Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz Quadgame94 #96200 üzenetére
Vívódom rendesen, mert gyönyörű képe van a tv-nek és a fekete az fekete. Két szépséghibája van, a blooming és ghosting játékok alatt. De ott is csak sötétebb részeknél. Szóval együtt élek ezekkel majd 5 éve és nem tragikus jelenségek. De azért csak szívesen meglesném már ezt a technológiát, amiről megy az áradozás évek óta. Novemberben tudok is újra hűségidővel vásárolni T-nél. Bár akkor már lehet érdemes lenne megvárni a C4 megjelenést, hátha kicsit bezuhan még a 65C3 ára.
-
jesszjessz
tag
Ismerkedek a tv-vel, lenne pár kérdésem:
Miután indítom a ps-t, ugye átvált játékoptimalizáló (hdr) módba a tv. Miért nem tudok aztán rengeteg dolgot állítani a képbeállításoknál? Például a Tisztaság fül alatt egyetlen opciót enged állítani, az élességet le sem tudom venni 0-ra. Illetve ahogy a távirányítóval a légegeret mozgatva megyek a beállítások közt, a kép is erősen vibrál
A régi tv-n, ha indult a konzol, akkor feldobta középen, hogy átválthatok rá azonnal, itt ezt nem csinálja. Ezt valahol be tudom állítani?
Miért felejti el a beállításokat? Filmmaker módnál este beállítottam mondjuk Fényerőt 70-re, aztán bemenetváltások után vissza tette 60-ra. Aztán a Meleg 50 helyett lett Hideg 8. Ma bekapcsoltam, a Meleg 50 maradt, de pl a Fényerő megint nem ott volt, ahol hagytam.
-
Malfroy
aktív tag
válasz Sasi001 #96190 üzenetére
nem hiába a legolcsóbb az lg, panel minőségükön meg is látszik, a sok gariztatásuk miatt.. garanciás ügyintézés ide vagy oda,francnak lenne idegzete a szerelőt már bejárósnak tekiteni. ezért vettem 2 éve oled806-ot c1 helyett, milyen jó döntés is volt, mai napig makulátlan 5000+ órával.
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
Malfroy
aktív tag
válasz Malfroy #96203 üzenetére
Szeretném lecserélni idei 3.genes qd-oledre 77" méretbe, de samu kiesik nem tud dv, ami nekem baj, sokat netflixezek és csak dv minőségbe, új sony meg ha lesz év vége fele, horror áron lesz. a95l tavalyit meg nem szivessen veszek már.
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #96204 üzenetére
Nem biztos ám, hogy olyan nagy gond a dv hiánya. Ki kellene probalnod.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
veterán
-
Malfroy
aktív tag
válasz Sasi001 #96206 üzenetére
" nem fogsz különbséget észrevenni"
hát nem tudom, ugye a samsung a dv-t hdr10-be játsza csak le, nemrég olvastam egy nagy tv-s portálon hogy dv vs hdr10 esetében magasan jobb a dv szinmegjelenitése,kontrasztja stb. hdr10+ már jóval közelebb van dv-hez mert dinamikus metát tud ,dehát abba meg kb semmit nem fogok nézni. kár hogy csak sony és samu gyárt jelenleg qd-oled tvt, de jelenleg egyik se megfelelő nekem. nem vagyok hajlandó semmilyen kompromisszumot kötni ha 2 milláért veszek egy tv-t.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #96209 üzenetére
Ebben az esetben Sony. Ott van az A95L tud mindent, nem hiszem, hogy nagy különbség lesz az és az idei model között, inkább csak maszatolás, de majd kiderül
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Malfroy
aktív tag
válasz Vhiktor #96210 üzenetére
igen tudom, meg androidot is szeretem. de új tv vásárlásnál nem veszek ÉN tavalyi modellt. mindig a frisset, és 2-3 évig használat hive vagyok.
hogyne van nagy különbség. 3gen qd-oled szinfényereje közel 50%-al nagyobb mint 2gen. ennyi nekem már bőven megér, de több dologban jobb nyilván.Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #96211 üzenetére
Én ezeket csak akkor hiszem el, ha saját magam mérem meg, addig fenntartásokkal kezelem a marketing adatokat. Ha igaz lenne amiket mindig behuazdnak, már az LG oledek is 4000 nitnél járnának
Ha valóban meglesz az 50% különbség, az hatalmas difi.
-
Quadgame94
őstag
válasz Malfroy #96211 üzenetére
A panel lehet tudja. A TV meg majd kiderül. Nem egyenlő a kettő.
S90D meg jó sokáig brutál drága lesz. G4 annál is. Eha
Ha meg oénz nem számit vehetnél most A95L-t vagy MZ2000-ret.De a G3 nwm tudom miert nem jó neked tovabbra sem. G4 alig lesz jobb és megjelenéskor a 77 inch lesz vagy 1 8 millió. Most a 77G3 1 millió.
-
Peace
nagyúr
válasz Quadgame94 #96213 üzenetére
Nekem is csak azért kellene, hogy lenyomja a kifutó C3 árát.
-
Quadgame94
őstag
Novemberben már nem lesz C3 telekomban az biztos. Tavaly tavasszal akartam onnan kihozni 42C2-t és már árpilisban elfogyott! Pont lekéstem róla, így máshol vettem meg. A többi méret még egy ideig volt de őszre már nem volt C2 az biztos.
Most a 65C3 telekomban 592K listaáron. 64C4 Novemberben nem lesz sokkal drágább.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz Quadgame94 #96217 üzenetére
Na majd meglátjuk addigra mi lesz......
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok!
G2 vagy s90c között agyalok.
G2 esetén Tudna valaki mesélni 5 éves panel garanciárol ha az mit takar pontosan akinek tapasztalata van vele?
Egyedül az idő a barátom.
-
jesszjessz
tag
válasz jesszjessz #96202 üzenetére
Valaki?
-
szkutyi
addikt
válasz jesszjessz #96221 üzenetére
Ai szir-szarok ki vannak kapcsolva mind?
-
leslien
nagyúr
üdv,
most csomagoltam ki a G2.. viszont két szélén látható halványan függőleges csíkok.. ez most ,h új és elmúlik vagy beleszaladtam egy hibásba?Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz leslien #96225 üzenetére
Kép?
Jatasd pár órát, ha nem nézed úgyis jó, csak menjen jó pár órát, aztán egy pixel tisztítás neki.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
baluka
tag
Itt a szakmai fórumon is szeretném köszönetemet kifejezni Vhiktor fórumtársnak a csodálatos munkájáért, kb 15 perccel ezelőtt fejezte be a 77A95L-m kalibrálását Klein K10A-val, élmény volt nézni ahogy dolgozik, a szakértelme több mint kiemelkedő, mindenkinek csak ajánlani tudom akár helyszíni kalibrálásról, akár az ő útmutatásai szerinti eszközbeállításról van szó!
Ami a technikai dolgokat illeti, az én A95L-m gyári SDR kalibrációja ugyanolyan gyatra volt mint amit Vhiktor mért egy másik példányon cca két hónapja, de biztos vagyok benne hogy amennyiben ideje engedi Vhiktor egyéb részleteket is megoszt majd a kalibrálás során szerzett tapasztalatait illetően...
-
Malfroy
aktív tag
válasz baluka #96230 üzenetére
pedig úgy tudom, hogy az a95l dobozból kivéve a legszinhelyesebb és legjobban kalibrált oled tv. (ezt a legnagyobb tv szakik mondták) gondolom nem volt gondod vele kalibrálás előtt se. nyilván egy kicsit lehet javitani még rajta fizetős kalibrálással. tv-t hogy szállitottad a helyszinre?beraktad egy kisbuszba? elég körülményes lehetett a 77" szállitása. még a csomagszállitó kisteherautósok is megszenvednek velük,pedig ott aztán van hely.
[ Szerkesztve ]
-
Zolka25
tag
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, hogy LG oleden a képernyő mozgatás funkciót mindenki használja? Csak mert pl egy tv csatorna logója több pixelnyi széles. Tehát ha arrébb mozgatja a képet néhány pixellel, akkor végülis még mindig ugyanazt mutatják azok a pixelek. Tényleg véd ez a beégés ellen?
-
ricsip
addikt
válasz Zolka25 #96233 üzenetére
Nekem 1. naptól be van kapcsolva a pixel eltolás. Bevallom TV műsor v. NAS-ról filmnézés során soha egyetlen egyszer sem vettem észre a hatását / működését. Abban sem vagyok igazából biztos, h. tényleg csinál ez valamit.
Számítógépet hdmi-n rákötve a windows desktopon lehet h. észre lehetne venni h. a képernyő széle arrébb mozdult pár pixellel jobbra v. balra. Amúgy passz.[ Szerkesztve ]
-
-
Malfroy
aktív tag
válasz baluka #96235 üzenetére
ja, az úgy kényelmesebb,gondolom mert közel voltál
"Az pedig tényleg téves információ hogy out-of-the-box a Sony tv-k jól vannak kalibrálva"
Ezt mire alapozod? ismeretében vagy az összes top oled tv gyári kalibrációjával?nem hiszem..
Akik kijelentették hogy a95l dobozból kivéve a legszinhelyesebb és legjobban kalibrált oled tv meg szakik, ezzel foglalkoznak, kimérték.. tömegek adnak a véleményükre-tapasztalataikra. én is ebben bizok inkább, de kinek mi tudod.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #96231 üzenetére
Hát ez ma már nem igaz. Este majd megosztom a mereseket. Már 4 db a95l-t kalibrlatam, pici eltérésekkel mind ugyanolyan. Dobozból kivéve a legszinhelyesebb kepmodokban deltae 7-8 körül van a maximalis eltérés, az átlag meg 5 körül. Ez borzasztó, nem jó.
Az A80L egy kicsit jobb ebből a szempontbol.
Egyébként korábban valóban jobban teljesitettek gyárilag, de a 2023as szerdára ez nem igaz, legalábbis azokra amik nálunk kaphatoak. Nem tudom hogy egy uk-ban kapható is ugyanilyen e.
De a sony lézer projektorai is elég rosszak gyárilag, delta e 4-5 körül.
Illetve az sem ritka, hogy a különböző piacokra szánt ugyanazon tv-k gyárilag máshogy teljesítenek.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #96242 üzenetére
A Panasonic oledek gyárilag deltae 2 körül vannak. Illetve a G3 is jól sikerült. S95c és s90c-ből vegyes az összkép, van amelyik egész jó, míg a másik nem.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #96242 üzenetére
Itt egy amcsi model a95l.
Szóval ez ilyen, ez most így sikerült a gyártónak.[ Szerkesztve ]
-
Pokskill
tag
Sziasztok. Szeretnék Oled tvt vásárólni a régi meghibásodása miatt. Segítséget kérnék.
Többnyire sötét szobában használnám filmnézésre és játékra pcn, van saját hangrendszerem.
Ami szempont, hogy a színek minél szebbek legyenek, illetve az ambilight nagyon tetszene, de nem tudom a tvt falhoz rakni, csak a szoba közepére. Így annak nemtudom mennyi értelme lenne.
Phillips 718
LG C3
Samsung QE65S90Melyiket ajánlanátok? Előre is köszönöm.
"Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."
-
Malfroy
aktív tag
válasz Vhiktor #96243 üzenetére
"A Panasonic oledek gyárilag deltae 2 körül vannak. melyik tipus, az újak?pl z2000? akkor jelenleg a panasonicnál a legjobb a gyári kalibráció?
Egyébként az roppant módon érdekel hogy a tévégyártók gyárilag miért nem kalibrálják be profi műszerekkel a tévéket? Mert azt nem hiszem el hogy nem értenek hozzá .ez jó nekik is hisz ha a piac ra kikerül és tesztelik őket akkor azt látják hogy milyen jól be van állítva is milyen jól teljesítenek ez az ő érdekük is ..közbe meg nem teszik és pár tízezer forintért nálad vagy másnál ezt el lehet végezni.. Még súlyos pénzekbe se kerül nemhogy a gyártóknak …valahogy nagyon nem áll össze ez a jelenség…. És furcsálom azt is hogy szinte az összes csúcs tv között sincs profi kalibrált tv azért ez valamit csak jelent hogy nem tulajdonítanak neki jelentőséget.
[ Szerkesztve ]
-
lala666
senior tag
-
Malfroy
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eredeti játékok OFF topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései
- Túra és kirándulás topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest