- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xenox
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyig tervezek egy Blu-Ray lejátszót vásárolni, mert van egy full-HD 52"-es LCD-m, és szeretném kihasználni a képességeit. A kérdésem az lenne, hogy melyik típust vegyem. 110-150 e között találtam "olcsóbb" készülékeket, ennél többet nem szánnék rá.
Lehetőleg olyat szeretnék venni, amit nem kell mondjuk 1-2 múlva lecserélni.
A lehetőségek:
Samsung - BD-P1400 119.900 ft
Sony - BDP-S300 119.900 ft
Samsung - BD-P1000 119.900 ftFontos lenne, hogy játssza az írt és újraírt BR lemezeket is, és legyen benne lehetőleg minél több fajta dekóder. Sajnos nem tudok igazán dönteni, mert minden oldalon más-más specifikációt adnak meg a készülékekről. Az egyik azt írja, hogy lejátssza az újraírhatót, a másik azt, hogy nem stb ...
Sajnos az erősítőm nem egy mai darab, de a multi channel-t tudja, ezért szeretném a lejátszóba épített dekódereket hasznélni.
Ha valakinek van már tapasztalata, esetleg készüléktulajdonos, akkor azt kérem ossza meg velem, velünk.
Előre is köszönöm.
-
stophunter2
csendes tag
jó a topik! kb egy, másfél év mire megngedhetem magamnak 1 ilyen cuccost, addig csak gyűjtsétek a sok hasznos infót!
a kéksugár legyen veletek!Stophunter
-
robi0604
őstag
Ezt a topicot szerintem lassan fel lehetne újra hozni, mivel egyre több embert foglalkoztat...
Jelenleg Én pl. vacilálok több termék között.
1. LG BD350V
+ NTFS fájlrendszerű vinyók kezelése
+ Árhoz képest sok szolgáltatás
+ Gyors betöltés
- Bizonyos kódolású MKV-k esetében akadozo DTS hang
- NTFS partíciós eszközről játszott MKV-k esetében nem megjeleníthető minden esetben a felirat
- Tudomásom szerint nincs Master Audio támogatás2. LG BD370
+ Gyors betöltés
- NTFS fájlrendszerű vinyókat nem kezel3. LG BD390
+ Gyors betöltés
+ Hálózati médialejátszás
+ Wifi
- Bizonyos kódolású MKV-k esetében akadozo DTS hang
- NTFS partíciós eszközről játszott MKV-k esetében nem megjeleníthető minden esetben a felirat
- Jelenlegi ár4. Samsung BD-P1600
+ Árhoz képest sok szolgáltatás és kiemelkedő képminőség
+ Gyors betöltésA +/- leírást fórumokról, termékleírásokból és külföldi tesztekből szedtem össze.
Sajnos a P1600-ról kevés infót találtam fórumokban...Gyakorlati tapasztalatok esetlegesen?
Amint megveszem természetesen Én is írok!Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
lajszer
tag
LG BD350V
Nekem ilyenem van! És most akarok hozzá pendrive-ot! Nekem olyan kéne amire simán felmegy egy 8-12 gb-os mkv (16gb-os datatraveler-en gondolodom), de a kérdés hogy NTFS fájlrendszert kezel a lejátszó?
Mert ugye úgy kéne formázni a pendrivot, ahhoz, hogy felmenjen rá egy +4gb-os fájl!Szted?
-
robi0604
őstag
Megvettem a kicsikét...
Az LG BD350V-re esett a választás!
Azért erre, mert jó ár-érték arányúak az LG termékek, viszont a BD370, a BD Live funkción ill. a YouToBe támogatáson kívül semmit (a többi kiszemelthez képest) nem tudott (pl. NTFS támogatás).
A BD390 viszont egy nagyon jó masina, de nem használnám ki jelenleg a plusz funkcióit és nem kevés az árkülönbözet
A Samsungot kilőttem, mert nem kezelte a "+"-os lemezeket.Első benyomások:
Jól helyezhető kis méret és ventillátor nélküli kiszerelés, mely halkabb működést eredményez.
Jól kezeli a formátumokat, viszont nincs wav és flac támogatottsága, ami remélem egy firmware frissítéssel megoldódhat.
Gond nélkül felismeri és kezeli az ntfs fájlrendszerű külső winchesteremet, bár a sok adat miatt néha lassan reagál.
Gyorsan betölti a lemezeket.
Szépen konvertálja az SD anyagokat.
A menü végtelenül egyszerű és jól kezelhető, bár nem értem, hogy miért kell külön kiválasztani a fájl formátumát (video, hang kép), amikor mindegyiket kezeli.
Ha a videoba bemenve zenét szeretnénk lejátszani, nem lát semmit.
Ésszerűbbnek tartottam volna egy listás megjelenítést, melynél kiválasztva a fájlt, simán lejátsza, de ez mindegyik jelenlegi lejátszóra áll.Sajnos nem volt sok időm vele foglalkozni, úgyhogy előljáróba ennyi.
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
lajszer
tag
Hát akkor druszák vagyunk Nekem is ugyan ez a lejátszóm van és eddig nagyon oké! Most veszek 16gb-os pendrive-ot az mkv-filmeknek, de akkor örömmel hallom hogy viszi az NTFS-t, (holott leírásban az van hogy csak FAT). Jó hallani, mert akkor nem kell szétvágni, a filmeket.
Külsö vinyót is felismer ? usb-n?
-
robi0604
őstag
Bocs csak nem voltam gépközelbe...
Egyébként BUÉK!
A adathordozó gyökérkönyvtárába kell bemásolni a fájlt.
Ha bekapcsolod a playert, az beolvassa és kiírja, hogy melyik van jelenleg rajta ill., hogy mivel szeretnéd frissíteni.
Ha frissebb, rányomsz a frissítés gombra és pár perc alatt automatikusan megcsinálja.Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
-zaki-
tag
Sziasztok!
Ki tudnátok próbálni, hogy a BD350V lejátssza-e a H.264-es MP4-et AAC5.1-es hanggal? Vajon a hangot át tudja alakítani DTS-re, hogy megmaradjon az 5.1?
Itt van ilyen videó pl. I Am Legend – 1080p Trailer (120 MB)
Bár van egy olyan érzésem, hogy az ilyen videókat csak PC-n lehet rendesen lejátszani ott ui az AC3Filter-rel át lehet alakítani a hangot Dolby Digital-ba (AC-3) realtime..
Köszi. -
-
-zaki-
tag
Köszi, hogy megnézted. A trailer tutira 5.1-es, mpc-hc+AC3Filter-el pc-n lejátszva jó. Az AAC5.1-es hanggal az a baj, hogy tudtommal nincs olyan erősítő, ami dekódolni tudja, ezért kell realtime átkódolni Dolby Digitalra vagy DTS-re. Csak azért reménykedtem, mert vhol olvastam, hogy a BD350V néhány hangformátumot át tud alakítani DTS-re és úgy továbbítani az erősítőnek..
-
ssolitude
őstag
Tudnátok egy szoftveres Bluray lejátszót ajánlani? Esetleg egy szűrőt, amit a KMPlayernek be tudok adni (kicsit siet a kép a hanghoz)?
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
-zaki-
tag
Ja, sok ilyen filmem van, 1.5-2GB-ot foglal ilyen formátumban egy 720p-s BD rip 5.1-es hanggal. Mkv-kon AC3 vagy DTS hang szokott lenni. Úgy néz ki, egyelőre akkor marad a PC-s lejátszás, csak jó lett volna egy egyszerűbben kezelhető eszköz is, ami mellesleg BD lemezt is lejátszik..
-
sith7
nagyúr
"Csak azért reménykedtem, mert vhol olvastam, hogy a BD350V néhány hangformátumot át tud alakítani DTS-re és úgy továbbítani az erősítőnek.."
Tegnap vettem egy BD 350V - t, és igen van benne egy olyan beállitás a hang menüben, hogy "DTS újrakódolás", azzal egyből DTS General - t irt ki a sima 5.1 - es, nem HD - s Yamaha erősítőm
Annyi még ehhez a lejátszóhoz, hogy ha az mkv filmen 1536 Kbs - os DTS hangsáv van, akkor azzal akad a lejátszás, de ha átkódolod 768 - asra, vagy kiveszed belőle. akkor viszi.
Minden más szépen megy
[ Szerkesztve ]
-
-zaki-
tag
köszi, bár mkv-ben tudtommal nem lehet AAC5.1 hang, csak mov-ban és mp4-ben.. itt van egy ilyen tesztfile, ha van gyors neted és időd..
-
-
sith7
nagyúr
Halk kattogó hang filmlejátszás közben, eredeti blu - ray film esetén
MKV - nél fel kellett hangositani a tv - t, hogy ne halljad...De egy másik fórumon is irtam, ott valaki 390 - est vett, de az elsőt neki is vissza kellett vinni...
Nem volt szerviz, 1 napos volt , "sima" csere volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Parfüm topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Okos Otthon / Smart Home
- ZIDOO médialejátszók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby rádiós topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok