- Milyen okostelefont vegyek?
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Karácsonyi telefonajánló 2024
- Elindult a One UI 7 béta program
- Felminősítettek több Pixel telefont
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
"ujjaink a lehető legkevesebbet vagy egyáltalán ne mozduljanak el a home row-ról (ASDF JKLÉ), amely a nagykönyvben megírt, ideális használati mód lenne"
Gépeléshez talán, játékhoz kevésbé(netezéshez, médiafogyasztáshoz pedig szinte egyáltalán nem), azt a "nagykönyvet" írógépekhez szabták.
Én a magam részéről az időm relative kis részében kell gépeljek pár szónál többet, és szerencsére a vállam is elég széles ahhoz, hogy gyakorlatilag ne kelljen "terpesztenem" egy K10 vagy V6 mellett... amivel valószínűleg nem tartozok a többséghez, de azért vagyunk így elegen... és az se véletlen, hogy az elmúlt 30+ év billentyűzet-használata mellett, gépíró szülő gyerekeként se tanultam meg vakon gépelni - egyszerűen semmi szükségem nem volt rá, és most sincs.
Szóval óvatosan azzal, mit tekintünk "normálisnak"...!
Arról nem beszélve, hogy hiába kompakt a kis 60-65%-os méretű billentyűzet, de az emberek többsége nem szeret billentyűkombót használni arra, amire lehet dedikált billentyűt - persze ésszerű kereteken belül... de a 102-105 gombos billentyűzetekre se véletlenül kerültek fel a multimédia gombok, az hogy azóta javarészt lekerültek onnan, nem annyira annak köszönhető, hogy ne férnének el ott normál méretben, hanem inkább a 12-13"-es kis szubnotik elterjedése miatt, ahol rákényszerülnek a gyártók a kompakt kiosztásra, mert ha akarják, sincs több hely(míg pl az én 15.6"-os Legion-omra már vígan odafér, még ha kicsit zsúfolva is)[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
plömplöm
őstag
200%-os billentyűzet nincs? ahhoz jobban odaférnének ketten, amikor ők installálják a szekvenciát.
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Clorf
tag
Üdv!
Talán valaki tud segíteni abban, hogy ez a bill kiosztást mégis hogyan nevezik, mert sehol sem találtam még gémer/mech.bill.-t aminél a "delete/end/page down" gomb KÖZVETLEN a nyilak felett lenne (bal kezes egeres usernél ezek kellenek játéknál)?
Képtelen vagyok ezt használni már majd egy évtizede és már nem gyártják -.-
https://assets.mmsrg.com/isr/166325/c1/-/pixelboxx-mss-72016711/fee_786_587_png/TRUST-Classicline-magyar-billenty%C5%B1zet-%2820628%29"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
Kansas
addikt
Nem hiszem, hogy ennek lenne külön neve, ez nem annyira szabványos, mint inkább csak egy kényszerű helyspórolási technika volt hogy odaférjen a hatos blokk fölé a három extra funkciógomb. nem is minden gyártónak volt hasonló... emlékeim szerint többnyire budget gyártók használták, mint a te példádban szereplő Trust is.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
copass
veterán
kiváló összefoglaló. ezt úgy beköttetni és kiadni.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Kansas
addikt
Amúgy a cikk remek, sokkal jobb, mint a billentyűs ajánló topik indító posztja, szerintem egyben vagy akár téma szerint darabolva mehetne is a Tudástár-ba...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
<3
-----------------------------------------
(#1) Kansas: "elég széles ahhoz, hogy gyakorlatilag ne kelljen "terpesztenem" egy K10 vagy V6 mellett"
Azért, gondolom, annyira nem széles, hogy az alkarjaid egyforma szögben dőljenek (csal legfeljebb ellentétes irányba), ha pont centerbe rakod magad előtt a billentyűzetet."Szóval óvatosan azzal, mit tekintünk "normálisnak"...!"
A nagykönyv nem a mit tekintünk szubjektíven normálisnak, hanem a nagykönyv.
"Arról nem beszélve, hogy hiába kompakt a kis 60-65%-os méretű billentyűzet, de az emberek többsége nem szeret billentyűkombót használni arra, amire lehet dedikált billentyűt - persze ésszerű kereteken belül..."
Nem csak kompakt darabokról szól az írás, de az objektíven hatékonyabb, hogy ha a lehető legkevesebbet vagy egyáltalán nem mozdulsz el a home row-ról. Nem preferenciákat vitat az írás, csak próbál jobb útra terelni, de ehhez persze gyakorlat kell, nem megy a dolog egyik napról a másikra.
Aki meg nem hajlandó új, később meghálált irányba nyitni, az a régi mentén keres valamit, és ehhez bőséggel kap támpontokat.-----------------------------------------
(#2) plömplöm: Most mér szólod le őket? Nagyon antihekkelnek, ilyenkor legalább négy kéz kell.[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Csandi
őstag
Szia csendes full size billt keresek, magyar gombokkal és világítással, maximum 20 ezerért, köszi!
-
PTM
aktív tag
Redragon K605.
A Yodobashi Akibában láttam élőben, ez még ott is magára vonta a figyelmet. -
Kansas
addikt
Unikornis fehér hollóval kombinálva nem kéne?
Dupla áron már van Keychron, az alatt csak ilyen Redragon és társai, amik nem épp csendesek, valódi kínálat inkább tripla áron van, és ott se feltétlenül kell minden ujjad a számba vételéhez...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Alaaf Pi
senior tag
Fantasztikus lett.
Azt hiszem nekem még várni kell a tökéletes megoldásra:
laptop klavi méret, mechanikus, numpaddel, pg up, dwn a kurzor nyilak felett, azok egy méretüek mindegyik, van helyi menü gomb, és a shift-nek, fn-nek, alt+gr-nek a hatásához külön led van megvilágítani az adott megfelelö karaktereket, amik akkor aktívak. Ja, csendes, taktilis, ISO megoldás.
Optpmechanikus és hall kapcsolókat is lehet taktilisra gyártani, csak nem olyan egyszerü, na meg az egyéni beállítás miatt sok értelme nincs. -
Kansas
addikt
"objektíven hatékonyabb, hogy ha a lehető legkevesebbet vagy egyáltalán nem mozdulsz el a home row-ról"
Hosszú szöveg gépelésekor, semmi más esetben. Ugyanaz vonatkozik a lebegtetett csuklóra is - WASD-hez jobb egy csuklótámaszon pihenő csukló, és erősen gyanítom, hogy CAD-ezéshez, videószerkesztéshez vagy egyéb munkatevékenységhez se a gépelési tartás az ideális."A nagykönyv nem a mit tekintünk szubjektíven normálisnak, hanem a nagykönyv."
De kár is, hogy ilyen nem létezik, csak gépíráshoz(vagy ha van direkten a különböző PC-s használati módokhoz, linkeld plz)... de ahogy mára a mobiltelefonnak csak egy funkciója a telefonálás(nem is feltétlenül mindenkinek az elsődleges), kb. a billentyűzetnek is ugyanez a viszonya a hosszú szövegek gépelésével."ha pont centerbe rakod magad előtt a billentyűzetet"
Nem rakom pont centerbe a billentyűzetet, többnyire olyan helyzetben van, hogy a bal alkarom egyenes helyzetéhez a WASD/ASDF passzol, a jobbhoz pedig az egér. Nem 10 ujjal gépelek, hanem inkább 6-7-tel, így nem különösebben gond, ha gépeléskor a jobb kézfejem szöget zár be a billentyűzet vonalával(nem facsarom ki a jobb csuklóm, annak nem lenne jó vége). Ha tudom, hogy hoszabb szöveget fogok bevinni, akkor valamelyest(~5 centivel) inkább középre húzom a billentyűzetet.
Tudom, hogy ez gépeléshez szuboptimális(legalább is a "nagykönyvi" gépelési tartáshoz képest), de minden máshoz viszont sokkal kényelmesebb.Visszatérve a "nagykönyvhöz"... Azt se felejtsük el, hogy attól is függ, milyen nyelven gépel az ember - a billentyűzet szabvány kiosztása, úgy az ANSI, mint az ISO, az angol nyelv gyakorisági statisztikái alapján van kialakítva, az összes többi nyelvi kiosztás annak egy erősen szuboptimális módosulata/kiterjesztése. Aki sokat gépel az angoltól eltérő nyelven, annak, - fogalmazzunk úgy - más gombok kopnak jobban a billentyűzetén...
[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
senior tag
"Visszatérve a "nagykönyvhöz"... Azt se felejtsük el, hogy attól is függ, milyen nyelven gépel az ember - a billentyűzet szabvány kiosztása, úgy az ANSI, mint az ISO, az angol nyelv gyakorisági statisztikái alapján van kialakítva, az összes többi nyelvi kiosztás annak egy erősen szuboptimális módosulata/kiterjesztése. Aki sokat gépel az angoltól eltérő nyelven, annak, - fogalmazzunk úgy - más gombok kopnak jobban a billentyűzetén..."
Ezt kiemelném, mert fontos. És fokozom saját magammal, nekem a német klavi az ideális, angol rendszernyelvvel, és így magyarul írni. (Mínusz hosszú ö és ü). Ez megint nem ad nagykönyvi megoldást. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Hosszú szöveg gépelésekor, semmi más esetben."
Nem csak szöveg gépelésekor, hanem bármilyen munkánál előny, ha minden közvetlenül a nyugalmi állapotban lévő ujjaid körül van. Fiziológiailag is szerencsésebb, és gyorsabb is.
Az meg teljesen evidencia, hogy nem játékról beszélünk (de amúgy ott is az a cél, hogy minél kevesebb ujj-/kézmozgás legyen, csak legfeljebb nem a home row-nál, hanem az alapbindjaid körül).
"Ugyanaz vonatkozik a lebegtetett csuklóra is - WASD-hez jobb egy csuklótámaszon pihenő csukló"
Ez benne van a játszós oldalon, és nem csak lebetegedett csuklóra igaz.
"Aki sokat gépel az angoltól eltérő nyelven, annak, - fogalmazzunk úgy - más gombok kopnak jobban a billentyűzetén..."
Elég sokat gépelek magyarul (is), napi rendszerességgel, a minimum tizenpárezer karakter megvan, szóval elhiheted, hogy tudom. Ebből élek.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az első oldalon szerepel a 96 százalékos/Compact 1800 kivitel, Keychronnál még magyar is van belőle (V5 Max).
-
-
PTM
aktív tag
Ez egyébként tényleg egy komoly cikk.
Engem messze nem foglalkoztat ez a téma ilyen mélységben, de adott részeket majd elolvasok belőle. -
Kansas
addikt
válasz Synthwave #18 üzenetére
"Nem csak szöveg gépelésekor, hanem bármilyen munkánál előny, ha minden közvetlenül a nyugalmi állapotban lévő ujjaid körül van. Fiziológiailag is szerencsésebb, és gyorsabb is."
Épp azt mondom, hogy a "nagykönyvi" tartás az nem bármilyen munkára alkalmazható.
Csak szövegbevitelre - ha már egerészni kell mellette akkor durván szuboptimális, a numpadot se nagyon veszi számításba, se semmi egyéb perifériát, amit esetleg közben használni szeretnél. Gépíróknak lett kifejlesztve.
Értem én, hogy te sokat gépelsz, de más meg nem, és nekik nem ugyanaz az optimális.
Nekem első sorban az NKRO miatt kell mechanikus billentyűzet, amúgy a scissoros régi ThinkPad billentyűzet gépelési érzetét részesíteném előnyben(persze full size preferenciával)... a Cherry Stream hasonló még - ha lenne magyar kiosztással, NKRO-val, instant get lenne...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
proci985
MODERÁTOR
Egy TL;DR figyelmeztetés nem ártott volna .
Komolyra fordítva: Kevés ennyire teljes guidet olvastam a neten. Köszönöm.
---
Munkatárssal beszélgettünk és megint felmerült a "MS Natergo x Cherry Brown/Red", viszont en par eve leragadtam a Cherry MX Redeknel (Steelseries 6Gv2 red + Corsair K95 RGB).
ahogy neztem elegge megvaltoztak a kapcsolok azota, es nem mindig az elonyukre.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
SaGa59
őstag
Gépeléshez is jobb a letámasztott csukló. Nekem ilyen a billencsem, saját tervezés és gyártás, a kezemhez méretezve, mechanikus, klasszikus Cherry brown. A kiosztása is teljesen át lett alakítva, mert rengeteg magyar nyelvű irodalmi szöveget írok és javítgatok, így a magyar szövegekben leggyakoribb betűk vannak a mutató és középső ujjak alatt, az egymást gyakran követők egyike az egyik a másik a másik kéz alatt, stb… Azért álltam neki billentyűzetet tervezni, mert már fájt a bal kisujjam a ctrl+a, c, v, és egyéb kombinációk nyomkodásától. Most a ctrl a hüvelykujjam alatt van, a kisujjamnál meg csupa olyan billentyű, ami normál szövegek gépelésekor csak ritkán kerül elő.
Vakon gépelek és tényleg nem mozdul el a kezem a csuklótámaszról.
Játék közben sem, ahhoz másik „rétege” van a billentyűzetnek, átvariálva a gombokat a bal kézre a szokásos irányítókat. Alapból a kedvenc, sok billentyűt használó játékaimhoz használtakat (az a kiosztás nem szerepel a képen). De bármikor tudok további rétegeket definiálni hozzá, amiket egy gombnyomásra lehet aktiválni. A numpad is úgy éled a jobb kezem alatt, amikor úgy akarom. Addig számok pl nincsenek is a billentyűzetemen.[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát, legrosszabb esetben, ha nem jön be, akkor veszel bele valamit, amiről tudod, hogy baba lesz, a gyáriakat meg kiárulod aprón, és akkor teljesen/részlegesen visszajön az, amit az újakra költöttél.
----------------------------------------------------------------------------
(#22) Kansas: "Csak szövegbevitelre - ha már egerészni kell mellette akkor durván szuboptimális, a numpadot se nagyon veszi számításba, se semmi egyéb perifériát, amit esetleg közben használni szeretnél. Gépíróknak lett kifejlesztve."
Csak nem olvasod el figyelmesen a cikket. Ezek mind benne vannak. Na jó, az egérhez csak az egérfunkciók kiszervezésének lehetősége, képaláírásként, a második oldalon.
num pad alternatíva, home row megtartásával:
A cikk legelső oldalán van kevésbé komplikált kép.
Amúgy egyébként igen, hatékony munkához az is cél, hogy a lehető legkevesebbet egerésszen az ember. Nyilván van olyan is, hogy ez szimplán nem megoldható, de ettől még ugyanúgy gyorsabb, ha minden pár milliméteres ujjmozdulatra van, nem kell össze-vissza nyúlkálni a nem egeret terelő kézzel (vagy épp elengedni az egeret, hogy valamit megnyomj). A leírtakat kontextusba is kell helyezni, de ez már az olvasó dolga.
----------------------------------------------------------------------------
(#23) proci985: Köszi, yw.
"ahogy neztem elegge megvaltoztak a kapcsolok azota, es nem mindig az elonyukre."
Az értelmes halmazban csak az előnyükre.
Nagyságrendekkel nagyobb választék, korrekt gyári kenések, újító ötletek. Kánaán van, még a csak pár évvel ezelőtti állapotokhoz képest is.----------------------------------------------------------------------------
(#21) PTM: Thx neked is.
[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
Ez tévedés. A billentyűzet kiosztása az írógépről öröklődött, ott pedig az volt a cél, hogy minél kevésbé akadjanak össze egymással a betűket hordozó közeli karok, emiatt a lehető legkevésbé hatékonyra tervezték, mert ha túl gyorsan ütötték volna az egymáshoz közeli billentyűket a gépírók, folyamatosan válogathatták volna szét a karokat. Vagyis direkt kifejezetten kényelmetlen használatra angol nyelven, hogy a szokásos szövegekben egymást követő karakterek a lehető legtávolabbra kerüljenek egymástól. A magyar kiosztás meg a német írógép kiosztás alapján lett összerakva, amit az angolból vezettek le anno.
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
ViZion
félisten
cecchhhh, erre persze van idő, billencsel szuttyogni, a kocsma meg üres!
Gratula a cikkhez! billencs topik összefoglalóba linkeljed. Aki elolvassa, annak van write joga. Én töröltem magam, mert 6 oldal után már csak a képeket nézegettemBillentyűzettel szöszölni... hehh...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
HThomas
senior tag
Ezeknél a kompakt és egyéb spéci billenytűzeteknél nem probléma az, hogy megszokja az ember, és utána pl munkahelyen egy másik géphez átülve csak kínlódik, mert nem esik kézre semmi? Én már a viszonylag egyszerű ANSI/ISO váltást is utáltam, amikor váltogatnom kellett őket.
-
ViZion
félisten
De, probléma. Már beszéltem magammal, h kell egy c1800 a melóba.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Egon
nagyúr
Nem csalódtam a cikkíróban: hasznos infók, elrontva jó sok szubjektívummal...
A kedvencem a királyi többes..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Reggie0
félisten
Szerintem meg mindig a buckling spring a legjobb. Valahogy jobban bejon, mint az MX blue/green.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem nem para, max. egy 10-15 perces visszaszokás kellhet (legalábbis nekem ennyi kő, mikor Arisuról visszamegyek valmiért valahol egyenes gomberdőre, és ott is leginkább csak amiatt, mert a spacebart akarom ütni jobb hüvelyujjal backspace-nek), bár ha sok meló van így, akkor érdemes megpróbálni venni/vetetni egy jót bentre is.
-----------------------------------------------------------------------------
(#28) ViZion: Köszi.
Ha rajtam múlik, a kocsma üresen is marad.[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az én kedvencem az alapos, értelmező olvasásra való képtelenség, és a lapcsalád szerkesztői között általános írási direktívával történő előhozakodás, 22 éves reggel, plusz 24k hozzászólás után.
De nem baj, hoztad az elvárt, mindent is megszakértő szintet.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
Szerintem jó. Én azt hittem a harmadik is elkezdi majd nyomkodni.
Én nem misztifikáltam túl ezt a mechanikus billentyűzet témát. Van egy keychron k2-m, nem hot swappable, nem rgb-s, nem zsíróztam rajta semmit. Sima brown switches, kivettem a dobozából, használom és jó.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
anulu
félisten
többszörösen próbáltam meggyőzni magam, hogy jó lenne nekem egy ilyen mechanikus csoda (szigorúan 100%-os!), párat meg is néztem, nyomkodtam, de valahogy az összes után kész felüdülés volt hazajönni és beülni az ASUS Cerberus-om elé...
nagyon nem az én világom.
maga a cikk viszont nagyon tetszett, öröm volt olvasni, gratula!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
addikt
Alapos, jól kivesézett cikk, de engem már szerencsére nem érint, remélem jó hosszú ideig. Tavaly, pont egy éve, elég sokat nyűglődtem a topikjában, hogy kellene egy jó, mechanikus, kizárólag magyar kiosztású cucc, alapvetően játékra, de ahogy a cikkben is említve vagyon, ez a kikötés, eléggé beszűkítette a lehetőségeket.
Azután, egy fekete pénteki akcióban, szembe jött ez az Asus-os cucc [link] , igencsak baráti áron, így a dilemma megoldódott.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Érdemes volna ellátogatnod az Alza kiállítótermébe, hátha van kirakva egy Keychron V5 Max vagy V6 Max. A legtöbb helyen csörgő-zörgő géymer vackokat lehet csak megtapodni.
Köszi.
-----------------------------------------------------------------------
(#40) HThomas és (#41) zodo: Nektek is.
-----------------------------------------------------------------------
(#37) maximilian4: "Én nem misztifikáltam túl ezt a mechanikus billentyűzet témát."Én se. Szigorúan a tárgyilagosság vezet.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Nemtom, nekem ezek a Keychron-ok egész bejövősek, értelmes áron, van egy patent V6 Max-om(knob-os), és egy kissé leteázott(szerencsére csak a LED-ek látták kárát) K10Pro-m, mindkettő piros switchekkel, mindkettő nagyon tetszik - mondjuk a Redragon-szintűektől egész biztos elvették a kedvem egy életre, akkor már inkább egy ollós-gumiharangos Lenovo vagy Logi...
Ezzel együtt az is biztos, hogy a Keychron feletti szint erősen diminishing returns nekem, top-end tuti nem nekem való, nem feltétlenül tudnám értékelni, amivel azok többet tudnak, nem utolsó sorban mert kevés a 100%-os kiszerelés azok közt...[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"akkor már inkább egy ollós-gumiharangos Lenovo vagy Logi.."
Vagy egy Keychron. Már nekik is van ollós a B-szériával. : >
Esetleg Cherry, de eh, abból csak a vintage mecha vonal a liebling.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Érdemes volna megtuszkolnod egy Gateron Melodic-ot, vagy még inkább valamelyik szupertaktilis Zeal Clickiez-t. Az utóbbit lehetőleg üreges műanyagházban, a maximális hatás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Csóringer southpaw: TKL + balra kicsapott numpad. Ja és akkor lehet ISO HU is.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
tatu9
tag
Korrekt cikk lett.
A jóféle kategóriájú silent kapcsolók közé bekerülhetne a TTC Frozen, meg a Bluish white is. Kicsit méltatlanul mellőzted őket.“TRUST. PRAY. OBEY”
-
Oposszum
tag
Gratula a cikk írónak! Szép munka, köszönjük.
-
Kansas
addikt
válasz Synthwave #44 üzenetére
Köszi a tipppet, megnéztem a B-series-t, de azt hiszem, kihagyom: nem állhatom a "szigetes" kialakítást, elég baj nekem, hogy a céges Latitude-on(meg előző munkahelyen a Thinkpad-okon) is az van, ha elférne egyszerre az asztalon, a lapost is a V6 Max-ról hajtanám, lehet ki is próbálom hogy elférek-e csak 2 kijelzőn, vagy mindenképp kell a laposé is...
Esetleg jófajta optikaira van tipped LP vonalon? K5-öt vagy K5 SE-t kipróbálnám, ha nem ilyen profilú capekkel járna, hanem a Cherry Stream-hez hasonlóval(pl a Razer Deathstalker).[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Ez így tényleg végre egy jó összefoglalója a témának. Ami külön plusz pont, hogy nem a hobbista szakzsargon van erőltetve, hanem a frissen érkezők számára is emészthető lett... Az elején kicsit tartottam tőle, hogy ez lesz, de szerencsére nem.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest