Hirdetés
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Little_Gaara
csendes tag
Most néztem meg mi van a céges kedvezményeim között ebben a hónapban
Lám LG G4 és C4 -20% kupon, kipróbáltam gyors működik 65 G4 bár így is 3200 euró 65 C4 2560ra jön ki -
Malfroy
aktív tag
válasz Little_Gaara #97156 üzenetére
elfogadom a kupont, ha nem fogod érvényesiteni
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
alaves
addikt
válasz junkpod #97155 üzenetére
Kipróbáltam 24 fps anyaggal a BFI-t is az S90C-n. A C1-en is nézhetetlen, borzasztó, de a Samsung-é még egy árnyalattal rosszabb (egy nagyon kicsivel kb. annyival mint az interpoláció). Most akkor a Sony-é ennyivel jobb vagy más gyártóén is tudod nézni a BFI-t?
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
torma1981
veterán
válasz Little_Gaara #97156 üzenetére
Gondolom nem Itthon élsz, ha eurót mondod végösszegnek.
-
torma1981
veterán
válasz Little_Gaara #97161 üzenetére
-
Malfroy
aktív tag
válasz Little_Gaara #97159 üzenetére
az komoly, nem is tudtam hogy régiókra működik csak a kuponok. ezek 1x használatosak az tuti, 20% az sok kedvezmény. akkor használd ki egy g4-re
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
Malfroy
aktív tag
válasz Little_Gaara #97166 üzenetére
jól van, ezt is tudjuk már. használd ki, ez nem kevés kedvezmény.
-
Malfroy
aktív tag
válasz Little_Gaara #97168 üzenetére
az úgy más, gondolom több év mire lecseréled azt ha nemrég vetted. a g4 jóval jobb tv azért.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz Little_Gaara #97168 üzenetére
Hidd el az OLED más világ. Nekem 77G3-rom van most, de előtte 2027 óta OLED van. Eszméletlen na.
-
Little_Gaara
csendes tag
válasz torma1981 #97170 üzenetére
Persze, ezt aláírom, láttam én már S95B,A95l,MZ2000,G3 élőben de majd ha egy-két technológiai "problémát" kiküszőbölnek akkor majd veszek
Nálam ezek az ABL meg a beégés veszélye és még mielőtt valaki leírná hogy ezek ma már nem problémák akkor azok csak a saját felhasználásukra értik én meg tudom a sajátom ezért írom, pl. hogy 95%-ban PS5 megy rajta eléggé sok statikus dolgokkal és a maradék 5% az Netflix vagy valami film,sorozat asszonnyal ott meg nem hiányzik az ABL -
MaxxDamage
félisten
Valaki mDP 1.4 to HDMI 2.1 kábelt vagy adaptert tud ajánlani megbízható forrásból?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz MaxxDamage #97173 üzenetére
Ha valaki tud akkor azt én is felirom magamnak, mert jól mukodvel eddig nem találkoztam ami tudta volna a 4k 120 hz-et.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Dexter17
tag
válasz MaxxDamage #97173 üzenetére
Ilyenem van esetleg, ha érdekel. Club 3D CAC-1085
-
alaves
addikt
válasz junkpod #97172 üzenetére
Értem, köszönöm, majd egyszer megnézem Sony-n. 5 évig használtam HD ready-s Panasonic plazmát és nem láttam a villogást, CRT-n viszont igen (különösen ha képernyő széle felé néztem).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Vhiktor #97174 üzenetére
Ez tudja és jó darab, megfelelő ár/érték arányban. [link]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #97179 üzenetére
Isten ments, dehogy akarnám használni, csak minden TV-n kipróbálom, hogy BFI terén mire jutottak a gyártók. ...hát... eddig sehova.
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #97179 üzenetére
Nem is értem, hogy miért találták ki, esetleg valami játékhoz jó lehet, mert gamerek nehezményezték hogy a C2-ből kivették a 120Hz For 120 fps BFI-t, ami a C1-ben benne volt... mindegy lényegtelen
-
veterán
válasz Little_Gaara #97171 üzenetére
"pl. hogy 95%-ban PS5 megy rajta eléggé sok statikus dolgokkal és a maradék 5% az Netflix vagy valami film"
Nos én pontosan ugyan ebben az arányban és erre használom, több mint 2 éve a C1-et ( 8000 üzemóra van benne kb, napi 12-13 órát megy folyamatosan) és tökéletes minden tekintetben 👍
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz szkutyi #97175 üzenetére
Pontosan, és sajnos itt jön képbe hogy stílusosan mondjam az a jelenség hogy az Apple tv (app) alatti tartalmak közül nagyon sok rettenetesen alacsony max fényerőre van beállítva ránézésre (tudom ilyet nem mondunk) kb 100 nit. Ehhez képest van nyilván minden egyéb tónus, szóval az egész egy élvezhetetlen sötét katyvasz.
Ez nem a tv hibája és nem is reális hogy ezt "kalibrációval" meg lehet oldani, de szerintem valami hellyel-közzel élvezhető csalós EOTF görbés profilt lehet csinálni, ahol csak a luminencia van feltolva ellenben a szín tegelyeken (a*b*) nincs lehetőleg delta.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
alaves
addikt
válasz junkpod #97189 üzenetére
Örülök, hogy van akinél ez bevált. Mindenkinek más a mozgásérzékelése, ha én bekapcsolom, nemhogy javít a 24 fps stutter-en, hanem a villogás miatt még fokozza is. Nekem a minimális- optimális interpoláció vált be (gyártótól függően: DJ:0-2, 'Moziszerű mozgás', stb.)
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz junkpod #97189 üzenetére
Én még úgy tanultam, hogy a mozinál a 24 képkocka sebesség volt az, ahol a mozgást már folyamatosnak érzékeli az agy, viszont a 24Hz-es villódzás még még észlelhető és zavaró. Ezért a vetítőgép redőnye, úgy van kialakítva, hogy nem csak a film továbbításakor, hanem azon kívül is még egy vagy két alkalommal elzárja a fény útját, így 48 vagy 72Hz-re növelve a villogás frekvenciáját, ami már nem zavaró.
Mivel OLED esetén a képváltás nem jár a képernyő elsötétítésével, nem alakul ki villódzás, ezért a fenti okból nem szükséges a BFI.
Tehát a moziban és a tv-ben a fekete képkocka beszúrásnak más a célja. Ettől függetlenül pontos amit írtál a tv BFI funkciójáról.
-
hunspikey
őstag
válasz szkutyi #97186 üzenetére
Ezt még meg is tudnám bocsájtani - kamu - oké, legyen kamu. De tolja belé hátulról rossz lyukba a zsiráf: az már azért mégiscsak botrány, hogy SDR képi világnál sokkal sötétebb HDR élményt kapok?! Mindezt 1.7M-ért - én még ennyit perkáztam ki érte.. És csak azért mert valami gyíkgyökér nem tudja beállítani, hogy hol prezentálja a TV DV-ben az amúgy kotta SDR anyagot.. Mi ez?? Nézem az előzeteseket, tök jó SDR cucc, fényes, gyönyörű. Rányomok, hogy na, nézzük! És indul a low-key, low contrast, low brightness, faded shit darkness
-
hunspikey
őstag
válasz Celtis #97191 üzenetére
Szerintem hagyományos vetítésnél a film továbbításkor van elzárva a fény útja, hogy ne lássa a néző amikor a filmkockát tovább húzza a gép. Egy két helyen megszakított tükör felület pörgött a lencse előtt és a kivágott kész elfordulása alatt továbbította egy kis kampós szerkezet a perforációba kapaszkodva a filmet. Nem dolgoztam sosem mozgó filmes kamerával de valahogy így volt.
A 23,976 is pusztán az amcsik hülyesége volt - eredetileg 24 képkockás ahogy írod a normál mozi. Aztán a színréteg rekeverés nehézségei (moire effektet okozott) miatt döntöttek úgy, hogy kicsit lassítják, ezzek a moiré effekt nem mindig állandóan ritmikusan ismétlődött. Ugyan így megcsinálták a 30 pfs helyett a 29.978-at, illetve 59,94-et ha jól emlékszem a standard 60hz helyett.
Hogy most a full digitális világban miért nem 24hz? Na ez a jó kérdés...
A 24 fps egyébként gazdaságossági és művészeri célok miatt együttesen jött létre. Egyszerűen ezt szereti az emberi agy. Ez olyan mint a festmények - minél szebb, pontosabb az ecsethasználat annál fotó szerűbb, ami nagyon gyorsan hátránnyá változik, mert már nem műkincs érzésed van hanem szar fotó érzésed.
Na pont ilyen a 24p is. És a 48p sosem lesz művészi, mert egy idegesítő videós ótvar az egész.
-
hunspikey
őstag
válasz szkutyi #97193 üzenetére
ja hát attól kész vagyok. Néha azért kell pause-t nyomni, hogy lássam mi van amúgy a képen - mert ott kb 3x fényesebb és minden látszik...
De nincs ám itt semmi technikai totál cirkusz ugye Apple? Minden oké?!
-
capaszaju
tag
Sziasztok!
Ár-érték arányban nézve melyiket választanátok az alábbiak közül 55"-ban?
LG G2 379k, LG C3 399k, Samsung S90 353kÁtlagos vegyes felhasználás, TV, Netflix, kevés PS, screen mirroring. Hifi van, így a hangja szinte lényegtelen. Falra lenne szerelve. Szoba világossága szerintem átlagosnak mondható.
Köszi a segítséget, első OLED tv lesz.
-
zkerbolt
újonc
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi, pár napja érkezett egy 48-as LG C3 hozzám, azóta tesztelgetem. Első oledem, szóval alapvetően elégedett vagyok a képével nagyon is, viszont a tinting kicsit bosszant. Láttam teszteket, képeket, de nagyrészt úgy tudtam, hogy inkább oldalról, nagyobb szögből nézve látszik, de nekem majdhogynem fordítva van, oldalról nem igazán, középről viszont láthatóan rózsaszín a panel bal oldala, jobboldalon pedig enyhén kékes. Hogy látjátok, ez minden EVO-s modellnél el kell fogadni, hogy valamennyi van? Csatolok pár képet, ti szemeteknek ez milyen mértékű, hasonló a tiétek is? Nyilván nem tesztképeket fogok nézni rajta, de azért focinál, havas és homogénebb jeleneteknél azon kapom magam, hogy odanézek. Lehet kár volt észrevenni. Emellett van egy white dead subpixelem, amit valószínűleg sosem fogok látni valós távolságból és aránylag jó helyen van, fent a képernyő legszélén, jobb oldal környékén.
Elállhatnék még a vásárlástól, de nem tudom megér-e ennyi macerát hogy visszadobozoljam, visszaküldjem, várjak egy másikra amit megint összerakhatok, amire ugyanúgy nincs garancia, hogy hibátlan lesz. Egyik nap úgy vagyok vele, hogy gyönyörű képe van, mit vesződjek vele, utána meg egy focinál látom bal oldalon a kicsit sárgásabb füvet és eszembe juttatja a hibákat. Az első kép totál középről, a másik kb. fél méterrel balra csúszva készült, a havas kép pedig az igazi tartalom miatt. Kíváncsi vagyok mit gondoltok, köszi szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest