Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz baluka #4813 üzenetére

    Természetesen én sem vagyok mindent tudó, nem is gondolom ezt magamról, de tény, hogy régóta benne vagyok, érdekel is és szívesen segítek a felhasználóknak, hogy ne kerüljenek bajba. :)
    Nyilván a kereskedelem egy küzdelem, és sajnos sokan vannak akik bevetnek nem tisztességes eszközöket is a nagyobb forgalom érdekében. Azt bizton állíthatom, hogy a legnívósabb hazai ebike kereskedők nem ajánlanak tuningot, nem véletlenül. Shimano és Bosch esetében egész Európára kiterjedő garancia van, tehát a számlád ellenében bárhol tudják neked intézni a garanciát, persze ez járhat némi kezelési költséggel ha máshol garanciáztatsz mint ahol vetted, de elenyésző összeg az alkatrész árához képest. Szerintem az sem mindegy, hogy ha veszel egy bringát, azt viszonylag közel lehet majd esetleg garanciáztatni vagy mehetsz külföldre. Ha a hazai hivatalos utat választod egy tuningolt géppel, szinte biztos, hogy lukra futsz. Most, hogy ezek a kereskedők azt hogyan intézik neked, ha gond van, számomra kérdés. Mert az biztos, hogy a kereskedőnek sem cserélnek gariban tuningolt motort/akkut. Veheti meg saját kontóra, rosszabb esetben előkotor valami bontott alkatrészt. A kereskedő abban bízik, hogy úgy is keveset fog futni a bringa, mire kijön a gond, már nincs gari, mossa kezeit. A legtöbb ebike felhasználó koca bringás, a garanciális idő alatt alig megy bele 1-2 ezer km, persze vannak kivételek, de a többség nem megy sokat. Én fázok ezektől a nem hivatalos ügyektől és úgy gondolom, hogy arról joga van tudnia a felhasználónak, hogy a tuning mit okozhat a bringában. Egyrészt, hogy a hivatalos garancia nem fog élni, csak a kereskedő általi, ami akár meg is szűnhet, nem ugyan az a kategória mint a gyártói, ha a bolt becsődöl, nem lesz garanciád, másrészt meg jelentősen csökkentheti az élettartamot, főleg az újabb motorok esetén. Én is azt gondolom amúgy, hogy tuning esetében jobban jár az ember a bafang rendszerével vagy egy régebbi bosch gen2-vel, ami javítható.

    És még valami, a Bosch és a Shimano is szokott méltányos lenni, gariból kifutott termékekre is szoktak adni garit jófejségből, vagy esetleg jelentősen barátibb áron kapod a csere alkatrészt. Erre viszont esély sem lesz ha tuningolt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák