- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
icezozo
addikt
-
icezozo
addikt
amióta eladtam az N9-et hiányzik
http://qwankido.hu/
-
DuDieHUN
aktív tag
nekem van eladó
-
LeadZeppelin
tag
Sziasztok!Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy telefonvásárlás elött állok és az N9 és az Xperia P közül szeretnék választani.
Én legszivesebben az N9et venném,de nemtudom van-e valami komoly hibája,amivel csak komoly kompromisszum árán lehet együttélni?Az alkalmazások hiánya nemzavar,és a kezelőfelület kifejezetten tetszik.Vagy esetleg valami pro/kontra mik jobbak/rosszabbak az androidhoz képest.Amire kell:telefonálás,zenehallgatás,fényképezés,videózás,internet,visszafogott SMS,GPS,minimális játék és dokumentumolvasás.
Illetve,hogy ezen feladatok ellátása közben mennyire akadozik,vagy mennyire erölteti meg a rendszert.
A válaszokat előre is köszönöm. -
norbee86
csendes tag
Hali én most állok telefon vásárlás előtt, nekem nagy tetszik az egész N9 csak hát a a böngészési élmény nem tudom olyan felemás érzéseim vannak, úgy olvastam a nagyítás nem dinamikus. Az érdekelne hogy mindennapi használat mellett mennyire élvezhető mondjuk esti lefekvésközben a netezés vele komplexebb weboldalakat nézve. Most jelenleg egy ZTE KIS PLUS-t használok, ez nem éppen a leggyorsabb és hát nálam a döntő szempont a böngészés lenne másra nem igen használnám. Tudnátok mondani valami ezzel kapcsolatban? Előre is köszi...
-
DuDieHUN
aktív tag
szerintem teljesen jól lehet böngészni rajta, van hozzá opera és firefox is ha a gyári böngésző nem felelne meg
és ha eladó jó példány kell nálam megtaláljátok
-
-
BobTail
őstag
hát mit fedeztem ma fel
úgyhogy egyre jobban kezd érdekelni egy burkolatcsere. valakinek van már ezzel kapcsolatosan tapasztalata? mert én már nézegettem e-bay-en ~10-12.000 ftért lehetne venni, csak azt nem tudom hogy megbízható-e egy külföldi rendelés, illetve hol és mennyiért tudnák nekem átszerelni?
-
V B A
aktív tag
válasz LeadZeppelin #4958 üzenetére
Már régóta megvan, de 2 hete használom.
Ami hiányzik/nem tetszik:
- normális dropbox app
- egy jó google maps a traffic view miatt (van egy app, ami tudja, de elég gagyi)
- gombos QWERTY (alapból BB-m van)
- még mindig nem értem, hogy mi alapján keres a címjegyzékben (pl. néha elég begépelni, hogy Szabo és kiadja a Szabókat, de néha csak akkor adja ki, ha Szabót írok.Egyébként nagyon jó cucc, azt szeretem benne, hogy a kezem alá dolgozik. Pl. ha szükséged van rá tudsz kirakni 2g/3g vagy Bt on-off kapcsoló ikont a kezdőképernyőre. Ilyet iPhoneon nem lehet, be kell menni a menübe legalább 4 lépés, sőt az újabb iOs verziókban már nem lehet kapcsolgatnia 2g-t 3g-t ha jól tudom.
-
ldave
félisten
Nemrég csináltam egy teljes resetet a telefonnal, majd backup-ról visszamásoltam rá a telefonkönyvet és az üzeneteket. Viszont azóta úgy veszem észre, hogy valamiért nem működik a gmail push, nem jelzi a telefon, hogy jönne email, hacsak magam nem frissítem kézzel, pedig szerintem minden be van állítva ehhez. Tapasztalt valaki ilyesmit?
A Slime draws near! Command?
-
V B A
aktív tag
válasz peugeotmate #4968 üzenetére
ha iPhonet vennék rengeteg pénzért nem lenne kedvem jailbreakelni, barkácsolni
ennyi pénzért oldják már meg
egyébként tényleg kb. ezért nem veszek, vhogy már nem izgat a telók hackelése
pedig még a régi szép PalmOS-es időkben ...
-
Lenry
félisten
igazából meg van oldva. nagyon kevés az a funkció, ami miatt feltétlenül JailBreakelni kell. érintetlenül is tökéletesen használható az iPhone, így ha te nem szeretsz már telefont barkácsolni, akkor jó választás az Apple telefonja
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
V B A
aktív tag
használtam már iPhonet pár napig és tényleg tök jó volt, csak azt éreztem, hogy egy BB (hiába nincs rajta annyi app pl.), vhogy jobban a "kezem alá dolgozik", kicsit minden körülményes volt az iOS-en (pl. BT, WiFi ki-be kapcsolása, task manager (mondjuk az egy vicc), időpontok kigörgetése a naptárban ...),
-
falijja
őstag
szeva tudtok egy rrészletes leírást adni hogy hogyan tudok dual bootot csinálni az n9 re ...? meego/ android
-
lajos82
tag
válasz falijja #4974 üzenetére
Parancsolj itt egy leírás multiboothoz.
Csak saját felelősségre.
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=83189Amúgy éppen most készülök házi burkolat cserére. Abból kiindulva, hogy a kijelző csere megvolt minden gond nélkül, ezért bízom benne, hogy a burkolatot sem nagyobb kunszt cserélni.
Ha esetleg lenne valakinek Cyan szilikon tokja és megválna tőle az dobjon már egy üzit légyszi. -
lajos82
tag
válasz falijja #4980 üzenetére
Tanuljatok már meg angolul. Az informatika nyelve az angol. Amúgymeg mivel jórészt egyszerű tőmondatok vannak benne google fordítóval és némi kreativitással simán meg lehet oldani. Az még idetartozik, hogy az Android telefon funkcionalitása ezen a telefonon perpillanat nem működik, inkább csak érdekesség a multiboot.
-
Lenry
félisten
válasz falijja #4983 üzenetére
nem az
[link]
Not working/ Work in progress:
- Cleanup source code, commit all changes, allow AOSP-like builds.
- RIL/ofono: connectivity problems on some operators. Advanced features: PIN/PUK (un)locking, roaming etc.
- Android USB drivers: adb, mtp etc.
- sensors (als, proximity etc)
- sensors: compass (calibration)
- lights HAL (led)
- audio (a2dp, microphone (attempt to record mono/8000Hz crashes mediaserver), voicecalls
- HW video decoding (DSP)
- vibra
- camera
- GPS. GlonASS also ;D
- NFC (n9 share the same nfc chip with crespo: pn544 from NXP. I suppose we could use crespo's HAL/kernel modules with minimal changes, no need to write it from scratch. However, it doesn't work atm ( userland problem ) ).
- a lot of other thingsvagyis nincs telefonálás, közelség és gyorsulásérzékelés, mikrofon, GPS, NFC, nem kezeli a PIN kód kérést, a rezgőmotort stb.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
ldave
félisten
Lehetséges, hogy találtam egy megoldást:
Kell hozzá a terminál (fejlesztői mód bekapcsolva) és oda írd be ezt a parancsot:
rm -rf /home/user/.qmfEz eltart pár másodpercig, majd ha kész, akkor indítsd újra a telefont és várd meg, amíg magától elkezdi a leveleket ellenőrizni. Nekem ez segített, próbaként írtam magamnak egy emailt és szinte azonnal jelzett a telefon.
A Slime draws near! Command?
-
kuszal
tag
Sziasztok,
beleejtettem a telefon a WC-be és meghalt (nem röhög, tényleg így történt)
Bevittem egy szervizbe is, de semmit sem tudtak vele kezdeni, mert elfüstölt benne egy pár fontos dolog, így csak teljes csere jöhet szóba, de azt nem vállaltam be. A telefon így bekerült a dobozába és eltettem emlékbe :-(
Imádtam ezt a telefont és most azon gondolkozom, hogy mire is cseréljem le. Tudom, hogy ez nem ide tartozik, de sokan vagytok itt akik már próbáltak más rendszereket is és talán tudtok nekem tanácsot adni.
Amit keresek:
olyan, vagy nagyon hasonló, és legalább olyan jól használható értesítési képernyőt mint az N9-en volt. Ez alatt a legelső főoldalt értem ahol az időjárás, dátum, és az RSS olvasó adatfolyama volt látható. Ezt nagyon de nagyon szerettem és nem akaródzik lemondani róla. Tehát van-e olyan rendszer ahol a különböző RSS csatornákat egyben láthatom mint az N9 esetében vagy ezt felejtsem el? Azt is szerettem, hogy ha rákattintottam valamelyik hírre, akkor már nyitotta is a böngészőt. Sok esetben megnyitottam 8-9 lapot is, majd elolvastam később a híreket. Ezt tudja bármelyik más rendszer vagy sem?Most első keresés alkalmával a Lumia 820-at néztem ki, de a Windows Phone-ról még annyit sem tudok mint az androidról :-(
Előre is köszönöm a hozzáértők segítségét!
Azt tudjuk, hogy mi lesz, de addig mi lesz!?
-
Lenry
félisten
miért nem veszel egy másik N9-est?
egyébként ha másik telefont, akkor Androidot javaslok. a sokkal szabadabb testreszabhatóságának köszönhetően egész biztosan nagyobb eséllyel találsz olyan appokat, amikkel Harmattanszerűbbre alakíthatod a rendszert, mint egy WP esetén, ahol erre kb nulla esély van.
-
kuszal
tag
Gondoltam már egy másik N9-re is, de nem tartom jó ötletnek. Sajnos támogatás már egyáltalán nincs rá (új sw, programok) és talán már csak használt példányt vehetnék, azt meg nem akarok, mert ha valami tönkremegy benne, akkor megint jöhet egy rakás kiadás.Ebből a támogatás hiánya a legfájóbb, mert ha közben megváltoznak az igényeim a telefonnal kapcsolatban, akkor még esély sincs rá, hogy a telefont ennek megfelelően "felszerszámozzam" egy pár programmal.
Ha most veszek telefont, akkor azt megint 2-3 évre veszem, tehát ezért szeretnék valami olyan rendszert, amelynek van jövője.Azt tudom, hogy olyan már nem lesz egyik telefonom sem mint az N9-volt...
A kérdésem inkább az RSS-es részre irányult volna, de azt meg talán a Lumiás fórumban kellene feltennem :-D
Azt tudjuk, hogy mi lesz, de addig mi lesz!?
-
gertitorpe
tag
Én a Blackberry 10-es telóknak néznék utána. Állítólag sok mindenben hajaz az N9-re, bár mélyebben nem ástam magamat bele a témába.
Vagy tényleg, még egy N9, aztán ha ~fél év múlva kijön a Jolla az oprendszerevél, akkor szerintem lehet majd válogatni az azzal szerelt modellek között. Az N9-et meg el lehet adni.
WP-vel vigyázz. A sok panasz között hallottam rosszakat a böngészőről és az értesítések kezeléséről is... Mondjuk a 8-ban már lehet javították ezeket. Nekem a rádió azért hiányozna -
kuszal
tag
válasz gertitorpe #4994 üzenetére
Már néztem én is egy pár videót meg leírást a BB10-ről, de egyenlőre drágának találom.
Most a Vodánál lévő flottás előfizetésem miatt megkapnám a Lumia 820-at egy évi kamatmentes részletre és "csak" 110-be kerülne. Ez jóval olcsóbb mint mondjuk a BB'0- mert azokat olyan 170-180 környékén láttam.Azt tudjuk, hogy mi lesz, de addig mi lesz!?
-
MATEO6600
őstag
Voltaképp erre mért is nem lehet WP 7.8-at rakni?
Hardverben szerintem bőven megfelel, talán az előlapi 3 gomb hiánya miatt nem lehet? -
icezozo
addikt
ismét N9 tulaj lettem
http://qwankido.hu/
-
Lenry
félisten
válasz MATEO6600 #4997 üzenetére
mert senki nem írta meg hozzá a telepítőt. és igen, a gombok is hiányoznak. meg gondolom pár driver, ha nincs pont ugyanilyen hardverből építkező WP7-es telefon
(#4998) icezozo nagyon helyes
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest