Infravörös kamerákkal vagánykodik az Umidigi

Az előlapra is került az éjszakai arcfelismeréshez, és a hátlapra is fotózáshoz.

Az infravörös és éjjellátó kamerák nem teljesen újkeletű extrák a mobiltelefonokon, de általában az infravörös szenzort arcfelismeréshez csak a csúcskategóriás készülékekben, az éjjellátó infravörös egységeket pedig a megerősített, terepen történő használatra szánt strapamobilokban láthattunk eddig. A kínai másodligás Umidigi most egy átlagos okostelefonba épített mindkettőből, a ma bejelentett Umidigi G6 5G ugyanis rendelkezik infravörös LED-del és 2 megapixeles infravörös kamerával az előlapon a sötétben történő arcfelismeréshez, illetve egy 5 megapixeles infravörös kamerával a hátlapon esti fotók készítéséhez.

(forrás: Umidigi) [+]

A készülékház 163,9 x 75,3 x 8,3 milliméter, vagyis szokásos középkategóriás méret, a beépített kijelző 6,57 hüvelykes LCD 720 x 1616 pixellel és 90 Hz-es frissítéssel. A készülékházban a friss MediaTek Dimensity 6100+ dolgozik 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel, melyet nem lehet bővíteni. A két SIM kártya viszont LTE és 5G hálózatokon is kommunikálhat, a készülék támogatja a b20-as sávot, és van beépített NFC is, szóval valószínűsíthető, hogy nem csak ázsiai értékesítést tervez a gyártó.


(forrás: Umidigi) [+]

Van 3,5 mm-es csatlakozó és FM-rádió, az 5000 mAh-s telepet USB-C porton keresztül lehet feltölteni, és van az említett infravörös kamerákon kívül egy 8 megapixeles az előlapon és egy 50 megapixeles a hátlapon. Megjelenését tekintve leginkább egy iPhone és Redmi keverékére hasonlít az eszköz, érdekessége lehet még, hogy a keret bal oldalán elhelyeztek egy funkciógombot (Express Key), amire a felhasználó állíthat be parancsot. Android 13-as rendszerrel kerül piacra a telefon, de az árát egyelőre nem közölték.


(forrás: Umidigi) [+]

Előzmények

Hirdetés