- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freaghill
őstag
Szegény Golf...
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Dr.Zoo #66200 üzenetére
Nem kell ódákat zengeni, értem én anélkül is.
Sokan keverik az octavia fajtáit,ebből következtettem elhamarkodottan, hogy talán Te sem ismered. Az volt a félrevezető, hogy a ráncfelvarrást is belekeverted, pedig a kettes szerintem nem is rokona az első szériának, teljesen más forma, futómű, tartalom és helykínálat szempontjából(modell váltás volt, nem ráncfelvarrás). Hej, ha lenne belőle adagolós.
rob210 Megveheti ezt is, dze utána csalódni fog, ha majd többet fog fogyasztani és lustább lesz, mint enm 4x4es társai. Ehhez még a karbantartási költségek is magasabbak lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
Új fejlemény Fruzsival. Felvette a diszkó stílust. Van sztroboszkóp, kéjes kacsingatás. A bal oldali tompított néha szórakozik és hol van, hol nincs.
-
Hikvision
senior tag
Tiptronicosok! Vásárlás után, most érdemes lecserélni Tiptronicban az olajat, és a szűrőt mindennel együtt, vagy azt a pénzt tegyem el egy komplett felújítására? Mert olyasmiket is halottam, hogy az új olaj feloldotta a ganét, és attól ment szét a váltó, más meg azt mondja, h igenis jót tesz neki az olajcsere....
20 éve a PH-n.
-
-
-
Hikvision
senior tag
válasz bitpork #66210 üzenetére
De nekem most pont az a kérdésem, hogy mivel most tökéletes a váltó, nem akarom, hogy olajcsere után szar legyen. Nem azon a 70-80 ezren fog múlni most a boldogságom, mert idáig járok majdnem 400.000-nél 2 nap alatt, és csak a kopó dolgokat cseréltük, meg a kötelezőket.
20 éve a PH-n.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Hikvision #66211 üzenetére
Cseréld le nyugodtan, de bele való olaj menjen bele megfelelő mennyiségben.
Akinek baj volt vele, az soha nem cserélte, vagy cserélte de mégis beadta a derekát a sokat futott váltó és utolsó reménység gyanánt próbálkozott a cserével. Ha nincs vele baj, az új olajtól nem is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hikvision
senior tag
Köszönöm, akkor természetesen megkapja az új olajat szűrővel, mindegy hogy mi van most benne.
20 éve a PH-n.
-
Kiskokó
veterán
Most le fogtok hülyézni... nem tudom mennyi van a kocsiba.... de az a váltó már tuti kopott.. én nem dobnám ki rá azt az olajcserét hanem félretenném ha szükség van rá.. aztán lehet nem is kell 1 évig hozzányúlnod..
ez a fajta váltó ami neked van az első szériás ezt kompletten ahogy mondod 300 körülből fel lehet újítani (haveromnak is ilyen van)
Biztos jót tesz neki az olaj ...de ha nincs szerencséd könnyen kidobott pénz lehet.
Szerintem!és ilyen idős autónál kitudja mennyi km-nél igen sanszos hogy igyis ugyis bedobja a kulcsot új olaj ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Kiskokó
veterán
válasz Hikvision #66216 üzenetére
nem feltétlenül. ez azért erős túlzás.
Tegyük fel a váltódban van még hátra 60.ezer Kmer amit kibír.
Nem cseréled le az olajat elmegy 60ezer km-et
Lecseréled az olajat és vagy csak ártasz(én is hallottam már a felkeveredő olajsárról) vagy beleteszed 70 ezer ftért és elmegy jobbik esetben 80-ezret (tegyük fel hogy mész ennyit majd vele mielőtt eladod stb stb)Képletesen az Érték/ár aránya nem térül meg ilyen korban.
Már csak abbol is kiindulva hogy a váltóban vannak kopó alkatrészek amiket kevésbé befolyásol az olaj.. vegyük a citromot... ha elkopik az elkopik, elfogy a felülete ahol fog... lehet annak 20 ezer van hátraa aztán ennyit az olajcseréről..
Vagy a mechatronica fő eleme a középső fém lapka teli apró tömítésekkel illetve horpadásokkal ahol kopik,
mágnesszelepek.Na de ez csak az én véleményem
Kéretik nem meglincselni XD[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
Adós voltam az ígért képekkel, most pótolom: [link]
Sok az ugyanolyan, tesztelgettem közbe a kamera beállításokat is, úgyhogy előre is elnézést, ha ugyanazt a képet látjátok sokszor egymás után.
-
Balupapa
senior tag
megvolt az olajcsere, eneos premium ultra 5w30 került beléje. (bosch uzemanyag levego es olajszurovel)
nagyon jó! halk és sima a járása teljesen
_-=*WheelWhores*=-_
-
dJ Peer
aktív tag
-
Kiskokó
veterán
válasz dJ Peer #66221 üzenetére
naaa ne izéllljjjjj!!!!
Jéé Addikt lettem! Szééééép XD
Ck. : Ezek az ülések gyári Bőr ?
Lehetséges végül is de nekem nem tünik annak. de ha bőrözve van akkor igényes eléggéBalu : Mekkora ötlet! Lécci jár el ez ügyben
Sajnos nekem saját avatart se adnak[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
válasz Kiskokó #66223 üzenetére
Nincs bőrözve utólag, gyári. Minden gyári rajta és patika.
Amióta itt kint van a kocsi, minden 2. héten leállít vki, hogy mennyiért adom el itt és most kápéra... Otthon is bepróbálkoztak már egy párszor.
Én vagyok a 3. tulaja, előtte 8 évig egy régi családi barátunké volt, hétvégi autónak (van mellette még 2 merci és egy ugyanilyen quattro...), ő pedig szintén családon belül hozta németből. Össz-vissz 2 évet látott a bajor földekből, még az ablaktörlő lapát is az Audinál volt cserélve.
Sose cserélném el egy magyar forgalomba helyezésűre, nagyon sok A6-ot nézegettem 2 éven keresztül, eredménytelenül, míg véletlen megtaláltam az emberem autóját, amit beszámíttatott egy másik szépségbe. Gondolkodás nélkül lecsaptam rá, eladtam a 2.5 V6 Mondeot is buktával, amibe 2 hónapja rakattam bele a gázt jópízé.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
őstag
válasz Hikvision #66211 üzenetére
Nekem az olajcsere után besz@rt a váltó, de az enyém nem mérvadó, mert már előtte sem volt tökéletes.. 400 e ft-ban állt meg egy sima 4 sebesség + lock up-os automata felùjítása. (mondjuk nálam a váltó felújító "mester" nem jött rá a vákum hiányára....)
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
rob210
nagyúr
Srácok ezt nézzétek meg érdemes igényes beépítés biztos nagyon kulturáltan rezgés, zörej nélkül szólt neki.
Elnézést a kritikáért de emellett nem tudtam elmenni szó nélkül.Renault power
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A múltkor volt itt szó a VW 1.6-os motorjáról vs. 1.9 PD-TDI.
Nekem volt szerencsém egy Bora szedánhoz az előbbi motorral és egy kombihoz az utóbbival.
Lehet, hogy valakinek jobban tetszik, hogy a benzines jobban "ugrik", de cserébe már a klíma érezhetően megfogja (...), illetve akár 9-10 litert is benyelhet, míg a dízel gyakorlatilag télen nyáron legfeljebb 6 literrel beéri.
-
-
Morris
veterán
válasz BomiBoogie #66230 üzenetére
Ez azért nem oly egyszerű (mármint ez a diesel-benzin összehasonlítós dolog).
Attól függ mire kell. -
rob210
nagyúr
válasz BomiBoogie #66233 üzenetére
Hát én ha sok a hidegindítás rövideket megy biztos nem a dieselt választanám.
Megeszi a benzinest is az ilyen használat, de nem olyan gyorsan mint egy dieselt.
Ha meg kaki van olcsóbb javíttatni.Bár erről mindig megy a vita.
[ Szerkesztve ]
Renault power
-
net84
őstag
válasz Mágus2 #66204 üzenetére
Nálam ilyen hátul szokott előfordulni. Hol az index, hol a helyzetjelző pihen meg. Aztán gondol egyet és újra működik. Lassan körbeérek az autón és minden izzó kicserélésre kerül .
A hibakódot elfelejtettem megkérdezni, kicsit kapkodtam. Tegnap zárás után hoztam el a gépet, de legalább megvan a hiba. A váltózó geo a hülye. Szorul, nem is kicsit. Az utolsó szakasza nem is működik. Kétszer sikerült teljesen "zárnia", mindkétszer 2,5bar feletti nyomás/vákum rásegítésével. Ezt is hatalmas roppanással viszonozta. Most elhoztam, jövő héten megy vissza, leszedik a komplett turbót és viszem Győrbe takaríttatni, tesztelni és javíttatni a turbósokhoz. Átnézik a turbót is, ha kell javítják...a zasszony egész nyugodtan fogadta, csak fel akarta gyújtani (aszonta, 100k-ig nem fog agyérgörcsöt kapni - én viszont igen, ha a turbóhoz is hozzá kell nyúlni).
Read only...
-
nagyúr
válasz bitpork #66231 üzenetére
Hát ez ház a gombokkal együtt. A gombok vannak tulajdonképpen lekopva, de abból csak gagyi minőségű utángyártottak vannak.
Mágus: A tolatóradar kábelezése B7-es 2004-es Ódiba előre be van szerelve? Illetve a lökhárítón is megvannak belül a pöckök? Mert akkor utólag kifúrnám és mehetne bele a gyári.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz rob210 #66234 üzenetére
Azon felül a benzines mellett szó még az is, hogy hamarabb bemelegszik. Tehát rohangálós, 60%-os városi használatnál én már inkább benzinest vennék. (A fölött meg pláne)
Abból is max 1.6.
De szerintem a legtökéletesebb erre az 1.2 vagy az 1.4.Mondjuk nekem a szivem vágya egy 2.0-ás vagy 2.5.ös benzines vas, de sajnos mindig ugyanoda lyukadok ki: semmi értelme mert arra amire nekem kell, tökéletes az 1.4 is.
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
Audi TT Coupe Quattro 1.8T 224HP (régebbik) mennyit fogyaszt kényelmes használat mellett? Van errefelé ilyen valakinek?
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
net84
őstag
válasz Mágus2 #66236 üzenetére
Ha jól fordítom, akkor igen (magyarul beszélt a szoftverük). A zárójeles viszont nem volt utána.
Visszarakom az autóba a kékfogas kütyüt, ha jövő hétig megint csinálja, akkor kimentem belőle.Vasárnap megszívatott. Szépen nyugisan előztem egy X1-et 5.ben, elmentem mellette, gáz fel, kuplung le és már hallottam is, hogy megváltozik a motor hangja. 6.ban ráléptem újra a gázra és 110-ről semmi gyorsulás. Jó, hagytam, a következő településig elmegy. Erre beértem két amatőrt, dombnak felfele fékeztek. 80-al, 5.ben futottam neki az emelkedőnek. 3. fokozat és 40km/h lett a vége, mire felért. Szidtam is magam, hogy miért nem restartoltam a domb előtt.
(#66245) DroneZ^ - itt áll egy mellettünk, a gazdája éppen egy nyergest legóz össze. Azt tudom, amikor megvette nem volt elájulva a fogyasztás-teljesítmény arányától (de talán még valami okosítás is van rajt). Meginterjúvolom, ha végzett.
Read only...
-
!Overdose!
őstag
válasz Morris #66243 üzenetére
Na, te is csabai vagy?
Mágus: Köszi az infót. Igazából kicsit örülök is neki. Nem kéne most autót cserélni. Akkor továbbra is vadászok egy L&K felszereltségű ASZ motoros Octavia-t. Fehér holló.
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
net84
őstag
lehet volt már, de én most láttam először:
Fordéknál mókuserő van...Read only...
-
Morris
veterán
válasz !Overdose! #66248 üzenetére
Bezony.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kutya topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Elektromos cigaretta 🔞
- Playstation 5 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest