- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el !
Hivatalos: Rs1 10.0.14393.2724. 2019 Január 8.https://changewindows.org/
Új hozzászólás Aktív témák
-
bravoka
csendes tag
sziasztok!tudna valaki segíteni IMAP fiók létrehozásában?
-
Steelers
senior tag
Valakinek van szürke és zöld hátlapja is? Tapintásra van különbség a kettő között? Nekem szürke van és arra vagyok kíváncsi hogy a zöld is ilyen csúszós?
Egyébként OLX-ről beszereztem egy kék nem QI-s hátlapot,olcsón.....hát megbántam,szépnek szép,de nem túl jól illeszkedik,a jobb felső sarka nagyon könnyen kiugrik a helyéről,a gombok meg nem emelkednek ki eléggé(összenézem a gyári szürkével és kisebbek a bütykei) és kicsit hullámos a széle is. Egyszóval csalódás,nem véletlen volt olcsó! -
papeti01
senior tag
Sziasztok,
a here+ térképeket van lehetőségem az sd kártyára tenni?
#proudfather
-
cruxosgyuri
csendes tag
Sziasztok.
Elvileg ma délután veszek használtan egy 735-t.
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy van-e valami olyan hiba, amire feltétlenül figyeljek oda, vagy úgy tökéletes a teló ahogy van.
Valamint tudja-e valaki, hogy Debrecenben vagy Szegeden hol lehet tokot és fóliát kapni?
Köszi. -
papeti01
senior tag
a 730 az ugye a HSPDA-t tudja? Ez a 3G vagy ez jobb annál?
Mennyivel gyorsabb a 4G / LTE?[ Szerkesztve ]
#proudfather
-
zodes
aktív tag
válasz zombinyul #5843 üzenetére
A gyári EQ-ben a következő frekiket lehet állítani: 400, 620, 960, 1500, 2400 nincs odaírva, de gondolom Hz-ben kell érteni. Egy átlagos jómagyar fül akár 30-50 Hz-tól 13-14 kHz-ig is hallja a hangokat, zenét. Ezért írtam erre az EQ-ra hogy egy vicc.
A másik dolog, sok mindenben függ attól, hogy mi az a zene ami jól szól. Ezeknek a paramétereknek nagyobb része szubjektív, mint objektív. Szerintem nem csak attól, hogy melyik stúdióban, mikor készült a felvétel, de még attól is, hogy melyik együttes, zenekar milyen stílusbeli zenéjéről van szó. Az hogy azt a zenét ki-mikor-mennyire nyomja meg basszussal, vagy magassal, még az is függ milyen kedve van (pl.)! Szóval ez teljesen tőlem és tőled függ! Én ezzel hallgatom: JBL TEMPO ON-EAR J03B fejhallgató
Van akinek jó így is nekem nem!Egyébként nem tudom elképzelni, hogy ugyanolyan szépen szól egy 60-as évekbeli Rolling Stones, mint egy 2010-es!
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
rob210
nagyúr
-
vzoltan87
tag
-
vzoltan87
tag
Hmm. Ezt most láttam meg. Valóban lehet 400Hz is az alja, de csak akkor, ha nincs bedugva füles.
Mondjuk a hátlapi hangszórónak épp mindegy, hogy 100 vagy 50-ig lehet vele lemenni, mert úgy sem tudja leadni azt a frekvenciát hallhatóan.Más:
Valaki írta, hogy az alsó sor néha szürke, néha fekete, és hogy ennek a kijelző beégéséhez van köze.
Alapból fekete, és 30 mp után lesz szürke (vagy mint más nem amoled telefonon, ha "világít" a fekete). Én úgy tudom, hogy itt a fekete az azért olyan szép, mert nem világít semmi. Mert itt a pixelek világítanak, és nincs háttérfény. Ha bekapcsol a szürke fény, akkor azzal ugye világítanak a pixelek, vagyis úgy van nagyobb esély a beégésre. Javítsatok ki, ha rosszul tudom.Szóval mi értelme van annak, hogy egy idő után beszürkül?
-
zodes
aktív tag
válasz vzoltan87 #5869 üzenetére
Amikor néztem a Hz adatokat a füles valóban nem volt bedugva. Egyébként ezt eddig nem is tudtam, hogy külön lehet állítani fejhallgatóra is hangszóróra. Mivel egy vén f@.. vagyok, ezért végül is a magas hangok hiánya az ami minket élettebb korúakat érint A bal oldali sávon a nulla a dB (jel erősség, hangerősség, hangnyomás, jelteljesítmény) gyakorlatilag az erősítés mértékét határozod meg. Vagyis, ha teljesen felnyomod bármelyik kis 'gilisztát' akkor az akár torzíthat is! Ha meg teljesen lehúzod, akkor túlságosan halk lesz. De ez logikus
Az elhalványodást már Én is leírtam egy korábbi hozzászólásomban, hogy ez nem bug, de az is lehet másik topicban. A beégés meg egy marhaság! De ezt is leírtam. Régi 1000 éves CRT monitorok nem égnek be 5 év alatt, amikor ugyanaz a kép megy rajtuk 24 órában. Ez tapasztalat!
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zombinyul
addikt
válasz sztiviii #5845 üzenetére
Menj mar, tegnap valtottam 2x dragabb csomagra a 4G miatt... Nem baj, legalabb többszörös mennyiségű netem lesz. De ez kitoszas. Megvettem a telót, másnap olcsobb lett. Valtok dragabb csomagra 4G miatt, erre elerheto mindenkiek. El vagyok átkozva.
papeti01: HSDPA: 42mb/s
4G LTE: 150mb/s. A 4G szvsz tobb mint 3-szorosa a 3G-nek.[ Szerkesztve ]
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
zombinyul
addikt
válasz zombinyul #5871 üzenetére
Bocsi, papeti01 kollégának nem offba akartam, csak lejárt a szerkesztési idő.
cruxosgyuri: Nincs tipushiba, arra figyelj oda, hogy ne legyen elofizus. Tiltás elleni "garanciát" ne edd be, semmire nem mész vele, es ezzel egyertelmu lesz a telefon származása. Barmikor tilthatjak. De ez minden telefonra igaz.
[ Szerkesztve ]
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
vzoltan87
tag
Hátha így füleshez sikerül hozzáigazítani, és neked is elfogadható minőségű lesz majd a hangzás. Mindenesetre nem egy keverőpult, az tuti. Mint telefon tényleg nagyon szuper.
És ha toljuk fel valamelyik kis "gilisztát, akkor azért veszi lejjebb a hangerőt, hogy a végeredmény ne torzítson. Ez ilyen hülyeség elleni védelem. Mondjuk ez néhány házibulin is jól jönne
Ez a beégés miatti szürkülés szerintem is hülyeség. Valami más miatt szürkül, de hogy miért!? Ne legyen olyan egyhangú. Engem nem zavar, csak érdekel, hogy mi az oka.
-
zodes
aktív tag
válasz vzoltan87 #5874 üzenetére
Fícsőr! Áááá a fülesre állítottam előszőr! Ez volt az első. Azt nem tudtam, hogy a külső hangszóróra is lehet. Mondjuk sok értelmét nem látom.... De ez is egy klassz kis fícsőr!
-
Gabesz87
veterán
Srácok, a rádióban nincsen automatikus csatornakeresés, ill. RDS? Mert nem észleltem, hogy kiírta volna az adó nevét.
-
Bali27
addikt
válasz papeti01 #5855 üzenetére
Beállítások menüben a tárhely kiosztásnál???
Ja Here drive..: ma a lehajtónál tovább haladtam egy faluban--- elég érdekesen akart megfordítani...
Simán megfordulhattam az úton, több leálló is volt, ahova ha beállok, index ki (se záróvonal se semmi) és megfordul.. Erre a Heredrive mindenáron be akart vinni ilyen kis utcákba, és ott egy hatalmas nagy kört leírva akart megfordítani Mondom frankó...Ja meg valamiért amit a fejébe vesz nagyon ragaszkodik hozzá... Amig el nem megyek aról a helyről x km-t addig minden áron az eredeti navigáció szerint akar "terelni"
-
Nimda
addikt
Azért egy CRT megjelenítő más mint egy AMOLED kijelző, de a "beégés" erősen használatfüggő.
Egy kis tananyag:
Az AMOLED kijelzőkben a szubpixelek maguk bocsátanak ki fényt, nincs tehát háttérvilágítás, mint az LCD kijelzők esetében. Ez azzal jár, hogy a fekete felületek egyáltalán nem fogyasztanak energiát, csupán a kivilágított pixeleknek kell akkutöltöttség.A piros, kék és zöld szubpixelek eltérő szerves anyagokból készülnek, karakterisztikáik sok tekintetben különbözőek.
Eleinte azonos fényesség és használat mellett a kék egységek élettartama a legalacsonyabb, fényességükből gyorsabban vesztenek, mint a piros és zöld elemek a PenTile technológiánál.
A Super AMOLED fejlesztése elhozta a fejlesztést, mely piros-zöld illetve piros-kék párok alkotnak egy-egy logikai pixelt, így kímélve a szubpixeleket.
Az elrendezés előnye, hogy azonos névleges felbontás mellett a kék szubpixelek mérete jóval nagyobb lehet, ami sokat javít a képelemek várható élettartamán. A helyzetet tovább javítja, hogy a zöld szubpixelekre az emberi szem sokkal érzékenyebb, mint a piros vagy kék színre, így azok mérete számottevően csökkenthető, a kék elemek mérete pedig ezek rovására is tovább növelhető.
A PenTile típusokkal számos gond volt pár hónap, év elteltével, mivel köznyelven „beégtek”, ami azt jelenti, hogy a kijelző veszített a pixelsűrűségéből, tehát kiégnek a „pixelek”.
A PenTile AMOLED kijelzők nehezebben olvashatóak erős napfényben, mint az LCD-kijelzők. A Super AMOLED ezt a problémát a képernyőrétegek közötti rések csökkentésével igyekszik kiküszöbölni. A PenTile AMOLED kijelzőkben használt szerves anyagok idővel lebomlanak, azonban léteznek már olyan technológiák (Super AMOLED), amelyek ellensúlyozzák a bomlási folyamatot.
Számos tévhit kering még a mai napig is, miszerint:
Az AMOLED az AMOLED technológia, nincsen különbség.
Van, mivel kétféle típus létezik, a PenTile és a Super. A Super egy újabb generáció/fejlesztés, mely számos dologban veri a régebbi típusú PenTile megoldást.
Fél – Egy éven belül beég:
Ez a PenTile féle technológiára igaz, viszont használattól és „kitételtől” függ, hogy a kijelző meddig bírja. A beégés pedig nem azt jelenti, hogy nem kapcsol be soha többé a kijelző és „rajta marad az utoljára megjelenített kép, pixel szín”, hanem veszít a sűrűségéből, ami azt jelenti, hogy nem lesz olyan szép, ahhoz képest, amikor vásároltuk a telefont és először használtuk.
[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
-
papeti01
senior tag
igazából nekem jobb a L730 a német lidl (O2) nem is LTE képes... bezzeg a dojcsetelekom az, ellenben tiltja a voipot, és 4x annyiba kerül a kevesebb szolgáltatás...
szóval éljen a hspda#proudfather
-
Devas
őstag
válasz vzoltan87 #5886 üzenetére
Hát én a kontraszttal kapcsolatban ennyit találtam, de ha komolyabban utánnaszaglászol a dolognak akkor feltétlenül publikáld nekünk légyszíves!
"...Az első 100-150 órában állítsuk a kontrasztot 50%-ra. (Ez az opció a fehér pixelek fényességét változtatja meg.) Ez a lépés különösen fontos, mert a gyári beállítás sok esetben harsány színeket és nagy fényerőt jelent, amely azonban növeli például a logók beégésének veszélyét...
...Ehhez egyébként nincs is túl sok időre szükség, egy kontrasztos kép akár 50 óra alatt nyomot hagyhat maga után..."LED-es monitorok beégés kérdése:
"...LED-es monitoroknál "beéghet" a kép nagy kontraszt különbségű részek hosszú ideig történő megjelenítése esetén? Ha igen, az okozhat helyrehozhatatlan károsodást a monitorban (egyáltalán bármi olyasmit aminek a helyrehozatalához pénzt kell kiadni? )
Egy webes felületet használva dolgozom otthonról, ami sajnos tartalmaz ilyen nagy kontraszt különbségű részeket és az LCD monitornál (tudom, hogy teljesen más az elv csak azért írom, hogy egyértelműbb legyen mire gondolok) a folyadékkristály "bedermedt" fehéren látszódtak a sötét és világos közötti részeken a kontrasztok. Az LCD monitor ezt ugye egy idő után kiheverte, de LED monitorral nem tudom mi lesz a helyzet..."Tudom, ez nesze semmi fogdd meg jól, de mégis van némi utalás a kontraszt különbségre.
Egyébként amikor idejöttem a fórumra, ugyanezen a véleményen voltam mint Te, hogy ha a fekete az sötét és nem feketén világít, akkor nem éghet be... de nem csak a fekete háttér szürkül, hanem a kis szimbólumok is benne, utánna gondoltam erre, hogy talán a kontrasztot hívatott tompítani mielőtt beégne miatta.Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
törölt tag
(#5892) zachary (#5893) Coulson
Akkor képeken a 4G az kamu? Mert engem az tévesztett meg Képeken úgy ábrázolják hogy a térerő ikon mellett van a 4G.
Kíváncsi voltam hogy kártyásként is felenged LTE-re, de akkor úgy néz ki igen.
-
btudos
nagyúr
-
iamdoki
tag
Sziasztok!
Na visszatértem WP-re egy iPhone 5 után, nagy felüdülés ez nekem. Ez a kis "drágaság" eszméletlen jó, üti az i5-öt nálam Ez a zöld szín meg meseszép!
Amúgy ha valaki venne ilyet 2 év gyártói garival, ajánlom a nextelshop-ot, a zöld és a narancs most 60e, a szürke 65e Mátyásba fáj."Because I sad so, that's why..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs