Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- DIGI Mobil
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Srácok használ valaki OTG kábelt? Nexus 7-en működésre bírtam, látja az NTFS-t FAT32-öt is, de itt hiába telepitem fel az XDA-s zip-et nem érzékeli. Ötlet?
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
puszpant
csendes tag
Sziasztok!
1 hete használom a Nexus 4-et, ez az első okostelefonom. Sokáig gondolkodtam, hogy egyáltalán kell-e nekem ilyen jellegű készülék, de már az első hét után határozottan állítom, hogy IGEN, kell. Az nem volt kérdés, hogy Nexus 4 legyen, mert egészen egyszerűen nem tetszett más készülék. A telefon élőben csodaszép, elegáns és bár vásárlás előtt sokat olvastam a fórumot és teszteket, de igazából a használat során jövök rá, hogy milyen tudással rendelkezik.
Szerencsém volt, mert egy ismerősöm megvette nekem Németországban, a Saturnban, amikor 349 euróért adták.Még barátkozunk, de lenne két kérdésem hozzátok:
1. A billentyűzethez nem létezik magyar nyelvű szótár? Mármint amikor gépelek, akkor nem ajánlja fel a magyar szavakat. Használok még egy Samsung táblagépet, de ahhoz tudtam letölteni.
2. Azt ki lehet-e kapcsolni, hogy ne rezegjen az érintőképernyő megnyomásakor? A billentyűzetnél ki tudtam, de ikonokra és minden másra nem lehet ilyen opciót beállítani?Gyári ROM-ot használok, semmi változtatás.
-
FearTomi
őstag
De tudom. Nem támogatja az OTG-t a nexus 4, csak a slimportot...illetve, ha nagyon OTG-t akarsz akkor kell hozzá egy olyan otg kábel aminek 2 kimenete van és kell egy külső aksi, amivel áramot adsz az USB-nek, de így nem látom semmi értelmét.
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
totog
tag
Az a helyzet, hogy akartam sima usb - microusb kábelt venni (tecsó), de drágák voltak, és az olcsó meg ilyen fura megoldás, hogy van ilyen vége is, meg olyan vége is egy plusz toldalékkal. De ismét igaz lett a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve.
Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
Peddy789
őstag
Jah amugy jo a play de ez a narancssarga... Aki kitalalta grat neki
-
atike
nagyúr
A SuperSU (ChainFire) frissülhet a Google Play által? Csak mert az előző telómon (Galaxy W) nem volt megengedett....
-
Peddy789
őstag
Amugy az uj play zene elég fura, hogy hívas közben ugyanúgy megy tovabb, csak a rezgés jelzi a hívast
-
SÖ
addikt
MHL adaptert is támogatja, jóval olcsóbb. Ezen keresztül adsz neki tápot. Kb. 5Tb lát külső hdd. Nem árt egy usb hab és mehet rá minden. Sajnos az N4-ből kihagyták az OTG belső akkuról táplálást. A periféria pl. Optikai egér, pendrive 5V nélkül nem megy ezért nem lát semmit.
[ Szerkesztve ]
-
mcsabi84
senior tag
A legjobb az lenne, ha a a google a saját referenciakészülékeire kitolna mindig android alverziókat, a nagy mobilcégek meg a főbbeket vihetik. És akkor senkit nem érdekelne az, hogy a htc one még nem kapta meg a 4.2-t ezért nem adnak ki nekünk 4,3-at, hanem szépen fokozatosan építenék fel a változatokat és minden 5.-t vihetnék alakítgatni a többiek. Ha nem tudják tartani a tempót, az már az ő bajuk .
-
törölt tag
válasz FearTomi #11867 üzenetére
Mondjuk opcióként betehetnék ezt a színt is. Nem lenne baj, ha leglaább néhány séma közül válogathatnánk. Vicces, hogy elvileg a leginkább testreszabható rendszer, de ahhoz, hogy egy zöld vagy sárga Holo témám legyen, már custom rom kell.
asysoft: Én nem használom olyan gyakran a pdf vagy doc funkciót telefonon, és akkor is csak olvasásra inkább. Igazából az OfficeSuite is tökéletesen megfelelt és tetszett, csak amikor legutóbbi nyaraláskor feltettem egy helyismertetőt pdf-ben és a második oldaltól csak üres lapokat mutatott, akkor váltottam a Quickoffice-ra. Most meg erre a Kingsoft cuccra, mert szebb meg kicsit gyorsabb is
mcsabi84: Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy az eredeti terveket követve lassan átállnak az évi egy főverzióra és további egy-két kisebb frissítésre. Még régebben volt róla szó, talán a 2.2 vagy 2.3 táján, hogy szeretnék kicsit lelassítani a kiadásokat, hogy jobb minőségű szoftvert adjanak ki és a partnerek is jobban tudják implementálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
ForRedGlory
félisten
Nincs kedve valakinek egy Nexus 4 cikket írni logouton? Felajánlom az elkezdett (6 oldal van kész), de sose be nem fejezett cikkem, amihez már csak pár oldalt kellene írni. Aztán mehet ki logout főcikknek közös szerzeményben. Megérdemelné a telefon, de én már nem tudom befejezni, mivel régóta nincs meg. Akit érdekel privátban írjon, de csak komoly érdeklődő legyen és ne olyan, aki csak el akarja olvasni...
[ Szerkesztve ]
-
FearTomi
őstag
válasz mcsabi84 #11873 üzenetére
A hangout-tal kapcsolatban annyit, hogy én úgy látom, hogy működőképes lenne a dolog, ha kész lenne...Az történt, hogy kiadtak egy még fél kész programot, csak azért, hogy a nagyközönség kapjon valami, ha már android nincs. Ezt miért gondolom? Folyamatosan lehet olvasni a híreket, hogy SMS integrálás hamarosan, Voice integrálás, hamarosan...szóval ha ezt úgy adják ki, hogy ezek benne vannak, sokkal nagyobbat üt.
A másik, hogy én nem sajnálom az évi 1 frissítést...gondolj vissza, a 2.1-2.2-2.3-nál én például minden egyes frissítést remegve vártam, de nem azért, mert olyan jó volt, hanem azért, mert féltem attól, hogy valamit megint elcsesznek és még lassabb lesz a készülékem. Ha visszagondolunk a régi és pocsék android verziók között fél év telt el átlagosan. Aztán megállt ez a dolog és a gingerbread után csak 1 évvel később mutatták be a ICS-t és láss csodát egy használható android volt! Ugyan nem volt tökéletes, de ezt fejlesztgették tovább és jött a JB, ami egy ICS update volt. Most eljutottunk arra a szintre, hogy van egy olyan Droid, ami használható újraindulás, fagyás nélkül a mindennapokban és ha úgy gondolják, hogy a köv verzió még nem érett meg a kiadásra és visszalépés lenne, akkor én nagyon örülnék neki, ha maradnának az 1 év / új verzió mellett.
[ Szerkesztve ]
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
korpicschess
veterán
-
trance89
őstag
mindkettőtök rosszul írta, sőt, gyalu képén az xy sorban jól össze vannak kutyulva a dolgok, ez a helyes:
[rawdisplay]
driver=engine
screen_x=1196
screen_y=718
screen_x2=768
screen_y2=1134
screen_xy="1134_768:1196x718/768x1134"a status bar mindig 50px magas, a navbar állítva 96px, fektetve viszont csak 84px, így csak egy kis matematika és kész
a modnak pedig aki törölni szeretné ezt a hozzászólást: a primo már tavaly óta hivatalosan is létezik androidra, nem 1 készülék jelent meg oem igo-s kiszerelésben, április elejétől pedig már a play store-ból is megvásárolható (igaz csak izraeli kivitelben de most nem erről van szó), szóval ez nem warez, úgy meg végképp nem hogy csak a sys.txt bizonyos részét osztjuk meg amivel a felbontás állítható -
forintuser
őstag
Ráadásul hasznosat is írt...
Holnapkészítést vállalok.
-
twine
veterán
válasz FearTomi #11880 üzenetére
"nexusnácik"
Hangoutról, és én még hozzátenném a Google(Androidot)-t is,,ugyanez a véleményem,,,
MIntha valami durva cuccot hozna mostanában nekik az emberük, és szét lennének csúszva
Nem készültek el, nem adták ki,etc...etc....
Vagy egyszerűen csak kicsit megsínylették a vezetőjük leváltását-vagy elment,,vagy tudom is én,,a lényeg hogy más lett az Android góréja.... (kiről, kire,,nekem most ez név szerint nagyon nem megy fejből)[ Szerkesztve ]
-
Bilux
veterán
[ Szerkesztve ]
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
twine
veterán
válasz forintuser #11884 üzenetére
Nem elég hosszú...
És egyáltalán nem a telefonról beszélek -
TomPack
őstag
Mit szóltok az új Opera böngészőhöz?
Nekem nagyon tetszik, sima, gyors görgetés, teljes képernyő, röccenésmentes chromra hajazó effektek, rally mód, már unalmas volt a tíz éves dizájn.
Gyári romosoknak kötelező kipróbálni! -
asysoft
aktív tag
válasz #16820480 #11872 üzenetére
Én is csak olvasásra használom, viszont meglepett a teljesítmény. Valahogy nem erre számítottam. Azóta keresgettem, elvileg a Radaee PDF Reader a leggyorsabb, és bár folyamatos még mindig nem lett, már közel az, így emellett maradok. PPT-t meg DOC-ot jóval ritkábban szoktam olvasni, így az kevésbé sürgető.
Akkumulátor üzemidővel egészen elégedett vagyok, a sok rémhír után rosszabbra számítottam. Az én meglehetősen passzív életmódommal (=2:23 perc kijelző idő 2 nap alatt) 19%-on áll, tegnap reggel vettem le a töltőről.
Viszont a kommunikáció úgy en bloc még mindig furcsán működik. Ugye fél perces várakozásról már írtam ma, push meg kikapcsolt kijelző mellett - legyen szó WLAN vagy mobil hálózati kapcsolatról - nem igazán működik. Ráadásul bekapcsolás után manuálisan frissítettem gmailt, szürkére vált az ikon, nem megy végbe a frissítés, holott tudom, hogy jött levelem, Thunderbird jelzi... -
asysoft
aktív tag
válasz FearTomi #11803 üzenetére
Az általad említett T-mobile hálózati beállításokat el tudnád küldeni? Most tesztelgetem a telefont, 25 perce küldött gtalk üzenet előbb jött meg, e-mail még sehol. Ez így használhatatlan, ha nem tudok vele mit kezdeni, alighanem rövid időn belül lesz egy eladó N4...
Persze mindezt 3G-n, mert Wifiről tudjuk, hogy rossz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Honor 200 Pro 12/512GB Extrákkal, valamint Zöld Honor 200 256 Gb
- iPhone 13 pro 128gb szürke/ kis hibás/87%akku
- APPLE iPhone 12 64 GB Black - 9 hónap garancia
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest