Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
traktorgumi #9829 üzenetére
Azzal hasítani fog már
-
HalasKYO
aktív tag
válasz
traktorgumi #9824 üzenetére
Heló!
Korábban építettem egy Atom alaőú 10 sata portos NAS-t
Asrock A330GC lap + Higpoint 1820 as "raid" (szoft) kártya.
Szépen ment, volt rajta egy időben RAID 5 (linux mdadm)
Openmediavaultot használok, nekem bevált.
Most simán vinyónként lógnak rajta a vinyók, nincs raid, PCI limites így is hálónÁt akarom építeni egy jövőálló cuccra.
Amit vettem (még sajna nem érkezett meg)
Supermicro x8dtli-3f
6 db Sata és 8 db sas port (sata ként fogom használni)
most egy E-s 80 Wos négy magos xeon van benne 24GB ECC rammal.
rendeltem bele 2db L es 40W os szintén 4 magos (kicsit alacsonyabb clock) procit hamár lúd.Openmediavaultnál maradnék.
ZFS t szeretnék (OMV támogatja)
A SAS portokra dugnék 8 db 4Tb os vinyót valószínűleg WD RED lesz és RaidZ2.
Lenne még a gépben sata porton valami a rendszernek és valószínűleg erre menne a torrent is, és később szekvenciálisan másolnám át a tömbre.Főként backup lenne , nem menne mindig, És később lehet kap olcsó SFP+ hálókarit és egy microtik routert (10Gb es NIC miatt) hogy a munkagépről lehessen szépen pakolászni.
Főleg 3d-s dolgokat csinálok, nem vészes a fájlméret, nem videószerkesztés.
Használ itt valaki ZFS-t ?
Kell valamit állítanom a lap raid-en (IT mód ? kell e flashelni stb?) Vagy ha nem teszem raid-be akkor már kezeli szépen a ZFS?
Ha jól tudom permanensnek kell lennie a raidkártyának, hogy ZFS el szépen működjön, különben nem okés.
Válaszotokat előre is kösznöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest