Hirdetés
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
mindenképpen rá fogook mozdulni, mert még a tavalyit sem volt időm meghallgatni
amúgy kabaré-rajongó vagyok, több, mint száz órás gyűjteményem van...
Az összes szilveszteri kabaré is megvan az elmúlt 15 évbőlUi. azért szeretem, ha jobboldali a kormány, mert olyankor - habár az országnak szar a dilettantizmus - de legalább a kabaré sokkal jobb...!

-
válasz
venember83
üzenetére
mi történt?
le vagoyk maradva, megint. homályosítsatok már föl.
ki halt meg? vagy megszűnik a ph? vagy mi van?---------------------
Tiv: nekem pontosan 24 óra volt az út tőletek haza... igaz az olcsó-átszállásos volt

olyan jetlegem volt utána, egy hét volt, mire beálltam a rendes időszámításra
-
válasz
venember83
üzenetére
szerintem rárepült a maradékra, míg aludtál...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
az milyen már, hogy a windows 7-esben, elvileg admin júzerral azt mondja a documents and setting könyvtárra, amikor ráklikkelek, hogy "access denied"? persze ezt csak my computerben.
total commanderben működik...az agyam eldurran.
-
válasz
venember83
üzenetére
a semmi közepén lett valami, de feleslegesen, mert nincs ott elég ember ehhez. A lakosság fele indiai építőmunkás és nyugati üzletember volt, de ők a válság következményeként hazamentek.
A hitelezőkről meg annyit, hogy van egy kis rosszindulat a hangodban, pont ezért van válság... Kib@szott sokat buktak a hitelezők már így is. Egyrészt. Másrészt a világ országai iszonyatos hiteleket vettek föl, hogy megsegítsék ezeket a bajba jutott hitelezőket, de persze ezt ők is csak további hitelekből képesek megtenni... (lásd még a mostani ír helyzetet, a 32%-os államháztartási hiánnyal, bankmentés miatt)
A világ egyenes úton robog a szakadék felé, csak ezt még nem vették észre... -
válasz
venember83
üzenetére
ennek az ára pedig alig pár ezermilliárd dollár adósság volt, amit nem tud törleszteni az építő cég... Nem kis pánikot okozott ezzel egy évvel ezelőtt.
Ja, és az épületek nagy része üresen áll... Ambíciózus, de értelmetlen városfejlesztés volt, nagy lufit fújtak, ami kidurrant... -
válasz
bolondember
üzenetére
ez valami emelt díjas szeksztelefon, amit éjjel kettőkor kell hívni?

("RÚÚF MIKH AN" ) -
a buzi MKB miatt a múlt héten nagyjából 60e forintot buktam, mert két napig tartott egy értékpapír tranzakció egy nap helyett, és közben több, mint 10%-ot esett az árfolyam...
amúgy szépjóestét mindenkinek!
ma is installáltam hangkártyát.
de asszem, nem is a hangkártyá(i)m hülyült(ek) meg, hanem a szegény, 12 éves Panasonic hifim kezdi bemondani az unalmast... : -( -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
ezért ezt nevezem topic-gyilkolásnak...!

btw, kedves feketelélek, azt hiszem, ezt az egész on-topic publikum evében kijelenthetem, igazán örülünk, hogy rendben van az emésztésed, mert az fontos!

Ui. Én az előbb véletlenül sót raktam a zöld teámba, nagyon fincsi volt...

emésztési kihatása egyelőre nincs, igaz kiköptem, de még mindig érzem az ízét...
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
hogyne lenne. Pl. Keszthelyre levisz a gyorsvonat a Déliből 3:26 perc alatt, mindössze 3360 Ft-ért, azért az az 54 km/h-s átlagsebesség igazán megéri az árát...!

Velencére 915 Ft a jegy, és egy óra alatt teszi meg a 47 km-t.
hihetetlen, hogy máshol 350 km/h-s sebességű szupervasutakat építenek, mi meg 50 km/h-s átlagsebességre vagyunk képesek.
Egy vasútbuzi barátom állítása szerint a Budapest-Szolnok távolságot pont ugyanannyi idő alatt teszi meg a vonat, mint 1847-ben a gőzös, amikor átadták, mint kis hazánk második vasútvonalát, szóval erről ennyit

-
keziccsókolom, boldog Dylen-napot szeretnék kívánni!

a rózsaszín hummerre még most festik a hello kitty-s logókat, de hamarost kézbesül!
-
háj,
olyan szép napunk van...
Két percig a Nap is sütött.
Az adócsökkentő kormányunk ma megint kivett egy negyed fizetést a zsebemből a bux-on át, az újabb különadóival.
Egyszerűen imádom, hogy milyen kiszámíthatóak.
Le a tőzsdenyugdíjjal...!

-
válasz
Winner_hun
üzenetére
ez inch. 2,54-gyel kell szorozni
(1,875 x 2,54 = 4,76
ill. 2,875 x 2,54 = 7,3 cm) -
válasz
runner 125
üzenetére
nyugi, neked nem kell, ha nem akarod...

-
válasz
Pisztillus
üzenetére
képzeljétek, anyámtól kaptam új akksit a notebook-omba.

Hihetetlen, de újabban - a sok zokni meg ing után - hasznos ajándékokat is kapok tőle, tavaly pl. egy külső vinyót hozott nekem... :- )na mindegy, utángyártott az akksi, és kisebb a teljesítménye, mint az előzőnek, (47 Wh vs 56 Wh), de azért jó ismét ilyen időket látni a thinkpadon, hogy hátralévő idő 7 óra
bár ez még csak az első feltöltés, még nincs megformázva...az előző akksi már olyan volt, hogy kiírta, hogy még 2 óra van, majd 3 perc múlva kiírta, hogy azonnal mentsek el mindent, mert kikapcsol, effektíve 15 percet bírt.
-
válasz
venember83
üzenetére
Hát nem erre vágytál mindig? a női nem helyett a női igenre?

-
válasz
kételkedem
üzenetére
Az oktató rászól a tanulóvezetőre:
- állj! milyen tábla volt ez?
- Jajj, hát álumíneum! Visszatolassak?
-
Bocsánaz, hogy elnézést kérek.
hadd idézzem a mai a kedvenc mondatom:"A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált"
kész vagyok ezektől, teljesen.
-
ezt a topic-gyilkolást, ami itten megy!

szép jóreggelt!
már olyan rég láttam a búrátokat, a terembúráját,
mikor megyünk már el egy péhás sörözésre?
Nolfi, Bolond, szervezzetek mán' valamit!
-
válasz
bolondember
üzenetére
néha mindenkire ráfér egy kis rendszertisztítás...

-
jó reggelt!
vetettek ki ma valakire különadót?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sajnos csak abszolút elméleti volt a felvetés

Mindenesetre erről csak annyit, hogy tőlünk kicsit fejlettebb országokban ez az összeg egyáltalán nem a kőgazdag kategória, hanem ez a középosztály, egy értelmiségi símán keres ennyit, sőt többet is. És nem nyúlják le a keresete felét.Nálunk meg iszonyat kevesen fizetnek iszonyatosan sok adót, miközben a társadalom nagy része potyautas... Aztán csoda, ha itt tartunk?
Inkább fizessen mindenki adót, és abból vonhassanak le a társadalmilag hasznos célcsoportok mindenféle adókedvezményeket, minthogy segélyekre költse az állam a lovettát... Nem?
-
válasz
bolondember
üzenetére
cefett jól járnak?
mennyi a sok?
fél millió? egy millió?bruttó 1 milliónál annyi a cefett jól járás, hogy nem 51,4%-ot von majd le az állam adóba, hanem csak 37,3%-ot. Merthogy az egy kulcs is ennyi lesz, mindenkinek. (merthogy marketing a 16%, az adó alapja a szuperbruttó, azaz a bruttó béred 27%-kal növelt összege, így tehát effektíve 20,5%-os lesz az adó, és erre jön még rá 17% tb-járulék)
Igazából az eddigi rendszer volt rossz, az ál-szociális szisztémával (ami amúgy az egész gazdaságunkat átszövi, a minimálbérre bejelentett 30-40%-nyi munkavállalóval, azokkal, akik ennyire voltak bejelentve, majd zsebbe kapták a lóvét, és így járt nekik pl. gázártámogatás is...)
Az egész rendszer, minden elemével együtt arra ösztönzött, hogy a gazdaság szereplői eltitkolják a jövedelmüket. MErt annyira baromi progresszív volt, hogy az már vérlázító volt - az effektív adókulcs 17%-ról indult (vö. TB-járulék), és nagyon gyorsan, már az átlagbérnél 40% volt, aki pedig volt olyan lúúzer, hogy tanult, volt egy jó állása, és becsületes volt ő is és a munkáltatója is, nagyon könnyen ott találta magát, hogy a bérének a felét levonták adóba.
De az igazán demoralizáló nem is ez volt, hanem az, hogy ha bónuszt, vagy netán fizetésemelést kaptál, az összegnek idén a 42%-a maradt a tiéd, 58% ment az állambácsihoz (igen, idén 58% a határ-adókulcs!
)És mondom, mégegyszer, szép dolog az igazságosság, de nem úgy, hogy kb. a lakosok tizede fizet adót, a többit meg agyontámogatjuk.
, és nagyjából ez az egyetlen intézkedése a kormánynak, amit pártolok - még ha nem is szól akkorát, mintha a síma bruttóra vetítenék, és nem a szuperbruttóra.
Az állami cégkontrollt pedig inkább nem is kommentelném. Egyre érik az, hogy lelépek innen valahova napnyugat irányába.
-
jóreggelt! a távfűtő művek kitesz magáért, olyan 26 fok van a lakásban, meghalok.
az édes anyjukat... -
gyerekek, úgy behalt a fájörfokszom, hogy el se indult, újra kellett rakni...
hát ilyet... -
válasz
venember83
üzenetére
húzzál bele, még mielőtt leesnek a színpadról

ui. Amúgy mindkettő járt nálunk nemrég...
-
válasz
kételkedem
üzenetére
én nem...!
Én vállalom, hogy ilyen tahó bunkó vagyok

-
válasz
bolondember
üzenetére
-
nem rossz gondolat.
De van jobb ötletem is, mit szólnátok inkább a melltartó nélküli naphoz/hónaphoz/évhez?
Annak sokkal inkább lenne tágabb körben értékelhető, vizuális haszna, mint a bugyis napnak...

Vagy esetleg a bugyimentest kössük össze egy miniszoknyás nappal... D
(persze szigorúan bizonyos kor és súy alatt, fölött)
-
válasz
kételkedem
üzenetére
de bugyit ne vegyen, mert komoly a film!

Ui. mint a taxisofőrben![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
aha, köszi szépen, most már tényleg jó

Amúgy komolyan aggódtam, hogy lehet, hogy letiltottak...
Ugyanis a legutóbbi vitánk során (miután az átalánydíjon felül megint kiszámláztak pár ezer ft forgalmi díjat, annak ellenére, hogy olyan átalánycsomagom van, amiben 0 Ft a túlforgalmi díj, ráadásul a számla szerint meg se haladtam a limitet) közöltem, hogy a túlszámlázás nélküli összeget utalom át, amúgy pedig kapják be...
(egyébként ilyen céges flottában vagyok, és egy külön cég intézi az ügyeinket, nekik fizetek nem a telenornak, ők számláznak, és valószínűleg ők az idióták)
-
válasz
bolondember
üzenetére
Sziasztok!
Van valakinek itt Pannonos mobil-netje?
Működik? Csak, mert nekem nem. Így kénytelen vagyok az irodai gépről megszerezni a szükséges információkat, ami több, mint kínos, lévén, hogy mindent figyelnek, a kgb és a gestapo gyenge kezdő volt a bankomhoz képest
mindenesetre frusztrál, hogy havi 1600 ft-ot fizetek valamiért, ami nem működik (ja, és minden hónapban tuúl is számláznak pár ezer forinttal, amit mindig meg kell, hogy reklamáljak, és utána többnyire jóvá is írják)
-
válasz
kételkedem
üzenetére
kihagytak a szaknévsorból? az nem lehet, hogy kihaygtak a szaknévsorból...!

-
válasz
kételkedem
üzenetére
... mert nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket...!

Ui. amúgy az én szervezetem úgy reagál a hideg szénsavas üdítőre / vízre, hogy ha iszom 3-4 kortyot, automatikusan, reflexesen elkezdek csuklani. Nem tudom, hogy miért van, de ez így van 20-30 éve.
Érdekes, hogy sörrel nincs ilyen problémám 
-
válasz
kételkedem
üzenetére
nekem meg kivették, de visszanőtt

a hideg üdítőt meg nem tudom, ki találta ki. Nyáron oké, de ilyenkor már kell a francnak, mégis mindenhol hideget adnak.
Hidegen nekem csak sört adjanak és jégert
-
a nap rövid. az a része, amit olyan dolgokkal töltünk, amit meg kell cisnálni (munka), az a hosszú, és amiatt nincs arra időnk, amit igazán szeretnénk...
én rendszeresen azért maradok fent hajnali 3-ig, így bevállalva azt, hogy csak 4 órát alszom, mert így legalább meg tudom csinálni részben azokat a dolgokat, amiket szeretnék. -
a mai fiataloknál ez valami új módi, hogy suli után kiülnek az utcára, és a mobiljukon bömböltetik a zenét? Ahelyett, hogy beülnének kocsmázni, mint a rendes diákok... Komolyan mondom, hihetetlen, hova megy ez a világ.
Nagymacska :
igazán értékelhetnéd, hogy nyomom itt a kockahumort... Na mindegy -
válasz
bolondember
üzenetére
Vasútbuzi ismerősöm szerint a Budapest-Szolnok távot cirka ugyanannyi idő alatt teszi meg a vonat, mint 1847-ben.

Gyorsvonat, sebesvonat, valahol megááááll, ha megááááll
Hadd mulatom ki magam igazán
-
kedves kollega, szerinted nálunk be van? Pedig még fűtés-korszerűsítés se volt... A kis ventillátorommal fűtök 3 hete. De amúgy az a titok, hogy nem szabad kihűlni a lakást. 2 éve nem voltam otthon ikyenkor, és amikor hazaértem, 12 fok volt. Akkor bekapcsolták a távfűtést, miután már egy hete hideg volt, és 3 nap volt, mire felfűtötte annyira a kérót, hogy nem kellett kabát.
Szóval, ha a fal lehűl, az már a vég. Idén úgy döntöttem, hogy nem hagyom, tartom a 19-20 fokot. Meg ha kisüt a Nap az is segít, a déli fekvés sokat számít...
-
válasz
kételkedem
üzenetére
basszus, ennyi eső a világon nincs, ami idén esik...
az összes szőlő el fog rohadni, ha ez így megy tovább.
Cicuska: a netpincer.hu-n vannak olyanok is, akik éjjel is kiviszik a kaját.
De a én a Te helyedben lecsámborognék a szerájba, és tolnék ilyen esetben egy giroszt vagy egy zöldséges pulykát...
ez sokkal egyszerűbb, hiszen legalább 500 méterre van tőled. -
válasz
bolondember
üzenetére
na, jelentem, tekintve, hogy az amcsiknál már másfél hónapja bemutatták az expendablest, nálunk meg még mindig egy hónap, mire mozikba kerül, az én türelmem elfogyott, és, mivel ott már blu-ray-en is kiadták, már itt is van a vinyómon 720p-ben, ez van. amúgy üdvözlöm a forgalmazókat, majd megnézem moziban is.

-
Ma 40 éve halt meg Jimi Hendrix...
de még mindig találok tőle újabb és újabb anyagokat...
A Bold as love-nak ez az instrumentális verziója pl. egyenesen zseniális.
Jimi él, és élni fog!

-
válasz
bolondember
üzenetére
hú de izgi, rendezünk gyorsulási versenyt..?

-
válasz
bolondember
üzenetére
akkor biztos jól gyorsul, veled...

Ui. Mindig mondtad, hogy te be se férnél egy omegánál kisebb kocsiba (mondjuk suzukiba)
Erre most Tikóval jársz? Vicces lehetsz benne, mint a nagy néger csávó a rendőrakadémiában 
-
gyerekek, hogy ez a telenor (és az ő céges alszolgáltatói) mekkora egy inkorrekt rablóbanda, hihetetlen.
A bicska nyílik már a zsebemben, hogy minden áldott hónapban túlszámláznak 2-3-4 ezer forinttal. És mindig a mobilinternetet, amire ráadásul átalánydíj van, 0 ft-os túlforgalmazási díjjal... Eddig azt mondták, hogy jajj, bocsi, most először azt, hogy márpedig az jogos... Egyszerűen vérlázító. Írtam is megint egy oldalas levelet nekik.
-
válasz
kételkedem
üzenetére
Nem érzed? látod, milyen érzéketlen vagy?

tegnap egy suzukis kb. egy centira parkolt az én kocsimtól. Ő érzi...

-
válasz
bolondember
üzenetére
"inkább velünk ébredj, mint egy lófejjel...! "

-
nincs digim, mert a ház 2 hete hello hd-ra váltott, mert a mélyen tisztelt nyugdíjas lakóközönségnek az ad ingyen 20 csatornát, ami így benne van a közös költségben.
De én már nem is idegesítem magam ezen. A digis netet még meghagyták ideiglenesen... Remélem marad, mert ez a legolcsóbb stabil és gyors net a városban... Persze a nyugdíjasokat ez nem érdekli. De a kábel a házé, és pár vénember dönti el, hogy mi jön rajta...
Aktív témák
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)