- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobilhasználat külföldön
- Apple Watch
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunyaMacs
aktív tag
Nem annyira célszerű Excelt használni adatbázis célokra, viszont szerintem teljesen megoldható. Viszont előtte nem árt, ha letisztázod azt a nagykerrel, hogy használhatod-e az ő rendszerüket erre célra, hogy később ne legyen probléma belőle.
Azt nem tudom, hogy mennyire kell automatizáltnak lennie a folyamatnak, viszont én úgy oldanám meg, hogy van egy oldal, ami a nagykertől való lekérésért felel. Ezen a php timeout megfelelőre állítva, és a végeredményt egy helyi fájlba mentené el pl. timestamp alapján. Ezt lehetne automatikusan futtatni Windowson task-ként, Linuxon cron-nal, persze megfelelő gyakorisággal.
Az Excelnek lenne egy másik oldal, ahol dinamikusan a legutóljára letöltött adatokat kapná meg.
Néhány link, ami segíthet:
PHP POST kérés
Windowson PHP CLI futtatás -
SunyaMacs
aktív tag
válasz
pelyib #19898 üzenetére
Ez valamiért pont elkerülte a figyelmemet, megpróbáltam a controllerből állítani, de mivel a session class előtte töltődik be, ezért nincs sok haszna.
A megoldás az lett, hogy a natív setcookie()-val írtam felül, (előtte a$this->input->set_cookie()
-val próbáltam)setcookie(
$this->config->item("sess_cookie_name"),
$this->session->session_id,
time() + 30*24*60*60,
$this->config->item("cookie_path"),
$this->config->item("cookie_domain"),
$this->config->item("cookie_secure"),
$this->config->item("cookie_httponly")
);
Így a konfig beállításaival írja felül a session sütit. A HTTP headerben így is 2x van Set-Cookie field, viszont a másodikban már benne van a lejárat, és a böngésző ezt veszi figyelembe. -
SunyaMacs
aktív tag
válasz
instantwater #19896 üzenetére
Igen ezt tudom, ezért is szeretném használni. Alapból PHP-ban a session cookie-nak 0 lejárat van beállítva, vagyis a böngésző bezárásakor törlődik. Natúr PHP projektben már megoldottam úgy a megjegyzést, hogy felülírtam a session sütit módosított lejárattal, és működött. Itt sikerült valahogy megcsinálnom azt, hogy a HTTP header-ben 2 megegyező Set-Cookie field legyen..
Még azért megpróbálok valami egyszerű megoldást találni rá, vagy valami sajátot kell írnom hozzá. -
SunyaMacs
aktív tag
Sziasztok! Használ itt valaki CodeIgniter-t?
Ti oldanátok meg az accountba való belépés megmaradását az alap CI session library-t felhasználva? A neten(StackOverflow) találtam már olyan "megoldást" is, hogy a user email címét cookie-ba tárolja el -
SunyaMacs
aktív tag
válasz
Pulsar #19879 üzenetére
Mint ahogy Agostino(#19878) írta, a lekérés eredményében a kiválasztás oszlopneve más lesz, mint az eredeti oszlop neve, így ha assoc-ba van fetch-elve, az oszlop index-e is más lesz.
AS
használata nélkül talán így lehetne még elérni:$row[0]
, vagy ha a row indexe megegyezik a teljes kiválasztással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilhasználat külföldön
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Filmvilág
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest