- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
én nem pénzügyi programokat fejlesztek(és gondolom az első 3 neked ezért kell), így csak az utóbbi 2 kell (amire persze a legkisebb hangsúlyt fektetnek a felsőoktatásban, pedig ezek szinte mindegyik programban előjönnek, az előbbi 3 meg pl csak speciális programoknál.
"ugye manapsag kb. 400 bruttoval el lehet kezdeni frissen vegzettkent"
magyarországon... mert itt ugye még mindig megvan a begyepesedés, hogy diploma = húdetud, nincs diploma = senki. Bár vannak már itt is felvilágosult helyek, ahol leszarják hogy van diploma vagy nincs, beszélgetés, aztán teszt van. Nyugaton gondolom már jóval jellemzőbb az hogy inkább egy teszt dönt mint egy papír(fizetésnél és felvételnél egyaránt)... -
Sanyix
őstag
Csak sajnos egyik való életben előforduló sallang sem tartozik a felsőoktatás tantervébe.
Amúgy a programozás nem egyszerű dolog, max te hiszed. Jól programozni nem egyszerű, és 5 év SEM elég rá. De nem is a profi programozó képzése a cél, mert az kivitelezhetetlen lenne ekkora méretekben. De még a csak elfogadható programozó képzésnél is gondok akadnak, és ez a baj.
-
Sanyix
őstag
mikromakrojószág (köze nincs az informatikához), fél év alatt oop programozás gyakorlatból eljutni addig hogy végre egy objektumból példányt összehozzunk, és megismerjük a származtatás csodáját
(erre még bejártam, mert tanulni rá úgy se kell, ergo 0 erőkifejtéssel lazán megcsinálok egy átmenő jegyet, hátha egyszer jó lesz valamire, de tény hogy ez nem haladás ez szánalmas vergődés),
villamosságtan(erős áramú, erőművi váltakozóáramú áramkörökkel, hogy a lehető legtávolabb álljon a számítógép gyenge, egyenáramú logikai áramköreitől), analízis, deriválás integrálás stb (hagyjuk az alapozás bullshiteket hogy: "lehet egy program amiben ezeket kell használni", mert lehet hogy fehérjeelemző programot kell csinálni, vagy egy vegyi elemző programot amihez biológia meg kémia kell(vagy tetszés szerint lehet keverni a dolgokat az összes létező tudományággal, alkalmazási területtel), nem analízis, és ilyen "alapozás" alapon akkor minden létező tudomány legyen kötelező, mert lehet bármelyik tudományhoz programot írni. Mellesleg a tanított dolgokat bizony általános programozásnál sehol sem használják, márpedig általános programozást kell tanulni, majd a munka/érdeklődési kör szerint specializálódni.).
Nagyjából a fősulis matekból a mátrixok, és a logikai kifejezések téma volt az ami használható általános programozásban.
Arról nem is beszélve hogy a programozás elméletet tanító nagydoktor tanárúr akkora marhaságokat mondott programozásból, hogy egy munkahelyen páros lábban rúgnák ki, de legalább is jól beégne.Mit vártam volna helyette? szakmaibb képzést, kevesebb "töltsük ki valamivel a 3,5 évet mer az időért kapjuk a pénzt az állambácsitól, ezért szedjük össze a meglévő tanárokat tanítsanak amit tudnak, új szakmai tanítóerőt felvenni drága" mentalitás, vagy legalábbis a tölteléktantárgyak kevésbé komolyanvétele (mert azt várták volna el, hogy hetekig tanuljunk egy jó kemény vizsgára, ami nálam nem járja ha tölteléktantárgyról van szó, ugyanis engem csak a lényeg érdekel, nem is tudom komolyan venni az ilyen "legyenmercsakúgy" tantárgyakat).
Röviden informatika szakon informatikus képzést váram, és nem matematikus, villamosmérnök, és NAGYON mellékesen informatikus képzést, merthogy ezt kaptam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged