból van normál és EE. SZerintem az nV eddig is elég szüld volt, felesleges még zöldülnie.
amúgy meg mit kapálóznak? Magasak voltak a költségek? Ne a régit foltozzák, hanem fejlesszenek. A nagy PH tesztben, habár szerintem kissé erősen, már alsókategóriába sorolták a 9600GT-t.HGyu
-
mephi666
nagyúr
válasz
unclefucka #60 üzenetére
...megérett? ...a cserére?
-
unclefucka
senior tag
válasz
juliabrilke #56 üzenetére
Ja, de a másik szomszéd Radeon-ja már megérett.
-
subaruwrc
félisten
válasz
unclefucka #58 üzenetére
-
[CS]Blade2
addikt
Most változtatott először a 9600GT-n.
Az a sok fura változatot a Sparkle készítette, annak semmi köze az nvidia-hoz, ők a referenciát ajánlják, de a Sparkle eltér az ajánlottól. Az egyedi hütő-s változatok is eltérnek a referenciától, vagy egyedi rövidebb nyák, stb... Az nvidia 2 féle változatot készített a 65nm, és 55nm. Az 65nm-s 1,1Volt-on megy, míg az új 55nm-s 1,0V-on, így kevesebbet fogyaszt.Újabb grafikus kártyát jelentett be a Sparkle
Négy új 9600 GT modell érkezett a Sparkle-tőlA tesztből: (Ez még a 65nm-s változatú chip)
9600 GT elméletileg 95 wattot fogyaszt. -
juliabrilke
veterán
A szomszéd GeForce-a mindig zöldebb.
-
mephi666
nagyúr
nem akarok ünneprontó lenni, de ez a kártya miért nem kapott új nevet? azért, hogy a 2giga ddr2-vel szerelt verziót átkeresztelhessék valami gt...-re? :S vagy ez a múltkori átnevezgetős cikk csak a gagyikat érintette? mert ez a kártya nem olyan rossz egyébként...
-
Jajj már, AMD párti lévén is elismerem, hogy ez jó húzás.
-0.1V-tól igenis lehet sokkal zöldebb.
Nem tudom, hogy mennyi az alapfesz, de ha mondjuk 1.1V, és mostantól 1 volt lesz, akkor az ~9% feszültségcsökkenés, ami 17,35% energiafogyasztás csökkenést jelent - amennyiben minden részegység feszültsége arányosan csökken.
Legalábbis ez az elmélet.Szerintem az utóbbi idők egyetlen értelmes húzása az nV részéről.
-
m1sk4r
aktív tag
Jó volt visszajönni, mosolyogtam egy pár HSZ-en.
-
Metalfan
senior tag
válasz
unclefucka #35 üzenetére
Ez esetben tudom javasolni neked a quad-SLI használatát, azzal már elég sok áramot tudsz megtakarítani
Mr.Csizmás:
Ez hatalmas!!
-
Male
nagyúr
Látom az új divat az nVidia szidása... kidobnak egy kártyát, ami kb 15%-kal kevesebbet eszik, erre megy a fikázás.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #44 üzenetére
Ááááá neee ez így mii??? ááhh
Nem unja még az nvidia hogy minden hónapban ki ad egy új 9600GT-t?
-
rankesz
veterán
Jééé és nem nevezik át?!
-
Mr.Csizmás
titán
vót má, de ide is
-
Male
nagyúr
válasz
unclefucka #35 üzenetére
Szerintem ezt számold még át
Tipp: a feszültséggel négyzetesen arányos a fogyasztás
...szóval nem olyan kevés az... -
antikomcsi
veterán
Nem kötelező olcsóbban adni, lehet nevetgélni is, amikor a raktárban fog megrohadni a sok legyártott gtx 280 és első generációs 260.
A 285-öt olcsóbb előállítani, de Te megveheted a régebbi, lasabb 280-ast drágábban. Csak azért, hogy más is röhögjön.
A vége úgyis árcsökkentés lesz, mert nem lesz más lehetőség. És minnél korábban kezdik, annál kisebb lesz a bukta.
-
shadeofme
tag
A 9600GT nagyon jo volt a kategoriajaban, amikor kijott, de most mar kezd egy szappanoperahoz hasonlitani a szeria eletutja.
Dehat amig tartja magat a mondas, miszerint:
A szomszed nVidiaja mindig zoldebb.
Addig nincs mit tenni. -
szgombos
csendes tag
Egy 9600 Gt illetve egy 9800 Gt mennyire viszi le az órajelét 2d-ben?
-
shteer
titán
válasz
Dr. Romano #34 üzenetére
na azért
-
unclefucka
senior tag
Amennyiben 100W-os fogyasztást feltételezünk (ez horribilis) akkor az 1,1V -os feszültség helyett az 1V-os feszültség 9,1W spórolást jelent. Ez kb. egy energiatakarékos izzó.
SOK KICSI SOKRA MEGY!
-
WonderCSabo
félisten
-0,1 volttól zöldebb lesz? Ugyan már... Az én fejem lesz zöldebb, ha ilyen híreket olvasok.
-
shteer
titán
na itt is temetjük az NV-t?
-
-
törölt tag
jövőhéten pedig bejelentik hogy átnevezik NVIDIA BioForce 9600 GT-re
-
utax
aktív tag
Sajnos szerintem egyik sem vicces inkább szomorú. Ha ugyanazt a teljesítményt el lehet érni alacsonyabb fogyasztással akkor mi a baj? Örülök neki, jó az irány, nem csak energiazabáló szörnyeket építsünk.
Na jó, a "mindent olcsóbban adnék" hozzászóláson röhögtemPersze, a fejlesztőknek meg meleg kézfogással köszönném meg a munkát, a drivert meg írják meg maguknak a felhasználók
ehhbazeg ...
-
Tom5
addikt
Háááát nemtudom. Ez ilyen nagyon nyögvenyelős nekem. De a GREEN szón van a hangsúly, marketing, ennyi. Aki nemért hozzá úgyis eztveszi. Mert dzsíforsz és ráadásul grín is...
-
Dr. Romano
veterán
A következő lépcső már a bio Geforce lesz... és emellett párhuzamosan indul a 9600GT újrahasznosítható vagy komposztálható változata.
Ami már annyira zöld lesz, hogy ha elásod a kertben még a búza is a nyák színét veszi felMindenesetre grat az NV-nek az újabb user hülyítéshez...
-
Solten
őstag
Az inno már elég zöld...
-
Ennyi poénbobmát! Nagyon nagy szövegek vannak. Ezekből kellene egy humorcsokrot összeállítani!
Bár sajnos nem csak vicces, igaz is...
-
xuldar
addikt
Srácok, valaki lekapcsolta a világítást, vagy csak én vakultam meg?
-
antikomcsi
veterán
Biztos megvan az okuk rá valamiért, bár nekem nagyon uncsi már a hír a 96. féke 9600-as kártyáról.
Látszik, hogy nem értek hozzá, mert én nem ezeket az olcsó, és már viszonylag nem is olyan nagy teljesítményű chipeket erőltetném.
Inkább ezeket hagynám veszni, vagy vinném le mégjobban az árát, és a beragadt G200 chipeket szórnám ki, egész minimális haszonnal, vagy akár nulszaldósan, inkább, minthogy bebukjam.
-
Male
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #19 üzenetére
Ugyan már! EDO-t neki!
-
Mr.Csizmás
titán
nVidia...próbálja menteni a bőrét
Nézzétek meg srácok jól, 3 hónap múlva a Sparkle kiadja GT9900 néven, 4 giga DDR2 RAM-al
-
luw2win
őstag
zöldfülűség
-
littlelion21
addikt
Már megint a marketing hülyeség...gratulálok.
-
SirRasor
addikt
Szép gondolat ez, csak azért az a +áramcsati csak kell hozzá
Ha nem kéne, akkor 6600 GT, 7600 GT, 8600 GT után 9600 GT-m lenne, de így inkább egy HD4670. Teljesítményben nem sokkal rosszabb, viszont nem kell neki +áram.
-
radírfej
senior tag
ha -0.1 Volttal képes ugyanazokra az órajelekre, akkor a korábbi feszültségeken talán magasabbakra is. lehet több értelme lett volna egy magasabb órajelű 9600gt nek, mondjuk + jelzéssel...
-
[CS]Blade2
addikt
Szerintem jó 5let alacsonyabb feszt használni, aki nem tuningol, annak kevesebbet fogyaszt legalább egy kicsivel, míg a tuningolók megkapják azt a +% többletet, amit nyernek a kisebb gyártási technológia miatt.
-
juliabrilke
veterán
Nem csak arról van szó, hogy az átlagnál jobban melegedő kártyákat kisebb feszültséggel adják el?
-
P00By
nagyúr
Értelmes húzás
-
Fáraó
őstag
Várható volt, hogy a Zöldek zöld kártyát fognak csinálni.
-
zuchy
őstag
Az a 0.1V minusz nem sok watott takarít majd meg. Bár több mint a semmi...
A sima 9600GT hány V-on megy? Mert nem tudom és ha tudnám ki lehetne számolni a megtakarított vattokat. -
m1sk4r
aktív tag
Ez a 0,1 V vajon hány %-os megtakarítást jelent
-
Ennek szerintem az értelme 0.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Call of Duty: Black Ops 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- CNC topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest