- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
Új hozzászólás Aktív témák
-
szg88
őstag
válasz Winner_hun #23830 üzenetére
csak erősen szenvedve
-
-
tbs
addikt
válasz neduddki #23853 üzenetére
Nem. Hidd el, körbejártam a témát pár éve. Van egy egyszer már építési engedélyezett passzívházról tervem, 2 független gépészszakértővel kiszámoltatva az energetika... Egy szónak is 100 a vége: még most is olcsóbb megépíteni és üzemeltetni azt az épületet, mint egy AKÁRMILYEN hagyományos fűtési rendszerűt...
A tervezők még mainapság is borzasztóan bele vannak ragadva a "rutinjukba". Az én tervezőmnek is kellett a 2 független gépész számítása az enyémen kívül, hogy le merje hagyni a kéményt...
A telek még megvan, de ez a kujva válságosdi elfújta a projektet azthiszem...
-
tbs
addikt
válasz asuspc96 #23849 üzenetére
Lehet független épületet építeni, de... Erősen megkérdőjelezhető az értelme. Aminek látom értelmét, az a napkollektoros rendszer napelemes működtetése.
Az a baj a napelemmel, hogy nem tudod értelmes áron visszatáplálni a rendszerbe (nagyon sokat kellene betolni, hogy az elműnek megérje a házadig oda/vissza rendszerűvé bővíteni a hálózatát). Tárolni meg pláne.
-
neduddki
nagyúr
HI!
most en az altalam isert konkret esetrol beszelek, ami egy 80as evejben epult haz, kollektoros futeskorszerusitessek, egy szot nem beszeltem passziv hazrol, amit ugye mar a kedetektol ugy tervezek/tetek meg es epitem/tetetm
amit a ket haz tutaj allit, hogy a szurt feny nem eleg a futeshez, ill. megtereulesi ido 30+ ev, ha msot a mar meglevo 3.5M es kozltseghez meg hozzaadom az egyeb rendszerket az tovabbi penbe fog kerulni, amivel teljesn ki tudom valtani a fuggoseget, de az gye nem adgyak ma ingyen hozza ezert modosul a megterules isudv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
FehérHolló
veterán
válasz asuspc96 #23851 üzenetére
A nagy kutya fülét, erőműveknél is GW-ot írnak, nem "GW-ot óránként"-et.
bandus: Én azért mértem már teljesítményt is. Mondjuk nem GW-os nagyságrendben.
tbs: Én a napelemet egyedül vízbontásra látom alkalmasnak hibrid kocsihoz..
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
neduddki
nagyúr
válasz FehérHolló #23857 üzenetére
HI!
metanol leszott anyero, fedelzeti wassetroffeloalitassal, v. direct metolcellat veszik elo meint?:- )
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
tbs
addikt
válasz neduddki #23856 üzenetére
Régi épületet el kell adni, mert pont annyiba kerül a normális hőtechnikája, mintha építenél egy normális hőtechnikás házat. Egyetlen előnye, hogy időben durván elhúzhatod a költségeket, illetve ha sok mindent magad csinálsz, akkor "olcsóbb" (nem, de szeretik ezt hinni az emberek).
-
nagyúr
megpróbáltam beüzemelni a légkondimat, szétszedni, kitakarítani, de ez az "ozone" nevű kínai csodamárka olyan cizellált használati útmutatót adott, amiben az ábrák nem ábrázolnak semmit, a fordítás meg olyan, amilyen, és nem magyaráz semmit.
nem jutottam el a porszűrőig, pedig már két lemezt letéptem...imádom az ilyen komoly termékeket
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
Tothgera30
Ármester
válasz fokukac #23862 üzenetére
Annyira komoly hogy szétszedni sem tudod rendesen ?
#23866 venember83: Majd ebay-ról rendelünk egy átlag kínai gyármunkást, a lényeg hogy 140-150cm-től ne legyen nagyobb és 40-45kg-tól ne legyen több (bár ezek átlagos adatok a világ túlsó felén), hogy egy TV-s dobozba beleférjen. Azután ő majds szépen 5-10 perc leforgása alatt összeszereli és leteszteli, ráadásul minőség ellenőrzi is a készre szerelt terméket.
#23867 fokukac: Fotózd, érdekel, bár szerintem mindenkit a topicból! A drasztikusság nagyon jó dolog, spájszer, balta, kalapács után kell nyúlni, az a célszerszám egy klíma szét és összeszerzésénél, bár utóbbinál inkább a Duck Tape.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
venember83
nagyúr
válasz Tothgera30 #23865 üzenetére
Ez a jobbik eset. Nehogy pár óra múlva azért írjon, mert sikeresen szétszedte, de nem tudja összerakni.
-
nagyúr
nem merek elég drasztikus lenni
igazából akkor tudnám érzékeltetni rendesen, ha lefotóznám a használati utasítást, meg azt is, hogy hogy néz ki valójában...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Mawyx
őstag
Reggel meló, a kaja kész, tudok mit vinni, kétfélét is.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
tbs
addikt
Duct Tape...
-
Tothgera30
Ármester
Elírtam na, van ilyen! De hogy legyen egy kis igazság is benne. Minél nagyobb mennyiségben használandó!
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
concret_hp
addikt
este 11kor kell a tűzoltózenekar, mint egy falat kenyér
vagy fullba vagy sehogy :D
-
tildy
nagyúr
London, a kommunista part unnepli majuss elsejet:[link]
Igen, az ott biza egy Magyarorszagon tiltott jelkep."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
pohár
félisten
lehet nem ünnepelnék annyira ha ott is a szovjetek pöffeszkedtek volna ~45 évig
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
tildy
nagyúr
Igen, mondtam is munkatarsaimnak, hogy ezek szerint nem valoszinu , hogy tudjak mi a szocializmus meg a kommunizmus, csak hirbol hallottak rola.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
degu
senior tag
válasz neduddki #23858 üzenetére
A metanol...az egy vegyulet,semmi mas!
Kocsiba teljesen felesleges hasznalni,sot! Karos!
Hosszu tavon tonkreteszi a motort,tobbet fogyaszt a kocsi,mint benyabol,es a tehenpasztoraink szep lassan felemelik a metanol arat arra a szintre,hogy lenyulnak igy is,meg ugy is!
Kiprobaltam! Nem valt be,es a motor is gyengebben teljesitett.verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
neduddki
nagyúr
HI!
vmijje ugy erzem, nemerted, hogy itt h2-es hajtasrol van szo, ahol a metanolt tarolok, es a jarmu fedelzeten bontom, hogy h2-hoz jussak:- )
ugye ne mkell leirnom a ch3oh elonyeit a ch4-hez kepesst?udv
neduddki
-
BlacKSouL
addikt
Nnna. Végre az időjárásra nem lehet panasz. Nem kéne ma dógozni...az a baj. De már legalább melóidő után is marad pár perc-óra szabad amit világosban tölthetünk, és nem ázunk sz.rrá. Teljesen, egészen, abszolút jobb ilyenkor az ember hangulata.
Ráadásul a barackot is lefújtam végre. Remélem most már elkezd gyógyulni is. A szőlő meg látni ahogy nő. 24 óra alatt 3 centit.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
nagyúr
válasz Winner_hun #23873 üzenetére
akármikor.
de tényleg, rossz hozzá a használati utasítás, azt úgy nem lehet leszedni, ahogy le van rajzolva.
-
lujó55
addikt
Nagy a szmog pesten már megint.
Beindult a hétköznap? -
Winner_hun
titán
válasz venember83 #23888 üzenetére
Hőgutát kapott a hirtelen jött melegben, nem tudja hogy mit ír.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
BlacKSouL
addikt
válasz venember83 #23888 üzenetére
Á, az nem én voltam. Valaki behatolt a rendszerbe. Bár itt a behatolás kicsit megint kellően egy irányba mutató kifejezés.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
neduddki
nagyúr
-
Mawyx
őstag
q melegem van
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Mawyx
őstag
-
kételkedem
addikt
A Nógrád megyében fekvő Patak közelében 35 °C-ig emelkedett a hőmérséklet. (Napi rekord: 31,7 fok - Szolnok, 1952) idokep.hu
1 hete még fűteni kellett esténként, most meg 30+ fok.[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
nagyúr
válasz kételkedem #23897 üzenetére
pedig a nógrádi kollega azért sír mindig, hogy ott van a leghidegebb... :-)
-
ToBeY
nagyúr
válasz kételkedem #23897 üzenetére
Csak nehogy megint fűteni kelljen Júniusban mint tavaly vagy azelőtt...Inkább nyáron kéne ez meleg,bár én szeretem ezt a meleget.
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #23898 üzenetére
Nem mindig, csak amikor itt van a leghidegebb. Olyan 90%-ában az évnek.
Hát de sírtam én a melegrekord miatt?Index
"
Tíz forinttal olcsóbb lesz a benzin
A benzin literenként átlag 441 forint lesz péntektől.
A gázolaj ára 5 forinttal 436 forintra csökken.
Vége a görög csődnek
Az S&P a csődbesorolást a még nem csődben lévő országoknak járó legrosszabb minősítésre cserélte.
Szárnyal a forint
Az euró 283 forintot, a frank 236 forintot ért reggel.
"Bár az vicces volt, hogy 1 órája még a "Szárnyal a forint" cím alatt közvetlenül a "Soha nem volt ilyen mélyponton a magyar gazdaság" cím figyelt
De lesz még ennek böjtje...[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Viccrovat
- Google Pixel topik
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Panasonic FZ sorozat
- Honda topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest