- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #22122 üzenetére
Busszal jársz?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #22110 üzenetére
Tipp:
Ha minősítenem kellene a minőségét (kidolgozás, használt anyagok, működés, felhasználóbarátság, kezelési utasítás) akkor 10/10. Ebből kiindulva hátha van valami abban amit a hatékonyságáról állítanak. Hosszú ideje az első elektronikai eszköz, amin látszik, hogy nem kínai (még akkor sem ha véletlenül ott gyártják)
Tipp2:
Motor indítása előtt semmilyen fogyasztót ne kapcsolj be (lámpa pláne, ventilátor, rádió, ablakemelő, index, féklámpa...stb) A "lámpa fel" kapásból minimum 120 W fölösleges fogyasztás, azaz 10A. Feltételezve az önindító 1kW-os, annak meg 83A kell. Ezt összevetve egy 55 Ah-s akksi töltésmennyiségével...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #22047 üzenetére
óóóó, azok a régi jó derítők..
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #21981 üzenetére
Nem lehet, mert akkor nem is csörög. Ez ilyen fantasztikus szerkezet.
-
BlacKSouL
addikt
Aki megmondja hogy lehet lehalkítani a gombok idegesítő csipogását ezen a szaron, az kap egy piros pontot.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #21952 üzenetére
képet!
-
BlacKSouL
addikt
Beszéltek összevissza. Politikusnak kell menni, és alanyi jogon jár a minimálbér. Minimum félmillió. Aztán mielőtt valaki nekikezdene hogy ahhoz is tanulni kell...hahaha. Nemnem. Vastagbőr pofárahúz és pont. Próbáld ki kicsiben. Tudsz hazudni, másokat semmibe venni, és a saját érdekeidet a másoké elé helyezni? Rezzenéstelen arccal veszed tudomásul ha te jól jársz és mások ezért rosszul? Fapofával tudsz elmondani bicskanyitogató kampánybeszédeket? Akkor irány a politika. Ha ezek közül bármelyik nem megy, akkor inkább tanulj, és keress keveset vagy annál kicsit többet.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #21920 üzenetére
1 éve a 100%-os gyümölcslevek (alma, ananász, multi) a cég közelében lévő élelmiszer outletben 250-280 Ft körül mozogtak. Ekkor a Teszkóban 330-380 Ft volt átlagban. Ugyanekkor a lakásunktól nem messze a városközpontban 399 Ft volt.
Az outletben most 339 Ft a 100%-os, a Teszkóban 440 Ft, a CBA-ban 489 Ft.
Mert persze az áfa 25-ről 27-re nőtt. Hány százalék is ez?És ez majdnem ugyanilyen arányban érvényes gyakorlatilag bármire. Kivétel nélkül. Ha otthon jut eszembe hogy valamit kéne venni, akkor inkább nem veszem meg. Mert ha megvenném, 50%-al többet fizetnék érte mint az az ár, ami amúgyis pofátlanul sok. Ha kocsiba ülnék és lemennék az outletbe (9km) akkor a benzinköltség máris kompenzálja, tehát akár el se induljak.
Jó nagy rohadó ganéjdomb lett ebből az országból. Nemtom most érzem-e jobban magam, vagy 4 éve. Mondjuk úgy, szarabbul élek mint 4 éve. Nemtom, kinek volt ez a szar kampányszlogenje? Ajánlatom lenne számukra, amiben a béka és a hajó is szerepel.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #21916 üzenetére
Ezen a fejezeten még kicsit dolgoznom kell
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #21858 üzenetére
Van aki azt eszi meg először, biztos ami biztos alapon, hátha a másodiknak evett már nem is esik olyan jól. Vagy ha közben hirtelen kitörne a háború és már nem tudná megenni.
Van aki meg azt hagyja a végére, hogy az egészet az koronázza meg.
Igen, pszichológia. Tapasztalat szerint a törtetőbbek, törekvőbbek, egoistábbak, karrieristák, földhözragadtabbak eszik először a legjobbat. A megalkuvásra jobban képesek, az érzelmileg nyitottabbak eszik utoljára a legjobbat.Péntek éjjel, azaz szombat hajnalban a tánctéren egyszercsak azt vettük észre, hogy akármerre nézünk körbe, csak csajok vannak körülöttünk. Mostanában nem voltam egy diszkópatkány, de ezekért a Symbolos bulikért érdemes újra megtérni.
-
BlacKSouL
addikt
Megebédeltél. Jól esett, jól laktál, de nem etted túl magad. A desszert két süti. Mindkettőt meg szeretnéd, és meg is tudod enni. Az egyik kifejezetten a kedvenced, a másik is finom, szoktál olyat is enni.
Melyiket eszed meg előbb?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #21848 üzenetére
Nem elégedett, de dejavum van. Nemtom kezeltessem-e.
Nőügyem nincs.Aki esetleg venné a hajlandóságot, és a mai napon este 11 és fél2 között a Symbolban, esetleg ekörüli, vagy főleg ezutáni időszakban, azaz vasárnap hajnalreggel 2 és 4 között a Cabana Clubban tartózkodna, az jelezze valamilyen módon. Ebből a megyéből nem tudok senkit felrángatni. Mindenkinek van valami dolga.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kraftxld #21839 üzenetére
Tekintve, hogy az egykori AE, egy VIP, nem lenne jobb TÜK-ösíteni az SK-ját, mielőtt a Vietkongok KO-zzák, és mi EÜ szolgálatra kerülünk?
Máris remekül észlelhető a cégpolitika. Mivel mindenki szeretne bónuszt és fizetésemelést, ezért hiába lázas és köhög lassan az egész iroda (mindkét iroda) senki nem marad otthon. Így az elmúlt 4 napban szépen lassan mindenki megfertőződött. Most itt ül köhög és bámul ki a fejéből mindenki, a hatékony munkavégzés kb. 20%-os, de a jelenléti arány kurvajó.
-
BlacKSouL
addikt
Nna, már csak -7°C volt reggel. Már érzem is ahogy robban befelé a tavasz..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #21778 üzenetére
Hát nemtom, most is fagypont körül lehet, mert az árnyékban elég fagyos a tócsák hangulata.
-
BlacKSouL
addikt
Hétfőn -7°C
Kedden -8°C
Szerdán(ma) -10°CBerobbant a tavasz mi? Jól esne amúgy minden reggel a negyedóra erőltetett séta a garázsig, de nem nagyon érzem a tavaszt úgy, hogy reggelente nemcsak az orrom fagy be hanem a s..gemen a luk is. Megyünk még le megint -20 környékére, vagy megrekedünk pár hétig a -10-nél?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #21763 üzenetére
levegőadó, napfényadó, felhőadó, UV-sugárzásadó, barnaságadó, rádióadó, szmogriadó, porkoncentrációadó, dugóadó, éjszakaadó, sétaadó, járdaadó, plakátadó, reklámadó, telefonadó, internetadó, munkaadó, szemkontaktusadó, beszélgetésadó, éneklésadó, iskolába járási adó, f@sztamagyarpolitikaielitszájábaadó, könyvolvasásadó, híradó, odaadó, kocsmaadó, pertuivásadó, repülőgépnézegetési adó, UFO-adó, földrengésadó, széladó, hóadó, patakadó, folyóadó, állásadó(cipőadó), ülésadó(székadó), fekvésadó(ágyadó), párnaadó, naptáradó, napiadó, hetiadó, haviadó, éviadó, évtizedadó, kilencedadó…
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #21671 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #21648 üzenetére
Most hogy mondod, a garázssoron napok óta irgalmatlan sár van.
[link], [link], [link], [link], [link]A város már jórészt száraz, de minden garázsmenetnél 5 centis sárban kell dagonyázni, és mindenki azt hiszi, hogy a tanyáról jövök a saras cipőmmel. Az autóstársak már egyre kevésbé zavarnak.
Salak, sóder, kavics...azt hagyjuk is... -
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #21649 üzenetére
"Nem barnulsz tőle.."
De
Ráadásul természetesebb barna színed lesz, nem az a tipikus szoláriumszín. Tapasztalat"..nem melegít.."
De.
Ugyanis a napsugárzáshoz hasonló érzés szimulálására a középen lévő kvarc-cső fölött és alatt van 1-1 közepes teljesítményű, de a mögötte lévő fémreflektor miatt sokszoros hatású infracső. Ezt külön bekapcsolva remekül megindítja a taknyot ha bedugul a rendszer, és nem akar lejönni. Ekkor csak arcra irányítom UV nélkül. UV-vel csökkentett módban melegít, önmagában teljes teljesítménnyel."Ha UV fény, akkor mondjuk megöli a bacikat a levegőben, de ha nem szellőztetsz akkor ózonmérgezés.."
Ez mondjuk így van. Tehát használom párszor eleinte úgy 6-8 percig, később 10-12(-15), (+bemelegedés 2-3, amíg lassan emelkedik a fényteljesítménye) ami alatt rendesen alaposan termelődik az ózon, ennek azonnal érezhető a szaga, de annyi nem termelődik amennyi káros lenne. ÉS a vírusokat, baktériumokat, bacilusokat, meg asszem egyes spórákat megöli a levegőben, de elvileg a szőnyegben is, lévén hogy lent gyűlik össze. Épp ezért mikor vége, lekapcsolom, azonnal kimegyek mondjuk zuhanyozni, a bőrnek jellegzetes szaga van, pont mint a szolárium után. Ezalatt az ózon végzi a dolgát a szobámban. Visszatérve érezhetően lecsökkent már a koncentráció, lévén hogy gyorsan bomlik, és reakcióba lép amivel tud. Ettől függetlenül alapos gyors szellőztetés, és már annyira sem érezni az ózonszagot, mint egy napos tavaszi délután a nagyszobában ahová besüt egész nap a nap.
A szemet viszont védeni kell, mert még a bútorokról, innenonnan visszaverődve is erős a sugárzás. A fénybe nézve meg pont olyan mint a nap.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #21646 üzenetére
Nem kell, van. Úgy 30 éve. És használom rendszeresen, főleg télen.
A károsságáról meg majd újabb 30 év múlva meggyőződünk.Ha úgy élném az életem, mint nagyanyám, hogy naponta meghallgatja a rádióban, tévében, melyik étel miért káros, mit nem szabad enni, meg hogy mikor melyik cég megy csődbe, és most épp kiknek kell rettegni a munkahelyén, és hogy épp miért nem szabad kimenni az utcára sem, mert melyik afrikai országban ölik egymást halomra, és ezen rágódnék, akkor tényleg fel is köthetném magam inkább. Rám nézve a leginkább káros a hónapokig tartó hideg tél,sár, köd, eső.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #21611 üzenetére
No meg is van... ez az a jelenet, mondjuk pont itt vágta meg, és a 9/10 is 8/10-nek lett elnevezve, de ott folytatódik.
Jó kis film ez, és gyerekként is szerettem. -
BlacKSouL
addikt
6:35-től van egy zene, amit nem tudok hogy honnan ismerős, de gyerekkoromban mindig meg akartam szerezni. Ki tudja melyik filmben volt?
Ezt sajnos a SoundHound nem ismeri fel...
-
BlacKSouL
addikt
Mindent lehetne jobban csinálni, és ezt csupán 50%-ban határozza meg a pénz.
Az hogy nem hajigálom szét az utcán a csikket, zsebkendőt, csokispapírt, sörösdobozt, üveget, az nem igényel sem plusz energiát, sem plusz pénzt/befektetést/tőkét/... Hogy ha nem sietek nagyon, nem lépek le az autó elé a zebrán csak azért, hogy mindenáron érvényesítsem elsőbbségi jogaimat, különösen ha látom, hogy 2 autó után fél kilométeres üresség lesz (mondjuk mert az autó az újra elinduláshoz kétszer annyi energiát fog elhasználni, és termel zajt, mint ha csak simán elhaladt volna). Hogy ha egy helyben állok egy autóval, várok valakit, (parkolok) és akksikímélés miatt nem állítom le a motort, akkor nem égetem fölöslegesen a fényszórót (min 120 W fölöslegesen) Hogy a lámpát tényleg lekapcsolom ott ahol nem kell. Hogy nem folyatom a vizet üresen.Próbáltam vegyesen felsorolni dolgokat, amik részben az utcaképet, részben az életünket határozzák meg, nem kerülnek semmibe, de igényelnek kis odafigyelést, viszont jobbá/könnyebbé tehetik az életünket. Egyrészt a magunkét, másrészt mindenkiét.
Az időjárást nem tudjuk meghatározni (tekintsünk el a klímaváltozás témájától), de vannak olyan bosszantó dolgok, amiket lehetne másképp is csinálni, mint jelenleg, és marhára nem értem miért nem csináljuk. Vagyis én igen, de sokan nem.
Én ebben az országban szeretnék úgy élni, ahogy simán lehetne, mert rohadtul élhető ország tudnánk lenni, ha nem ez lenne ami van. Az ásványkincsektől és a tengertől eltekintve minden adott. De a fejekben nincs rend, sőt, egyre nagyobb a káosz, mindenki szarik mindenre, vagy úgy jó ahogy van, vagy úgy jó ahogy nekem jó, és kész. -
BlacKSouL
addikt
Garázsba menet azon gondolkodtam, hogy hány országban/városban/vidéken jártam eddig, hogy van-e összehasonlítási alapnak mondható tapasztalatom, és hol voltak olyanok a körülmények, járda/út/közlekedési viszonyok, mint itt nálunk. Mert mondják, hogy a klímánk miatt van minden. Nagy a hőingás, nem bírja az aszfalt, beton, semmi. Meg hogy itt télen sok baj van a csapadékkal. Aha.
Namost Spanyolország, Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország, Svájc, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Bosznia, Szerbia, Montenegró, Románia útjain, utcáin és járdáin fordultam meg eddig. Talán Romániában és Boszniában láttam olyat néhol mint itt. Kevéssé takarított utcákat. Noha nem mindenhol télen voltam, de sajnos itt nálunk áprilisban is előfordul, ami másfelé nem nagyon:
sónedves, latyakos, saras, hókásás, sóderes, kavicsos, poros, faleveles, törmelékes utak, járdák.
Szlovénia különösen megdöbbentő. Az út a kisvárosban (20-25 000 fő) 15-20 centis hófalak között vezet el, az út meg csontszáraz, sónak, salaknak, kavicsnak, latyaknak, sárnak nyoma sincs. Éjjel -6 fok, nappal 12 fok. Nesze neked hőingás.Azt nem tudom, miért ennyire béna, szerencsétlen, töketlen, dilettáns magyarországon minden. Még az apróságok is.
Tudom, szoktam látni, hogy május vége felé (!) a közmunkások sepregetik az út szélére sodródott kavicsot, és 100 méterenként 1-2 m3-nyi össze is gyűlik. De ma konkrétan már nem láttam az aszfaltot a járdán és a parkoló kocsik között a vastag kavicsszőnyegtől. Közte őszi falevelek, elhajigált szemét(ezt azért söprik minden nap), meg mindenféle.
És mondok valamit. Szlovéniában egy eldugott egyirányú mellékút nem volt letakarítva. Nem volt lekavicsozva. Nem volt lesózva. Havas volt. És közlekedtek rajta az autók. Gond nélkül. Biztos ott nagyobb a gravitáció és jobban tapad a gumi... -
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #21481 üzenetére
MOHAA, RTCW, FEAR.
Előbbi kettőt albiban anno reggel 9 és este 7 között, utóbbit itthon este 9 és hajnal 4 között. Aztán elkezdtem dolgozni. Azóta az elmúlt 4-5 évben a legtöbb az kb összesen 3x fél óra BMW M3 Challange. Meg 1-2 flash neten.
Változunk. Azóta az életet játszom -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #21408 üzenetére
Fúú, a lengyelek bolondok. Ahogy ismerem őket még alulról be is lehetett hegesztve az a csavar
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #21405 üzenetére
Azt valaki nagyon meghúzta
Hogy ennyire nem lehet kicsavarni -
BlacKSouL
addikt
Tudok, már meg is rendeltem az 5 kést. De a hülye emailváltás miatt nem kaptam visszaigazolást. Mindegy..
Szóval tudok.Ami a katalógusban van, azt tudok
mod: annyi, hogy 100 € alatti értéknél 10 € a szállítási költség, és a minimális rendelési érték 32 €. Anno átállították nekünk a minimális rendelési értéket 50 €-ról 32 €-ra, ami jobb, de még így is sok.
(krómozott, porszórt, meg foszfátozott van 0,7-ben, Swisstools meg Wiha) -
BlacKSouL
addikt
akurvaéletbemá, és a kötelességeiket ki a f.szom képviseli, mi??
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát #21180 üzenetére
Nein.Oder ein bischen aber das ist nicht sehr gut oder nicht viel für machen grose karrier.
War ich klar?Ej de jo lenne ha a hotel nem 3 km-re lenne a szupermarkettol,ha a supermarket meg nyitva lenne es a japan fonok ablaka nem a parkolora nezne.Igy hiaba van nalam a kulcs,es hiaba tojom le hogy ittam egy sort,nem tudok elmenni bevasarolni meg egy kis szloven sort,sem nemi kis edesseget vagy ragnivalot igy vacsora utanra.
Mondjuk a sult tintahal eloetelnek,meg a lo-steak...azaz ló-szték foetelnek ruccola salataval es parmezannal eleg jo volt.Ra egy uveg Lasko...isteni.Viszont ott nem ettem desszertet,a fonok nem szeret sokaig enni,de legalabb kifizeti a kajankat.Most viszont hianyzik nemi edesseg.A varos folott vagyunk,isteni kilatassal egy remek helyen,van muholdas tv nezhetetlen musorokkal meg wifi es en a desszert miatt picsogok.
Na udv mindenkinek Skofja Loka-bol. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #21146 üzenetére
HUF. Gondoltam hogy euróban fogom kérni, különösen pár hete. De úgyse mentek volna bele, meg elfogadni se fogadják el túl sok helyen.
Elmegy a 3. ember. Már voltak bent jelentkezők. Az egyiknek a fizetési igénye nettó 230k + egyebek lett volna. És nem emiatt szórták ki. De ez lett volna a következő röhögés tárgya.
Elmondom, max Br. 140-ért vesznek fel nálunk diplomás embert, nem szakmán belülit is, aztán majd belejön. Ne legyen 30 éves fölötti, és ne akarjon sokat keresni. De legyen valami munkatapasztalata. Ismétlem, Br. 140-ért. Irodába, angolul jól beszélőt, 'stratégiai' pozícióba.
Ez a megyében is gyenge, de a munkanélkülinél viszont több.
mod: és tízesével jönnek a jelentkezők..és mindig akad minimum 1 aki elfogadja.
Pesten elmehetnék budit takarítani másfélszer ennyiért. -
BlacKSouL
addikt
A japán ügyvezetőmmel megyek 12:30-kor Szlovéniába tárgyalni angolul egy 150 000 €-s üzletről. 22 beszállítóval - többségében külföldi - tartom folyamatosan a kapcsolatot angolul. Nagyjából 100-120 teljesen új alkatrész gyártásindítását, mintázását, szerszámgyártását követem nyomon. 150-160 régi, 1-4 éve gyártásban lévő alkatrész problémáit, minőségügyi reklamációit, árváltozásait követem nyomon. Tárgyalok évente többször az árcsökkentésről, alapanyagárváltozásról, árfolyamveszteségről kínaiakkal, koreaiakkal, fülöpszigetekiekkel, franciákkal, olaszokkal, lengyelekkel, románokkal, szlovénekkel. Nagyjából évi 300-350 000 € nettó költségcsökkentést (alkatrészár, szerszámköltség, stb.) teljesítünk egy évben ketten a kollégámmal. A 25M € éves forgalom 85%-os alapanyagköltségével jelentős részéért felelünk a cégnek.
180-195k-t keresünk. Br.Hol a tejfel???
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #21080 üzenetére
A reggeli hangulatot a -2,5°C mellett a végtelennek tűnő köd, és az éjszaka lehullott hó uralta.
-
BlacKSouL
addikt
időkép.hu-n nincs olyan hogy sártérkép? Itt valamit elnéztek, és zúzott kavics helyett tört földet szórtak szét a járdákon. Most 10 centi vastag latyak, 2 centis sár, 5 centis jeges hó és fél centis vízátfolyás váltakozik hosszú kilométereken a városban. Tényleg szép a tél.
De legalább a nap süt. Most. -
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #20979 üzenetére
Starján...hol máshol
Vén: Nem mentünk. Miután a román partner szólt hogy a kamion ami az árut hozná tőlük hozzánk, valahol az úton áll és a hótól nem tud továbbjönni, úgy döntöttünk hogy nem megyünk. Majd valamikor jövő hét után. Jövő hét Szlovénia. Kedd-szerda.
-
BlacKSouL
addikt
Már megint szakad ez a kunkorgósf.szú telibevert hó.
-
BlacKSouL
addikt
Pillanatkép köpönyeg.hu-ról.
"feb. 15. 12:23 | Miskoc | Kriszta
Szakad a hó, szélvihar, hideg!!! Félelmetes!!!!!!Alig lehet közlekedni!
feb. 15. 12:21 | Dombóvár | Gyulus
Fúj a szél, hó esésnek egyenlőre nyoma sincs.
feb. 15. 12:20 | Szihalom | gyümi
Szakad a hó és nagyon fujj a szél.-4 fok van
feb. 15. 12:20 | Ludányhalászi | csizma
Reggel óta szakad a hó -hófuvás-van
"Értem én hogy nem trendi jól írni, meg költői szabadság, meg éljen a modernkori nyelvújítás, de hogy ennyire nem megy senkinek...
-
BlacKSouL
addikt
15-én kellene elindulnom Temesvárra, kora esti (5-6 óra körüli) érkezéssel, másnap tárgyalás, majd haza. Namost a retekhíradó szerint [22:34] most, azaz tehát éppenpontmost nem érdemes, nem jó, nem ajánlott, nem javasolt Romániába menni senkinek semmivel. Ítéletidő van, házakat meg autókat, embereket temet a hó, fúvás van, meg minden. Nekünk most nem muszáj mennünk, de nem mondhatnám hogy szellősen tologathatnám a programokat ideoda az időjárás kényekedve szerint, meg nem mondhatom se a Nissannak, se a Hondának, de az Audinak se, hogy állítsa le a termelést, mert én a kibaszott tél miatt ne tudok üzleti útra menni. Jövő héten Szlovénia, azt is toltuk már egy hetet. A főnök áltlában egy pöcs, ő nem igazán érti, hogy a 80-90 centi hó esetleg nem egészséges egy 300 000-et futott 2006-os dízel Passattal hisz az üzlet mindenekelőtt. Mikor olyanja van menni kell. Anyám meg lerágja a körmömet, hogy ne menjünk mert a híradó is mutatta, hogy házakat ásnak ki a hó alól, meg a külügy azt írja hogy ne menjünk. Mondjuk a külügy 3-án írta, meg mondjuk a bevágott videó se olyan friss, de most akkor mi a frászkarika legyen? Menjek vagy ne?
Webkamerák szerint van hó, de nem ház méretű. Időjárás előrejelzés szerint nem lesz ítéletidő. -
BlacKSouL
addikt
válasz
zolynet #20748 üzenetére
Lehet hogy az a baj,hogy most egy kocsmaban vagyok - bar legalabb nincs fust - de harmadszor olvasom el amit irtatok egymasnak, es nem esik le mitol estetek egymasnak.
Hogy egy kocsmabol meg miert ide irogatok, arra az lehet a megoldas, hogy hiaba jottem le emberek koze, egyedul azert nem olyan jo a kocsma sem.
Es bar a pultos holgy rendkivul bajos, aranyos, szep, sajnos a neve utan az elso amit megtudtam hogy a ferje nagyobb mint en(95kg)
Na mara ennyi,joejt mindenkinek. -
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #20726 üzenetére
OK.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
vikvuk #20725 üzenetére
Az attól függ. Nézd meg az arab országokat ahol kiiktatták a diktátorokat. Gyakorlatilag anarchia van. Nézd meg az afrikai államokat ahol nincs egy közismert diktátor. Anarchiából ritkán születik demokrácia de diktatúrából is.
A világvége meg 2012-ben lesz. 2012.12.20-án 20:12:21-kor.
De melyik naptár szerint?
Maja?
Holnapja?
Ha a ma lesz a holnap tegnapja? -
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #20719 üzenetére
Az emberi szocializáció egy evolúciós zsákutca, egy mellékvágány, egy holtág. Ugyanolyan élőlények vagyunk, mint maguk az állatok, az egyetlen kivétel, hogy valami érthetetlen oknál fogva kaptunk valami olyat, ami által több szálon, sokkal több módon vagyunk képesek megváltoztatni úgy a mikro, mind a makrokörnyezetünket. Az állatok erre rövid távon nem képesek.
Az ál-szocializáció tulajdonképp egy szűrőként működik, egy pufferként, amely bizonyos időközönként, bizonyos változások hatására, periodikussá teszi a változásokat, változtatásokat. A technikai fejlődés ennek részben mellékterméke, részben katalizátora.
Noha egy ideális szocializált világban(utópia)feltételezve a tökéletes egyenlőség elvét, mindenki a közösség érdekeit nézné, ami által az ő érdekei sem csorbulnának.Ámde működőképesség hiányában a természet veszi át az uralmat, így aki diktatórikus géneket örökölt, az mindenáron törekedni fog az egoizmus, az egyéni érdekek érvényesítésére, és csak a saját boldogulását tekinti szem előtt, eltiporva, semmibe véve másokat, mások érdekeit. A látszólagos korlátok ebben nem gátolják.
Aki alárendelt géneket örökölt, az hajlamos lesz a beletörődésbe, megnyugvást lel a helyzetében, elviseli akkor is ha rosszabb, sőt, ha folyamatosan rosszabb. Anti-egoista (noha nem feltétlenül nézi a közösség érdekeit, mindenesetre nem helyezi előtérbe a sajátját sem) Hajlandó elviselni a diktátorok ténykedéseit, elnézik nekik bármilyen igazságtalanság történik is.
Van a köztes verzió milliónyi árnyalattal, a lázadozó típus. Akiben nincs meg az aminek köszönhetően diktátorrá válna(később sem szerezhető meg ez, hisz az alaptulajdonságok nem változnak) viszont tudatában van a helyzetének, és a meglévő egoizmusa egyes esetekben fellendíti benne a lázadó tevékenységet. Ez kevés ahhoz hogy rendszert változtasson, mindössze arra jó, hogy olykor elősegítse a saját boldogulását. Hozadéka néha az, hogy másoknak is jó a lázadás hatása, de ez is csak időlegesen.
Ezeken az alaptípusokon osztozkodik az emberiség. A sok számú egyed azt eredményezi, hogy a különböző hatalmi szinteken mind megtalálhatók a szemétdombok, és minden méretű szemétdombnak megvan a maga kakasa, meg tojója. A piti bűnözők, cselszövők, tolvajok, másnak keresztbe tevők, besúgók, és egyéb hasonló kisstílűek mind a lázadozó típusba tartoznak, értelemszerű hogy miért.Röviden ennyi. Természetesen minden ember más, de mindenki besorolható. A fenti tulajdonságok eltűnése, megszűnése egy ideális, ám a szocializációból adódóan paradox módon fenntarthatatlan helyzetet hozna. Bizonyos fokú fejlettség esetén mindenképp szükség van arra, hogy legyen egy vezetője a csoportnak. A kérdés csak az, hogy az illető diktátor tisztán egoista-e, vagy az egoista és altruista énje milyen arányban férnek meg egymással.
Jöhetne még a diktatúra-anarchia-demokrácia vetésforgó, de arra most nincs időm.
-
BlacKSouL
addikt
-18.5°C
No én úgy érzem mostanra már megdöglött az összes büdösbogár, ami a fontos mezőgazdasági indoka volt annak hogy fagyjon már be végre a seggünk. Mondjuk picit megrezzent a szemöldököm a mezőgazdaság szónál..de mondom jóvan. Azt is megértem, hogy milyen jó a tél, meg szép, meg hű, meg végre hideg, meg végre hó, meg jajjde szeretjük a telet, a havat, a hideget. Biztos így van ezzel mindenki aki a hideg lakásban/szobában/utcán örvendezik farkát a falhoz verdesve örömében miközben majd megfagy és nem tudja mivel fűtsön.
De nekem személy szerint elég is volt a -15 -20 fokokból. Láttuk hogy van tél, működik, meg tud fagyasztani embereket, meg tudja emelni a fűtésszámlákat, de ennyi. Mehet is el innen a picsába. Nyáron kevesebb ember kap hőgutát, mint amennyi télen megfagy. -
BlacKSouL
addikt
A Dalian Daxian neve megváltozott: Dalian DeMaiShi lett belőle.
-
BlacKSouL
addikt
USA: Óhogy a #&@&!? tegye bele magát a @#&%-ba. Már több mint 200Ft a benzin, hát ez elviselhetetlen.
HU: Csak szólok, hogy nálunk 420Ft.
USA: Hehe, szopacs, szar nektek. Mé' nem költöztök el?
HU: Ööö, végülis...OK. Készüljetek, nyissátok a kaput, érkezünk..
USA: HÉ, ide ne gyertek, baszod! Kell a francnak a híg, olcsó semmirekellő lustanépség. Jönnétek hogy ti milyen képzettek vagytok, meg Nobel-díjasok, meg feltalálók...De ha a szomszédotok csúszik a jégen még löktök rajta, utána meg síránkoztok milyen szar nektek.
HU: Jóvan, akkor megyünk Kanadába
CAN: Meg a nagy lóf...arkat. Itt nekem nem fogtok putrit csinálni megint. Épp elég volt takarítani legutóbb is miután kitoltátok a ...zaccot.
HU: Akkor megyünk Angliába.
GB: Ahogy azt Móricka elképzeli. Idejöttök, dolgoztok filléreké, szaré-húgyé. Elveszitek a munkát a rendes emberektől, közben meg panaszkodtok hogy de szar nektek, meg milyen szar itt az idő, meg szidjátok a nőinket, de a sajátjaitokkal meg nem tudtok mit kezdeni.
HU: Dehogynem, elküldjük őket Dubaiba.
DUB: Na, ide nekem ne küldjetek megint ilyen sírós-picsogós bandát. Rendes kemény nőket küldjetek akik elviselik a kényeztetést ennyi irgalmatlan sok pénzért.
HU: Úgy látom minket senki se szeret..
SRB, RO, SK: Ááá, most ezt mé' mondjátok?
FR: Na, mi folyik ott a szarközben? Már megint a magyarok kezdték a balhét? Már megint túl nagy az ország? Addig megy a hőbörgés míg valaki nem Versailles-ba titeket.
AT: Na majd figyeljétek meg, jönnek azzal hogy majd a németek, az ő örök szövetségeseik...meg hogy mi valaha egy állam voltunk...hát persze, nyilván ezt mondtuk nekik...
IR: Gyerekek, nyugi van, igyatok egy whiskey-t. Nem mennek ezek már sehova. -
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #20601 üzenetére
Mikor már a legutolsó kínai noname gyártó is 65k színű kijelzőket pakolt be a cuccaiba, akkor ők stabilan ragaszkodtak a 4k-hoz. A többiek már 176x220 körül tartottak, amikor ők a 128x128-assal adták a dolgaikat. És nem az a baj, hogy a csúcsmodellekben nem volt kimagasló, de alatta mind fapados volt. Lassú, és körülményes volt a többiekhez képest. A"jó öreg" menürendszer már inkább csak öreg volt.
Nekem ez volt a véleményem a Nokiáról, amikor 3310 és 3100 után először SE-m lett, majd utána(most) 2 Samsung.
Viszont a 3100-mat mai napig nyúzza faterom, a SE K550 meg már úgy megkopott, hogy alig van rajta festék. Az első Samun meg már kijelzőcsere is volt.No szóval hol a proxy-port setup?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #20592 üzenetére
már itt tartunk?
..meg lesz az az egymillió..
-
BlacKSouL
addikt
Ha már itt tartunk: Kérdés
-
BlacKSouL
addikt
.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Algieba #20497 üzenetére
Az az agyrém, hogy annakidején nem mondták el nekik, hogy minden kölcsön, hitel orosz rulett. Hogy látszólag minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden rendben lesz, de azt soha senki nem mondta el, hogy a kedves, aranyos, drága jószívű, bankok és hitelintézetek kicseszett Gollammá válnak amint a pillangó megrezgeti a szárnyait, és a világ túloldalán leomlik egy hegy. Hogy mindenki iszonyat kockázatot vállal ezzel, hogy az egész világ hitelekre épül, de a kurva hitelt nem lehet megenni, nem fizethetsz vele, de szabadulni sem tudsz, nem menekülhetsz előle. Abban a pillanatban hogy egy hitelezés létrejön, egy ember annyival gazdagabb lesz, ahányan érintettek a másik oldalon. A hitel lényege a világ kezdete óta az, hogy valaki kölcsönad, és többet kér vissza, mások meg kapnak valamennyit, és többet fizetnek érte.
Szóval értem én, hogy hitel nélkül ezrek lennének utcán(?)..(plazmatévé, kocsi, nyaraló nélkül)...de őszintén...most jobb? Viszont ha valaki elmondja ezt nekik, ha az árfolyamkockázatra felhívja a figyelmüket, akkor kevesebb hiteles lenne? Azt hiszem minimálisan. Az emberek előtt elhúzott mézesmadzag csodákra képes. De hogy elhitették tízezrekkel, hogy hitel nélkül nem létezik mai modern magyar ember, az több mint geciség.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #20446 üzenetére
Nálunk dettó a leírtak. Szín: fehér. Évjárat: '89. VAZ-2105 1300s.
Nekünk 87 000 km volt benne, és 18 évesen adtuk el 5 éve.
Ha nem volt sokáig leállítva, akkor elsőre mindig beröffent, és rögtön le is állt 2 másodpercen belül. Utána pöccre indult és már úgy is maradt. De mindehhez kellett egy bizonyos szívató/gázpedál állás.
Egyébiránt csúcstechnika: az F1-es autókat is csak 6-8%-os gázpedálállásnál lehet beindítani
NK-76-12 --> BUT-069
Az első gyári akksi úgy 10 évig bírta, akkor volt egy -22 fok körüli Karácsony, akkor hiába vittük be lakásba melegre, visszatéve már nem indult. Gyertyapucolás miegymás se segített. Behúzni se lehetett, pedig Transitra kötöttük. Új akksi fasza volt. Míg a feszszabályzó el nem szállt. Akkor kapott vagy 20V-ot egy darabig. Kinyírta. A 3. akksival adtuk el. De 18 évet átvészelt koccanás nélkül 2 garnitúra gumival. 12 évig az eredeti orosz nyári, majd utána egy Uniroyal. Esőben 120-al kanyarban mintha sínen húzták volna az úton.
Sajnos a karosszéria jó része már cserélve/javítva volt, és egyre újabb rozsdafoltok jelentek meg (főleg első lökhárító alatt)
Én is nagyon sajnáltam, de a kor eljárt felette...Ha a mostani kocsik 18 évig bírnák... -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #20427 üzenetére
..Ezért a kézi üzemanyagszivattyú-rásegítővel szerelt modelleknél a probléma kiküszöbölése érdekében az indítás a következő módszer volt:
Motorháztető felnyit - szivattyú kallantyút ~20x lenyom - beül, szívatót koppig kihúz - gázpedált padlóig lenyom, lenntart, felenged, ismétel 3-4x - kiszáll, üzemanyagszivattyút újabb 10x lepumpál - beül, gázpedált 1x hosszan padlóig nyom, lenntart - szívatót kb fél-1 centit beljebb tol - gázpedált kb fél-1 centire benyomja - indítózik, közben gázpedállal negyed és fél között játszik - örül - anyázik - gázpedál padlóig - felenged - indítózik - örül - még mindig - szívatót visszábbtol - indul, stb...
No ez manapság nem megy...azaz elméletileg automatikus... de mechanikus gyorsítómembrán tuti nincs, pedig az az egész sztori titka
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #20238 üzenetére
Mennyire emelkedett a képviselői, polgármesteri, miniszteri, mittudoménmégmi illetmény?
Vagyis...mit beszélek...megszorítás van, MINDENKINEK a hozzájárulását kérik, meg a türelmét, különösen akik sokat keresnek, tehát akkor a kérdés úgy hangzik: mennyivel csökkent a képviselői, polgármesteri, miniszteri, mittudoménmégmi illetmény? Hanyadrészére csökkent már vagy egy éve a képviselők száma? Hányan szavaztak a képviselői illetmények növelése ELLEN? Hogy van az hogy ez most akkor tulajdonképpen nekem és mindenkinek sokkal jobb?
-
BlacKSouL
addikt
Nálunk már a volán járatokat is ritkítják. Már a városból se lehet kimozdulni. Sőt, városon belül is csak gyalog. Meg hideg sincs (-17.5°C)
De érted...a salgótarjáni Ipari Park, ahol 5 közepes méretű termelő cég dolgozik, 100-300 fős létszámokkal, tehát gyakorlatilag a város legnagyobb munkahelyet biztosító(városháza kivételével), gyakorlatilag központosított, kapacitása alig harmadát kihasználó régiójába/-ból töredékére csökkentik a járatokat, ráadásul nem feltétlenül azt hagyják meg, ami igazodik akármelyik cég munkakezdéséhez/befejezéséhez. Hazamenni 4-kor tudsz, meg 9-kor. Este.
Persze itt amúgysem pesti sűrűséggel közlekednek a buszok, mert nem 5 percenként, hanem 30-40 percenként járnak. De csak hétköznap 08:00 és 14:30 között. Ezen túl még ritkábban. Végülis, megyeszékhely.Abszolút látszik a pozitív konstruktív törekvés.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #20170 üzenetére
A fűtés szabályozható, de soha senki nem nyúl hozzá. Ha mégis, akkor vagy csutkán fönt, vagy csutkán lent van. Pedig a szabályzó intelligens, hőmérsékletfüggő. Ha rendesen lenne használva, akkor működne is faszán. Így viszont a kazán teljes melegét bezúdítja, gyakorlatilag megérinthetetlen.
Továbbá a radiátorok száma kissé magas(4 db 1.5m hosszú, duplabordás) az iroda teljes hosszának falfelülete több mint 50%-ban radiátor, míg a nyitható ablakfelületek száma és mértéke kissé alacsony(2 db 10 centire billenthető ablak a 11 db ablaktáblából) és a délutáni nap fényt adó jótékonysága mellett az üvegházhatás minden negatívumát is beönti az ablakon. Csináltam fotót, csak nem tudom még felrakni.
Ráadásul a kazán kb 95°C körül tolja be a vizet.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #20165 üzenetére
se koncentrálni, se ébren maradni, se lélegezni, se semmit csinálni nem lehet ilyen körülmények között. És látom hogy vannak akiknek ez a kellemes, sőt, inkább itt kezdődik, innen felfelé érzik jól magukat. Oxigén 21% helyett 10% körül lehet, CO2 az egekben, hőmérséklet felk.rva az egekbe, én pólóban izzadok, (B)más pulóverben plusz(!) céges kabátban(100% műszál) érzi jól magát, pontosabban határán van a fogvacogós fázásnak(/B).
Nyáron amikor 27 fok van, az ember rövidgatyában, papucsban, pólóban/félmeztelen áll, ül, sétál.
Miért KELL télen 27 fokban pulóverben, vastag nadrágban, kabátban ülni???
Mi a különbség? Nem agyi probléma?
Régóta mondom, hogy az emberek hülyék. Nem a hőmérséklethez, hanem az évszakhoz öltöznek. És az agyuk aszerint érzi jól magát. Ha nyáron pólóban nem fázik, télen ugyanolyan hőmérsékleten miért??? Relatív páratartalom? Vajon miért röhögnek rajtam, hogy locsolom a radiátort, ahelyett hogy megoldást találnának? Pedig a párás levegőben nekik is melegük lenne. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Timocicu #20138 üzenetére
Hát mostanában alig vagyok bent, mert tüntetőleg kivonulok folyamatosan, ugyanis se koncentrálni, se ébren maradni, se lélegezni, se semmit csinálni nem lehet ilyen körülmények között. És látom hogy vannak akiknek ez a kellemes, sőt, inkább itt kezdődik, innen felfelé érzik jól magukat. Oxigén 21% helyett 10% körül lehet, CO2 az egekben, hőmérséklet felk.rva az egekbe, én pólóban izzadok, más pulóverben plusz(!) céges kabátban(100% műszál) érzi jól magát, pontosabban határán van a fogvacogós fázásnak.
Namost fentiek nem állnak ellentétben azzal, hogy kint -10°C van, és ott befagy az ember luka, bármelyikről is legyen szó. De teljesen más az, hogy télen van meleg bent, meg nyáron. Ha tél van, és hideg, akkor idebent is viseljük a hűvösebbet. Ha meg nyár van, akkor én is kevésbé panaszkodom, pedig olyankor is van hogy 29-30 van idebent, míg be nem nyomom a légkondit. Az ember szervezete is jobban elviseli ha a téli hideghez igazodva bent a zárt terekben is hűvösebb van, nyáron meg melegebb. De az hogy 27 fokon főzzük a radiátort...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #20133 üzenetére
Ma reggel a városban -12, az ipari parkban -15. Ez már az amikor a takony belefagy az orromba.
Ellenben normális dolog az, hogy 10-en vagyunk egy irodában, naponta délben 20 percre van nyitva a 2 db bukóablak, és alapból 26,8°C van, 17%-os páratartalom mellett?
Fulladozok az oxigénhiánytól, a melegtől és a párátlan levegőtől. Csak mert ketten a 10-ből 30 fokban is fáznak, és nem lehet ablakot nyitni.
Amúgy a 17% eléggé, mondhatnám kurv.ra alacsony, ha a 30 az alsó eü határérték. Pislogni is szar, mert két blikk között egyből kiszárad a szemem.No mindegy, csak így direkt betegítik meg az ember, és nem kell fizetésemelést meg bónuszt adni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #20095 üzenetére
Garázsban az 1000W-os hősugárzó hatására +10°C van. Ugyanekkor a belvárosban -11°C van. Ugyanekkor az ipari parkban ahova járok melózni -14°C. A házunktól a garázsig 13 percet kell gyalogolnom a -11°C-ban. Onnan beesni a +10°C-ba olyan mintha valami szaunába érkeznék. Melóból indulva 16:15 körül -4°C van. Ilyen autóba beülni már kellemetlenebb. Ha nem lenne ülésfűtésem akkor már befagyott volna a lukszi.
A kocsi -10 -15 fokban úgy recseg ropog, mintha kekszből lenne összerakva, noha +5 felett egy nyikkanást sem hallat. Pedig most ebben a pillanatban épp 50000-et mutat a km-számláló.
Azért jó ez a hideg, mert irgalmatlan pénzeket kell elkölteni fűtésre. Úgyis olyan faszán élünk, mit számít.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #20057 üzenetére
Ennek az lesz az eredménye, hogy akkor is itt fogok bent rohadni, és összevissza fertőzni mindenkit, ha vért hányok az iroda közepén és görcsökben rángatózok a padlón.
Az üzlet az üzlet. -
BlacKSouL
addikt
Az egyébként teljesen fasza, hogy ha egy évben 6 vagy annál több táppénzes napom van, összesen, akkor nem kaphatok fizetésemelést, sem féléves/éves bónuszt? Magyarul ha véletlenül beteg vagyok, akkor legalább dögöljek is éhen? Egyébként tök logikus és ésszerű motiváció nem?
Csupán csak azért, mert volt 2-3 olyan operátor, aki 2 hónapon át táppénzen volt, közben meg máshol dolgozott feketén 3x annyiért mint itt kap, ezért én szopjam meg a f*aszt, meg minden irodai dolgozó is. Igazán ügyes, hozzáértő, konstruktív megoldás. -
BlacKSouL
addikt
6:48 -14°C
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #20044 üzenetére
Mi is cseréltünk májusban ablakot 7kamrás ultracsúszszuper izés szigetelősre. Igaz hogy a fal csak annyira szigetel mint a panelek többségéé, de az ablak már jó.
Namost van beépített pára- és mittudoménmi szabályzású légcserélő nyílás, hogy ne dúsuljon túl a pára. Olyan 60% körül volt a relatív. Mígnem felfedeztem, hogy a frissen glettelt falrészen az ablaksarokban más szín is van mint fehér. Így lett felfedezve a bő kéttenyérnyi penész. Lekaparászva az tűnt fel, hogy olyan szaga van mint a Camembert sajtnak ami kb 2x 2 napot pihent a szobámban. Véletlen?
Mindenesetre most egész nap megy a párátlanító gép, így 48-50 % közé lehet szorítani. Egyelőre nem nőtt vissza a penész, viszont a sarok még nem szép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gumi és felni topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest