- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Mobil flották
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
nem a naptár miatt, más miatt is kell, céges dolgok.
az Android marad.
több Androidos telefonom van/volt, sok pénzt költöttem a Store-ban, ismerem a rendszert, tudom, hogy mit tud és hogy mit tudok belőle kihozni.
az Apple zártsága nem nekem való.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
ElFeo
tag
Aham, értem.
Itt megtalálod a kernel fájlt, eredeti, nem mókolt.
[link]
Sajna a linuxot nem vágom annyira, de úgy gondolom, hogy a WinFlasher segítségével, parancssorból megoldható, hogy csak a kernelt flash-eld, így a készüléken semmilyen beállítás, személyes adat nem vész el.[ Szerkesztve ]
-
MataGyula
tag
Üdv,
lassan egy éve van meg az N9, de csak most jutottam odáig, hogy naptárt szeretnék szinkronizálni. Pontosabban - készítettem magán a telefonon pár naptárt (Work, School, Personal, stb), és pont ezeket szeretném szinkronizálni az Outlook naptárammal (hotmail.com-os e-mail fiókkal). A Nokia Suite-os sync működött, de csak az Outlook-ból szinkronizált át pár eseményt a telefonba, a telefonból "visszafelé" viszont már nem. Ezután ezt a leírást követve beállítottam a "Mail for exchange"-t, és megint csak szinkronizált pár dolgot, de csak a hotmail-es naptárból rá a telefonra, vissza pedig már nem.A kérdésem az, be tudom valahogy állítani, hogy a telefonon általam elkészített naptárakat is szinkronizálja a hotmail-es naptárral? Végül is, nem sok eseményről van szó, sőt, valószínűleg amíg ezt a hozzászólást szerkezgettem, meg is lett volna a "manuális szinkronizálás" , mindenesetre, szeretném tudni, ha van egyszerűbb megoldás is
Előre is köszi a segítséget ^^
[ Szerkesztve ]
there's no esc, only alt-tab
-
MataGyula
tag
Köszönöm a válaszokat, közben a probléma megoldódott "magától" - a telefon naptárjában elég, ha egy új esemény naptárjaként a "Mail for Exchange"-t választom ki, és így Outlookban is megjelenik az esemény. Igaz, így bukom a saját naptárjaim, de mint írtam úgy sem volt benne sok esemény (eddig). Azt sajnálom, hogy nem lesz szép színes a naptáram
there's no esc, only alt-tab
-
V B A
aktív tag
Sziasztok, mivel szerelőhöz kell vinnem a BlackBerrymet, elővettem az N9-et és szeretnem szinkronizálni vele a Google fiókos kontaktjaimat. Mivel a Google már nem támogatja az EAS-t, az N9 meg nem ismeri a CardDavot, hogy tudom ezt megtenni?
-
Lenry
félisten
köszi, de már tárgytalan a dolog, december eleje óta boldog tulajdonosa vagyok egy második generációs Motorola Moto G-nek, az N9-et pedig szépen visszadobozoltam és ment a polcra a többi régi telefon mellé
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Just486
senior tag
Na, ezzel én úgy besz*ptam... Egy éve már csak öcsém használta zenelejátszónak, de vett egy sajátot magának, és mielőtt végleg "leszerelt" a telefon, gondoltam még utoljára szétszedem kipucolni kicsit. Azzal a lendülettel törtem el a képernyőjét.... Még szerencse, hogy van itthon egy másik is, ahhoz nem fogok inkább hozzányúlni.
That unconquered country we call the future.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok,
ti milyen beállításokkal szoktatok fotózni? Hogy a legjobb a minőség?
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
ldave
félisten
válasz Arthuro_Adam #5765 üzenetére
Ha nem törtem volna össze egy éve a kijelzőt, még mindig ezt a telefont használnám.
A Slime draws near! Command?
-
gzbotii
nagyúr
Nekem meg, ha nem törnek le a SIM fiókot tartó fülek, akkor én most ezt használnám - ez az a telefon, ami nagyon kedvenc nálam.
Bár valamiért, néha nagyon be tud lassulni (nincs megnyitott alkalmazás, úgy is)When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gebro
aktív tag
válasz Arthuro_Adam #5765 üzenetére
Még én is használom. Teszi a dolgát rendesen, és semmi gondom nincs vele szerencsére.
-
konyi79
addikt
Én is inkább megtartottam, nem volt szívem eladni. Megmaradt flac lejátszónak.
-
gzbotii
nagyúr
válasz krisztianAMG #5771 üzenetére
Engem valami minőségi burkolat érdekelne...lehetőleg cyan.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
AFD100
csendes tag
Nálam is aktív használatban van a telefon. Mióta Whatsup kliensem is van már "csak" két napot bír az akksi.
Nézegettem a Blackberryket és a Lumiákat, de egyikre sincs Billboard Standby Screen, és az nagyon hiányozna. (A többi N9 sajátosság mellett.)Nokia N9, BlackBerry Z30, Xperia 10 II Sailfish OS
-
Zozzy
aktív tag
Sziasztok!
Az enyém egy ideje SIM kártyával nem hajlandó működni, ha benne van, és úgy kapcsolom be, akkor azonnal újraindul, amint a PIN kódot megadom. Ha meg SIM nélkül kapcsolom be, és utána teszem be a kártyát, akkor is rögtön kikapcsol, amint hálózatra jelentkezne.
Próbáltam több SIM-mel is, minegyikkel ez a helyzet, a SIM-ek másik telefonokban gond nélkül működnek, tehát biztos a telefonnal van valami gond.
Kérdésem: vajon egy reflash megoldhatja a dolgot, vagy szervizes téma lesz? Bármilyen ötletet szivesen fogadok, nem akarnám emiatt selejtezni a telefont. -
-
gzbotii
nagyúr
Van aki még ilyet használ elsődleges készüléknek?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
válasz krisztianAMG #5779 üzenetére
Neked is érezhetően lassabb, mint amilyen volt annó, új korában?
-
krisztianAMG
senior tag
válasz gzbotii #5780 üzenetére
Persze, már folyton laggol, az oldallakat lassan tölti be, továb tart az alkalmzásokat megniytni...
Mindenképpen flasshelem majd aközeljövőben, csak most a suli elviszi minden időmet.A hónap elején kapom majd meg a Lenovótól a teszt telefont+ táblát. Fél évig lesznek nálam, utána már valszeg' átkutyagolok WP-re. Úgyhogy e hónap végen nyugdíjba vonul nálam is.
-
gzbotii
nagyúr
válasz krisztianAMG #5781 üzenetére
Miért épp WP?
-
krisztianAMG
senior tag
válasz gzbotii #5782 üzenetére
Mert a droid egy vicc, MeeGo után borzasztó igénytelen a kinézete. BB-ből ami tetszene, az nagyon drága (inkább biciklire költök majd). A Jolla nagyon tetszik és már az ára is jó, csak megint egy már bőven elavult hardvert nem tudom, hogy bevállaljak-e. :S Szóval a WP amolyan kompromisszumos arany középút. Igazából nincs méltó utód a piacon.
-
Just486
senior tag
válasz krisztianAMG #5783 üzenetére
A Sailfish-t rendszeresen tesztelem egy Nexus 5-ön, tény hogy szerencsére egyre közelítik a Harmattan-hez (ami egyébként állítólag sosem volt igazán MeeGo, csak a nevében, valójában Maemo), de valahogy mégsem hozza azt a régi megszokott kényelmet, mint az N9.
Az egész felület rettentő homogén (minden csak kék, vagy minden csak zöld), nálam már itt meghal a dolog... Aztán ott vannak az apróságok, hogy feloldás után a futó alkalmazásokon minden alkalommal át kell verekednem magam az alkalmazáslistához, ami egyébként is általában csak üresen teng, mivel ezek az active cover-ek nagyon zavarók nekem, sosem az alkalmazás adott képernyőképét mutatják, hanem hasznosnak vélt információkat és műveleteket... Az alkalmazáslista sem egy egybefüggő görgethető felület, amin olyan magasságba tekerem a kiszemelt alkalmazást, ahol nekem kényelmes rányomni, és aztán indítom, hanem oldalakra van bontva, stb... Ezek most csak kiemelten a negatívumok, pozitívumokat is lehet bőven mondani, de most minek. A lényeg, hogy ebből sokkal kevesebb hiányzik, hogy egy jó rendszer legyen, mint mondjuk az Androidból.
Persze az is beleszólhat az élménybe, hogy az animációk ezen a képernyőn nem skálázódnak tökéletesen, és minden egy picit bosszantóan sok ideig animál, de valahogy már az enélküli összkép sem az igazi. Mindenesetre "hamarosan" (pár hónapon belül) jön a Sailfish 2.0, én nagyon várom.
-
konyi79
addikt
Én is elővettem a fiókból, napokban, és mivel nem indult a navi valamiért, nyomtam rajta egy NSU retailt (felismeri a legújabb)
Rendbe is tette, viszont nem megy az áruház. N9-et az opera store sem támogatja.
Van tippje valakinek, honnan lehet beszerezni az utolsó verziós alkalmazásokat? -
Just486
senior tag
válasz konyi79 #5785 üzenetére
Néhány fent van az openrepos.net-en.
Amúgy előfordulhat, hogy az N9-en pár napon belül leáll a facebook chat támogatás. Nem tudom milyen protokollt használ a telefon, de úgy hallottam az XMPP hozzáférést április 30-án megszünteti a facebook.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz Just486 #5786 üzenetére
Akkor tényleg itt a nyugdíj ideje.
Egyébként nagyon sajnálom, hogy a WP 8.1-ben megint kivették a Facebbok üzeneteket Massangerbe. Egyik kedvenc funkcióm az N9-ben, hogy egy helyre jön az összes üzenet.
A Sailfisht figyelem a szemem sarkából, nagyon szurkoltam nekik a táblagépes projektnél, és össze is jött nekik. Ezekkel az apróságokkal, amiket említettél, simán együtt tudnék élni, erősen vonzódom az egyedi, és új dolgokhoz, még ha nem is működnek 100%-an. (Gépen is Win10-et használok, az előző telefonom pedig egy Nokia 5730 volt, amiből legfeljebb párszáz, vagy még kevesebb volt az országban.)
-
Arthuro_Adam
őstag
Nálam is elsődleges készülék még. Facebook chat szomorú, ha igaz, bár nem használom azt a funkciót már nagyon.
Jelen állás szerint, ha váltok, akkor iPhone lesz. Ha a Jolla kijönne egy normális hardveres telefonnal, akkor lehet, hogy azt bepróbálnám.
Ennél jobb telefonom sosem lesz, nagyon nem akarom lecserélni
[ Szerkesztve ]
-
gebro
aktív tag
Még nálam is használatban van. Nem gondoltam még a váltáson. De ha már az aksival gondok lesznek, akkor a Jolla vagy BB jön képbe. Viszont remélem, hogy ez még odébb lesz.
-
ldave
félisten
Nekem ugye összetört sajna, így kényszerből váltottam L925-re, de őszintén megmondva, nekem csalódás a WP8. Az N9 esetében még elfogadtam, hogy nincsenek vagy csak körülményesen vannak rajta meg a népszerű appok, most a WP-n ez már jobban zavar, azért ez mégse egy rétegtelefon.
Amúgy fogalmam sincs, hogy mire váltanék most, a Jolla a jelenlegi vasban felejtős, ha driod akkor nekem csak HTC és Sony jöhet szóba, esetleg iPhone, de ott meg a körítés nem tetszik.A Slime draws near! Command?
-
Just486
senior tag
Ha droid akkor Nexuson kívül másban még gondolkodni sem szabad. Teljesen zsákbamacska, hogy meddig támogatják a telefond, még akkor is ha a felső kategóriából választasz. Ha kijön egy platformfrissítés, csak hónapokkal később kapod meg (jó esetben), vagy éppen soha. Ez nem is lenne feltétlen probléma, de az itteniek közül a legtöbben természetükből adódóan mindig ki akarják próbálni az újdonságokat. Akkor meg mi értelme ilyen készülékeket venni?
-
Just486
senior tag
válasz quailstorm #5794 üzenetére
Miért raktam volna?
Igazából sosem szerettem a különböző custom romokat, a Symbianos korszakból annyi maradt meg bennem, hogy ezek a cwf-k általában olyan "vérpistik" szüleményei, akik szerint nagyon menő, hogy le tudják cserélni a a boot hátteret valami ocsmány háttérre, lángoló betűkkel kiírva rá, hogy modded by xy. Nyilván Androidon meg XDA-n lehetne ez egy picit más, de azon kívül, hogy folyton olvasom, hogy ezzel a rommal meg azzal a kernellel is csak a baj van, láttam már screenshotokat, hogy úr isten milyen ízléstelen dolgokat művelnek azzal az amúgy is ronda és kusza Androiddal. Felesleges és redundáns beállítások sora, zöld betűk sárga alapon, a fele ikon így néz ki, a másik fele amúgy (témázhatóság) képernyő félrekalibrálás, undervoltage, overclock.. Nem látom értelmét.Az N9-ben azt szerettem, hogy ahogy bekapcsoltam természetes volt, minden kézreesett, egy jó felépítésű, és szép rendszer futott rajta. Azt tudjuk, hogy ezen felül a Harmattan egy elég nyitott platform is volt, ezért én is rengeteg dolgot kipróbáltam rajta, de nagy részük elég hamar repült is. Az, hogy nekem volt rajta Android, hozzá tartozó kompatibilitási réteg, meg később aztán még Sailfish, Nemo, és Firefox OS egyszerre, csak azért volt, mert érdekesnek találtam, hogy ilyesmit is lehet vele csinálni.
Ilyen szempontból amúgy a mostani telefonom is elég "custom", a Sailfish és az Ubuntu Touch (Phone?) rendszeres látogatók másodlagos romként. A vicc az, hogy míg anno N9-en egy elég tartalmas cikket lehetett kanyarintani abból, hogy hogyan kell telepíteni rá másodlagos rendszert, addig Androidon a 4.4-es időkben ez két kattintás volt (towelroot.apk a rootoláshoz, aztán MultiROM Manager az áruházból). 5.0-óta picit körülményesebb a root...
De az N9-nek a "nyíltságát" bármikor beáldoztam volna a designért cserébe. A rendszer kinézetébe meg működésébe sosem szóltam igazán mélyen bele, egyedül azokat az ikonokat cseréltem ki, amik nem illettek a gyáriak közé (hála AttisX kollégának, aki nagyon szép ikonokat csinált a kérésemre), meg hasonló apró finomításokat csináltam a parancssorban.. Androidon ilyesmivel kár is próbálkozni, alapjaiban van elrontva az egész. Persze, nyilván egy sokkal összetettebb, szerteágazóbb rendszerről beszélünk, de ez számomra nem mentség.
Na mindegy, ez csak egy nagyon nagyon magánvélemény, hihetetlen, hogy egyedül vagyok úgy Android felhasználó, hogy szinte minden porcikájában utálom az Androidot
ldave:A mostanit az "amerikai" (kínai) Motorola. Amúgy miért nem mindegy melyik gyártó neve van rajta? (A korábbi pár évben valóban koreai volt, Samsung, később LG)
-
quailstorm
nagyúr
válasz Just486 #5796 üzenetére
Úgy beszélsz mintha nem neked lenne a blogodban az N9-re droid
Természetesen a kamumoddereket én is rühellem, de azért van a komolyabb eszközökhöz külön szekció, az original android development.
Aztán vannak elmés baromságok, pl lewaOS, vagy egy ízlésesebb modOC meg voltage control az vagy fokozott energiatakarékosságból, vagy teljesítménynövelésből kell. N900-nál is minimum 805Mhz kell meg a DSP-n is húzni. Azt még akkun nem nagyon érzed, de sokat dob.
Amúgy általában én megyek az alap CM7-re, ha a gyári ROM régi és/vagy szar.
-
Just486
senior tag
válasz quailstorm #5797 üzenetére
Hát, sajnálom hogy csalódást kell okoznom Azért volt a telefonomon Android, mert jó móka volt felrakni, megnézni hogy milyen lehetőségek vannak a telefonban.
A másik amitől kivagyok, csak gondoltam inkább már meg sem említem, hogy húznak egy skint a droid felé, és rögtön saját OS-nek hívják... Könyörgöm.. Amúgy is teljesen mindegy milyen launchert meg menüt ütnek össze, az egységesség rögtön megtörik, ahogy megnyitsz egy alkalmazást. Más ikonok, más felhasználói felület, más koncepciók a navigálásra (ha voltak egyáltalán). Még a Google saját alkalmazásai is össze-vissza működnek és néznek ki.Az Android nem egy igényes rendszer, nem tudom sokan miért tesznek úgy mintha az lenne, pedig soha nem is volt célja az igényesség. Az Android csak egy piaci lépés, és egyetlen célja az elterjedtség.
Amúgy ha már custom rom, én is mindig valami AOSP közeli megoldás felé nézelődök, de elég nehéz olyat találni, aminél nem az az első lépés, hogy kicserélik a bootképernyőt valami sokkal "menőbbre", aztán meg teletűzdelik felesleges és bugos beállításokkal. Bár a CM-re is csak egyre több a panasz, aminek biztos van oka.
Mindegy, én szerintem sose fogom megszeretni a droidot, a Nexus 5-öt is csak azért vettem, mert nyitott és olcsó. El se akarom képzelni, hogy egy Samsungnál mit össze kellhet szenvedni egy bootloader nyitáshoz.
-
-
konyi79
addikt
válasz Just486 #5798 üzenetére
Teljesen egyet kell értsek veled.
A droid mobil eszköz létére nagyobb káosz, mint egy asztali win. Ehhez képest valóban egy álom az N9
Bár ez is eléggé kettős dolog. Egyrészt bármit veszel, ugyanazt kapod szinte, másrészt az is össze vissza működik.
Nekem is eléggé kényelmetlen volt az N9 után váltani, de sajnos be kell látni, giába volt megjelenésekor egy remek gyors OS, mai szemmel nézve pl L930 mellett borzalmasan lassú sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- LEGO klub
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- BestBuy topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.