Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Nubia Neo 3 GT 5G - játéktelefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Aktív témák
-
perla
csendes tag
1. Nyilvan arrol van szo, hogy egy hasonlo teljesitmenyu risc proci kevesebb tranzisztorbol all, mint egy cisc vagy vliw stb.
USP-IV - ez 2 USP-III corebol all, az USP-III-ban a logic 11 millio tranzisztor
PA-8800 - ez ugye ket PA-8700-as corebol epul fel +cache, a core-ok 25 millio tranzisztorbol allnak
Tobbirol nem talaltam egyertelmu adatot, ha te talalsz, legyszi ird ide.
2. Nem tudom itt mire gondolsz. Szerintem nagyreszt az hatarozza meg, hogy sikerult-e egy chip, amikor a tranzisztorokat kialakitjak. Logikus modon a nagyobb meretbol nagyobb hibaszazalek adodik, raadasul egy szeletre kisebb szamu chip fer. Ezekbol az kovetkezik, hogy kisebb chipet ugyanolyan technologiaval olcsobb gyartani.
Ja, az x86 processzorok hasonloak, mint a riscek, van egy risc magjuk, meg a hulye korites. Pont a hulye korites az, amit ki kellene dobni. Amugy nem is ertem, hogy ezen miert vitatkozunk. Jozan paraszti esszel: az x86 architecture korlatozas, kereteket, szabalyokat szab. Vajon egy korlatozas nelkul vagy azzal egyutt lehet a gyorsabb procit epiteni? Nyilvan a korlatozas nelkul. Na errol van szo. Az SMT-nek meg CMP-nek nincs koze az x86 vagy nem x86 kerdeshez.
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Assetto Corsa Rally
- Ashes of Creation (MMO)
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPad topik
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Konteó topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7920 Tower Dual Xeon Gold 6132 (28C/56T) 128GB DDR4 2666MHz Workstation
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest