- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Íme az új Android Auto!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunyaMacs
aktív tag
Nem annyira célszerű Excelt használni adatbázis célokra, viszont szerintem teljesen megoldható. Viszont előtte nem árt, ha letisztázod azt a nagykerrel, hogy használhatod-e az ő rendszerüket erre célra, hogy később ne legyen probléma belőle.
Azt nem tudom, hogy mennyire kell automatizáltnak lennie a folyamatnak, viszont én úgy oldanám meg, hogy van egy oldal, ami a nagykertől való lekérésért felel. Ezen a php timeout megfelelőre állítva, és a végeredményt egy helyi fájlba mentené el pl. timestamp alapján. Ezt lehetne automatikusan futtatni Windowson task-ként, Linuxon cron-nal, persze megfelelő gyakorisággal.
Az Excelnek lenne egy másik oldal, ahol dinamikusan a legutóljára letöltött adatokat kapná meg.
Néhány link, ami segíthet:
PHP POST kérés
Windowson PHP CLI futtatás -
SunyaMacs
aktív tag
válasz
pelyib #19898 üzenetére
Ez valamiért pont elkerülte a figyelmemet, megpróbáltam a controllerből állítani, de mivel a session class előtte töltődik be, ezért nincs sok haszna.
A megoldás az lett, hogy a natív setcookie()-val írtam felül, (előtte a$this->input->set_cookie()
-val próbáltam)setcookie(
$this->config->item("sess_cookie_name"),
$this->session->session_id,
time() + 30*24*60*60,
$this->config->item("cookie_path"),
$this->config->item("cookie_domain"),
$this->config->item("cookie_secure"),
$this->config->item("cookie_httponly")
);
Így a konfig beállításaival írja felül a session sütit. A HTTP headerben így is 2x van Set-Cookie field, viszont a másodikban már benne van a lejárat, és a böngésző ezt veszi figyelembe. -
SunyaMacs
aktív tag
válasz
instantwater #19896 üzenetére
Igen ezt tudom, ezért is szeretném használni. Alapból PHP-ban a session cookie-nak 0 lejárat van beállítva, vagyis a böngésző bezárásakor törlődik. Natúr PHP projektben már megoldottam úgy a megjegyzést, hogy felülírtam a session sütit módosított lejárattal, és működött. Itt sikerült valahogy megcsinálnom azt, hogy a HTTP header-ben 2 megegyező Set-Cookie field legyen..
Még azért megpróbálok valami egyszerű megoldást találni rá, vagy valami sajátot kell írnom hozzá. -
SunyaMacs
aktív tag
Sziasztok! Használ itt valaki CodeIgniter-t?
Ti oldanátok meg az accountba való belépés megmaradását az alap CI session library-t felhasználva? A neten(StackOverflow) találtam már olyan "megoldást" is, hogy a user email címét cookie-ba tárolja el -
SunyaMacs
aktív tag
válasz
Pulsar #19879 üzenetére
Mint ahogy Agostino(#19878) írta, a lekérés eredményében a kiválasztás oszlopneve más lesz, mint az eredeti oszlop neve, így ha assoc-ba van fetch-elve, az oszlop index-e is más lesz.
AS
használata nélkül talán így lehetne még elérni:$row[0]
, vagy ha a row indexe megegyezik a teljes kiválasztással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB M.2 + 1TB M.2
- GF63 Thin 11UD 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest