67 wattos gyorstöltés és Leica kamerák a Xiaomi kagylóján?

Megkérdőjelezhető hitelességű fotó és valós hitelesítési adatok a Mix Flipről.

Valószínűleg egy évnél is hosszabb idő eltelt azóta, hogy a Xiaomi Mix Flipként emlegetett kagylótelefonról felröppentek az első hírek az interneten. A készülék egyre közelebb a startjához, létezését már modellszám és a kínai 3C hatóság kiosztott engedélyei is bizonyítják. Ezek szerint a 2405CPX3DC modellszám alatt rejtőző okostelefon 67 wattos töltésre lesz képes, ami a Xiaomi palettáján átlagos középértéknek, de a kagylótelefonok által elért 25-30-45 wattos értékek felett kifejezetten gyorsnak számít.

A Mix Flipre kiállított engedélyek a kínai hatóságoktólA Mix Flipre kiállított engedélyek a kínai hatóságoktól A Mix Flipre kiállított engedélyek a kínai hatóságoktól (forrás: Weibo) [+]

A telefonról kiszivárgott egy fénykép is, ennek hitelessége viszont kérdőjeles, mert ugyan a korábbi renderekre nagyon hasonlít, de a kameraszigetnek és a külső kijelzőnek helyt adó fedlap és a keret találkozásánál szerkesztettnek tűnik.

A Kínából származó információk alapján két OmniVision szenzorral dolgozik majd a Xiaomi kagylótelefonja, de az ultraszéles helyett a másodlagos szenzor egy teleobjektív lesz. A főkamera egy optikailag stabilizált, 50 megapixeles OV50E szenzort használhat, a másodlagos kamera pedig egy 60 megapixeles, kétszeres optikai nagyítást lehetővé tevő OV60A szenzor lehet, ami felbontását felhasználva a négyszeres veszteségmentes nagyítást is lehetővé teheti. Természetesen a Leica márkajelzés felkerülhet a Xiaomi Flip telefonjának kamerái mellé is.

Megkérdőjelezhető hitelességű fotó a Xiaomi Mix Flip készülékről
Megkérdőjelezhető hitelességű fotó a Xiaomi Mix Flip készülékről (forrás: Innogyan) [+]

A rendkívül vékonynak várt készülék elvileg a friss Snapdragon csúcslapkát használja majd, 5G-képes lesz, viszont műholdas kommunikációra nem lesz képes. A kínai árazás 5999 jüan lesz várhatóan, ez 297 590 forint mai árfolyamon, ennél várhatóan valamivel drágábban nyit majd Európában a mobil.

Előzmények

Hirdetés